קיבלנו חותמת

Harrington

Well-known member
מנהל
מעולה. אבל בכל זאת חשוב לציין, היו כאן כאלה שטענו שהגעת החיסונים (בשלב הקודם) לארץ לא נבעה מכישורי רוה"מ, אלא מרצונן של החברות לראות בישראל מדינת ניסוי. לטענה הזאת לא היה כל שחר והיא נבעה רק מקושי פסיכולוגי של ישראלים מסוימים להודות בכישורי רוה"מ.

בשלב הנוכחי, כשנוצר פער קצר (וידוע מראש) בהגעת החיסונים, נתניהו ניצל את ההשמצה כרעיון ומינף אותו לשכנע את החברות. זה מה שנקרא, מנהיג שיודע לנצל הזדמנויות :).

משתפרת1

Well-known member
תחרה, בעבר שאלת אם אנחנו שפני נסיון, ועניתי לך שבבדיקה של חיסון המוני (לא בבדיקות הראשוניות)- אנחנו כן. הנה, הכתבה הזו מבססת את ההערכה הזו.

אור גינאל

Well-known member
כל חיסון המוני הוא ניסוי ולא משנה איפה הוא מתבצע.
האם מישהו יכול להבטיח שאחרי ה'ניסוי' בישראל הצליח הוא יהיה בטוח במקום אחר עבור אוכלוסיה אחרת ?

בהתחשב בעובדה שזוהי האופציה היחידה שנותרה על השולחן, גם אם יקראו לזה 'קוקוריקו' אנשים יתחסנו, העיקר לחזור לשגרה.

מ ש ה 53

Well-known member
כל חיסון המוני הוא ניסוי ולא משנה איפה הוא מתבצע.
האם מישהו יכול להבטיח שאחרי ה'ניסוי' בישראל הצליח הוא יהיה בטוח במקום אחר עבור אוכלוסיה אחרת ?

בהתחשב בעובדה שזוהי האופציה היחידה שנותרה על השולחן, גם אם יקראו לזה 'קוקוריקו' אנשים יתחסנו, העיקר לחזור לשגרה.
אין לי בעיה להשתתף בניסוי.
אבל חשוב לי לדעת, שאני מהווה נדבך בניסוי.
וכשהמנהיג הרודני מביא חיסונים, תוך שהוא מבשר לעמו שהוא בא להציל אותנו, אבל למחרת מסתבר שאנו מהווים קבוצת ניסוי על מודל עבור חב' פייזר?
זה לא לעניין, גם אם החיסונים מתקבלים בזכות זה בחינם ובהמונים. עד כאן.

נסיך.333

Well-known member
ראשית מעניין מה היו אומרים אם הוא לא היה מביא את החיסונים.. והתשובה ידועה..
דבר שני, האם זו הודעה שיצאה מהממשלה? ממשרד הבריאות או מטמבליזיה?
רק שימו לב מי המפרסם, תמיד..

מ ש ה 53

Well-known member
ראשית מעניין מה היו אומרים אם הוא לא היה מביא את החיסונים.. והתשובה ידועה..
דבר שני, האם זו הודעה שיצאה מהממשלה? ממשרד הבריאות או מטמבליזיה?
רק שימו לב מי המפרסם, תמיד..
תשובה ארוכה ומפורטת כתבתי כבר לשחר. אז אין טעם שאחזור על דבריי. ראוי שתקרא שם את עמדתי: https://www.tapuz.co.il/threads/לפי...ך-כרגיל-עד-שיהיה-פסק-דין-חלוט.15380552/page-2
[התגובה שבתחתית הדף משעה 5:05 בערך].
א. אז כל הכבוד. ביבי יצר מצב חסר תקדים, בו מדינה קיבלה את כמות החיסונים הדרושה לה, ע"מ שתשמש מודל ודוגמא לעולם כולו.
אני, כאדם המשויך לקבוצת הסיכון שמח על כך ואיני מסתיר זאת. הייתי בין הראשונים שהתחסנו, וב-14 לחודש אקבל את המנה השנייה בע"ה.

ב. באמת שלא משנה מי פרסם. סביר מאד שלפרסום הזה יש מקורות, אבל אינך חייב להתייסר ביום לימודים ארוך, כדי שתבין, שגם מתוך דברי הנאום של BB ביום 07.01.21, ניתן היה להבין שאם הוא שוחח 17 פעמים במהלך יממה עם מנכ"ל פייזר, הרי שנרקמה ביניהם איזושהי עיסקת סינרגיה והם לא דיברו על חיי המין של הצרצר.
אז בכל הכנות: אין לי בעיה על שהמצב הביא את שני הצדדים להסכם שכזה, שכן מדובר ב-WIN WIN. פייזר זקוקה לאישור איתן מה-FDA, ושווה לה להשקיע בעבור זה, ומדינת ישראל זקוקה לחיסון, כדי להרגיע את הציבור, כדי להשתית שפיות ו(אולי גם) כדי לקדם את סיכויי הצלחתו של המנהיג ביום הבחירות. הכל לגיטימי. אבל אם נוצרה כאן איזושהי עסקה דו צדדית, שבעטיה כל המתחסנים משמשים כשפני ניסיונות (גם אם מובטחת גאולה בעקבות זאת), הרי שההגינות מחייבת שהציבור יהיה גם שותף למידע החשוב הזה.

