קיה פיקנטו

מנחם231

New member
במצב רגיל

קדמי 30
אחורי 33
ברזרבי תוסיף ל35-6 כי לא בודקים לעיתים קרובות.
אבל יש פה בעל קיה אולי הוא יודע יותר טוב.

בפיקנטו הרזרבי הוא גלגל קטן משאר הגלגלים...

מיועד למהירות מוגבלת [אם אני לא טועה עד ל80 קמש] ולחץ האויר בו גבוה במיוחד [לא פחות מ 60PSI ]. זה רשום גם בספר הרכב וגם על הצמיג עצמו [מוטבע על הגומי וגם הוסיפו מדבקה ענקית צבעונית באותיות [ומספרים] קידוש לבנה שתסביר לכל המתקשים לקרוא מהגומי עצמו. אני מניח שאם פותח השרשור עם רכב מ2016, המדבקה עדיין שם
]

הרכב אצלי מ2012 ועד היום השתמשתי ברזרבי פעם או פעמיים בלבד. את הצמיג אתה מנפח [כשהצמיג קר בתא המטען] ולכן תאורתית מספיק 60 אבל אויר עלול לברוח לאט ובהתמדה במהלך החודשים/ שנים עד השימוש ולכן אני מנפח לכ 68-70 בצמיג בתא המטען.
כשבתא המטען בד"כ כמעט לא יורד הלחץ ומניסיוני נשאר בערך כמו שאני מנפח אבל ...ליתר ביטחון...

לגבי שאר הצמיגים אני מכוון למעל 36 בצמיג קר. זה אומר שבתחנת הדלק אני ממלא כמובן מעל ל36

גודל הגלגל לא הולך בקורלציה ללחץ האויר

יש לי אופני ספורט עם גלגל דק ועדין מאד שלחץ האויר הנדרש בו הוא מעל ל100PSI?
נפח האויר קטנטן אבל זה מרגיש כמו אבן.

enigo

New member
יש קורלציה, אבל היא לא פשוטה כמו שאידיט חושב

אם תשים שני צמיגים בגודל זהה על מכוניות במשקל שונה, הרכב הכבד יותר ידרוש לחץ אוויר גבוה יותר. לכן תמיד לרכב עמוס מוגדר לחץ אוויר גבוה יותר.
אם תשים שני צמיגים במידות שונות על רכב במשקל זהה, אז הצמיג הרחב יותר ידרוש לחץ אוויר נמוך יותר.
לכן אי אפשר לדעת מה יהיה לחץ האוויר הדרוש רק ממשקל הרכב. ויותר מזה - ליצרנים שונים יש העדפות שונות בשיווי משקל בין נוחות לצריכת דלק, ולכן יתכנו הבדלים קלים בלחץ המומלץ למכוניות דומות עם צמיגים דומים.

הסבר יפה

אני חושב שזה ברור לרוב הקוראים שכשהמשקל עולה [כי הרכב עמוס וכי אישתו של אידיט ישנה במיטה מאחור בעוד אידיט מקלל את כל אלה שעוקפים אותו מהצדדים, מלמעלה ומלמטה כל הזמן] אז הלחץ אויר צריך לעלות. אולי לכן אידיט ממלא 36 ולא 32 ?
&nbsp
מצד שני, לגבי הצמיגים במידות שונות [רוחב סולייה שונה] על רכב במשקל זהה, אם אתה מוריד את הלחץ אויר לצמיג רחב יותר אז תקבל שטח מגע גדול יותר של הצמיג עם הקרקע. לצמיג רחב יותר יש רכיב הרוחב הגדול יותר במלבן של המגע בקרקע ואז אם תוריד מלחץ האויר אז תקבל מידת התפחסות זהה לצמיג צר [מידת ההתפחסות קובעת את רכיב האורך של המלבן של המגע בקרקע]
אם אני מנסה לחשוב מחוץ למלבן [כתחליף של הקופסה], מעניין אותי למה לנו לרצות להגדיל את שטח המגע בקרקע בצמיג הרחב.
אם ניקח צמיג רחב יותר ונשאיר את הלחץ בצמיג זהה לצמיג הצר אז כמובן ששטח המגע של שניהם עם הקרקע יהיה זהה וזה מכתיב שהצמיג הרחב יתפחס פחות במגע עם הקרקע. מה איכפת לנו שהצמיג הרחב יתפחס פחות במידה ושטח המגע נותר כמו בצמיג צר [כי הצמיג הצר מתפחס יותר].
בעצם השאלה שלי למה אנחנו צריכים שהצמיג הרחב יתפחס באותה מידה כמו הצר [במבט מהצד על הצמיג]. למה שלא ננפח את שניהם ללחץ אויר זהה, את הצר כמו את הרחב וככה נקבל שהרחב יתפחס פחות אבל למרות שמתפחס פחות, שטח המגע שלו עם הרצפה יהיה זהה לצמיג הצר, כי יש לו את הרוחב הגדול שלו שמפצה על ההתפחסות הקטנה יותר.
מה היתרון של זה? שהצמיג הרחב ייתן אחיזה טובה [כמו הצר] אבל יחזיק יותר שנים ויותר ק"מ לפני שיתייבש...

