קימקו bet & win - סקירה

ixmix

New member
קימקו bet & win - סקירה

לאחרונה ישב לו הXמיקס במוסך ידוע בירושלים (אהלן יוני...), אל המוסך נכנס בחורצ'יק, דווקא נראה בסדר. הדיאלוג נרשם בין הבחור לגבי (עובד) - "אני רוצה קטנוע" - "כן. מה אתה מחפש?" - "שיהיה אמין, וב15אלף שקל גג" - "חשבת על ה CH?" - "הוא מכוער" - "ב15K אתה רוצה לסוע בינעירוני, לקבל אמינות ועוד בקטנוע יפה?" - "חשבתי על זה. אולי B&W?" הXמיקס הזדעזע עד עמקי נשמתו... טיוואני? אמינות? כן, כן, עכשיו תקפצו עם הסאניאנג. אני רואה אותך מאחורה, כן... וגם ההירואיזם טיוואני, כן, כן. עדיין זה מזעזע אותי בכל פעם מחדש (כמו שאומרים אשכנזי נדיב). אז החלטתי לבדוק את הענין, ולבצע נסיעות מבחן. איתרתי מספר כלים, שנתונים שונים, אחד שחטו-שליחויות, אחד פרטי בבחורה ואחד אלוהינו (אופס, זה משיר אחר). להלן גזר הדין: קטנועי מנהלים הם אחד הטרנדים החזקים של השנים האחרונות. מרווחים ונוחים ומפנקי ישבנים. נהיה ממש תענוג להיות קטנוען... הB&W (שם דבילי - תהמר ותזכה), מנסה לפלס את דרכו בעולם של כרישי ריפוד אימתניים, בעלי מראות מחשמלות ורמקולים מהישבן. מנסה? מצליח! אקדים את המאוחר ואציין כי במחירו אין לו ממש מתחרים ראויים לתואר הנוחות והדאווין, וזאת למרות חסרונות רבים. מראה חיצוני: זנב גבוה שמציג טפל ממנוע ובולם אחורי, פנסים כפולים וגריל קדמי בצבע ניקל, מפלט כסוף-ניקל אימתני, פלסטיקה במראה של קרבון (אגב יש היום להשיג ברשת מדבקות בצבע בזול, אבל גה זה סיפור אחר). כלומר חיצונית - מדובר בקטנוע מרשים (8+ בסולם Xמיקס לדאווין . המנהל המתחיל וודאי ירגיש נוח, המורה המתחיל או הסטודנט המבוסס ירגישו כאילו הם המנהל המתחיל, וזו הרגשה די טובה. אבזור ונוחות ישיבה: יושב על הקטנוע. די נוח, אבל לא מדהים. כמה נוח - לא כמו קטנועי מנהלים אחרים שישבתי עליהם, אבל יותר מאשר כסא חד פעמי בארוחת סדר אצל משפחה גרוזינית לפני שמחתנים אותך עם הילדה בת 12 שלהם. נוחות? 7 בסולם Xמיקס . עוד בסעיף הנוחות והתפעול- המתגים. נוחים מאד להפעלה. מנופים (יעני ידיות בשפה פלצנית) - די נוחים, אם כי דרושה לחיצה די מאסיבית על מנוף בלם קדמי כדי להגיע לתאוטה כלשהי (האחורי דווקא די מדהים). דבר לפני אחרון בנוחות הרכיבה - מתלים. ספורטיביים. הרבה יותר מדי נוקשים, ויחד עם המושב הדי בינוני- אין תחושה של קטנוע מנהלים. בסוף, לגבי חדוות הרכיבה - נוסע, מאיץ מאיץ, 120, מה הרעש הזה? מאט, 100... מה הרעש הזה? 90... נפסק הרעש. 100, הרעש חוזר. 90 נפסק, 100 חוזר... זוועה. עוצר, בודק את המנוע. 100... מה הרעש הזה? 90... נפסק הרעש. 100, הרעש חוזר. 90 נפסק, 100 חוזר. אהההה, זה הפלסטיקים מחרקשים לי במוח. נוח, נוח. אבל הרעש מזXXן ת'מוח. 6 בסולם Xמיקס. מנוע: WOW, איזה מנוע !!! חבל על הזמן !!! בתאוצות ביניים הוא סופרסטאר, מה שהופך אותו לנפלא ברכיבות בינעירוניות קצרות. הוא לא מבייש גם בזינוק הפנתרי מהמקום, ומשאיר אחריו גם גדולים ומכובדים (אני, בתזמון נכון של דוושת בלם אחורי ופתיחת גז, האצתי מזינוק מהר יותר מGPX, אבל קוואסאקי זה ח...). מהירותו המירבית כ 125 קמ"ש, למרות שהשעון מעיד על 140 (מרגיש כמו אופטימיות בלתי מרוסנת). מנוע? 9+ בסולם Xמיקס. כאן, אגב, המתלים שכלכך התלוננתי עליהם קודם, הופכים ליתרון. התחושה הספורטיבית ביציאה מן העיר, וההיגוי המדוייק להפליא, גם בסיבובים ביציאה מעיר הקודש, מעידים על תפקוד טוב של המתלים (עד בור מע"צ הראשון, אז אתה שוב רוצה מתלים של מנהלים). האצנו, עכשיו בואו נאט. הבדל משמעותי בבלימה בין הקדמי לאחורי, כפי שכבר ציינתי קודם. האחורי זכה לאיזשהוא פטנט, מה שגורם לקטנוע לבלימה אימנתי עם כל נגיעה במנוף הבלם האחורי. היה נחמד להחליק איתו בין קונוסים במגרש עקב נעילת אחורי, מומלץ בחום תרגול הבלמים לפני עליה על הכביש. הבלם הקדמי לעומתו, אנמי, אנמי, אנמי. לחיצת סטאלונה על הבלם מניבה רק רעשים מוזרים מכיוון הגלגל, אך כמעט ללא תאוטה. חבל שמהנדסי קימקו ציידו קטנוע בבלמים כה שונים, דבר שמאד, מאד קשה להתרגל אליו. בלמים? אחורי מעולה, קדמי חלשלוש. השילוב זוכה ל 8 בסולם Xמיקס השורה התחתונה: להמר ולזכות? לא בטוח... מה גם שההימור הוא דבר שתוצאותיו נראות בשטח בשלוש השנים האחרונות. הזכיה אמנם מוטלת בספק, אבל למי שמחפש קטנוע עם הרבה דאווין, המון כוח, ומחיר ממש ממש זול - זה בהחלט הימור טוב. למרות החסרונות, מדובר בקטנוע טוב, ובוודאי כזה ששווה את מחירו. השורה התחתונה - 9 בסולם Xמיקס

