Double Oxygen
New member
קינמטיקה
לילה טוב,
אני לא מצליחה להבין את דרך החשיבה בשאלות מסוימות,למרות שלאחר שאני רואה את הפתרון פתאום נופל האסימון.
האם כדאי לקרוא בספר מסוים או שיש דרך אחרת? אני לומדת כרגע פיסיקה ברמה אקדמית,לא עושה בתואר בפיסיקה אבל במדעים מדוייקים.
אני אתן שאלה לדוגמה,שלכאורה היא די פשוטה ובכל זאת חסר משהו...
גוש גבינה נזרק אנכית כלפי מעלה. כשעבר מול החלון הקומה הראשונה הייתה מהירותו 10 מטר לשנייה.
כשהגיע לגג במהלך עלייתו,נתפס הגוש בפיו של עורב שיושב שם.
כעבור דקה נפל גוש הגבינה מפיו של העורב מאותו המקום בדיוק.
מה תהיה מהירותו כשיעבור שוב מול אותה נקודה בחלון שבקומה הראשונה?
דרך החשיבה שלי במקרה הזה היא פשוט לחלק את השאלה לכמה חלקים. אחד כשהוא עלה למעלה ועבר דרך החלון הראשון. החלק השני כשהיה בפה של העורב. החלק השלישי שנפל מהפה של העורב אחרי דקה.
בעקרון,יש כאן משחק רק עם ציר Y,כלומר רק תנועה אנכית.
אז יש לנו את המהירות ההתחלתית ואפשר לדעת את התאוצה כי בציר Y היא -9.8 מטר לשנייה בריבוע. (תלוי בכיוון החיובי שנבחר).
מה שחסר לי פה זו מהירות סופית,זמן... איך מסתכלים על זה,איך פותרים?
תודה ולילה טוב.
לילה טוב,
אני לא מצליחה להבין את דרך החשיבה בשאלות מסוימות,למרות שלאחר שאני רואה את הפתרון פתאום נופל האסימון.
האם כדאי לקרוא בספר מסוים או שיש דרך אחרת? אני לומדת כרגע פיסיקה ברמה אקדמית,לא עושה בתואר בפיסיקה אבל במדעים מדוייקים.
אני אתן שאלה לדוגמה,שלכאורה היא די פשוטה ובכל זאת חסר משהו...
גוש גבינה נזרק אנכית כלפי מעלה. כשעבר מול החלון הקומה הראשונה הייתה מהירותו 10 מטר לשנייה.
כשהגיע לגג במהלך עלייתו,נתפס הגוש בפיו של עורב שיושב שם.
כעבור דקה נפל גוש הגבינה מפיו של העורב מאותו המקום בדיוק.
מה תהיה מהירותו כשיעבור שוב מול אותה נקודה בחלון שבקומה הראשונה?
דרך החשיבה שלי במקרה הזה היא פשוט לחלק את השאלה לכמה חלקים. אחד כשהוא עלה למעלה ועבר דרך החלון הראשון. החלק השני כשהיה בפה של העורב. החלק השלישי שנפל מהפה של העורב אחרי דקה.
בעקרון,יש כאן משחק רק עם ציר Y,כלומר רק תנועה אנכית.
אז יש לנו את המהירות ההתחלתית ואפשר לדעת את התאוצה כי בציר Y היא -9.8 מטר לשנייה בריבוע. (תלוי בכיוון החיובי שנבחר).
מה שחסר לי פה זו מהירות סופית,זמן... איך מסתכלים על זה,איך פותרים?
תודה ולילה טוב.