קישור לארגון נשים ...

oren*

New member
שתהיה לה הרבה הצלחה

אם בחורה שחזרה בתשובה לא מזמן, מסוגלת להרים אתר אינטרנט ולהגן בעזרתו על "הנשים החרדיות" - מי אני שאצא נגד האתר שלה ואתקיף אותן? הדת קיימת בסך הכל כמה אלפי שנים, ברור שכל השנים הללו פשוט חיכו שיקום אתר האינטרנט הזה והחילוניים יפסיקו לחשוב שכל הנשים החרדיות הן אנלפבתיות הכפותות בשלשלאות לבית ומשרתות את בעליהן. אני לא יודע מה יותר מגוחך - העובדה שהיא לוקחת את החילוניים בכזו רצינות ומנסה לשנות את דעתם על העולם החרדי, או העובדה שהיא מתייחסת לנשים החרדיות בכזה זלזול ומאמינה שבכמה עמודי HTML היא הפכה לגיבורה והצילה את כבודן של הנשים. ושאלה אחרונה - אל מי בעצם האתר פונה? אני כחילוני, נכנס לשם, חוטף מבול של העלבות, דיעות קדומות והשמצות ומבין שאין לי מה לחפש באתר. בחורה חרדית, מכירה את העולם שלה, לא צריכה לקרוא סיפורים על נשים חרדיות כי היא בעצם אחת כזו, ומבינה שאין לה מה לחפש באתר. ישר כוח

ציפי ג

New member
מה זה דברי הניאוצים הללו?

אתה התקשרת לשם? שאלת איזו שאלה? קראת איזו כתבה שעוסקת במלאכת הקודש של המקלט לנשים מוכות דתיות. מאיפה אתה ממציא את ההמצאות הללו? מעודי לא נשאלתי שאלות חטטניות כאלה על ידי אף רב, ואני בהחלט מתיעצת עם רבנים, גם בנושאים של בינו לבינה. זה הלך ככה. קודם הפנו לכך שמוקם קו חרום לגברים דתים שחוו התעללות מינית. חנה קפצה למה לא לנשים, אני חיויתי דעתי שמן הסתם יש, חנה צינה שמן הסתם אין, והיא שמעה שעומדים מקלט לנשים דתיות. צינתי בפניה שיש כבר מקלט, אמיר ודבורי ציינו שיש כבר גם קו חם, ואז אתה קופץ ואומר דברי שטנה, כנגד משהו שעד שאמיר לא חשף את קיומו התיחסו אליו כאן, כאל נעדר, מחמת אפליה מינית. כמו שאין מקלט לנשים מוכות דתיות, כמו שאין קו לנשים נפגעות דתיות, כך גם הסצנריו של השיחה שאתה העלת, מופרך לחלוטין, ואין לו שום קשר למציאות.

חנה מעולם לא ציינה שאין

אלא שאלה אותך אם אכן יש, היות ואת ציינת שסביר להניח שיש כזה....אנא דייקי במובאות מדברי. ולגבי החושף - למרות שאני בדעתו לגבי יהדות, דתות ומעמד האשה ביהדות - אכן אני חושבת שההודעה התבססה על דעתו המוקדמת בלבד - ולא בהכרח זו היא ההתייחסות שמקבלות נשים מוכות שמתקשרות לקו החם. למרות שאני אישית, בציפיותי המאוד נמוכות מרמתם הערכית והאנושית של הממסד הרבני ושלוחיו - לא אתפלא אם כך הוא.

אכן כך, ההודעה התבססה על

הצפיות הנמוכות של החושף מהממסד הרבני. אך ברגע זה היא מתבססת כבר על נסיון מוכח. ראשית, המרכז סגור בשבת. האין סיוע לנשים במצוקה הוא פיקוח נפש? האין פיקוח נפש דוחה שבת? או רק פיקוח נפש של גברים דוחה שבת? ואכן לבקשת החושף ידידה יקרה בדקה את נכונות המרכז לטפל באישה חילונית. ובכן אל המרכז התקשרה אישה חילונית ופנתה לעזרה. הציגה את הבעיה שלה (דרך אגב בעיה אמיתית ושרירה אם כי קצת ישנה). ההצעה הראשונה היתה ללכת לדבר עם רב. כשנענתה שהיא לא הולכת לדבר עם רבנים על כלום ושהיא סבלה מגברים מספיק (מאוד נכון) היה נסיון לבחון את אמות המידה הדתיות של הגברת ולאחר שהתשובה היתה אני איני דתיה, הוצע לה להתקשר למרכז חילוני. פשוט ברור וחד. החושף ביקש מהידידה לכתוב כאן בעצמה את השתלשלות השיחה והיא אולי תעשה זאת.

