קישור לארגון נשים ...

אמיר.

New member
אתר שמצאתי..

ואני לא מביע דעה על מה שכתוב בו אבל זו זוית נשית אחרת.

טל קר

New member
זה לא במקרה האתר של ג´ינג´ית,

שכותבת בנטעים כאן בתפוז? כי אם כן כדאי לקרוא קצת את הדעות שלה לפני שלוקחים את תכני האתר שלה כדבר נתון.

nirdagan

New member
זה נכון לגבי כל אחד\ת

שלא צריך לקחת את דבריו\ה כנתון. ניר

זה אתר להחזרה בתשובה

תחת הכיסוי הדק של סיפורי נשים חרדיות תמצא סיפורי חזרה בתשובה שמטרתם למשוך יהודים מהידות ולהעבירם לכת החרדית. זה נעשה די בתחכום וכתוב אפילו בצורה נעימה אבל מדי פעם החושך של הכת החרדית משתלט על המילים ואז רואים שהכותב שניסה לכתוב "חילוני" חזר למשפטים שהוא למד בעל פה כדי להחזיר חילוניים בתשובה. והנה דוגמא של משפט שכותבת אחת מהחוזרות בתשובה: (החושף לא מצליח להעתיק את זה בעברית ישרה אבל הוא שם את זה בכל זאת אולי זה יופיע ישר או אולי אתם תצליחו לייישר את זה) ינש תא תחלוש אמאש ומכ הז ,םיעוצעצה לכ תא חקול דחא דלי .םהלש םיעוצעצב רדס תושעל םרדחל הידלי לכה תא חינמ ינשה דליה .רדחה תא רדסמ אוה ךכ ,םוקמב םשו אספוקב רדסמ שוריפה תא ןתנ אוה .םיקחשמה יגוס לכמ הפצרה לע תומרע תומרע םיעוצעצה תושעל הצר דחא לכ המ םתוא ילאשת .רדסה יפל ולצא ןיוממ לכה ."רדס"ל ולש .אמא תא חמשל הצר ינשהו רדס תושעלו הבוח ידיל תאצל הצר דחאש ךל ודיגיו אין מחשבה עצמית אין אני אין כלום יש עבודה עיוורת של מנהיגי הכת החרדית מבלי להבין ולו דבר וחצי דבר בהלכות עולם. על אף שהאישה שכתבה את זה מתיימרת להיות אחת שלמדה חינוך ברור לכל שאין לה הבנה פשוטה וקלה בנפש הילד. ולכן החושף מאמין שאת הטקסטים האלו כתבו אנשים מתוך תוכי מערכת ההחזרה בתשובה של הכת החרדית.

אכן, והג´ינג´ית המטיפה כבר ניסתה

בעבר להביא הנה קישורים, לפני שנחסמה מגלישה בפורום, וקבלה כאן תגובות מאוד לא אוהדות. לא בגלל שהיא דתיה, אגב, אלא בגלל הבסיסיות וחוסר האמינות של הטקסטים ובשל עניין ההחזרה בתשובה.

El Duche

New member
החרדים אינם כת - הם הדת היהודית

סתם שאלה - למה החושף מתיחס אל עצמו בגוף שלישי?

לשאלתך החושף יענה אחרי שהוא

ידגיש שוב שאין שום קשר בין הכת החרדית לבין היהדות. יהדות זה דבר אחר לגמרי, נאור, חכם,אנושי, שוויוני, רגשי, טוב. ואילו הכת החרדית היא חשוכה, לא אנושית, חסרת כל שוויון, מנותקת מרגשות ורעה. לידיעתך אין שום דבר שהוא היהדות אבל יש הרבה דברים שברור שהם לא היהדות ואחד מהם הוא הכת כחרדית שאפשר להוסיף לה גם את הכת משיחית ציונית. החושף כותב בגוף שלישי כי הוא לא מכיר אף אחד שקוראים לו אני.

nirdagan

New member
אתה מזכיר לי את הרב שאך שאמר...