enigo

New member
יש לך טעות בסיסית - בלחץ אוויר זהה, צמיג רחב יתפחס פחות

מצמיג צר. למה? התשובה אצלך בטקסט - שטח המגע נקבע על ידי לחץ האוויר. ככל שהצמיג רחב יותר, הצמיג "צריך" להתפחס פחות כדי לספק את אותו שטח מגע.

בדיוק. ולכן שאלתי למה להוריד את לחץ האויר כשמדובר בצמיג רחב

מה איכפת לנו שיתפחס פחות כי ממילא שטח המגע יהיה זהה לצמיג צר במידה ולחץ האויר שלהם זהה [שצמיג הצר יתפחס יותר]

לגבי הנוחות אתה צודק

הרכיב שקובע את הנוחות זאת ההתפחסות כלומר מידת ההתפחסות [כפי שרואה אותה צופה העומד לצד הרכב ורואה כמה הגלגל נמעך]
בהדמייה לעולם הקפיצים ככל שהגלגל של הרכב נמעך יותר אז זה אומר שזה כאילו קפיץ עם קבוע קפיץ קטן יותר כלומר זה קפיץ מאד דינמי במובן שעולה ויורד במשרעת גדולה.
אבל ככל שהגלגל קשיח עקב לחץ אויר גבוה ולכן נמעך פחות, אז זה כאילו הקפיץ הוא בעל קבוע קפיץ גבוה כלומר משרעת התועה של קפיץ כזה באותם תנאים תהיה קטנה יותר מאשר של ה"קפיץ הקודם"...
כלומר אתה צודק שכדי לקבל נוחות במידה זהה, כאשר מחליפים לצמיג רחב יש למלא לחץ אויר נמוך יותר. אבל לי באופן אישי יש שריטה ואינני מחפש את הנוחות [כלומר עד גבול מסויים, בכל מה שקשור לצמיג]. הצמיגים אצלי צרים אבל גם אם היו לי צמיגים רחבים הייתי מנפח לאותם הערכים בדיוק כי כאמור בלחצים שווים שטח המגע עם הכביש של הצמיג הצר והצמיג הרחב הוא זהה ורק צורת שטח המגע שונה. זה היתרון של הצמיג הרחב שבתנאי לחץ זהים הוא יתייבש פחות בנסיעה וגם זה יתרון לא מבוטל כי מרביתם של החלפות הצמיגים בארצינו הם בגלל צמיגים שמתייבשים ולא צמיגים שסולייתם שחוקה עד דק...

