קיר 25

אטיוד5

Active member
קיר 25

הגעתי למסקנה שקיר ברוחב 25 ס"מ יתאים לי עבור אותם מקומות בהם יש לי חלונות כיס 3 מסילות. אלא מה, מסתבר לי שקשה למצוא. לאיטונג יש כזה עובי, אבל הרבה אנשים מזהירים אותי מאיטונג. מה אתם מציעים לי?

0 אור 0

New member
עד כמה שאני יודעת איטונג דוקא

מומלץ מאד. מי אמר לך שמשהו לא בסדר עם איטונג? ומה בדיוק הבעיה - ממה צריך להזהר?

אטיוד5

Active member
כל מי שאני מדבר איתו ...

סולד מאיטונג. קבלנים אומרים לי שהטיוח של הבלוק קשה או מסובך. חשמלאי אמר לי שקשה לקדוח בו, לחצוב בו. מצד שני הוא מבודד מצוין, ובעל קרינה מופחתת. מצד שלישי אני לא סמכות לקבוע, אני רק שומע חופשי.

is99

New member
לא חושב כך...

אני לא יודע לגבי טיח אבל לגבי קידוח הגזמת, זה חומר שאפשר לעשות בו חור אם מקל שלא נדבר על מקדח. חוץ מזה לדעתי זה חומר מבודד מצויין, גרתי גם בבתים מאיטונג וגם בבתים ישנים וזה הבדל של שמיים וארץ.

R o n D

New member
איזה גיבובים אנשים מגלגלים

הדבר היחיד שאיכשהו קשור למציאות זה שהטיח הפשוט לא נדבק טוב לאיטונג אבל יש פתרונות אחרים מצויינים. החציבה בו הרבה יותר קלה ומדוייקת מאשר בכל חומר אחר ולקבלנים שיודעים מקצוע דווקא יותר קל לעבוד איתו. כדייר, הסגולות שלו מבחינת בידוד מצויינות ואתה הראשון שאמור לרצות את זה. מעבר לזה, חלונות כיס הן צרה צרורה וחשבתי שנעלמו מהעולם. למה להחיות את המתים, אתה מחפש צרות? למשל פשוט בלתי אפשרי לבודד את החלונות האלה... אם אתה בכל זאת חייב חלונות כיס בלי איטונג, תשקיע עוד קצת בחיפושים כי יש בלוקים פומיס 22 שמספיקים בהחלט לחלונות כיס. כמו כן אפשר לבנות בשתי שכבות דקות עם בידוד קלקר באמצע וליצור כל עובי קיר שאתה חפץ. הקונסטרוקטור או האדריכל שלך יכולים לתת לך אלטרנטיבות.

הבעיה העיקרית של חלונות כיס

חלונות כיס דורשים הקפדה רבה ודיוק בביצוע, באיטום ובידוד ומעטים אנשי האלומיניום והקבלנים שיכולים לבצע אותם באופן כה מושלם. חלון "רגיל" אינו דורש הקפדה כה רבה ולכן יש עימו פחות בעיות.

R o n D

New member
לא כל כך מדוייק ../images/Emo4.gif

בלי קשר לאיכות הביצוע, כשהחלון והתריס "סגורים", כל גורמי האקלים כמו גם הלכלוך ושאר הצרות מבחוץ "עוקפים" את החלון מהצדדים דרך הכיס. אם זה לא עשוי טוב, אז גם מים נכנסים לכיס ו"מטפחים" את הקירות ברטיבות. אבל איש בדעתו יחיה. בא לכם על חלון כיס, שיהיה לכם לבריאות. מאז שיש תריסים חשמליים שווים לכל כיס כמעט שלא משתמשים יותר בחלונות כיס.

fireman

New member
בלוק איטונג לצורך העניין

הוא החומר שהכי קל לחרוץ בו תעלות לצנרת חשמל..... אני לא יודע על מה החשמלאי שלך מדבר?! יש מחרצת איטונג שאתה קובע לה רוחב תעלה ואתה פשוט רץ עם זה על הקיר וזה חופר לך את התעלה. עבדתי עם כזה מכשיר לפני שבוע..... פשוט תענוג לעומת חציבות בבלוקים.

fireman

New member
לאיטונג יש בלוק 23 אם אני לא טועה

ובשביל הכיס משתמשים בבלוקים מאוד צרים בכדי שהחלון יכנס ביניהם. אנשים לא צריכים להזהיר אותך לגבי האיטונג אלא לגבי חלון כיס. חלונות הכיס הופכים לפחות ופחות פופולריים מיום ליום. לי היו בבית הקודם חלונות כיס....סיוט.

אטיוד5

Active member
ולי יש בבית חלונות כיס ...

