קינאה (קשה כשאול...)

במבי53

New member
קינאה (קשה כשאול...)

התלבטתי לא מעט בחיפושי אחר הפורום שיתאים לשאלה/התיעצות בבעיה שאעלה כאן. אני במערכת יחסים נפלאה. פרק ב'. תחילת שנות הארבעים. לשנינו ילדים. לא חיים עדיין יחד. מפאת המורכבות - הכל לוקחים לאט ובסבלנות. הביחד נפלא. מדהים. אבל לא על כך אני רוצה לדבר. רוצה לדבר על בעיה כואבת מאד שהיא כאבן נגף בחיי. קנאה. אני מאד מקנאה לבן זוגי. ומכירה את התחושה והמצב ממערכות יחסים קודמות. זה לא תופס אותי בפעם הראשונה. ואני לא זקוקה לסיבה כדי לקנא. הוא לאו דוקא יתן לי את הסיבה. אני פשוט מקנאה וכבר חשה שזה חולני. אני גם יודעת לזהות שהקנאה הנוראית שאוכלת כל חלק בריא בנפשי נובעת מחרדת נטישה ברמה גבוהה. בשלב מסוים ביחסים, כשאני חשה סוג של ביטחון - אז הקנאה מתחילה לצוץ ולכרסם. ולוקח זמן עד שאני מוציאה אותה החוצה. כשהיא יוצאת - היא תצא במלוא העוצמה עד כדי כך שגם אני נבהלת מעצמי, שלא לדבר על בן זוגי שנבהל מהעוצמות. הוא יעמיד אותי במקום ואני כמובן, לאחר שארגע - אתנצל ואבטיח לטפל בזה. אני יודעת שאהבה אמיתית היא לתת חופש. אני יודעת שקנאה היא רכושנות וכבילה והורסת את היחסים. אני סובלת מהקנאה הזו. מאד מאד. לא יכולה לשמוע סיפורים על אקסיות. לא יכולה לחשוב שהיה לפני עם מישהי אחרת. חודשת כל הזמן. לא נותנת אמון. ברור שזה הרסני. ואני כבר לא יכולה יותר עם התחושות הללו. רוצה להתיעץ, האם אתם חושבים שיש פתרון לבעיה? מה עושים? כיצד מטפלים? כיצד מתגברים? גמר חתימה טובה ותודה!

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

זה לא קל לקנא,ואני אומרת זאת מניסיון. אני גם קנאית לא קטנה, אבל למדתי להיות מודעת לכך ואני גם לרוב מצליחה לעצור את הקנאה לפני שתתפשט ותהפוך לסרט בלתי נשלט. בתקופה האחרונה, בנזוגי עשה עבודה משותפת ארוכת ימים עם חברה ללימודים שלו. ברור לי שאין ולא היה או יהיה ביניהם כלום, הוא לגמרי איתי אבל עדיין קינאתי בשעות הארוכות שהיא זוכה לבלות איתו שבאו לגמרי על חשבוני (זה לא סוד שאנחנו כמעט ולא מבלים ביחד וכמעט ולא רואים אחד את השני למרות שגרים ביחד). אבל כשניתחתי את הסיטואציה עם עצמי וראיתי שהבחור משתדל לתת לי את התחושה של המחויבות ושל הרצון להיות איתי ושהיא באמת נטו רק עניין לימודי והיה שמח לבלות איתי במקום איתה, נרגעתי ופירגנתי והקנאה ממש פחתה. בקיצור ולעניין, אני חושבת שמודעות היא דבר מאוד חשוב וזה כבר הצעד הראשון לכך... ממליצה אולי לפנות לקאוצ'ינג או פסיכולוג בעניין, מישהו/י שינחה אותך ויכוון אותך איך להפחית את הרגשות שמאחורי הקנאה. הקנאה זה הסימפטום, מאחורי זה יש הרבה דברים שלא רואים או לא נאמרים. בכל מקרה, אנחנו פה בשבילך ואם זה יעזור לך, את מוזמנת לשתף ולספר על סיטואציות שבהם את מרגישה קנאה וננסה לעזור לך להפחית אותה ולהיות שם בשבילך.

