למה קוראים לשווארמה הצמחונית בשם השקרי הזה?
הרי היא טבעונית. למה קוראים לה ככה? כי "טבעוני" זה מפחיד, "צמחוני" זה יותר קרוב למיינסטרים.
אם היא תדבר על הצלת נשמותיהם של בעלי-חיים בזמן שהיא מדברת על הקמפיין, אנשים יסגרו את האוזניים מפני "המטיפנית המחליאה הזו". זה מפחיד! אבל כשמדברים איתם על בריאות ועל הזיהום שהתעשיה גורמת, אנשים הרבה יותר מתחברים לזה. הרבה יותר קל להתחבר, למרבה האבסורד, לחור באוזון מאשר לזה שלפרה שאני אוכל כואב.
אז היא פונה אליהם בהתאם. האם זה המצב האידיאלי? ברור שלא. הייתי שמח לו היה אפשר לדבר על טבעונות ואנשים היו מקשיבים. אבל הם לא. העולם דפוק. הבעיה היא בעולם, לא בגב' חיימוביץ'.
עוד לגבי מניעים - האם כדי לפעול למען בריאות או סביבה צריך להרים קמפיין כזה ,שסובב (אך ורק) סביב מזון טבעוני במסווה?
הרי אפשר פשוט לעודד אכילת ירקות, כמו שעושה מישל אובמה, ולהסתפק בזה.
אפשר לעשות קמפיין על מחזור נייר או קרטון או בקבוקי פלסטיק, ולהסתפק בזה.
לשנות תפריט של המוני אנשים - גם אם זה רק ליום אחד בשבוע - נראה לי הרבה יותר קשה וסיזיפי. ברור (לי) שיש אג'נדה טבעונית-זב"חונית מאחורי זה.
ומעבר לזה, בזמנו היא התבטאה בזמן מיצג הראשים במזרקות דברים מאוד נוקבים "לטובתנו" ולטובת בעלי החיים. כמו שהאלזה גילתה לפני מספר ימים, הסאונד כבר לא זמין אבל אפשר לקרוא את הכתבונת ההיא.
ולגבי השאלה האחרונה - אפשר לומר את זה על כל מפורסם בעולם שעושה משהו, לא?
אני תמיד נזכר בכריסטופר ריב, בתקופה של אחרי התאונה. הוא היה יכול לשבת בבית בכסא הגלגלים שלו, בלי לצאת מהבית. ולזכות בטיפול הכי טוב שהוא יכול לקנות בכסף שלו. מה הוא היה צריך יותר מזה? אבל לא. הוא בחר להיות פעיל בתחום שרלוונטי לו, להסתובב בעולם, להעלות מודעות ולגייס כספים. ולא נראה לי שהיה כ"כ קל לשנע אותו ואת כל המערכת שתומכת בו ברחבי העולם, רק בשביל הזדמנויות צילום. גם לא נראה לי שהוא כ"כ נהנה מזה, במצב שהוא היה בו. זה לא שלקחו אותו לסיור במקומות תיירותיים.
ובכל זאת, הוא בחר לעשות משהו עם העובדה שהוא מוכר. כנ"ל מייקל ג'יי פוקס. כנ"ל אנג'לינה ג'ולי. ויש עוד דוגמאות כאלה, גם בארץ.
מיקי חיימוביץ', שעושה מה שהיא עושה מסיבות טובות ולא מסיבות עצובות כמו כל הדוגמאות הנ"ל וכולנו נאחל לה בריאות טובה בלי קשר לדיון הזה, בחרה לעשות משהו עם המעמד שלה והיכולת שלה והפרסום שלה. האם היא מרוויחה מזה קצת אהדה בציבור? האם היא מרוויחה מזה קצת אור זרקורים? כן, נו. אבל זה המקצוע שלה. אם כל אחד מאיתנו היה יכול לעשות משהו לטובת בע"ח במקצוע שלו, המצב היה נראה אחרת. היא יכולה, היא עושה. היא היתה יכולה באותה מידע גם לשבת בבית ולהנות מהריבית או לצלם תוכניות טיולים בעולם.