קידוח ספיגה - מי יודע

amitco29

New member
קידוח ספיגה - מי יודע

נדרשתי לבצע שלושה קידוחי ספיגה בשטח החצר שלי. (בור עם מכסה, בנוי ממתכת מחוררת ומסביב חצץ) לפי מה שהוסבר לי הצורך הוא פיצוי בספיגת המים לקרקע על חשבון השטח הבנוי שכבר אינו מחלחל. יש לציין כי לפי דברי האדריכל והקודח שביצע את היסודות- מדובר בקרקע שמחלחלת בקצב מהיר. כל מי ששמע על הגזירה הרים גבה - פרט לעירייה והדרישות שלה..... והשאלות: א- האם למישהו יש את המפרט הטכני של קידוח כנ"ל? ב- מי עושה בורות כאלה - ובאיזה מחיר? ג- איך אני משכנע את העיריה לוותר על הרעיון המיותר שלה? (מנסיון שלי בבנית הבית, למדתי שלא כל דרישה שניתנה - אכן היה לה בסיס, ואם מגיעים לגורם הנכון , אפשר לבטלה) תודה עמית

מאגר

New member
לעניות דעתי עליך להיא למקום יועץ

קרקע בעל הסמכה מתאימה שיבדוק את הקרקע ויבדוק את דרישות העיריה בטוח שאם הוא ימצא שאין צורך בכך הוא ידע להפנות אותך לגורמים המטפלים בליווי אסמכתאות מתאימות. שיהיה בהצלחה דורון ט

רשר

Well-known member
מנהל
סוף סוף משהו עושה משהו בענין

למזלך הטוב אתה גר בישוב שדואג לאיכות חיי תושביו ומנסה לשמור את מי הגשם שיורדים על הישוב במקומם, בניגוד למקומות אחרים שמנסים לשלוח את מי הגשם החוצה בשטפונות ראותניים שגורמים נזק רב. הדרישה הכללית היא שלא יצאו מי ניקוז גשם מהחצר הפרטית לרחוב הציבורי אלא יספגו לקרקע בתוך החצר, הבורות שנדרשת לחפור הם אחת השיטות לפתרון הבעיה אבל לא הטובה ביותר כי המים יורדים לעומק כזה שאין להם שימוש בשטח עצמו אלא רק המשך ירידה לאקוויפר. שים לב שתכנון הגן שלך יביא בחשבון הצפות החלק הגנני בכל גשם שמעל ל 10 מ"מ ביום. גובה המים בחצר עלול להגיע ל 20 ס"מ וצריך לתכנן מדרכה בגובה המתאים. גם גובה הגנון לעומת 0:0 צריך להתחשב בכך.

amitco29

New member
הלוואי ומישהו היה עושה דברים בנידון

אלמלא חשבתי כי מדובר בדרישה שרירותית - לא הייתי מעלה כלל את השאלה. כמי שנאמן לאיכות הסביבה - לא הייתי פועל כנגדה. אולם - מאחר ומדובר בחלקה אחורית, שבכל מקרה לא תישפך לרחוב, ועל פי ניסיון חלקה שכנה- לא קיימת בעיה של הצפה לאחר גשם, ומדובר בקרקע שהיא (ככל הנראה) בעלת כושר חלחול רב, ומאחר ובמקומות עם אחוזי בניה רבים יותר על אותו שטח קרקע לא קיימת דרישה כזו - אני עדיין חוזר לשאול את השאלה.

רשר

Well-known member
מנהל
קבל את הצעת מאגר, פנה ליועץ קרקע

אולי ימציא לך איזה פטור לפי סעיף X תת סעיף Y. או שיתן פיתרון ללא קידוח מסוג הפתרון של אקרשטין.

רשר

Well-known member
מנהל
יתכן, אבל כל בור יהיה במקום, בעומק,

ובקוטר הנכון לתנאי המגרש ולא סתם "3 בורות כי יש 3 נקזים מהגג".

קרא מהתחלה את השרשור

השבת כי אם יביאו יועץ אז כל הבורות יהיו מתוכננים היטב ויותאמו לשלושה נקזים מהגג. אין שלושה נקזים מהגג. השואל ביקש להשיג "פטור" מדרישת העיריה לקדוח שלושה בורות. להביא יועץ להשגת "פטור" יכול לעלות יותר מלהענות לדרישת העיריה לשלושת הבורות.

למעלה