קישורים לשישי-שבת

subatoi

New member
לא מכיר מחקרים. מכיר את העולם שאני חי בו.

שבה "טבעוני" נחשב הרבה פחות מיינסטרים מ"צמחוני", אנשים יודעים מה זה "צמחוני" ופחות יודעים מה זה "טבעוני". "טבעוני" נשמע להם קיצוני ו"צמחוני" נשמע להם סביר. דיבורים על טבעונות מרימים הרבה יותר חומות הגנה מאשר צמחונות, מעוררים פחות הבנה ויותר קשה לשווק אותה.
וההסבר לגבי השה"צ, שאני לא חושב ששמעתי אותו אי פעם רשמית, אבל כל אחד יכול לחשוב כמה אנשים שהוא מכיר היו הולכים לאכול "שווארמה צמחונית" לעומת כמה אנשים היו הולכים לאכול "שווארמה טבעונית".

subatoi

New member
וכן, זה מחקר מצוין לערוך. אין ספק

subatoi

New member
וגם דב לאוטמן המנוח הוא אחת הדוגמאות הטובות

למה שציינתי בפסקאות האחרונות.

ladybug6

New member
מסכימה מאוד

וזה באמת ויכוח עקר של מי יש יותר גדול. לגיטימי לחשוב אחרת, ואני חושבת שזה מצוין שיש גישות שונות, כי על אנשים שונים משפיעים דברים שונים. אבל לזלזל בגישה מסוימת או לבוז לה או להאשים את מי שמאחוריה בחוסר יושר זה כבר מיותר ושם מקל בגלגלים.
אני בעד שכל אחד יתמקד במה שהוא מאמין בו, ויקום ויעשה, גם מחוץ לכתלי הפייסבוק, במקום לבקר אחרים.

מצלתיים

New member
את מוזמנת להראות לי איפה בזתי לחיימוביץ'

את מתפרצת לדלת פתוחה כי אני הכי מתנגדת לביקורת על הסברה, גם ביקורת על גארי וגם על 269 וגם ביקורת על אנונימוס. אבל אם טבעונית מצפונית ממליצה באתר שלה על מתכונים עם ביצים וחלב, זאת לא הסברה אלא סתירה פנימית לעגנית, כתבו לה על כך הרבה פעמים והיא שמה פס. יש לך הסבר לזה? באותה רוח היא יכולה גם להמליץ על מתכוני בשר לימי שלישי עד ראשון, למה לא.
אפשר לנסות להסביר אותה ולומר שהיא חושבת שטבעונות זאת מילה כל כך מפחידה, שאם אנשים יראו מרק פטריות בלי חצי כוס שמנת חמוצה הם יקבלו שבץ, וצריך להכניס את הטבעונות ברכות בלי מרקים מפחידים כאלה. נו טוב, אז גם סטייק אנרטיקוט זאת הסברה טבעונית.

ladybug6

New member
למרות שאני שונאת את ההתנצחויות האלה

אני אזרום איתך:

"היא לא עוזרת לחיות אלא להפך, היא בולמת את קצב ההתקדמות ומחזירה אותו לאיטיות המייסרת של לפני 15 שנה. ככה באמת אף אחד מאיתנו לא יזכה לראות ישראל אפילו רבע טבעונית."

"בגלל מיקי חיימוביץ' אלפי בעלי חיים ימשיכו לעלות על הצלחת בעשרים השנים הבאות עם מצפון ממורק, אם זאת טבעונית המחמד מספר אחת בארץ אז אבוי לחיות. זכותך לכבד אותה על זה, זכותי לא. נכון?"

תקראי לזה בוז, זלזול, חוסר כבוד, ביקורת או סתם כפיות טובה - לא ממש משנה לי איזה שם תדביקי לזה. אבל לדעתי - זה מיותר. שכל אחד יתעסק במה שהוא מאמין שיעיל, ויתן לאחרים לעשות את אותו דבר.

מצלתיים

New member
בראבו קויוטי על הוצאת דברים מהקשרם

בוז לנו, אפילו לא לביבי, בוז על ההתלהבות הטיפשית שלנו שמתמוססת לשלולית. ותודה לסטלן במקרה הזה.

l coyote l

New member
הניסוח הבעייתי הוא שלך.

מלכתחילה הבנתי את ההודעה ההיא כבוז לחימוביץ'.
את הציטוט כתבתי ידנית, ללא העתקה, דרך איפון. לכן קיצרתי.
אז בראבו לך על עוד ניסוח שהתפרש כאגרסיבי. אולי הבעיה טמונה בדפוס כזה שחוזר אצלך אם זה התפרש כך.

מצלתיים

New member
כן, אמרתי דברים מחרידים

אמרתי שמיקי חיימוביץ ממליצה על מוצרי חלב וביצים ומעולם לא אמרה שהיא טבעונית מצפונית, ושטבעונות בלי מוסריות היא סביון שנפוץ ברוח ונשאר ממנו רק הקרניזם. בושה לי.

ladybug6

New member
ולי נמאס שאנשים יודעים למתוח ביקורת אבל

לא לקבל אותה.

מצלתיים

New member
הטפות המוסר של גידי

שאומר שהשאלה העקרונית אם יש לנו זכות להתייחס לחיות כמוצרי צריכה היא "שאלה ראויה", ושדעתו חלוקה בזה על רוב הטבעונים. אני בתמימותי חשבתי שזאת הנקודה הסינגולרית של הטבעונות, שחיות הן כאן לא לתועלתנו, אז אני באמת קיצונית לפורום. חבל.

ladybug6

New member
למה את חושבת שכל דבר שאנשים אומרים זה

הטפה? ולמה את חושבת שזה מכוון רק אליך?
מציעה לך לקחת צעד אחורה מהגישה הנעלבת הזאת, כי זה לא עוזר לאף אחד, לא לדיון, לא לבעלי החיים, ובטח לא לך..
לאנשים מותר להחזיק בדעות שונות ובפורום ציבורי מותר להם להביע אותן, גם אם זה מתנגש עם הבחירות או הדעות שלך. זה לא סיבה לעשות מזה דרמה כל פעם שזה קורה.

בכל מקרה, ביי (?)

M a b e l

New member
מצלתיים

האמת שאני לא כל כך מסכימה איתך בנושא מיקי חיימוביץ', אבל רציתי לומר שאני מאוד מעריכה את ההשקעה שלך בפורום ואת האכפתיות שלך.
גם אם תרגישי שהפורום זה מדיום פחות מתאים מבחינתך (אני מרגישה ככה הרבה פעמים מכל מיני סיבות
), מקווה שתדעי שאת מוערכת ושלא יכבה הלהט שלך.

למעלה