קייץ חמים ודביק

קייץ חמים ודביק

התחיל לו, לפחות אצלנו במישור החוף גרררר
כמה חם יהיה היום?? חם מאאאאד הבטיחו ורטוב מאד, אז אני לוקחת מגבת איתי
עפה לי כמו כל יום רביעי לשחק עם הבובות
שיהיה יום נחמד לכווולם מי שלא חייב לצאת מהבית שיישאר במזגן
רק טוב!!!

ברק 188

New member
יום מהנה לך גחלולה

משחקי בובות יפה לך אם צרכים שם רופא תקראי לי בפעם הבאה

ניקו 45

New member
שומע לעצתך זוהרת ../images/Emo127.gif

אשאר בצל ותחת מזגן ממוזג ... כי פשוט יוקדדדדד כאן . ולפעמים נדמה שהשטן יקד עצמו על המוקד . יום שכולו טוב

optimi10

New member
ניקו ../images/Emo140.gif שיר נהדר

אוחחחחח כמה אהבנו להצמיד את הבנות לצלילי השיר הזה ..

גאיה ק

New member
תהני לך ,גחליליתה

וכמה שיותר. סקרנית כבר לא מהיום באלו בובות מדובר.

alondli

New member
אכן יום חם,משתדל להתחיל אותו..

בטורים נמוכים..
( אבל מקווה להצליח בהמשך לתת גאז..
)

alondli

New member
..ובשעת שיטוט עם הקפה השני של הבוקר ב..

