קליבלנד

Cade Foster

New member
לאן אתה רץ?

חכה, גם ניו יורק וגם ברוקלין ייכנסו לפלייאוף כמו גדולות, רק מעצם העובדה שאין להן אינטרס להפסיד. כמות הגועל נפש שמחכה לנו בחצי השני של העונה הסדירה תהיה משהו חסר תקדים.
 

Cade Foster

New member
זה רק מחזק את מה שאני אומר

Eastern Conference או לא, 8 קבוצות מתוכו לא יהיו בלוטרי. בגלל זה אני לא מבין איך אוהדים של קבוצה כמו שיקאגו שבכיף יכולה לעשות חצי גמר העונה בכלל חושבים על מהלך של טנקינג. לא רק שזה לא יהיה יעיל כי יש קבוצות חלשות מהם בקונפרנס + מאמן שהוא לפחות אחד משני המאמנים הטובים בליגה שיוציא מכל סקראב את ה199% שלו, זה גם לוותר על עונה חיובית מבחינתם.

אני לגמרי יכול להבין קבוצה כמו בוסטון שמיצתה את האימ-אמא של הסגל שהיה לה + הפרנצ׳ייז פלייר שלה עבר פציעה קשה + דראפט מפלצתי + מצאה לה פראיירים שיקחו את החוזים השמנים של כל מיני גופות שנשאר מהן רק השם בתמורה לחוזים נגמרים ובחירות דראפט לא מוגנות. אבל לעזאזל מה קליבלנד ושיקאגו קשורות לכאן רק אלוהים יודע.
 

Lechoke Lames

New member
מאותה סיבה שטיירון קורבין ביוטה לא מפוטר

אין דבר יותר טוב לקבוצה שעושה טאנקינג מאשר מאמנים ברמה הזו. הם פשוט נכס, ולהשאיר אותם מכהנים מטשטש את העובדה שהקבוצה (ליתר דיוק ה-GM) רוצה לעשות טאנקינג, כי ברור שגם קורבין, גם בראון וגם השחקנים של שתי הקבוצות רוצים לנצח. בקיצור, כולם רוצים לנצח אבל מנהלי הקבוצות מצאו טריק איך בכל זאת להביא את הקבוצות למקום טוב בלוטרי. בדראפט כמו שזה שבא עלינו לטובה קשה להאשים אותם.

לטורונטו אגב הטקטיקה הזו התפוצצה בפנים, כי הקבוצה מנצחת למרות מאמן חסר יכולת וקאדר שחקנים לא עמוס מדי בכשרון. אני מהמר שבקרוב הם יחזרו לגובה הטבעי שלהם, אבל זה עלול להיות מאוחר מדי בשביל להתחמק מהפלייאוף
 

Puskas

New member
אני כל כך שמח שנתקלתי בזה

http://www.youtube.com/watch?v=_vYhco_6yWQ

יופי של סרטון שבו בארקלי ושאק מסבירים בדיוק את מה שאני זועק פה.. כמה שהווארד הוא לא סנטר גדול..
הייתי בשוק מהנתון שהם נתנו של כמות משחקים בעונה שבהם במשך 30 דקות הוא זרק רק 5 פעמים ומטה..
לשאק היה רק משחק אחד כזה, לבארקלי היו 4 ולהווארד 30!! זה מדהים..
הם גם הציגו את המהלכים הנכונים בפוסט שכל גבוה צריך ודיברו על כמה שלהווארד (ולבלייק) אין את זה.
פשוט לצפות וליהנות, פרשנות שרק שחקני עבר יכולים לתת.
 
הם גם אמרו שלמרות כל המגבלות הוא עדיין

אחד הסנטרים הטובים בליגה? כי זאת הנקודה היחידה שבה אין הסכמה. לא תמצא מישהו שטוען שהווארד משתמש בדרים שייק כאילו זה לייאפ. יש תמימות דעים שהווארד שחקן התקפי מוגבל שהיה צריך להשתכלל בפוסט ולשפר את ראיית המשחק שלו ואת קליעות העונשין כבר ב2006. המחלוקת (שהאמת היא לא כזאת מחלוקת אבל יש אנשים שחושבים ככה) זה האם זה הופך אותו לסנטר גרוע?

