קיצור קבלת הפטר

Lorens10

New member
קיצור קבלת הפטר

אני נמצא בכינוס כ11 חודש ובקרוב יתקיים הדיון בבית המשפט על הפש"ר.
ראוי לציין שהנסיבות החובות שלי למוסדות הפיננסים הם די אוטנטים ולא נעשו כהוא זה בכוונה חלילה.
אני בחור צעיר יחסית 45 ,ובעקבות כל האירועים (של השנים האחרונות כנראה) עברתי שני התקפי לב קשים עם כמה צינתורים מסובכים וכו., ונמצא בטיפול ושיקום קבוע של הלב .
רמת ההשתכרות שלי בשנתיים האחרונות די נמוכה כי אינני מסוגל פיזית לעבוד בלחצים שעבדתי לפני כן ( הייתי תעשיין יצואן ). כמו כן גם המזונות עבור שלושת ילדי בקושי אני מצליח לשלם. אני חסר כל למעשה בשלב זה של חיי.
אני מיוצג ע"י עו"ד מטעם המדינה ומשלם 500 ש"ח בחודש לכונס.

שאלתי היא האם אוכל לבקש הפטר במעמד הדיון הראשון? אמנם לפי מה שקראתי זה לא כ"כ מקובל אבל האם שווה לנסות???
תודה מראש

תשובה!

הפטר במעמד הכרזה נקרא הפטר לאלתר, אשר ניתן בנסיבות חריגות כדוגמת: מצב כלכלי קשה ביותר, מצב בריאותי קשה, שלכך מצטרף חוסר תועלת לנושים (ללא נכסים להיפרע מהם ותשלום חודשי נמוך).

מהנתונים שהעלת, סביר כי לא יינתן לך הפטר לאלתר ולו לאור התשלום החודשי שהושת עליך בסך של 500 ש"ח לחודש.

Lorens10

New member
חוסר תועלת לנושים

תודה רבה על התשובה.
הבנתי שהסכום 500 שח לחודש שהושת עלי הוא המינימאלי ביותר בחוב בסדר גודל כזה. מה יחלקו לבנקים ? יקח מאה חמישים שנה.
לא נראה לי באופק שאזכה באיזה ירושה או איזה שהוא נכס שיתממש או איזה פנסיה וכו., אולי קצת אשפר את שכרי אבל גם אזי המזונות יעלו בהתאם ( אני משלם כ75 % ממה שצריך).

שאלתי היא: האם חוסר תועלת לנושים בצורה מוחלטת ,לא רואים היום בתי המשפט צורך לסיום עשרות אלפי התיקים?

שאלה נוספת: מה עדיף למוסדות בנקאיים - לגרור הליך כזה כמה שנים וממש ללא תועלת לגובה החוב , או מרגע קבלת ההפטר של החייב הם למעשה מוחקים חובות אלו מהספרים ונהנים מהמיסים .

תודה רבה ומראש
אני רוצה לציין שפורום זה מעולה והתשובות לעניין...חזק ואמץ...תמשיכו כך

תשובה!

התשלום החודשי המינימאלי הינו 100 ש"ח לחודש ולא 500 ש"ח כפי שהושת עליך. זאת אחת מהסיבות שיתכן וימנעו ממך קבלת הפטר לאלתר.

נכון, שלא אחת התשלום החודשי הינו בחזקת "טיפה בים" ביחס לחובות, אך כדאי לדעת כי אחת מתכליות הליך הפש"ר, הינה סנקציונית כנגד החייב, שעה שמוטלות עליו חובות והגבלות במסגרת ההליך.

תכלית זו מטרתה למנוע כאוס כלכלי, בו חייבים צוברים חובות, נכנסים להליך פש"ר ויוצאים ב"דלת מסתובבת" לאחר מספר חודשים כשהם נקיים מחובות.

בנקים אינם ממתינים עד שחייב יקבל הפטר בעניינו (מה שלעיתים לוקח שנים רבות). הם מצהירים על חובות אבודים עוד הרבה קודם...

נכון, כפי שציין אמיר דניאל, כי ניתן להגיש בקשה להפטר בכל עת, אך כדאי לעשות זאת בתזמון הנכון - על מנת למנוע מפח נפש, כמו גם הוצאות מיותרות...

לא אחת נדחות בקשות להפטר על הסף אפילו ללא קיום דיון, כשאלו מוגשות מוקדם מן הצפוי ו/או ללא טעם ממשי להגשתן.

חג שמח!

Lorens10

New member
תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך

כמה לדעתך יש בכוחו של המנהל המיוחד (העו"ד)שמונה ע"י בית המשפט להמליץ על הפטר לאחר החקירה שניהל
לפני הדיון על ההכרזה בפשיטת הרגל?
או שבכלל הוא רק יכול להמליץ ותו לא.

תודה ומועדים לשמחה

תשובה!

המנהל המיוחד ממליץ אך אינו קובע - הדבר שמור לבית המשפט.

יחד עם זאת, להמלצות המנהל המיוחד (שמונה כידוע ע"י בימ"ש) משקל רב בהליך.

פשיטת רגל - האם להגיש בקשה להפטר

לורנס שלום,

בקשה להפטר ניתן, בהתאם לפקודת פשיטת הרגל להגיש בכל עת. כמו כן בכל מקרה יש לזכור כי הפטר הוא תהליך
שלם ולא רק בקשה. אם בקשה ראשונה נדחתה ניתן להגיש בקשה נוספת ואף מספר בקשות.

במיוחד לאור מצבך שתארת אין לך מה להפסיד בהגשת בקשה להפטר במועד הכרזתך כפושט רגל.

זאת בתנאי שהבקשה תיערך כהלכה ובאופן מקצועי שאחרת קטנים יהיו סיכוייך להצליח.

אמיר דניאל 050-5919502

למעלה