קישור משעשע צרפתית - אנגלית. למרות שחלק הגדול מהאמירות נשמע לי בעל שורשים פולניים למהדרין
N nutmeg New member 29/10/03 #1 קישור משעשע צרפתית - אנגלית. למרות שחלק הגדול מהאמירות נשמע לי בעל שורשים פולניים למהדרין
E Eldad S New member 30/10/03 #2 ../images/Emo6.gif פנטסטי! לא מעט פנינים (פולניות); אבל שימו לב לגרסה הצרפתית של Stop bothering me )
N nutmeg New member 30/10/03 #4 אלעד - לא התאפקתי ואת הפנינה הזו רשמתי ככתובית רצה על המחשב שלי בעבודה (!!!)
R rattlehead New member 30/10/03 #3 רגע רגע.. יש קשר בין דביל לdebile בצרפתית? (או שזו סתם שאלה דבילית... )
ש שוקולד חלב תפוז New member 30/10/03 #7 debilis (רומית) פירושו רפה, ומכאן רפה שכל. גם בספרדית ובצרפתית פירוש המילה הוא חלש, רפה, תשוש
E Eldad S New member 30/10/03 #8 וגם המלה אימבציל, שגם היא סוג של "אידיוט", מגיעה מן השפות האירופיות, imbecile (כאן - באנגלית, לשם הדגמה). אין קשר למלה "בָּצילוס", bacillus, שפירושה "מתג" (חיידק).
וגם המלה אימבציל, שגם היא סוג של "אידיוט", מגיעה מן השפות האירופיות, imbecile (כאן - באנגלית, לשם הדגמה). אין קשר למלה "בָּצילוס", bacillus, שפירושה "מתג" (חיידק).
N nutmeg New member 31/10/03 #10 לא, לא אינפנטיל אינפנטיל זה באמת ילדותי אבל דביל, אימבציל, אידיוט וכל היתר הוו בעבר מילים המתארות דרגות שונות של פיגור שכלי. היום לא אומרים 'אדיוט' אלא נהוג לומר: פיגור קל, בינוני ועמוק... ('העומק' כמובן תואם לציון שבמבחן IQ)
לא, לא אינפנטיל אינפנטיל זה באמת ילדותי אבל דביל, אימבציל, אידיוט וכל היתר הוו בעבר מילים המתארות דרגות שונות של פיגור שכלי. היום לא אומרים 'אדיוט' אלא נהוג לומר: פיגור קל, בינוני ועמוק... ('העומק' כמובן תואם לציון שבמבחן IQ)