שהדת שהכי דומה ליהדות זו חב"ד. לחושף אין מונופול על היהדות והיא פלורליסטית מטבעה. בהמשך לדעתי שהחרדים אינם כת גם הציונות איננה כת אלא אוסף של זרמים פוליטיים, שהמשותף להם היא הטענה שיש לאום יהודי הזכאי למדינה משלו בארץ ישראל. אני מסכים שהציונות איננה חלק מהיהדות אלא זרם פוליטי שיש בו הרבה יהודים. אפשר להיות ציוני גם בלי להיות יהודי, ויש הרבה ציונים כאלה בעולם. ניר

החרדים עונים על כל הגדרה אפשרית

של כת. הם קבוצה סגורה עם ריטואלים קבועים ואובססיביים, משטר פנימי מחמיר, איום מתמיד על מי שעובר על חוקי הכת, דמות דומיננטית שאומרת להם מה לעשות מקומם ועד לדתם לישון, מדיניות ענישה קשוחה, ניתוק חבריה מהסביבה ומכל סוג של יחסי משוב עם הסביבה, צמצום החינוך וחשיפת הפרט רק למושגי היסוד של הכת עצמה. ועוד כמה דברים - נישאין רק בתוך הכת, פתרון בעיות רק בתוך הכת, העדר הכרה בחוקים אחרים וכולי. כת מבחילה למדי, ומי שמדאיגות אותי שם הן - כרגיל - הנשים, שכמו בכת השטן (להבדיל) ובכת של גיימס גונס ז"ל ועוד כמה - נדרסות תחת הגלגלים המשומנים של השיטה הזכרנית שהמציאה כת כדי לצבור כח (לגברים כמובן).

nirdagan

New member
התיאור שלך מתאים לחצר חסידית

ולא לכל החרדים כמכלול. ראי הודעה נפרדת שלי בשרשור. אילו כל הרדים היו חסידים גם אז לא היו כת אלא אוסף של כתות. מה גם שיש הרבה חרדים שאינם חסידים. ניר

soulbird

New member
קלט אממ הסמסטר הזה

יש לי כורס חובה דת וחברה יעני כתות למנהם בעולם אם אנו משווים אז ככה יש גם אנטי קאלט שהוא אירגון הורים שהוא יעני אירגון המחזירים בשאלה? נדמה לי שקוראים לאירגון הילל האמת הקורס די מעצבן

../images/Emo32.gif מהו ארגון הלל ?

ארגון הלל אינו ארגון של מחזירים בשאלה אלא ארגון שקולט כאלו שכבר החליטו להפוך לחילונים ונותרו ללא קורת גג, השכלה בסיסית, כישורי השרדות כלכליים ומקצועיים וחברתיים בחברה החופשית, מימון, חברה ומשפחה. שאלות נוספות תוכלו מן הסתם לשאול בפורום יוצאים בשאלה בתפוז - שם נעזר מנהל הפורום בזמנו בשרותיה הטובים והקדושים בעיני של הלל לכשהפך לחילוני ונזרק כמו אחרים מהמסגרת המשפחתית כאילו לא היה דם מדמם. וזאת בשל אמונתו. מה שנקרא "מבחן קובי ניב" - אם היה יחס כזה ליהודים בכלל או לחילוניים בפרט, היה העולם זועק

soulbird

New member
טוב על קאלטים

ממה שלמדתי עד היום (פחות או יותר 3 שיעורים ) קאלט מתחלק לשלושה חלקים 1ניו אייג´ לדוגמא : קבוצת המוניז משנות ה60 \70 ופולונגונג שזו קבוצה יותר חדשה. וקבוצה פונדמנטליסטית שהם קבוצות דתיות כגון jehova whitness mormons וכו . אני מצרפת מאמר על קאלטים (באנגלית) ציפור

nirdagan

New member
החרדים אינם כת מסיבות אחרות

קודם כל יש בהם הרבה מאוד קבוצות וזרמים, מה שנוגד את ההגדרה הרגילה של כת, ובאופן כללי אין להם מאפיינים של כת. ישנן כתות של חרדים בייחוד אצל החסידים, כדוגמת חב"ד שהם כת פר אקסלנס. ניר

