קיראו והחכימו.

EverMan

New member
כמובן !

הרי ידוע שצריך פצצה של טונה (שאפשר להסתפק בטיל לאו) בשיר להפיל בניין... זה היה שימוש בכוח מוגזם בידיעה מראש. התפרצות שמאלנית ? אהה , פתאום כל הבעת רגש זה "התפרצות שמאלנית" ? (אני לא אלחם על הקטע הפמינסטי של הנשית). מה הקשר לשמאל פה בכלל ? הנטיה שלך לנסות לשלול משהו כי הוא "שמאלני" פשוט פסול בעיני.

Moledet972

New member
מאיפה אתה יודע איזו פצצה זו הייתה?

מה, אתה יודע מה עוצמת הפגיעה של פצצה במשקל טונה (יש פצצות במשקל כזה, אשר גורמות לנזק שונה), ואיזה סוג הבתים בסביבה היו? אתה סתם חוזר על מה שאמרו כמה טייסים לשעבר וכמה פרשנים בתקשורת. מלבד זאת, אין לך מושג על המקרה.

EverMan

New member
אני לא חוזר על מה שאמרו בתקשורת

כי לא קראתי אף כתבה בנוגע לפצצה. פצצה במשקל של טונה שלא עשויה מבטון , גורמת לנזק אדיר , וכל אחד עם מוח בקודקודו יכול להבין זאת.

Moledet972

New member
עוד שאלה...

איך אתה יודע? מה אתה יודע על ההבדל בין הפצצות שהן במשקל טון? כבר השליכו פעם שתי פצצות כאלו בשכם, ואף אחד אפילו לא נהרג.

EverMan

New member
על מה בדיוק העיפו אותם ?

מה עוד ששכם הרבה יותר גדולה מעזה.

Moledet972

New member
אבל רק הבניינים התפוצצו.

גם במקרה של עזה, חשבו שהבנינן היה ריק, מלבד אנשי חמאס.

CANDY MAN

New member
תקראו לי חסר רגשות אבל...

אני לא מבין מה אתם עושים עניין כזה מהפצצה... כמה נהרגו שם? 18 אנשים? היו גם ילדים? סבבה אבל זו הייתה טעות לא? למה אתם עושים מזה יותר ממה שזה? גם לפני חודשיים טנק הפציץ מכונית של מבוקש ובטעות הוא פגע באישה ושתי ילדים.... כבר דיברנו על זה לא?... צה"ל עושה טעויות... מישהו שם פישל והא גם יענש אבל מה זה הלינץ´ הזה על צה"ל? * ולידעתך ענבר, המבין הגדול בפצצות!!! אם הפצצה הייתה נוחתת כמו שצריך אז מה שהיה נהרס זה באמת רק ביתו של המחבל (למרות שפצצה של טון זה נשמע לך כזה ביג-דיל...) אבל לצערנו הפצצה נחתה לא טוב, הייתה טעות בחישובים של הטייס וקרה מה שקרה... סבבה מישהו יענש אבל בואו לא נגזים... צה"ל לא רצח אותם בכוונה תחילה, הייתה פה טעות אנוש מצערת וזהו! * המקור שלי היא אחותי שהיא בקרית בחיל האוויר והיא הייתה חלק פעיל (מהבונקר שלה כמובן...) בהפצצה כך שחבל בכלל להתווכך איתי בקשר לפצצה, תודה רבה.

EverMan

New member
חסר רגשות !

סתם ... 18 איש ועוד מאות נפגשים זה כלום ? שלנו מתים כמות כזו בפיגוע אנחנו נכנסים להלם ולהפגנות ... "מוות לערבים"... בסדר , טעות טעות , זה היה שימוש מוגזם בכוח , "למען יראו וירעו"

CANDY MAN

New member
"פיגוע" זאת מילת המפתח ענבר היקר...

וזה מה שאני מנסה להדגיש כאן... אם היה מדובר בחייל מטורף שריסס 18 פלשתינאים הייתי כועס ומגנה ושואל הרבה שאלות מטרידות אבל... מדובר פה בטעות אנוש פשוטה ביותר שהייתה יכולה להמנע בקלות, לא משהו מורכב בכלל, סה"כ טעות של טייס - על טעויות משלמים, הפלשתינאים היו הפעם אלו ששילמו את המחיר הכבד אבל זאת עדיין רק טעות. אני לא רואה איפה היה פה "למען יראו וירעו"... כי לא הייתה פה כוונת איום על מישהו, היה פה חיסול מוצדק של מטורף שאחראי להרצחם של מאות ישראלים... זה שבפעולה נפגעו גם חפים מפשע זה בכלל לא מוצדק, הם לא היו אמורים להיפגע ואני בטוח שצה"ל לא תכנן לפגוע בהם...פשוט טעות.