במבי53

New member
תודה רבה... ובכן - דוגמא

שבעצם בגללה הענין התפרץ: בתחילת הקשר בינינו, לאחר 4 חודשים (לפני שנה) היה איזשהו אירוע ספורט שהוא נסע אליו. הוא לא ביקש שאתלווה אליו, וסיפר שנסע עם חבר. איכשהו ומשום מה לא האמנתי שהוא נסע איתו אלא עם ידידה. מאד רציתי להתלוות אליו וכאב לי שהוא לא הציע לי דאז. בזמנו, הוא חזר ואמר שנסע עם החבר אך במשך הזמן, נוצר הרושם, תוך כדי שיחות בנושאים אחרים, שעוררו את חשדי שבכל זאת הוא לא נסע עם החבר. כמה חודשים מאוחר יותר הוא פלט, בהקשר אחר לגמרי, שלאותו ארוע ספורט נסע עם הידידה. אני כמובן די יצאתי מהכלים והוא טען שהתבלבל וכן נסע עם החבר. אמר שהנסיעה עם הידידה היתה לפני שהכרנו, בארוע ספורט דומה לפני כן. מאז אני בסרטים ולא הזכרתי את הענין. בשבת, נסענו יחד לאותו ארוע, שמתקיים בכל שנה. והכל חזר והציף אותי. במקום להנות מהסופ"ש - הרסתי אותו כשהקנאה אוחזת בכל רמ"ח נשמתי ורגשותי. חזרתי והזכרתי את הסיפור שוב ושוב, ללא יכולת להפסיק. הוא - בסבלנות ניסה להסביר בפעם האלף שזה לא היה כך. שהוא כן נסע עם החבר "ואפילו תשאלי אותו בעצמך", מה שגרם לי לצחוק צחוק מר ולהטיח בו שלבטח הוא תיאם גרסאות מבעוד מועד... רק כשראיתי שהוא מתחיל להתיאש ממני ולהיסגר בתוך עצמו, והנעימות שקיימת בינינו הופכת לעכורה - נבהלתי מהעוצמות שיצאו ממני עם המרירות והתיסכול, והפסקתי. הבנתי שעברתי את הגבול. הוא אמר שאם אין אמון - מה אנחנו עושים יחד? איך אני לא רואה את כל מה שבנינו במשך כל השנה ומסיקה מכך שהוא מחויב לגמרי? נבהלתי, הודיתי שאני אכולת קנאה ואמרתי לו שהדבר הראשון שאני עושה בהמשך - זה לגשת לטיפול. הסברתי לו שאני יודעת שהקנאה נובעת ממשברי עבר. חרדת נטישה לשמה. הסברתי לו שאני סובלת כל כך כשהקנאה מתחילה לכרסם בי.... מעבר לסיפור הזה, פשוט קשה לי לשמוע סיפורים על אקסיות. סיפורים שעולים לעיתים. גם אני מספרת על חוויות עבר שלי. הוא לא מגיב כמוני. מלבד זאת - הוא לא נותן לי שום סיבה לקנאה. הוא מאד מחויב ומסור לקשר. ואני מחבלת... אני בהחלט אגש לטיפול מיד לאחר כיפור. ואני מקווה שלא גרמתי נזק בלתי הפיך לחברות שלנו.

כל עוד את מודעת, זה כבר חשוב ומהווה סימן טוב

נשמע שהסיפור עם הנסיעה לא סגור ועדיין מפריע לך, אז אולי זאת הזדמנות לסגור את הסיפור הזה-לשתף אותו במה שהפריע לך, להוריד את זה מהלב וככה לסגור את הנושא-תשלימי ותביני מה עמד מאחורי זה והוא יבין מה מפריע לך.

לנושנוש

New member
הבטחת לגשת לטיפןל...מה מונעה ממך?

לעשות בדיוק זה, לגשת לטיפול?? למה את זורקת את זה בלי להתכוון? הרי את יכולה להגיד כל דבר אחר..........ולא, את מדברת על טיפול כאילו זאת מילת קישוט כלשהי...............
יש הרבה שיטות לטפל במחשבות שווה או קינאה שמשתלטת על בן אדם. אם את לא שמעת ולא מכירה אז פסיכולוג זאת התחלה לא רעה. אם כל הטיפול שלך במצב מסתכם בלספר בפורום כמה את סובלת וליזרוק לכל בן זוג בתורו: "אני אלך לטיפול" ואז לראות את הקשר נהרס (יתכן שכך היה?) זה חבל. כמובן שזאת בחירה שלך, גם הפעם.

במבי53

New member
לא זורקת בלי להתכוון

ואכן השבוע התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית ובמידה ואחוש שאיני מקבלת כלים מתאימים אמשיך לחפש טיפול מתאים כגון NLP . לא אמרתי בפעמים קודמות שאגש לטיפול. זו הפעם הראשונה שאני מכירה בעובדה שיש אצלי בעיה. חשבתי לפני כן שמשהו אצל בן הזוג (הקודם) לא בסדר בכך שהוא גורם לי לקנא. עכשיו אני מבינה שזה דפוס שקיים אצלי ואני סובלת ממנו ואני מתכוונת לא לנוח עד שהענין יטופל ואני לוקחת בחשבון שמדובר בתהליך. לא יום יומיים.

למעלה