enigo

New member
מה שקובע נוחות הוא לא מידת ההתפחסות, אלא לחץ האוויר

ברור שזאת מידת ההתפחסות

אל תשכח שכל הדיון שלנו החל מזה שלחץ אויר זהה בצמיג הצר לעומת הצמיג הרחב באותו הרכב [אותם תנאים] יתן התפחסות שונה ונוחות שונה.
לכן אתה אמרת שהורדת לחץ אויר בצמיג הרחב נעשית על מנת להגביר את הנוחות.
אני מסביר כי הורדת לחת האויר הזאת בצמיג הרחב תוביל לכך שההבדל בהתפחסות בין הצמיגים שהיה כאשר לחץ האויר היה זהה [ואז הצמיג הרחב התפחס פחות] תלך ותקטן ואפקט הנוחות [הדמיית הצמיג לקפיץ עאלק
] ישתווה כאשר ההתפחסות תהיה זהה לצופה מהצד.
&nbsp
נקודה לשים לב אליה, ראיתי כאן פוסטים בעבר שגולשים העלו צילומים מהספר רכב שלהם או טבלת לחצי האויר ושם ההמלצה על לחץ אויר גבוה הייתה לפעמים למהירות מעל ל160קמש, פשוט מגוחך כי בקונסטלציה ארצי ישראלית זה מעודד את מרבית הנהגים למלא לחץ אויר בתחום "הנוח" וזאת כמובן טעות.
כפי שאני הבנתי את ההמלצה הנידונה, למהירות מעל 160 זה כבר חובה כי כנראה הצמיג עלול להשתבש בלחצים בתחום הנוח אבל מה קורה במהירות 140? כמובן שהלחץ הגבוה עדיף.
בעבר קיימנו כאן לא מעט שרשורים דומים [איפה חן1111, אולי הוא זוכר טוב ממני] והמסקנה לדעתי שיש יתרון ללחץ הגבוה מטבלת הרכב בהתחשב בשמירה על חיי הצמיג, חיסכון בדלק, התנהגות ספורטיבית של הרכב ואולי עוד יתרונות למיניהם.

enigo

New member
ממש לא ברור, למרות שאתה כזה בטוח

קבוע הקפיץ של קפיץ אוויר, ולצורך העניין, זה מה שהצמיג במקרה הזה, נקבע על ידי לחץ האוויר. לכן לחץ אוויר נמוך יותר נותן נוחות טובה יותר. אבל - קפיץ אוויר הוא לא לינארי, לכן יש משמעות למידת השינוי בנפח במהלך הפעולה. כדי לסבך דברים עוד יותר, גם לקשיחות הצמיג עצמו יש חשיבות...

צודק שזה כמו קבוע קפיץ של קפיץ אויר...

אבל הנוחות נקבעת לפי מידת ההתפחסות וגם בנוסף להתפחסות במנוחה אכן כמו שאתה רושם מידת השינוי בנפח במהלך הפעולה.
אני רוכב על אופני שטח ולהם בולמים הפועלים ע"י לחץ אויר. היות שאני רוכב בשטח לא סלול מכוונים את הירידה של הבולם עקב משקלי במצב מנוחה להיות עד 30%.
אני רוכב עם אופני השטח במסלול ארוך שכולל כבישים גם כן כאשר שם אני נועל את הבולם או מקשיח אותו אבל למיטב הבנתי רוכב כביש להבדיל יכול לכוון הבולמים לשקוע במנוחה לכ20% כלומר לחץ האויר בבולם אצלו הוא גבוה יותר. גם אצל רוכב הכביש יש הפסד אנרגיה קטן יותר כאשר הבולם קשוח יותר [לחץ הגז בתוכו גבוה יתר] וזה קצת מקביל ללחץ אויר גבוה בצמיג...

מאזדה ממליצים על עוד 2 PSI כאשר יש עומס על הרכב

כלומר עוד 3 אנשים ומזוודות ( אם אני זוכר נכון אז רק לגלגלים האחוריים צריך להוסיף ) הממותה הקטנה שוקלת 1600 ק"ג עם צמיגים ברוחב 225
בדרך כלל המכוניות מסדר גודל של פיקנטו ואפילו משפחתיות מצריכות בסביבות 26 PSI .

enigo

New member
לא מכיר אף משפחתית שמומלץ לה לחץ 26, ויצא לי לבדוק לחץ אוויר

בדי הרבה משפחתיות. כנ"ל לגבי סופרמיני ומיני.

למעלה