קינג בטבע ?

gaichuk

New member
ישנם מינים שאלביניזם מופיע רק בשבי.

איך אתה מסביר את זה?

BabaGee

New member
למה לא תופס ?

אולי הוא מופיע בטבע והיה רצסיבי אצל פרט שנתפס ואז בשבי בריבוי של הפרט שנתפס עם הגן הרציסיבי אחרי כמה דורות הוא פרץ ? לא נשמע הגיוני ?

BabaGee

New member
תן באמת דוגמא

אם הגן מופיע ב DNA אז הוא יפרוץ גם בטבע וגם שבי, לא נראה לי שגן יופיע יש מאין בגלל משהו סביבתי כמו טרריום לא ?

naja

New member
יש לי שתי דוגמאות.

פיתון עצים ירוק, ופיתון שחור ראש. בשני המינים האלה בקעו לאחרונה(לפני 3 שנים ולפני מספר שבועות-בהתאמה) פרטים לבקנים. עד כמה שידוע לי, משני המינים הללו עדיין לא מצאו פרטים לבקנים בטבע. אני בטוח שישנם בטבע פרטים שנושאים את התכונה ללבקנות, אבל לא ידוע לי על פרטים כאלה שנלכדו או ניצפו.

nevs

New member
או קיי

אז ככה את השחור ראש ראיתי תמונה ואני ישמח לראות תמונה אם יש לך של הפיתון עצים אלבינו חיפשתי אחר תמונה כבר הרבה זמן.. עכשיו לגבי הגן האלבינו... שום גן לא נוצר בשבי ולא יכול להיווצר בטבע. מוטציות מהסוג הרגיל הם ללא ספק ממש לא מעשה אדם אלה מעשה טבע לכל דבר. לגבי מוטציות כפולות ומשולשות זה כבר סיפור אחר. גן האלבינו קיים אצל הקינג קליפורניה בטבע ואחת הסיבות שיכול להיות שלא נימצאו פריטים היא מהסיבה בפשוטה שהסיכוי שלהם לשרוד לבגרות קטן הרבה יותר עקב איבוד ההסוואה של הפרט המסוים. אני חוזר כל מוטציה כזאת ממש לא קוראת רק בשבי יש סיכויים טובים שנחשים במופעים שלא חלמנו עליהם כבר קרו בטבע ופשוט אין עליהם דיווח בגלל שהם לא שרדו מספיק זמן. בנוסף מופעים רבים שפיתח האדם יש סיכוי שנוצרו כבר בטבע ואף אחד לא יודע עליהם. לדוגמה הרבה מופעים של מרושתים על נחשים שנתפסו בטבע והאדם רק השתמש בגן המסויים ופיתח אותו.

nevs

New member
ללא ספק מדהים!!

אבל יש לי שאלה אני לא יודע אם מישהו ראה אבל באתר של טרייסי ודייב ברקר נרשם שבקע להם פיתון עצים ירוק במופע לבן לגמרי (אם אני זוכר נכון). רן אתה בטח ראית את זה, אז רק רציתי לדעת אם מישהו שמע עידכון בנושא אם בקע להם אחד כזה חי? בקישור הזה זה אימייל שמישהו שלח אליהם ושאל על הלבן, וכאן מסופר כל הסיפור שקרה לדעתי מבאס בצורה לא נורמאלית זה כמובן כבר אימייל ישן מישהו אולי שמע עידכונים?

galvin

New member
בענין שכיחות הלבקנים,

שכיחויות של מינים \ מופעים מושפעות לא רק אופן ההורשה של המופע \ תכונה, ולא רק מההתאמה של המופעים לסביבה הטבעית (כמו שאמרת), אלא גם מושפעות ממקדם סטטיסטי מסויים (כמה גדולה האוכלוסיה, כמה מגוונת גנטית). אני מניח שאם יתבצע סקר גנטי של אוכלוסית פיתוני העצים הירוקים בטבע, ימצא שאחוז הפרטים ההטרוזיגוטים ללבקנות - נמוך משמעותית משכיחות ההטרוזיגוטים באוכלוסיה מהשבי, ונמוך באופן מוחלט. כלומר, האוכלוסיה לא מגוונת לתכונה הנ"ל. חישוב קטן: נניח ששכיחות ההטרוזיגוטים באמת נמוכה, למשל 0.01 - כלומר 1% מהאוכלוסיה המסויימת. כדי למצוא פרט לבקן בטבע- צריכים להזדווג 2 הטרוזיגוטים או שאחד ההורים הוא לבקן בעצמו. אם הסיכוי למצוא הטרו הוא 0.01, הסיכוי לזיווג של שני הטרוזיגוטים הוא 0.01X0.01, כלומר 0.0001. בהכלאה כזו, של שני הטרו- רבע מהצאצאים הם לבקנים. רבע מתוך 0.0001 - 0.000025.... לא ממש סביר. ואז צריך להתחשב בכך שאמנם סיכויים להטרף גבוהים יותר ... בקיצור, לא ממש סביר. (אם נשנה את הסיכוי למציאת הטרו ל-0.1 - כלומר ל10 אחוז, הסיכוי לקבל לבקן הוא 0.0025, כלומר 0.25 אחוז... עדיין נמוך. ) על כל 1000 נחשים שבקעו, יש 2.5 לבקנים. הסיכוי שהשניים וחצי האלו ישרדו .. WELL, ... ** חשוב לציין שההנחה ששכיחות ההטרוזיגוטים נמוכה הכרחית לחישוב הזה. ככל שאחוז ההטרו ה"התחלתי" גבוה יותר, כך הסיכוי של האוכלוסיה ל"התלכלך" בהטרוזיגוטים או אפילו לבקנים (במהלך הדורות)- עולה משמעותית. אני חושב, בקיצור, שההבדל לא נעוץ בבית הגידול (שבי או בר), אלא בגודל האוכלוסיה ובגיוון שלה.