רחבי רשימת הפורום בהם ביקרתי "פעם", שהרי המחשב זוכר הכל, עד שאומרים לו למחוק.. פתאום "נפלתי" על פורום "קסם הוירטואליה", אחד מאותם פורומים חברתיים רבים, שלפני..דורות, בקנה מידה וירטואלי, היה גם הוא מלא פעילות ואנשים, צחוקים וסיפורים, "בוקר טוב" , ערב טוב ובהמשך לא מעט שירי "..רוצה להתעורר בין חמוקייך..". התעוררות ביטוי חרוזי זה של רומנטיקה חבויה ,חושנית ולבסוף מתפרצת מעל דפי הפורום שהפכה- אז ושם ובעוד פורום אחד או שניים- לאופנתית ומדבקת לבנות ( וקצת לבני) 40+ עד 50+ ..
וכמו דברים רבים בוירטואליה, גם "אופנה" זו חלפה לה די מהר...אולי פחות בגלל שאנשים הצליחו לממש בפועל ולא רק במילים כתובות מאווים "לוהטים" בלתי מסופקים אלה ..( OK, גם זה היה..) אלא בגלל שכמו כל דבר שחוזר על עצמו בתדירות גבוה , זה הופך לשיגרה ממוחזרת, במיקרה זה גם דביקה ולעתים מביכה .. רבים מהקוראים הותיקים בוודאי ביקרו בעברם גם באותו פורום, חלקם גם ב " 40 + " ( גם הוא עם עבר מפואר והווה..קצת פחות).. באותו "מסע" מתמשך מפרח לפרח כדי למצוא עניין חדש או מחודש, גיוון, רעננות והתחדשות..ולעתים רק בימה חדשה וקהל חדש לגחמתינו הישנות, לאחר שהקודמת "מיצתה את עצמה"... לא, אין כאן שום התקפה או עקיצה אישית או קבוצתית על פורום זה או אחר, אדם זה או אחר.. רק נסיון לעורר למחשבה בשאלות הטבעיות של ה.. 1.מה עושה פורום אחד לא רק מעניין יותר מהאחר אלא גם שורד לאורך זמן..? 2. מה שומר על המשתתפים בערנות, עניין ופעילות..וכמובן בהרמוניה הדדית ביניהם , עניינים מחוייבים במציאות כדי שהמסגרת גם תפרח ותצליח אנושית ו"כתיבתית" וגם.. תמשיך בכך לזמן ממושך..? .. זהו שאין תשובה אחת..כל אחד וכל מסגרת מפשים דברים אחרים, בהתאם לאופיו ולצרכיו..והם בהחלט דברים המשתנים מעת לעת , לא רק אדם לאדם..
לעתים קבוצה דומיננטית אחת( לרוב כזו שיש בה אדם או יותר בעל יצר/אופי דומיננטי..) "משליטה" את סגנונה, "מנפה" את מי שלא ..דומה או/ו מסכים לה ומוכנה לשם כך לוותר על המיגוון ועל הפתיחות .. וזו לדעתי, התחלת הסוף, גם שזה לא ניראה כך באותו הרגע, ממרום הפסגה.. לעתים..יש הרבה אנשים וכניסות אבל ..מעט תכנים מקוריים ובעלי עניין , אנשים ש..אין להם יכולות או רצון להתאמץ ולבטא מעצמם ומעולמם דברים אנושיים, אמיתייים וכנים - ועל כן מגוונים ובעלי עניין- מהעולם הפנימי וזה שסביבם..ובמיקרה זה התחליף הקל זה העניין "המושאל" מכותרות העיתונים או תוכניות הטלוויזיה ולאורך זמן "הסיפור" הופך לצפוי, משעמם וחסר עניין..והאנשים "זולגים" הלאה בחיפוש עניין מחודש..
כל מנהל פורום בוודאי מנסה למצוא את התמהיל המתאים למסגרת שלו כדי לעורר לפעילות, לאתגר,למשוך קהל חדש ולקדם את המסגרת..
אבל כמובן שזה לא..עניין לאדם אחד, ככל שיהיה בעל יכולת ובעל רצון טוב. צריך לעניין זה איזה "משקל סגולי" של משתתפים, כאלה שיהיה להם מה ואיך לומר דברים רבים ומגוונים ובצורה מעניינת..ושתהיה אינטראקציה מפרה ומתמשכת ביניהם.. ..ובמקום שמתפתחת גם הכרות וקשר אישי, הדבר מהווה לדעתי "בוסטר" לשמירת הגחלת גם ב"מסגרת" הוירטואלית.. ...לא, לא הכרתי את "טקילה" מנהלת "קסם הוירטואליה" , אינני זוכר את "הנפשות הפועלות" המרכזיות בו , ביקרתי "שם" די מעט ,גם לא הכרתי את ה"מאחורי הקלעים" החשוב בחלק ( הפחות סימפטי) של פורומים חברתיים..כפי שאינני מכיר אישית ממש את רוב המשתתפים במסגרות הוירטואליות ה"קלאסיות"..( קומונה..זה קצת שונה..
). זה יכול היות נחמד, אבל זה לא אמור להיות הכרחי או חיוני ל"מופע" שעל הבימה הוירטואלית האוטונומית.. אבל אין ספק שיש מספר כללים הגיוניים "מהחיים" שאמורים לעזור לבימה וירטואלית חברתית כזו להצליח , לפרוח ולהחזיק כך מעמד לאורך זמן..: -ריבוי משתתפים ... וכאלה שיש להם מה לומר..ועושים זאת בעניין וכישרון. -אווירה של פתיחות למיגוון אנשים, תכנים וסגנונות כתיבה, בלי שאף אחד- בכתיבתו או באישיותו- יאפיל ( מרצון או בבנסיבות הסביבה) על האחרים -בלי יצירה בפועל של נורמות ו"מוסכמות" כובלות "מטעם" של קבוצה נבחרת מטעם עצמם של "נסיכים/נסיכות" .. שיוויון, פירגון , תמיכה הדדית ופתיחות בפני כל הם הכרחיים להצלחה לאורך זמן..
.. לא מתיימר להעלות כאן תיזה מסודרת ומפורטת אלא רק פה ושם נקודות למחשבה,תחושות בטן ונסיון של שנים אחדות בפורומים..לא רבים יש לציין..
.. אינני ולא הייתי "חיה וירטואלית" המשוטטת בפורמים/קומונות/צאטים ופופ"ים , גלויים או מוסווים..
כי.. בכל זאת עצוב , גם כמי שלא ממש היה פעיל שם, לראות פתאום הודעה של הנהלת "תפוז" כפי שמופיע כיום ב "קסם הוירטאוליה" בסגנון.. .." הפורום נסגר מחוסר פעילות.." ..זהו ,עוד מעט צהריים, הקפה התקרר כבר מזמן, באמת לא התכוונתי..
סליחה אם נסחפתי והארכתי..

