"קיר", "סאוור" ו"פיז"...

siete

New member
אתה צריך רגיעון של הדס

אני עדיין עומדת בדעתי שקוונטרו זה טריפל-סק עד שיוכיחו לי אחרת. הרי לך אתגר!

bar wine

New member
מבחן לעצבנים מתחילים../images/Emo3.gif

קלבדוס ידידי : המבחן פשוט , אפילו לך... "אני יידע" מאייתים בדרך כלל אני אדע ... עד כמה שהבנתי משגת. סוף המבחן.

hermis1

New member
קלבדוס ידידי, למה אתה חושב שאם

אתה אוהב ומבין את אותם תזקיקי תפוזים למינהם אתה מורם מעם? יפה שמצאת לך נישה משלך, שלא ממש מאתגרת או טעימה או מעניינת אף אחד אחר. SIETE הציעה רגיעון. אני מציע פרוזאק, או אישפוז.

ההבדל בין טריפל סק לקוואנטרו לדעתי

טריפל סק, הוא ליקר בטעם תפוזים, במקור שמו הגיע אם אני זוכר נכון מכך שהוא היה מיוצר משלוש סוגי תפוזים (תתקנו אותי אם אני טועה) ולדעתי הוא דומה מאוד בטעמו לקירסאו, אם כבר הייתי אומר שקירסאו זה טריפל סק ולא קוואנטרו
עכשיו קוואנטרו, דבר ראשון נוצר בצרפת, הוא גם על בסיס אלכוהול נייטרלי, אבל הזיקוק שלו מתבצע עם קליפות תפוזים, מה שנותן לו את הטעם המריר טיפה וחוצמזה אחוז האלכוהול שלו מאוד גבוה יחסית 40%

Nadav L

New member
"קיר", "סאוור" ו"פיז"...

כשמשתמשים במונח "קיר" בהקשר של אלכוהול, למה הכוונה? מה מייחד את כל הקוקטיילים ששמם הוא משהו בצירוף המילה "קיר", כמו "קיר רויאל" וכו'. כנ"ל לגבי המונח "סאוור" ו"פיז"...

MEIMIS

New member
../images/Emo6.gif

רק עכשיו שמתי לב לשרשור הזה.. .התעלמתי ממנו ביומיים האחרונים לא יודע למה!

siete

New member
מקורות יודעי דבר מוסרים...

טריפל-סק, פירוש מילולי שלוש-יבש (sec בצרפתית זה "יבשות"). אך במקרה זה הכוונה למזוקק שלוש פעמים ולא שלושה סוגי תפוזים. כי קוונטרו, שהמציאה את המונח, התכוונה בsec לזיקוק. אך עדיין אין לי הוכחות מוסמכות

r66

New member
"קיר" ומתכון

קיר אדום / סשה קוקלין קיר הוא משקה צרפתי פופולארי, ולרוב נפגוש אותו על בסיס יין לבן יבש או יבש למחצה בתוספת זילוף קטנטן של קרם דה קסיס. חגיגי יותר הוא ה"קיר רויאל" שבו היין הלבן מוחלף ביין מבעבע או בשמפניה, אבל הגרסה שלנו תהיה מבוססת על יין אדום, ונקבל משהו שאפשר להגדיר כ"תמצית פירות יער אלכוהוליים". בגלל השילוב בין היין האדום לדומדמניות שממנו עשוי הקרם דה קסיס. מגישים בגביע יין. חומרים קרם דה קסיס יין, רצוי קברנה סוביניון, מרלו הוא פירותי מדי לקוקטייל הזה אופן ההכנה מזליפים כף שטוחה של קרם דה קסיס, ולאחר מכן את היין.

Nadav L

New member
קרם דה קסיס?

איפה משיגים? איך זה נראה? כמה עולה? מותגים נפוצים...?

r66

New member
מצאתי לך משו...

היכן ניתן להשיג קלבאדוס וקרם דה קסיס דיז'ון ? קלבאדוס (ברנדי תפוחים) וקרם דה קסיס דיז'ון(ליקר אוכמניות), ניתן להשיג בארץ בקלות בכל חנות משקאות. או ישירות אצל החברה הסקוטית, המייבאים את הקלבאדוס "בונל"(Bonnell) שהוא היותר מוצלח לטעמי ממה שכבר מיובא לארץ. חוץ מזה אפשר להשיג בארץ את ה"בולארד", את ה"מון קאלבה". ואגב, אם תחפש בג'יימס ריצ'רדסון במקום בסקאל,בטח תמצא את אגף המשקאות ביתר קלות...

siete

New member
"סאוור" ו"פיז"

הם 2 דוגמאות לסיווג של משקאות ע"פ מבנה. הסוואר הוא יחס 1:1:1 בין מיץ לימון, סוכר, ומשקה כלשהו. למשל בווסקי סאוור יש... וסקי! זה מרענן וטעים לדעתי. יש כוס מיוחדת לסאוור, והיא נקראת כוס סאוור. אך ברוב המקומות מגישים את זה בלאו בול עם קרח. המתכון למטה - בקישור של ה"מתכונים הכלליים". ה"פיז" הוא גם כן, מבנה כללי פחות או יותר, איזשהו אלכהול + סוכר + מיץ הדרים כלשהו, ואז שמים הכל בהייבול וממלאים באיזשהו משקה מוגז בד"כ מי סודה. לפעמים משתמשים בביצה חיה. אם רק בלבן של הביצה זה silver fizz. אם בצהוב זה golden fizz. במקרה זה נושא שמאד מעניין אותי

siete

New member
אופס.

התכוונתי של יחס 1:1:1 בין מי סוכר ללימון לאלכוהול...

thenewone

New member
זאת כוס מאוד מאוד נדירה שנראית בערך

כמו כוס שמפניה אבל יותר קטנה. נדיר מאוד למצוא אותה, ברוב המקרים כפי שנאמר פה קודם, מגישים את משקאות הסאוור בתוך כוס אולדפאשן עם קרח ולימון.

למעלה