קיפוש...

קיפוש

New member
אני חייב להוסיף תנאי

של בדיקה של מספר הפורום (בשביל הרשאת הבטחה) אם תוכל להסביר לי איך משלבים במשפטים האלה שני טבלאות בשמחה

למה שתצטרך להשוות בין שתי טבלאות?

הרי ב-tblForumIndex יש לך גם את מספר הפורום?! ואם זאת רק שאילתת עדכון, אתה לא אמור להגיע למצב שבו תצטרך להצליב ``מידע`` מיותר מטבלה אחת.

קיפוש

New member
כי...

ב INDEX אני צריך את מספר הפורום ומה MASSGE צריך לשנות את ה VISIABLE

אז אם כך אתה לא תוכל אף פעם

לעדכן את השדה הזה בצורה נורמלית. תצטרך לעשות איזושהי קומבינה... ואני אסביר: גם אם תפתח את ה-Enterprise Manager (שהוא הכלי האולטימטיבי לעריכת טבלאות ב-SQL Server) ותיצור לעצמך שאילתה ששולפת נתונים מיותר מטבלה אחת, אם תנסה לעדכן את אחד השדות הוא יגיד לך שאתה מנסה לעשות משהו שהוא קצת לא חוקי... ובצדק. שליפת מידע מיותר מטבלה אחת מנתק את הסמן (Cursor) מהטבלאות הקיימות כדי ליצור טבלה זמנית ב-SQL שכל תפקידה בכוח הוא לאגד את הנתונים שביקשת בשאילתה לתוך מקום מרוכז אחד. אם והיתה ניתנת לך האפשרות לעדכן את הנתונים, הם לא היו מתעדכנים בטבלאות המקוריות... אלה רק בטבלה הזמנית הזאת... שברגע שסגרת את ה-Recordset נמחקים שלא היו. קאפיש? מה שאומר שתצטרך לעשות דבר אחר... קודם כל לקחת את ה-MessageID של ההודעה אותה אתה רוצה לעדכן בעזרת שאילתה פשוטה של SELECT מה-tblForumIndex... ואז לעשות את המשפט שכתבתי לך בהודעה הקודמת של העדכון בטבלה של tblForumMessages, על פי ה-MessageID ששלפת. קאפיש?

קיפוש

New member
בקיצור מה שאתה מציע..

שאני יעבוד כמו חורני.. שום יעילות ושום נעלים? הבנתי נכון?! (כלומר לתקוע עוד משפט SQL)

הבנת מעולה. :)

להגיע למצב כזה בסה``כ אומר שעיצוב הטבלאות היה לא נכון. למרות שאני לא מבין איך הגעת למצב כזה. הרי ה-MessageID ייחודי לכל הפורומים, כל הטבלאות וכל ההודעות... אז לקיחת ה-ID של ההודעה שאתה צריך אמורה להספיק.

קיפוש

New member
אהה.. זה ממש פשוט..

אני עושה בדיקה בין מידע שבעוגיה למידע שבטבלת הפורומים למציאת באיזה פורומים למשתמש יש הרשאת מחיקה.

קיפוש

New member
אני יסיבר את עצמי..

יש לי בטבלה של התאור פורומים עמודה בשם ADMIN שמכילה את מספרי ה ID של המנהלים. עד כאן? בפעולת העדכון אני רוצה לבדוק שאכל ההודעה נכתבה בפורום שלמשתמש יש הרשאה לכתוב בו. עד כאן? אז הבנת?

הבנתי גם קודם...

וקאפלך, ד``א, זה בקלינגונית. אז עזוב... דלילה לא פה לאשפז אותי, אז עף לי השכל לכל הרוחות.

קיפוש

New member
התגברתי על הבעיה בלי SQL נוסף

sql = ``select tblForumDesc.forumadmin, tblForumDesc.forumid, tblForumIndex.forumid from tblForumDesc,tblForumIndex where tblForumIndex.forumid = tblForumDesc.forumid and tblForumDesc.forumID=``&forumID&`` and tblForumIndex.MessageID=``&MessageID תודה לכל מי שעקב (-:

למעלה