קינמטיקה כיתה ט'

נומיש

New member
קינמטיקה כיתה ט'

אחותי לומדת בכיתה ט' ואני מנסה לעזור לה להתכונן למבחן, המורה שלהם לא משהו (בלשון המעטה... גם אני למדתי איתו), ואין הסברים במחברת... היא למדה תנועה במהירות קצובה, ותנועה בתאוצה קבועה (בלי נוסחאות מיקום כתלות בזמן), היא לא יודעת שיפוע של גרף. יש למישהו רעיון איך להסביר מהירות ממוצעת, מהירות רגעית וגרפים של מקום-זמן ומהירות-זמן? לא בטוחה שניסחתי ברור... אגב, אני לומדת 5 יחידות פיזיקה בי"ב... תודה לעוזרים

רעיונות

גרפים תסבירי לה נראה לי ע"פ ההגיון.. שהציר הזה אומר את הזמן, כלומר "פה" זה מה קרה אחרי 5 שניות , ו"פה" זה אחרי 10.. וששהגרף מהירות-זמן, לצורך העניין, מראה בכל זמן נתון על הציר, מה המהירות של הגוף.. אם היא בכיתה ט' היא בטח כבר למדה לפחות קצת על גרפים ליניאריים וכד'.. לגבי מהירות ממוצעת.. ממוצע היא בוודאי יודע (למשל, ממוצע הציונים שלה
) כעת תסבירי לה שאם נסתכל על הגוף בשני זמנים כלשהם, אחנו לא בטוח יודעים מה הייתה המהירות ביניהם. אבל אנחנו יכולים לדעת את המהירות הממוצעת בזמן הזה, ע"י שימוש במהירויות ב"קצות" קטע הזמן הנ"ל.

ועוד משהו..

לגבי הגרפים, הייתי גם מנסה אולי "לבנות" איתה גרף כזה, בתחילת ההסבר.. כלומר: "יש לנו מכונית שנוסעת באותה מהירות כל הזמן. בואי ננסה לבנות את גרף מהירות-זמן של המכונית.. בתחלה זה יהיה [ מחכה לתשובה].. ומה יקרה אחרי 10 שניות?.. "(וכו' וכו').

נומיש

New member
תודה!../images/Emo13.gif

נראה לי שהיא הבינה. מה שממש מוזר זה שהיא לא למדה גרפים לינארים, אני חושבת שאני למדתי בכיתה ז'... בכל מקרה, תודה!

למעלה