והתשובה היא חד משמעית לא. הווארד מוגבל ועדיין אחד הסנטרים הטובים בליגה (ובקלות היה הטוב שבהם בין 2009 ל2011)
 

המשתגר

New member
אבל אף אחד לא טען שאפשר להשוות אותו לשאקיל...

ברור ששניהם לא באותה הליגה, ועדין, על כל מיגבלותיו, אני לא רואה היום סנטר טוב ממנו בליגה.
 

Puskas

New member
זו לא השוואה לשאק

גם ברקלי מציג שם את אותם מהלכים..
אלו מהלכי יסוד לביג מנים והם מציגים את כל הבעיות של הווארד מבחינת יסודות משחק.
נניח שהוא מכדרר המון אבל מפספס המון פעמים את הצ'אנס להסתובב אחורה ולהגיע לטבעת..
או העובדה שהוא מבקש כדורים הרבה פעמים קרוב מדי לבייס ליין כך שהוא סוגר את עצמו בפינה ועוד כל מיני.
באמת מומלץ צפייה.
 
אבל אף אחד לא משווה אותו גם לבארקלי

או להאקים או לרובינסון או יואינג או מקהייל או כל ביגמן אחר לצורך העניין שהיה מסוגל לשים 25 נקודות בממוצע לעונה כשהנשק העיקרי שלו זה הפוסט.

הוא פשוט לא ברמה הזאת. מה שכן, הסרטון הזה באמת שווה צפייה. לרוב הם יותר מדברים על שטויות, מריצים בדיחות ופחות על כדורסל תאכלס, אבל זה באמת סרטון לעניין.
 

המשתגר

New member
ראיתי, ושוב אני שואל מה הנקודה?

אף אחד לא טוען שמדובר בעילוי התקפי.
שוב אני אומר, הוא במקרה הרע אחד הסנטרים הטובים היום בליגה, ולדעתי האישית, על כל חסרונותיו, הטוב ביותר מבין כולם.

ויותר מזה - ההסברים האלה עבור אוהד מהשורה הם סבבה כדי להבין דבר או שניים, כ"טיפים" לדוויט הווארד, כמו שהם מובאים בסרטון, זה די רדוד.
 

Puskas

New member
ברור שזה בשביל הצופים

הקטע הוא שלפעמים קשה לאוהד הממוצע להסביר נקודה כי הוא לא מכיר מושגים מקצועיים ופה קיבלנו אחלה חיזוק.
שאק סה"כ אמר שיש מהלכים בסיסיים שכל גבוה איכותי החזיק.
הווארד לא מחזיק בהם וזה מוריד ממנו מאוד.
זה מבלי להשוות למישהו, אלו פשוט הדרישות מכל סנטר שתופס מעצמו גדול באמת.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה שהוא הסנטר הטוב בליגה כיום

זאת בעיקר תעודת עניות לליגה ולא בהכרח מחמאה להאוורד.
כבר אמרתי בעבר (וזה אולי לא פייר להגיד)...שים אותו בשנות התשעים והוא אפילו לא בעשיריה המובילה של הסנטרים ב-NBA.
 

boten d

New member
לגמרי

אולאג'און, שאקיל, רובינסון, מורנינג, יואינג, דיבאץ', סובוניס ודיקמבה מוטומבו. זה כבר בשליפה שמונה שחקנים שדוויט לא מתקרב בכלל לליגה שלהם. גם רוברט פאריש עוד שיחק בשנות ה-90.

אפשר להתחיל להתווכח על הדרג השני. פאקינג שון בראדלי, אולדן פוליניס, כריסטיאן לייטנר, בראד דואטרי וריק סמית'.
וזה בלי להזכיר את שלהי הקריירה של מוזס מאלון, שעוד הסתובב בליגה בשנים האלה.
 

rapgamer4ever

New member
עכשיו אתה סתם מגזים

מוטומבו לא יותר טוב מדוויט בכלום. שניהם משחקני ההגנה הגדולים בהיסטוריה, רק שדוויט פרודקטיבי בשני צידי המגרש.

או ולאדה דיבאץ'- מה כבר הוא עשה בליגה שדוויט לא? נניח שאפשר להווכח על מי טוב יותר... אבל להגיד שדוויט אפילו לא מתקרב לליגה שלו? זה פשוט לא נכון.