Easy_Rider

New member
../images/Emo12.gif + ../images/Emo4.gif

אתה בטוח שאנחנו לא מתבלבלים קצת ? ה B&W הוא לא קטנוע מנהלים. אחיו לבית קימקו ה-גראנד-דינק, הוא הוא קטנוע מנהלים ... ה B&W אפילו אמור לשדר ספורטיביות משהו ...

ixmix

New member
לא מתבלבלים...

הגרנד דינק לא רק משדר, אלא ממש מנהלים. הB&W אמור לשדר ספוטיביות, אך לעניות דעתי - הנפח, המחיר, המראה הכללי, המתחרים והקליינטים מעידים על היותו פונה, או רוצה לפנות, במקור - לפלח שוק זה.

ixmix

New member
ציטוט מהיבואן:

מתוך אתר היבואן, עופר אבניר: "B&W 250 בכביש יש מנהל אחד ! הכביש הוא כמו עולם העסקים. מנהל טוב צריך לדעת לעמוד בזעזועים ולשמור על יציבות, לעקוף כל מכשול שעלול לצוץ ולבצע את ההחלטות בכוח ובדייקנות. אלו בדיוק התכונות שהופכות את ה B&W 250 למנהל של הכביש." כך שהוא בהחלט פונה למנהלים.

Easy_Rider

New member
ועל זה נאמר ...

"סמנכ"ל השיווק יתווה את מדיניות החברה ... בלה ... בלה ... בלה ... יפנה לפלח השוק ... בלה ... בלה ... בלה ... וימצב את המוצר ... בלה ... בלה ... בלה ... " ד"ר א. אהרונוב, אסטרטגיות שיווק מתקדמות, קורס שנה ג' ... אז רשמו. יופי. מזל שלא הבאת לנו ציטוט ממוטו מדריך
המשך יבוא ...

ixmix

New member
תגובה אחרונה. לא בדיוק...

דבריך אינם מדויקים. היבואן כאשר מחליט להביא כלי לארץ, חושב על אוכלוסיית היעד. כאשר מוגדרת ע"י היבואן, בפרסומים רשמיים ובניירות אחרים, אוכלוסיית יעד, הרי יש לבצע סקירות ומבחנים אל מול האופציות האחרות של אוכלוסיית היעד, ואל מול ההגדרה הראשונית של היבואן. נכון שמכלוליו של ה B&W הם ספורטיביים יחסית, אבל הוא עדיין אינו קטנוע ספורטיבי (לשם השוואה - ראה VXR / שהוא ספורטיבי). איני סבור כי אני טועה, מאחר ובטווח המחירים הוא טוב מאד יחסית למתחריו, אבל אל מול הגדרת היבואן (והיצרן, אגב), הוא אינו מצליח לקיים את ההבטחה. בזאת אני מסיים את חלקי בויכוח, יכריעו הקוראים למי נוטה הכף, יקראו ויוסיפו דיעה ודעת... הרי אין ויכוח על הסקירה עצמה, אלא על רטוריקה של הגדרת הקטנוע. תודה על ההארה, ליל מנוחה ידידי.