אינני רואה כל פגם בכך שהאשה הופנתה

להתקשר למרכז חילוני. אחרי הכל, היא הציגה את עצמה כחילונית, אז מה יש לה לחפש במקום שמיועד לתמיכה בדתיות? תאר לך שאני נכנסת למסעדה שומרת כשרות ומבקשת סטייק בחמאה, כי אני אינני שומרת כשרות? אז אם יציעו לי לטעום סטייק ברוטב חרדל או מאכלי ים כשרים, זה בסדר, לא? זה מה שיש להם להציע. ואם אתעקש על סטייק בחמאה והם יציעו לי לחפש מסעדה שמגישה את הנ"ל, זה גם בסדר, לא? אם לעומת זאת, היית מספר שקו החם, ניסו לשכנע את ידידתך ששיחה עם רב תעזור לה הרבה יותר מאשר התיעצות עם מטפלים בקו החם החילוני, אז היית יכול להתעצבן במלוא הקיטור.

aaa123

Member
זה לא משנה את העובדה שההודעה

התבססה על שקר(על ציפיות נמוכות ולא על עובדות). העובדה שאותו גוף לא מוכן לפתור את הבעיה של בחורה חילונית לא עושה את דבריך הקודמים נכונים. אותו גוף לא מיועד לעזור לחילוניות.

aaa123

Member
והנה דבריך הקודמים אליהם אני

מתכוון. "ואחר כל הן שואלות אם היא נתנה לבעלה לבעול אותה באופן סדיר וללא שום הבעת רצון להנות ממעשה הבעילה? או שהן שואלות אם היא היתה אישה טובה והביאה לבעלה את נעלי הבית בדיוק ברגע המתאים? כי הרי אם היא לא היתה אישה טובה הרי שהרבנים יגידו שהיא סוררת ואז למה מגיע לה תמיכה?"

אני בדילמה (או שאולי לא)

אני משתדלת להעלות קישורים שעניינם תפיסה פמיניסטית ולא כל פורום או אתר נשים הוא בהכרח כזה. אני אחשוב על צרוף אמונה לקישורים. בכל אופן - את פרטי המספר החם לנשים מוכות אפרסם. ארכז רשימה בימים הקרובים. תודה לאמיר על המספר. ולגבי הקישור לקידום האשה באמונה - הן מדברות על סט של חוקים שחלקם לא קשורים אליהן (שכן להן אין ייצוג בכנסת ובמפלגות הדתיות) וחלקן קשור כמעט רק לאשה הדתית - משפחות מרובות ילדים למשל. כ"כ אני חושבת שמימון טיפולי פוריות לילד השלישי יבוא בהכרח ע"ח טיפולי הפוריות של הילד הראשון כי תיווצר רשימת קדימויות מובנית בשיטה. זהו סעיף מיותר כמו סעיף המשפחות מרובות הילדים. לגבי חלקן כביכול בניסוח חוק האימוץ - זה יהיה הסיוט של כל חילוני/ת שרוצה לאמץ, אם חוק האימוץ ינוסח בידי נשים דתיות. רק זה לא. רק שלא נראה לי שצריך לדאוג - הן כתבו רשימה יפה שמהכרותי המועטה עם הייצוג המסיבי והמרשים שלהן בממסד שלהן עצמן (שיש כאן טענות שהוא אינו מפלה נשים כמובן) - אין להן כל נגיעה לאף אחד מסעיפיה
והבהרה - הייתי שמחה אם היתה להן כנשים נגיעה רק במשת"פיות לא מובנת עם דיכויין שלהן עצמן ע"י הממסד הדתי, הן מאפשרות רק לגברים להמצא במרכזי ההשפעה והכח. זה דומה למה שמתרחש בהסתדרות המורות, להבדיל.

למעלה