גם על סאבוניס אפשר להתווכח, חלק גדול מהשיא שלו היא שיחק בכלל באירופה.מבחינת מורשת והישגים ב-NBA אין מה להשוות בכלל, אבל לא לטובת סאבוניס אלא לטובת דוויט.

לא אומר שדוויט הרבה יותר טוב מהם אבל בטח שזה לא הוגן לומר שהוא כלום לידם. ואיך אתה משווה אותו לליצנים כמו שון בראדלי, תהיה רציני.
 

boten d

New member
תשמע,

אין ספק שהגזמתי לגמרי.

זה מה שקורה כשאתה שולף מהמותן תשובה בהפסקה קטנה של יום עמוס נורא בעבודה. (לא שיצאתי כבר, או שאני צופה שזה יקרה בקרוב. פשוט עוד הפסקה)

עיקר הנקודה הייתה שבשנות ה-90' הוא היה נחשב לסנטר סביר. בטח לא פרנצ'ייס פלייר לבנות סביבו. הוא אחד הסנטרים הטובים בליגה, כי הוא חזק נורא ואתלטי מאוד, אבל יותר מדי פעמים כשאתה רואה אותו מקבל כדור בפוסט אתה יודע בדיוק מה הוא הולך לעשות. כמו AI גרוע של משחק מחשב. המזל שלו הוא שאין היום ממש סנטרים שיכולים לעצור אותו. מול אולאג'און הוא בקושי היה שם כדור בסל.

ההשוואות לשון בראדלי לא רציניות. אבל תגיד תודה שלא הגעתי למאנוט בול וגאורגה מוראשן
 
סאבוניס הגיע לNBA בעשור הרביעי לחייו

דוויט עוד לא נכנס אליו. אז לא חוכמה גדולה להשוות ביניהם. נראה מה דוויט יעשה כשיהיה בן 32. אני מהמר על זה שסאבוניס (ואגב גם דיבאץ') יהיה הרבה יותר יעיל בגילאים הללו מאשר דוויט.

קודם כל השאלה היא לא שאלה של הישגים אלא של יכולות. מסכים שיש לו השפעה מוטומבואית בהגנה+ התקפה יותר טובה, אבל גם כאן הגדולה של מוטומבו זה שהאפקט ההגנתי שלו נשמר גם כשהוא הזדקן. אצל דוויט לדעתי זה ידעך הרבה יותר מהר.

גם שלא חוכמה את ההישגים של דוויט בעידן בו אין סנטרים לעידן עם הרבה גדלי גוף, הגנות קשוחות וסנטרים מעולים. ברור שקבוצה כמו אורלנדו לא מדגדגת את גמר הNBA בשנות ה90 (גם אם הוא יצליח להמנע מלפגוש את ג'ורדן, שאקיל ויואינג יקצצו את דוויט לחתיכות). היא בקושי דגדגה את אותו הגמר בשנות ה2000.

מצד שני בוודאי שדוויט היה פרנצ'ייז פלייר גם בשנות ה90. סנטרים חזקים שסוגרים את הצבע ולוקחים ריבאונד ברמה הזו, תוך שהם יודעים לשים דאנקים ונקודות מריבאונד התקפה לא הסתובבו שם כמו מים. הוא היה פרנצ'ייז של קבוצה כמו אטלנטה, בדיוק כמו שמוטומבו היה פרנצ'ייז בדנבר. קבוצות קטנות היו לוקחת אותו.

יש ארבעה סנטרים מעליו בשנות ה90. לגבי כל השאר אפשר להתווכח.
 
אתה רציני?

דיבאץ', מוטומבו, מורנינג וסבוניס בדרג הראשון?
בראדלי וסמית' באותו משפט? בראדלי שלא היה כלום בליגה מול סמית' שהיה השחקן השני בחשיבותו באינדיאנה של רג'י מילר?
אולדן פולינס?
לייטנר?
רוברט פאריש היה גופה בתחילת שנות ה90.
מוזס מאלון בכלל לא בסיפור.

הדרג הראשון הוא: רובינסון, אולג'ואן, שאקיל, יואינג. כולם מועמדים לMVP. הובילו קבוצות.
הדרג השני: מורנינג, דיבאץ', מוטומבו, סמית', סאבוניס
 
למעלה