קלאץ לחוץ ברמזור.

קובי221

New member
תודה לכולם:

אני עדיין ב-
ולא נראה לי שכדאי שאני אשים בשיעורים ניוטרל, המורה נראה לי תשתגע...

Daemonlior

New member
הממ לא היא לא..

המורה שלי (ואפילו הטסטר בטסט שעברתי) המליץ לי כשהרמזור הוא רמזור ארוך (בדר"כ בכבישים בינעירוניים) לעבור לניוטרל.. בכל אופן, אחרי כמה זמן אתה תראה שזה הרבה יותר נוח..

קובי221

New member
אממ....

נראה אם אני אתרגל... לפחות מזל שהיא החליפה את הקלאץ שבוע שעבר ככה הרגל פחות מתאמצת... בכל מקרה, כנראה שבנסיעות 'הרגילות' אני אעבור לניוטרל. <אם אני שם ניוטרל זה אמור לא לזוז? או שצריך גם ברקס...?>

Daemonlior

New member
חייב ברקס..

ניוטרל פשוט מנתק את תיבת ההילוכים מהמנוע.. בדומה למה שלחיצה על הקלאץ' עושה..

Daemonlior

New member
אין בעד מה..

ואגב, אם אתה לא בטוח לגבי משהו, אתה מוזמן לשאול את המורה שלך.. היא תשמח להסביר לך..

recoil

New member
הדבר הכי פשוט

1). תעביר לניוטרל 2). תרים אמברקס 3) שחרר דוושות ושב בנוח ובמרווח על הכסא..... מה אכפת לך מי מאחורה... אז עוד 3 שניות כדי להוריד אמברקס בחזרה ולהעביר לראשון.. שטויות, זה גם יותר בריא לאוטו + אתה לא מתאמץ בכלל. וגם אם זאת עליה, אתה יכול לעשות זינוק בעליה עם בלם יד.. ככה שזה טוב מכל הבחינות. (כמובן שאם הרמזור הוא ממש ממש מהיר, ויתחךף חזרה מאדום לירוק תוך 5 שניות, אין צורך במה שכתבתי).

Daemonlior

New member
להרים בלם יד ברמזור?

למה? מיותר לחלוטין לטעמי, ואני לא בטוח שטסטר יאהב את זה.. (למרות שזה לא כל כך משנה לו) אני לעיתים רחוקות מרים בלם יד ברמזור, אבל רק בישביל לשחרר את הרגל לכמה שניות..

8-AN

New member
בריא לאוטו? לא בטוח....

לא חבל להעמיס סתם לחץ על הבלמים האחוריים? מה גם שכל הלחץ עליהם ללא עזרה מתיבת ההילוכים(שמחנים למשל משלבים הילוך כלשו(1\R) מה שכשהאוטו מותנע כמובן אי אפשר לעשות.

אלבה

New member
אסור ללחוץ קלאץ' בעמידה!

כי זה שוחק את מיסב הלחץ. ברמזור רק ניוטרל.

8-AN

New member
אבל מה את רוצה ממני ../images/Emo35.gif

א. לא כתבתי את זה. ב. את טועה. פעולת השחיקה של הקלאץ' בעת עמידה ברמזור היא מזערית. לעומת זאת הרבה אנשים שאני מכיר שרק הוציאו רישיון וגם כאלו עם כמה שנים של ניסיון על הכביש עושים דבר הרבה יותר "חמור" ומאיץ בלאי לקלאץ' והוא נסיעה עם קלאץ' לחוץ ללא סיבה בעצם. ז"א לני כיכרות נשארים בהילוך שני עם קלאץ לחוץ למשך זמן ממושך תוך כדי תנועה! למשל בירידות לוחצים על הקלאץ כדי לחקות את פעולת הניוטראל וכביכול לחסוף בדלק ועוד שטויות שעושים. אז אם כבר את לא משרשרת נכון ועוד תוקפת אותי, לפחות תגידי דברים נכונים

NewUser4

New member
גם הפעולות האלה לא שוחקות.

שתי הפעולות שציינת לא מאיצות בלאי לקלאץ', ומבחינה מכנית הן לא חמורות כפי שציינת. הסיבה שבגללה מומלץ בחום לא לבצע את הפעולות האלה היא בטיחות. מבחינה בטיחותית הפעולות האלה כלל לא מומלצות.

Daemonlior

New member
../images/Emo45.gif הרגעת אותי חח

אני לעיטים לוחץ על הקלאץ' בכיכרות (אני אפילו לא זוכר למה).. בכל אופן, אשתדל להמנע מזה..

NewUser4

New member
זה לא מה שהמורה לימד אותך.

ואם המורה לימד אותך אחרת, כנראה שזה לא שוחק את הקלאץ'. וזה אכן לא גורם לשום שחיקה מיוחדת.

NewUser4

New member
לא הייתי ממליץ כלל.

וזה גם מה שרמזה be_roo. 1. לגבי הניוטרל, זכותך, תעשה מה שאתה רוצה. מומלץ להיות עם הקלאץ' לחוץ וההילוך משולב לפחות עד שאתה רואה שהרכב שמאחוריך בטור נעצר כבר. 2. להרים בלם יד בכל רמזור לא מומלץ. גם לוקח הרבה זמן יחסית להתחיל נסיעה מהמצב המתואר (להוריד בלם, להכניס הילוך, וכל הכרוך בכך. זה לוקח הרבה זמן יחסית), וגם שחיקת בלם היד תהיה מהירה מאוד.

1NE

New member
ואני חשבתי שזה בעיה ברגליים שלי..

או בגלל שהייתי לחוץ... היה פקק איזה 10 דק' ואני עם הרגל תקועה בקלאץ'...ואני מרגיש כמו אדם עם עצירות...והרגל רוקדת ורועדת..

למעלה