שהם תענוג: אני לא צריך להסתבך עם תריסי גלילה ורשתות גלילה. אני מקבל פתח שניתן לפתוח עד הסוף, התחזוקה, התפעול נוחים. נכון, אנשים מזהירים אותי לגבי חלונות כיס. במיוחד לגבי הבידוד התרמי והאקוסטי שלהם ולגבי בעיות רטיבות. כנראה שצריך לדעת איך לבנות ולהתקין אותם - ומסתבר שזאת דרישה די קשה במחוזותינו. בבית שלי בנו כמו שצריך ואין לי את הבעיות האלו.

fireman

New member
אני מסכים איתך ב100%

זה עניין אינדיבידואלי ולכל אחד יש העדפותיות האישיות.... נתתי לגולש הנחמד את דעתי שלי ואתה נתת את שלך
אני סבלתי מהחלונות האלה בלי סוף.

fireman

New member
אגב.....הבעיה העיקרית של האיטונג

היא שהוא לא "מתנהג" תרמית כמו עמודי הבטון של הבית ולכן נוצרים סדקים בחיבורים בד"כ בגלל מידת התשפטות והתכווצות שונה של שני החומרים.

הבעיה העיקרית של איטונג

מרבית הקבלנים בארץ רגילים לבלוקים בטון ולא יודעים לעבוד עם בלוק האיטונג. מכאן מתחילות הצרות והבעיות בבניה באיטונג. לבנות באיטונג אך ורק אם הקבלן וכל בעלי המלאכה הרלוונטים מנוסים בבניה באיטונג ולא יתגלחו על חשבונך.

R o n D

New member
יש לזה פתרונות

כל קונסטרוקטור מתחיל יודע איך לתכנן זאת.

avrumi

New member
חלונות כיס

חלון כיס יש לו יתרונות ומיגראות ומנו אותם כאן אני אישית ממליץ עליו.אבל על בלוק איטונג לא.במקור בלוק איטונג נועד לתקרות צלעות ולא למשהו אחר,עם חדירת המודעות לבידוד טרמי בארצנו היתלבשו אנשי השיווק של איטונג והצליחו להחדיר את הסיסמה עם לא איטונג לא שוה.בלוק שעשוי מסיד וחול לא טוב לבניה נקודה.זה חומר רך אין אפשרות לתפוס עליו כלום בלא לאלתר בעבר בלוק שהישתמשו לגגות גם סופק לבניה,ובגדול אין הבדל גדול בין בלוק הגג לבין בלוק הבניה לצורך בידוד טרמי.בעבר היתה בעיה בטיט שהישתמשו לצורך הבניה היום פתרו זאת,אבל לצורך טיח חובה על פי התקן לבצע מריחת בטון על הבלוק לפני הטיח,גם בתוך הבית,טייחים רבים נוהגים להתיז מים על מנת למנוע פעולה זאת וגורמים להחלשת הטיח.אני יכול לאמר בבטחון מלא שאילולי הצלחת השיווק של חברת איטונג לציבור הלא מיקצועי רבים מהחברות משתמשים בבלוק איטונג בגלל הגורם השיווקי.

DUDUS24

New member
אטיוד היקר - שיגעו אותך?

אתה יכול לבנות בבלוק שחור ולצפות בגבס את הקירות שצריכים לקבל כיס, ולגבי האיטונג - ע"מ לקשור את הבלוק ליציקות אנו נוהגים קודם לבנות את הקיר ורק אח"כ לצקת עמודים - כך האיטונג נקשר טוב יותר לבטון. ובזמן הטיח חייבים להרטיב את הקיר היטב לפני הטיוח , אח"כ לבצע שכבה של "הרבצת בטון"- הכוונה לתערובת של חול מלט ודבק שמותזת על הקיר כשכבת יסוד, ובמקומות שבהם יש חיבור בין בטון לאיטונג אני נוהג ליישם גם רשת "אינטרגלס" ואז אין היסדקות של הטיח. המהדרים משתמשים ברשת על כול הקירות ואז אין שום סיכוי לסדקים ותמיד ניתן גם להשתמש בטיח "תרמי" זה שמכיל קלקר בתוכו- הסוג הזה גם אם הוא נפרד מהקיר -הלקוח לא ידע בגלל עוביו, לגבי הקרינה - לי נראה שזה קישקוש - בשיחה בסלולרי 10 דקות בחודש יש קרינה שוות ערך לשנים של מגורים בבית העשוימבלוק שחור פשוט.

fireman

New member
בלוק לא פולט קרינה

כי אם גז רדיואקטיבי שנקרא ראדון סיפור שונה לגמרי מהקרינה הנפלטת ממכשירים סלולריים.

למעלה