EverMan

New member
אז ככה ...

"שהייתה יכולה להמנע בקלות" - זו הבעיה שלי עם המקרה. אלמלא זה היה יכול להמנע בקלות זה לא היה מעורר גלים. אני רואה פה טוב מאוד , זה היה שימוש מוגזם בכוח שהחמאס ידע לא להתעסק עם ישראל ולהחזיר לה את הכח הרתעה שלה. אם היו רוצים להרוג רק את האדם הזה, לוקחים צלף ממסוק .. יותר קל , יותר נקי.

Alder

New member
../images/Emo104.gif EverMan, שר הביטחון הבא של

ישראל.... "אם היו רוצים להרוג רק את האדם הזה, לוקחים צלף ממסוק .. יותר קל , יותר נקי" באיזו פשטות פטר הוא את כל תלאות מערכת הביטחון בחיסול מחבלים מבוקשים בכירים. כה פשוט, כה "הגיוני", כה מעשי, כה ריאלי...

CANDY MAN

New member
ענבר, לא גילת את אמריקה....

תאמין לי שאם היה אפשר לחסוך את ה-10,000 שקל שעולה הפצצה שהטילו ולהוציא חצי שקל על כדור של רובה צלפים אני בטוח שהיו עושים זאת. לפני כל הפצצה של חיל האוויר יושבים עשרות מומחים ובודקים מה האפשרויות ותאמין לי שתמיד מחפשים איך לחסוך כסף אבל העיקר זה לא לפגוע ברמת ההצלחה של המשימה. אם החליטו להטיל פצצה ולא לירות בעזרת צלף אז כנראה שיש סיבה מוצדקת, ככה שחבל להמשיך להגיד סתם דברים שאין לך מושג עליהם.

EverMan

New member
אבל בבקשה לך ! הבאתי לך סיבה

"למען יראו וירעו". זאת הסיבה. הם רוצים להחזיר את הכוח הרתעה לישראל. ואני ממש לא מתיימר להיות שר ביטחון , אם הייתי ראש ממשלה הייתי לוקח אליי את שר החינוך , או את משרד העבודה והרווחה.

MoOsHoN16

New member
יופי תמשיכי להצדיק את האוייב

נגיע ככה רחוק אולי בכלל אסור לנו להיות כאן... ואולי תקלטי כבר שצה"ל עושה עבודת קודש ואין לבקר אותו על כך! ומה בכלל הטעם להשוות את זה לפיגוע???????. פיגוע עושים בכוונה תחילה, תאונה לא

DR Z

New member
פקודה בלתי חוקית

א. אני מתנגד עקרונית להוצאות להורג ללא משפט - כלומר לחיסולים. וזאת מהסיבות הבאות: א. אני מאמין שלכל אדם, גם לרוצח השפל ביותר מגיע משפט הוגן. ב. החיסולים מאפשרים לצבא ולממשלה לחסל את מי שהם רוצים, ללא פיקוח ולא בדיקה שאתו אדם באמת אשם במשהו - זהו צעד לא דמוקרטי. ג. החיסולים לא מונעים פיגועים - הם רק מעודדים אותם ולכל אדם יש מחליף ככה שזה לא באמת עוזר. ד. זה נועד לצורכי תעמולה ממשלתית וכדי לספק את יצר הנקמה. ה. זה מונע כל סיכוי להדברות (ראו חיסולו של ראד כרמי בעבר). ו. זהו אקט בלתי דמוקרטי המתאים למדינות דיקטטויות. בתור מדינה דמוקרטית אסור לנו לנהוג כך. ז. "הסיכול הממוקד" פוגע בחפים מפשע. ועכשיו למקרה בעזה: כאשר מפילים פצצה במשקל טון על אזור צפוף בשעת לילה שבה כולם שוהים בבתים ברור שחפים מפשע יפגעו. משהו ידע שזה יקרה ולא מנע את זה! גם אם נניח לרגע שאני מסכים אם חיסולו של המחבל עצמו כאן יש מקרה שלמרות שהיה ברור שחפים מפשע יפגעו הפעולה בוצעה. זה לא סתם "טעות" או "מחדל"זוהי פקודה שדגל שחור מתנוסס מעליה וחובה לסרב לה. פקודות כאלה הם חלק משגרת הכיבוש ולכן אני מאמין שיש לסרב לשרת את הכיבוש. זהו פשע מלחמה.

MoOsHoN16

New member
יפה נפש יקר שלי...-)

שמעת על המשפט "הבא להורגך השקם להורגו"?

EverMan

New member
איש חכם אמר פעם

"הדרך הכי טובה להימנע ממלחמה , היא לא להתחיל אותה מלכתחילה". ושעמדו להיכנס להפסקת אש , זה היה הדבר הכי טיפשי לעשות.

למעלה