תודה על ההסבר

אבל... עד כמה שידוע לי יש מצב שאלבינו יצוץ פתאום גם בלי זוג הורים הטרו. ועד עכשיו תמיד ידעתי שאלבינו זו מוטציה לפי הגדרה, אתה בטוח שלבקנות לא נכנס בכל זאת להגדרה של מוטציה?. מצטער על צליל האכזבה, פשוט אתה שובר לי מיתוס! וזה קשה....

galvin

New member
ובענין מוטציות,

לא נכון להשתמש פה במונח מוטציה בהקשר הנוכחי. מוטציה היא שינוי בחומר התורשתי עצמו, שיכולה להווצר במגוון אופנים (בתהליכי שחלוף, כשגיאה של תהליכי שעתוק \ תעתוק או בהשפעת מוטוגן). מוטציה היא לרוב לא תורשתית (אלא אם היא מתרחשת בכרומוסומי המין), ועשויה להוות שינוי של גן אחד (מוטציה נקודתית), או מספר גנים (כרומוסומלית), וכיו"ב. לבקנות היא מצב של תכונה תורשתית, והיא איננה "מוטציה", והיא גם איננה גן. לרוב, לבקנות היא ביטוי חיצוני (פנוטיפ) של העדר פיגמנט בשם מלנין. מבחינה זו- אין הבדל בין לבקנות, לבין סוג דם O, למשל. לא נהוג לומר, למשל, שסוג דם O הוא מטציה לשאר סוגי הדם .. סתם ענין של מינוחים, אבל שיהיה.

naja

New member
לא כ"כ מסכים איתך.

לבקנות היא בהחלט ביטוי של מוטציה. אי היכולת לייצר מלנין באה כתוצאה ממוטציה שהתרחשה במהלך האבולוציה ושינתה או העלימה את רצף הדנ"א שמקודד לגן שאחראי על ייצור או ביטוי המלנין.

galvin

New member
תכונה תורשתית שיש לה אללים מוגדרים,

ומקובל להסכים שמדובר בתורשה רציסיבית בגן אחד ושני אללים - עוברת תהליך הורשה רגיל ואינה נקראת מוטציה. מסכים לחלוטין שמקורה, כמו מקור רוב התכונות, הוא במוטציות כזו או אחרת, אבל טכנית מוטציה היא לא תהליך תורשתי, בהגדרתה. בנוסף, ניתן למצוא לבקנות שמקורה במוטציה (באותו אורגניזם ספציפי), אם לזה התכוונת, והסיכוי לזה נמוך משמעותית מהסיכוי לקבל לבקן בהורשה.

naja

New member
אני חושב שאתה קצת מבלבל בין המושגים

מוטציה ומוטנט..... אין ספק שהזוחלים הלבקנים שאנו מגדלים לא עברו מוטציה אלה קיבלו את המוטציה אותה הם מבטאים בהורשה מהוריהם, אבל כל הזוחלים הללו הינם מוטנטים שמבטאים מוטציה שהתרחשה אי שם במהלך האבולוציה.

galvin

New member
אני לא יודע אם כדאי להתעכב על

זה, אבל - זה לא שיש לי משהו אחר לעשות בעבודתי המשעממת .. A mutant is an individual, organism, or new genetic character arising or resulting from an instance of mutation, which is a sudden structural change within the DNA of a gene or chromosome of an organism resulting in the creation of *** a new character or trait not found in the parental type.*** כלומר, מוטנט הוא הראשון מבין האורגניזמים שעליו נצפית תכונה "חדשה" שמקורה במוטציה. אם היא מוטציה המשפיעה על הגמטות אז מכאן ואילך היא עוברת בתורשה, ואם לא - היא תעלם יחד עם האומלל שנושא אותה. (וסליחה לכל הלבקנים קוראי הפורום .. ) http://en.wikipedia.org/wiki/Mutant מה שחשוב יותר בעיני היא ההסכמה על עניין הסיבה לשכיחות הנמוכה של לבקנים בטבע. אגב, בהמשך להודעה החישובית - סתם לצורך השוואה, שכיחות הטרוזיגוטים ללבקנות בקרב האנגלים הוא 1/50, כלומר 2%. לדעתי, אם כך, באוכלוסית נחשים בטבע - השכיחות תהיה הרבה יותר קטנה ממה שהנחתי בהודעה ההיא.

למעלה