קיטורים עוזרים ?

orka4

New member
שלי לקראת ה- 17 ואני המבוגרת

למדתי שלא להיות שרות אבדות ומציאות. אצלי כולם מחפשים ולמדתי לענות " לא יודעת חפשו.." ולהמשיך בעיסוקי. לפעמים אני רואה אותם יוצאים מגידרם ולא עוזרת שיחזירו למקום. ואכן מכל דבר קונה שניים לנו הבנות ומעמידה גבול, בשלי לא נוגעים ואם כן להשאירו במקום. אין בדברי לשפוט אלא לייעץ. לעניין רמת הדיבור וההתנהגות חייבים לכבד את בני הבית כולם כאחד אין רמת דיבור לא נאותה וכמובן שלא מעפים חפצים או מנבלים את הפה ולא משנה מי. כאשר נוצר מצב אשר אינו מקובל עליי אני נותנת לילדי להירגע ולאחר מכן מדברת עימם על הנושא ומבהירה עמדות או גבולות ואפילו דורשת התנצלו או מתנצלת בעצמי לא רואה בזאת כל בושה באם כוונתי לשפר את מערכת יחסי עימם. אבל תמיד לאחר השיחה אני מחבקת אותם ואומרת להם שלמרות הכל אני אוהבת אותם ושתמיד אהיה בשבילם. אני מעדיפה כי כאשר הם נתקלים בבעיה או התמודדות כלשהי בחייהם יבאו לדבר עימי. כשבני היה בגיל תיכון הרגשתי כי משהו עובר עליו התפרצויות זעם וכו',מאד דאגתי כי לא ידעתי באם הבעייה בבית או בביה"ס. פנינו לעזרתה של פסיכולוגית אשר ישבה עימנו ההורים לשיחת הבהרה ולאחר מכן מס' שיחות עם הבן ונרגענו. האמיני לי זה מאד לא נעים שילד לא חוזר הביתה. עברתי לילה אחד שכזה לאחר שיצא בכעס מהבית, הוא היה אז בן 17 + , ורק למחרת שחזר נשמתי לרווחה. רצים לך סרטים בראש חבל על הזמן. אתן חייבות לשבת לדבר ולהבהיר כללי התנהגות, למה זה קרה ולהבטיח האחת לשניה לקיימם. אם זה לא יקרה או לא עוזר זו לא בושה לקבל עזרה, מבחינתי זה רק עושה טוב.

אל תדאגי היא לא תסתובב ברחוב

היא תהיה או אצל סבתא שלה או ישנה על המחצלת מול הדלת שלנו. אני כבר מכירה אותה מספיק שנים לדעת את ההתנהלות שלה.

טוב אז ככה =

כמו שאמרתי אני מגדלת ילדה סבונית להפליא. היא נבהלה כהוגן מההתפרצות שלי עליה, והחליטה שאם לא מרשים לה לחזור הביתה היא נשארת עוד בבנין של המחול עד שיסגרו אותו בתום החוגים בשעה 22:00 בלילה. לציין שאני אישית הלכתי בשעה 19:00 להחזיר אותה משם. ידעתי שהחוג שלה מסתיים בשעה הזו ובהחלט כמו אמא נורמלית, איזה אמא תרצה שמשהו יקרה בלילה לאפרוח שלה. כשחזרנו בעלי סגר את הדלת ישב לשוחח איתה כי אני לא הייתי מסוגלת. עוד בבניין של החוג בחצר היא התנצלה לא על המילים אלא על המעשים בלבד. בסופו של דבר 20 דקות אחרי החזרה הביתה נמצאה גם המברשת האובדת ובא לציון גואל ומנוחה. 10 דקות אחרי מציאת האבידה (סליחה שעושה לכם בלגן) היא באה לאמבטיה שם אמבטתי את עצמי ואת הקטנה ביחד, וסיפרה לי שיש לה למעלה מ-1000 כניסות לבלוג שלו ביומית היום. וקצת היתה מופתעת שהמליצו עליה בפעם ראשונה העורך של הבלוגיה. אז מי שרוצה קצת לקרוא אותה מוזמן להכנס לבלוג שלי, ומשם לאתר: אפרת - הומור ציני ברשימת הבלוגים. היא בהחלט ואני לא משוחדת כותבת טוב. ויעידו מליון התגובות שהיא מקבלת על הפוסטים שלה. אני בהחלט רגועה. היא רגועה. היא נוסעת מחר לכינרת ואין שום משטרה באופק אצלנו. היא פשוט היתה חייבת להבין שעברה את הגבול ואני לא חייבת לה שום דבר במציאת האבידות שלה. כן היא ישנה בבית עד 11 בבוקר. היא מארגנת עכשיו תיק לנסיעה והכל שפיר אצלנו.

אביבקיץ

New member
סליחה, אבל את בטוחה שהיא הבינה?

קודם כל - נשמע מאד מאד קשה. וכל הכבוד לך על ההתמודדות. אבל ממה שאת אומרת נשמע שלא קרה לה כלום. אחרי שהיא קיללה אותך בשפה איומה, אחרי שהיא הרסה תמוונות וקירות, אחרי שאת איימת עליה שלא תיכנס הביתה - את התייצבת בחוג בדיוק בשעה היעודה. לא נתת לה לחכות לך אפילו איזו חצי שעה סמלית. ממה שכתבת - היא לא התבקשה לתקן את הקירות והתמונות. הכל כרגיל - הלכה לחוג, החזירו אותה הביתה. על סמך מה את חושבת שהיא הבינה שהיא עברה את הגבול וזה לא יחזור? בלי קשר - טוב שהבלוג שלה זוכה להערכה, וטוב שברור לה שלמרות הכל את אוהבת אותה וגאה בה.

כתבת שהמפלצת נולדה לפני שבוע??

אז אני מבינה שעד עכשיו,יחסית,הכל היה בסדר,בלי התפרצויות מטורפות כמו שהיו עכשיו. ילדים הם בלגניסטים,כל אחד במידה שונה. אם היא לא אחראית להחזיר דברים למקום זו הבעיה שלה. אבל להגיע למילים ולמעשים שעשתה זה כבר משהו אחר. ברור שיש לה זעם וכעס בצורה חריגה. האם ניסית לברר למה?אולי קרה משהו ושהכל פשוט התפוצץ באותו הרגע. זה לא נשמע הגיוני שפתאום וסתם קרתה ההתפרצות הזו. לפעמים יותר קל להתפרץ על ההורים, תנסי לברר אולי בבית הספר קורה משהו שאת לא יודעת,אולי אצל חברות שלה. דרך אגב,אסור לך לזרוק אותה מהבית כי היא קטינה. את יכולה לשלם ביוקר על זה שתזרקי אותה מהבית.

../images/Emo201.gif

רוצה לשתף ? מי אמר שהחיים הם פיקניק ומשיחות עם חברות נראה לי שכל אוירת החושך לא מקלה כ"כ

nutmeg

New member
אחרי שתנשמי עמוק

גשי לחנות הספרים הקרובה לביתך, וחפשי את הספר של חיים עומר "הסמכות החדשה"... והכי חשוב לא להתבייש ולבקש עזרה והכוונה כהורה. אם הספר לא מספק אותך ואת צריכה קצת הכוונה מעשית, דאגי לקבל אותה.

למעלה