Easy_Rider

New member
ההמשך ... (שבא)

הסקירה בסדר גמור, כהתרשמות אישית שלך מהקטנוע - אהבתי. אתה טועה בהגדרת הקטנוע כקטנוע מנהלים. זה הכל. גראנד-דינק - קטנוע מנהלים. ג'וי-רייד - מיני (במימדים) קטנוע מנהלים. X9 - כנ"ל. מחר סוזוקי יבצעו מכירת חיסול על הבנדיט 1200 מודל 2002: אופנוע הספורט האולטימטיבי ! 1200 סמ"ק של שרירים. השילוב המנצח בין ביצועים ספורטיביים לתיור. אז מה ? הפך הבנדיט לאופנוע ספורט ? מטרו במכירת חיסול ל ZX9 מודל 2002 - הספורט תיור האולטימטיבי, ביצועי על ונוחות מקסימלית ! (מוקדש באהבה לאזרח ...) הונדה על ההורנט - אופנוע הספורט הטוב ביותר למתחילים, מודל 2002 עם המנוע עתיר הביצועים שהוכיח את עצמו ב CBR600F2 ובחוד החנית של סדרת ה CBR600 לאורך השנים ! (זה הפך את ההורנט לאופנוע ספורט ? הונדה מגדירים את ההורנט כאופנוע ספורט ?) אז אמרו, אז מה ? המטרה למכור. ג ם "מכונית מנהלים" זו הגדרה ישראלית שלא מוכרת בענף הרכב ואומצה אפילו ע"י הירחונים. הונדה אקורד ומאזדה 6 בארה"ב הן "מכוניות משפחתיות בגודל מלא" (באנגלית זה נשמע יותר טוב), להבדיל מהמשפחתיות הקומפקטיות. לילה טוב, ולהתראות בשמחות

Easy_Rider

New member
נ.ב. : ../images/Emo124.gif הבהרה ../images/Emo70.gif

אני לא טוען שהקטנוע B&W הוא קטנוע ספורטיבי ! אני טוען שהוא לא קטנוע מנהלים זה ההכל.

Great Blue

New member
../images/Emo158.gif יא משורר...

חולה על הכתיבה שלך, ידיד שלי שרכב כשנתיים על ה-B&W התרשם כמוך. אתה אולי הנכד של חיים נחמן ביאליק?! "צנח לו זלזל על גדר וינם, כה עייף אנוכי..."

green machine

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo45.gif

אבל מה עם המשקל האסטרונומי שלו 158 ק"ג למה ? לשם השוואה הGRAND DINK 250 עם אותו מנוע, שהוא קטנוע מנהלים ולא ספורטיבי בכלל. שוקל 23 ק"ג פחות שוב למה?

יוני.א

New member
תגיד ליixmix הוסיפו לך משהו לקפה

או שהיית ברמות גבוהות של אנדרנלין בדם,עקב רכיבה על הGS?

™asper©

New member
את האמת...

התחלתי לקרוא את הסקירה וגם אני התבלבלתי, ה-B&W לא מוגדר כקטנוע מנהלים...בטח שלא כיום. הוא אולי הוגדר כך כשהוא הוצג בארץ לפני בערך 3 שנים ומאז השתנו קצת פני שוק הקטנועים בארץ. כשהוצג הקטנוע בארץ הוא היה קטנוע ה-250 סמ"ק "לא מנהלים" (כלומר לא אניה) היחידי חוץ מה-CH הוותיק. אז בגלל שהוא היה מצועצע מאוד ועם לוח שעונמים דיגטלי וכו' הוא נתפס כיוקרתי יותר ומכאן הדרך לההגדרה הניהולית קצרה. בכל מקרה היום ה-B&W נחשב לאחד הקטנועים הספורטיבים בשוק אחרי הראנר 200 והימאהה מאקסטר. בכל מקרה סקירה נחמדה

ixmix

New member
אסייג ואוסיף...

אוסיף לגבי אמינותו של הכלי - ברור כי אינו עומד בקנה אחד עם יפניים, או עם הטייואני השני (נו...סאניאנג). הבדל המחיר בינו ובין הג'וירייד 200 הינו זעום (אלפיה, אם איני טועה), ובתחרות ביניהם איני יודע מי מנצח. בעוד כחודש תבוא סקירה של הג'וירייד 200, ועימו השוואה בין השניים. Xמיקס. טוב נו, בסדר, לא "מנהלים".

למעלה