El Duche

New member
ההבדל בין כת לבין דת הוא, לדעתי

הצנועה, בכמות המאמינים ובתוחלת החיים של התנועה. אם נסתכל על ההיסטוריה של היהדות נראה זרמים רבים שהחליטו לא לקחת על עצמם חוקים דתיים אלו ואחרים (כמו הקראים). הזרמים הללו עפו מהיהדות כעבור מספר דורות ולא נשאר דבר שמקשר אותם ליהדות. כרגע, החרדים הם הקבוצה הדתית הגדולה ביותר והעתיקה ביותר שרואה בעצמה קבוצה יהודית. לפי כך החרדים הם המקור והם אלו שבאמת ראויים להיקרא יהודים, בעוד שרפורמים וקונסרבטיבים (ונראה לי שגם הדתיים הלאומיים יצטרפו לרשימה הזאת בקרוב מאוד) הם זרמים שהתפצלו מהיהדות, ויכולים להיקרא כתות. אני צופה שגם החב"דניקים יעופו מהיהדות באחד מהימים בגלל המנהגים האליליים שלהם ובגלל שאצלם יש מספר רב במיוחד של סתירות פנימיות. נ.ב. נראה לי שיש לנו דומה לגבי מהותה של הציונות או, לפחות, לגבי היעוד שלה (אני מסתמך כאן על התגובה הראשונה שלך להודעתי).

הייזל

New member
ממה שאני הבנתי

ואני לא מומחית גדולה בדת. בארץ יש את הריכוז הגדול ביותר של יהדות אורתודוכסית בארה"ב ובאירופה הרוב הם קונסרבטיבים. אני חושבת שרוב האזרחים היהודים החילונים בארץ קרובים יותר בהשקפת עולמם לזרם הקונסרבטיבי מאשר האורתודוכסי. הידעת למשל שהרב הראשי הראשון של ישראל היה בכלל רב רפורמי? איפשהו בדרך בחר בנתיב ששימר זרם אחד והתעלם בהפגנתיות משאר הזרמים. למה? אין לי מושג. הקונסרבטיבים מעצם העובדה שהתחילו כזרם בארה"ב הם הרבה פחות פוליטים מהחרדים, יותר דמוקרטים וגמישים כמו שאני אישית תמיד ראיתי את היהדות. אני הייתי מעדיפה לראות אותם כדת המדינה מאשר את החרדים הללו שהיו שמחים להשאר בפולין של אמצע המאה ה- 19 כפי שהם מפגינים בלבוש שלהם, בשפה שהם מדברים בה במנהגים שלם ובהתנהגות הכללית שלהם. לדעתי אם מדינת ישראל לא היתה נותנת להם להפוך לטפיל החברתי שהם היום הם מזמן היו נעלמים. אני רוצה להבהיר שאני מדברת בכלליות. מובן שישנם אנשים חרדים שאינם טפילים(איפשהו, אני לא פגשתי אותם) מובן שיש כאלה שהם מתקדמים ודמוקרטים(לא באיזור שלי, אבל בתיאוריה הם קיימים). קשה לי לראות בחבורה של אנשים שזורקים תפוחים על נערות בתיכון רק בגלל שהם עברו בשכונה שלהם משהו אחר מלבד כת עם יותר מדי כוח בידים. מכאיב לי שאני מסוגלת לכבד אותם ואת הבחירות שלהם אבל הם לא מעוניינים אפילו לנסות לכבד אותי. מכאיב לי שהם נותנים ליהדות שם רע.

El Duche

New member
ואני מעדיף מדינה ללא דת

ממה ששמעתי, האורתודוכסים מהוים רוב בחברה היהודית (חילוניים כמוני לא נחשבים) הכלל עולמית. כמובן שזה לא משנה דבר. הקונסרבטיבים אינם דתיים בכלל, הם מקיימים את מצוותיהם לא לשם שמיים, אלא רק כדי להיות חלק מקבוצה מסוימת (היהדות) ובכך הם מראים לעולם כולו שהאל בשבילם אינו ערך עליון (כמו בכל דת), אלא אמצעי שמקשר אותם עם יהודים אחרים. רק אדם שרואה באל אמצעי יכול לשלול את כל החוקים, המצוות, ההלכות והערכים הקשורים לאותו האל ולבחור מביניהם קומץ מנהגים שתואמים את השקפת עולמו של "המאמין". החרדים רוצים לשאר במאה ה-19 וזו זכותם, אך זכותינו ומחויבותינו היא לדאוג לכך שמספר אנשים שאין דבר המקשר בינינו (מאחר והם מסרבים להקריב את עצמם למענינו ולמען ערכים שבהם אנחנו דוגלים) לא יחיו במדינתינו ולא יפיצו בה רעל וריקבון. נ.ב. אם את רוצה לראות דוסים "נאורים" וחכמים, את מוזמנת להיכנס לפורום "ליבוביץ והגותו". שם הדוסים פתוחים לדעות חדשות בגלל שהם יכולים להלחם על אמונתם בכלים היגיוניים (מה שהופך אותם למסוכנים יותר).

למעלה