קיום

Grimsom

New member
בעיות קיומיות

אני הייתי מציע להגדיר קיום כמצב של היות בעל תכונה, כניתן לדיבור אודותיו. כך שמה שלא ניתן לדבר אודותיו, מה שהוא חסר תכונות - אינו קיים.

Grimsom

New member
מודעות קוסמית

אני לא בטוח שזה רלוונטי. דיברתי על פוטנציאל לדיבור (כלומר, על האפשרות לדבר על אותו דבר - לקשור לו נשוא, לאפיין אותו). עקרונית, אפשר שהיה משהו בטרם היה מדבר.

sabbine

New member
עוד שאלה

אי אפשר לאפיין משהו בתור נטול תכונות כלשהן?

sabbine

New member
ועוד הערה...

אני בכלל לא בטוחה שזה כל כך טריוואלי. אני לא בטוחה למשל שיהיה קיום למשהו אחרי שאני אמות.(בהנחה שהמוות הוא סוף התודעה שלי).

Grimsom

New member
ברור, ברור...

הגיע הזמן לגלות לך את האמת האובייקטיבית: את צודקת! אף אחד מאיתנו לא יהיה כאן אחרי שתמותי, לא היינו כאן לפני שנולדת, ובכלל - אנחנו לא קיימים ברגע שאת עוצמת את העיניים או לא חושבת עלינו. עכשיו, אחרי שפתרנו את הבעיה הזו, אפשר להמשיך הלאה, בבקשה?

sabbine

New member
תמשיך הלאה כרצונך

אני את השתתפותי בדיון הזה סיימתי

Grimsom

New member
סבין יקירתי

אל תעלבי לי עכשיו - We'll always have Vienna אני פשוט חושב שהטענה הזו לא מובילה לשום מקום. אני תופש אותך כנפרדת ממני, ממש כמו ש(אני מקווה) את תופשת אותי כנפרד ממך. במקום לפזר ספוקלציות על מה אם המצב הזה אינו נכון, לא יותר עדיף לנסות להבין את המצב הזה עד תום - מה משמעותו וכיצד הוא מתקיים? מה גם ש- Melodic Truth ביקש שלא לדון בשאלה הסולפסיסטית. אם הנושא עדיין נורא בוער בעצמותיך, פתחי נושא חדש והרימי את נטל הראיה (שלדעתי, במקרה זה הוא שלך) בדבר אי קיומנו.

Mapisto

New member
תגידו

האם אתם חושבים שאפשר להדיר דבר סובייקטיבי ואבסטרקטי כמו "קיום", אפשר להגדיר "אהבה" או "שנאה"? מפיסטו.

Lu Tze

New member
קיום הוא לא סובייקטיבי.

ואני לא בטוח עד כמה הוא מופשט. חוץ מזה, אהבה ושנאה אלה הם רגשות, קשה מאוד להשוות ביניהם למושג הקיום.

Lu Tze

New member
היי, יפה.

ההגדרה שאני חשבתי עליה הייתה דומה: כל דבר שיכול להשפיע על המציאות. אבל אז היה צריך להגדיר "מציאות". אתה, לעומת זאת, הצלחת להתחמק מהבעיה הזאת.

אמיר96

New member
השאלה היא

האם בקיום הכוונה לדברים שקיימים בפועל, או לכל דבר שאת קיומו ניתן להעלות על הדעת. לדוגמא - לפי ההגדרה הראשונה לא קיימים חדי קרן,שדים, ו- לדעתי גם אלוהים. לפי ההגדרה השנייה הם כולם קיימים.

Lu Tze

New member
מה רע?

ה*רעיון* של שדים קיים. לרעיון עצמו יש תכונות, למרות שלשדים עצמם אין תכונות. ז"א, יש לשדים תכונות, אבל התכונות שדהם משתנות יחסית למי שחושב עליהם.

אמיר96

New member
כן אבל

בגלל זה אמרתי שיש שתי דרכים להגדיר קיום, ואחת מהן לא רואה מה שלא קיים "באמת" כקיים. וחוץ מזה שרעיון של משהו זה לא אותו הדבר כמו אותו המשהו. הרעיום של שדים קיים אבל זה לא אומר ששדים קיימים.

Lu Tze

New member
כמו שנאמר, קשה לדבר על פילוסופיה

בעזרת שפה שנועדה במקור לומר על איזה עץ צומחות בננות בשלות. לא הבנתי באיזו נקודה אתה חולק עליי.

אמיר96

New member
בוא נאמר ככה

לפי ההגדרה המקורית של גרימסום כל דבר שניתן לדבר עליו (או בניסוח אחר להעלות על הדעת) קיים. זה לא משאיר מקום לומר על משהו שאינו קיים, או להתווכח על קיום של משהו, וזה לא נראה לי נכון. בתשובה אליי גרימסום הכניס את המושג קיום היפותטי. לכל דבר שניתן להעלות על הדעת יש קיום היפותטי, אבל לא בהכרח קיום אמפירי. וזה מבהיר את התמונה. אני לא יודע אם אני חולק עליך. אני מקווה שהבהרתי את דעתי ותוכל לקבוע אם אני חולק עליך או לא.

Lu Tze

New member
אה, הבנתי.

אם נמשיך עם הדוגמא של השדים, כאשר אנחנו מדברים על שדים, אנחנו לא מדברים על שדים אמיתיים, אלא על הרעיון של שדים. למשל, אפשר לומר שחיים לובש חולצה צהובה, אבל אי אפשר לומר שאשמדאי (שד ביהדות) לובש חולצה צהובה, למרות שניתן לומר שבספר כלשהו אשמדאי לובש חולצה צהובה (כך התכונה היא בעצם של הספר).

למעלה