זהובנית

New member
אלונדלי קראתי בעיון את דבריך

אינני ותיקה כמוך או כמו אחרים פה בתפוז (פורומים וקומונות) אך הספקתי להכיר את אופי המקום. מסכימה איתך שאין הגדרה מיוחדת אחת למה פורום זה או קומונה זו מצליחים לשרוד יותר או מעוררים הדים יותר. לדעתי הצנועה, מנהל קומונה או פורום צריך להוות דוגמא לאנשים. הוא צריך להשתדל לעניין את האנשים, להגיב, להביא נושאים, לעורר. הענין תלוי גם באופיו של המנהל. יש פורומים או קומונות שאינם מתיימרים להביא אליהם הרבה אנשים, אך לעומת זאת, הם ישתדלו שיהיו אכותיים מאוד והאווירה שם תהיה רגועה ולא סוערת. אנשים בכלל, מתחלפים במדיה, לפעמים נמאס לתרום, לא בא לכתוב. יש אנשים חדשים שנכנסים תחתיהם כי מקום חדש מהווה "דרייב" חדש לאותו אדם. אם רוצים לשמור על קשר עם האנשים, כך זו קומונה, יש לקבוע מפגשים מדי פעם, להכיר את האנשים, לצאת לטיולים או ארועים, כדי שירגישו חלק מאותה חברה. ושוב, כל אחד בוחר את חבריו, את נושאי השיחה אותם הוא אוהב, הכל ענין של החלטה אישית. יום נעים לכולם

ש ר ה לה

New member
אינך וותיקה כדברייך זהובנית אך את אינטנסיבית

ומענינת!!! על כך אני מברכת אותך ברוכה המצטרפת לכאן
, בטוחני שראיתי את שמך גם בעוד קומונה או שתיים בהן אני מבקרת. האמת היא שאינני מבקרת ביותר מזה....
המטלות היומיומיות שלי אינן מאפשרות לי מינון יותר גבוה... המשך יום פרודוקטיבי לך ולכולם... או כדברי גחלילי "רק טוב"!!!

זהובנית

New member
תודה שרלה, תרגישי טוב, ובמחשבה נוספת חשוב לי

להדגיש משהו שמא אובן לא כראוי. מנהל פורום אינו האחראי היחיד לאופי הפורום גם האנשים כמובן הם חלק נכבד מהחבילה. וגחלילית, כמובן שלא היתה ביקורת עליך, כי אינני מכירה אותך פשוט מקריאה נוספת של דברי, השתמע אולי משהו לא נכון.

alondli

New member
ולגבי "מנהל פורום"..( או-או..כאן אזהר..../images/Emo6.gif )

גם שהמנהל/ת מהווה דוגמה אישית ומשתדלת באמת..זה בטוח עוזר,תורם אבל..זה לא העיקר. היא לא יכולהsingle handed להוות "מסה קריטית",אם של אנשים ואם של כתיבה איכותית, גורמים שהם הבסיס הבריא לפורום פעיל ,מעניין ומאריך ימים. נכון, הרמוניה ואווירה רגועה זה עניין הכרחי, אבל בהעדר תכנים בעלי עניין וגיוון ( מעבר לפרשנות נוספת של כותרות העתונים..) שיגבש וימשוך אנשים לקרוא בעניין- ועל כן גם להגיב לעתים- זה לא יצליח להתרומם מעבר לאותה שיגרה צפויה שממנה..יש לא מעט ב "מקומות אחרים" בחיים ..
כן, קשר אישי כאמור עוזר..חלקם מתמידים וחזקים הרבה יותר מהפורום שהפגיש ביניהם ראשונית..( כן, יש לי גם דוגמאות אישיות..
)

ש ר ה לה

New member
וואוווווו אלונדלי!!! זה היה ממש חזק!!!

כשהקדוש ברוך הוא חילק את מה שחילק לאנושות, לא כולנו זכינו לקבל בדיוק אותודבר. אני אישית צריכה למשל לקחת לי יום חופש כדי שאוכל לכתוב פוסט כמו זה שזה עתה כתבת. הזמן הדרוש לך לכך היה בדיוק הזמן שלוקח לקפה להתקרר ביום קיץ לוהט. היום במקרה יש לי את הזמן הדרוש לי כדי לגלגל ולחמם את גלגלי המח בגולגלתי, כי איזה וירוס שתקפני הרים את מקדם החום אצלי בראש....,(אני יושבת לי פה עם צמרמורות ביום קיץ לוהט במיוחד)... אישית קיבלתי את ההערה שלא היתה מכוונת אלי, אבלהכוונה הובנה כראוי. מבטיחה להוריד במינון השירים אותם אני נוהגת להביא לכאן. למה אני מביאה דווקא לכאן? כי כאן יש מי שאוהבים את זה לא פחות ממני ומאתגרים אותי להביא עוד ועוד פנינים מוסיקליות כאלו ואחרות... הזמן הוירטואלי העומד לרשותי הוא לא רב. אלא אם כן נופל עלי איזה וירוס שלא נדע, אני עדיין מקווה שאני לא נכללת במנין הארבעים שלקו כבר בשפעת החזירים
... לא יודעת אם עלה בידי להסביר למה אינני כותבת חומר מקורי שלי, אלא מביאה מוסיקה ושירים שלגביי הם הם טעם החיים...
, אבל לפחות ניסיתי.... הקפה הבא שלך עליי

alondli

New member
שרלה..../images/Emo13.gif מרשה לעצמי לתקן משהוא קטן בהבנה../images/Emo13.gif

שדיברתי על שירה ( "..בין חמוקיך"..וכו'
) שאז ושם הם הפכו קצת ל..יותר מידי, גם בכמות וגם על כן בדביקות.. לא התכוונתי למוסיקה אלא ל"מילה הכתובה" על ידי הכותבים ששחררו בחרוזים מדמיונם וממאוויהם ..וגם זה אגב בסדר גמור, אפילו יפה רצוי.. אם לא "מציפים" בזה ברמה יום יומית כמעט ב..הרבה מאוד מאותו הדבר..ואז היחוד והרגש של הביטוי המקורי , אולי אישי, נשחקים והולכים לאיבוד יחד עם ההערכה לכותב הנלהב שעלול להפוך בשל כך גם לטרחן עבור הקוראים..
דווקא עולם המוסיקה..רחב ומגוון עד כמעט אין סוף..
וגם אם אנשים "ישתדלו" בכוח - סתם לצורך הדיון- לשעמם במובאות מוסיקליות ..הם יתקשו בכך מאוד..
..וגם לגבי מוסיקה ( ובמידה קטנה הרבה יותר, גם שירה ) זה "טעם החיים"..

ש ר ה לה

New member
עד לכאן הבנתי עדיין בסדר אלונדלי יקר...

אפילו ציינתי בדבריי שדבריך הכתובים לא הופנו ישירות אלי. - יותר התיחסתי למה שכתבה כאן גחלילי אמש, שכאן לא פורום של מוסיקה. זה ברור לי. זה מובן לי. ולכן אוריד במינון אלא אם כן תבקשו ותתחננו...
. . . . . .בהתחשב בעובדה שאני עכשיו עם שלושים ןשמונה חום, זה טוב שאני עדיין מסוגלת לחייך...
לא מצליחה להחליט אם קר לי או חם לי....

alondli

New member
הבראה מהירה לך שרלה..../images/Emo13.gif

( לא, לא ראיתי את השרשור מאתמול שציינת..
עד שהפנית תשומת ליבי עתה..ועל כן הכל נכתב על ידי בלי שום קשר אליו..
)

ש ר ה לה

New member
תודה אלונדלי. מבטיחה לצאת מזה במהרה...

ואם טרם הבהרתי את עצמי, הרי שהבעתי התפעלות רבה מכושר ההתבטאות הנפלא שלך (שאאאפו..!!!), וגם חושבת שלא חטאת לאמת...!

למעלה