דיברגנט חדש

Well-known member
תשובה ארוכה ומפורטת כתבתי כבר לשחר. אז אין טעם שאחזור על דבריי. ראוי שתקרא שם את עמדתי: https://www.tapuz.co.il/threads/לפי-החוק-ביבי-יכול-להמשיך-כרגיל-עד-שיהיה-פסק-דין-חלוט.15380552/page-2
[התגובה שבתחתית הדף משעה 5:05 בערך].
א. אז כל הכבוד. ביבי יצר מצב חסר תקדים, בו מדינה קיבלה את כמות החיסונים הדרושה לה, ע"מ שתשמש מודל ודוגמא לעולם כולו.
אני, כאדם המשויך לקבוצת הסיכון שמח על כך ואיני מסתיר זאת. הייתי בין הראשונים שהתחסנו, וב-14 לחודש אקבל את המנה השנייה בע"ה.

ב. באמת שלא משנה מי פרסם. סביר מאד שלפרסום הזה יש מקורות, אבל אינך חייב להתייסר ביום לימודים ארוך, כדי שתבין, שגם מתוך דברי הנאום של BB ביום 07.01.21, ניתן היה להבין שאם הוא שוחח 17 פעמים במהלך יממה עם מנכ"ל פייזר, הרי שנרקמה ביניהם איזושהי עיסקת סינרגיה והם לא דיברו על חיי המין של הצרצר.
אז בכל הכנות: אין לי בעיה על שהמצב הביא את שני הצדדים להסכם שכזה, שכן מדובר ב-WIN WIN. פייזר זקוקה לאישור איתן מה-FDA, ושווה לה להשקיע בעבור זה, ומדינת ישראל זקוקה לחיסון, כדי להרגיע את הציבור, כדי להשתית שפיות ו(אולי גם) כדי לקדם את סיכויי הצלחתו של המנהיג ביום הבחירות. הכל לגיטימי. אבל אם נוצרה כאן איזושהי עסקה דו צדדית, שבעטיה כל המתחסנים משמשים כשפני ניסיונות (גם אם מובטחת גאולה בעקבות זאת), הרי שההגינות מחייבת שהציבור יהיה גם שותף למידע החשוב הזה.
אתה שפן נסיונות מרגע שהסכמת להתחסן, כל בר דעת ידע את זה ואני יצרתי לפני כחצי שנה שרשור בנושא שרץ הרבה זמן בדף הראשי (תגובה אחרונה בשרשור הייתה לפני כחודש), כך שלא יכולת לפספס.
אגב, התייחסתי לזה גם שבוע שעבר (5/1/21) בתגובה בשרשור אחר בנושא (#28).
בנוסף, הרבה טועים וכנראה גם אתה, בגלל המידע השגוי מהמדיה התקשורתית שהחיסון אושר ב-FDA, אך הדיוק הנכון הוא שהוא לא באמת אושר כי לא עבר את כל השלבים הנדרשים לאישור מפאת חוסר הזמן הנדרש לכל שלב ולא בשל בירוקרטיה אלא בשל תצפית בנסיינים לאורך זמן ובשורה תחתונה, אושר זמנית לשעת חירום ותו לא.

אתה יכול להירגע, שכנראה, פרטיך היינם חסויים וחב' פייזר רק מקבלת את הנתונים שלך ללא פרטים מזוהים.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
אם באמת היית ביום לימודים ארוך היית מבין לבד דברים ולא מסתמך על גורמים עלומים..
אבל כרגיל אצלך ואצל הדומים לך לך כשאין מה לענות פונים לגופו של כותב..
זה מה זה חכם...
היכן בדיוק פניתי לגופו של כותב? נראה שאתה הוזה.

נסיך.333

Well-known member
האם "אבל אינך חייב להתייסר ביום לימודים ארוך, כדי שתבין," זה לא לגופו של כותב?
מסתבר שגם שליטה עצמית על מה שאתה כותב אין לך, או שמא זה הזיכרון שנדפק בגלל הגיל?

מ ש ה 53

Well-known member
מסתבר שגם שליטה עצמית על מה שאתה כותב אין לך, או שמא זה הזיכרון שנדפק בגלל הגיל?
אם אתה כבר מדבר על דפיקות. ראוי שתביט לרגע בראי. איני חושב שאמירה כמו זו שציטטת אמורה לפגוע. אבל מבחינתי אתה מחוק מרגע זה. מסתבר שאינך נסיך אלא וואסך ועם שכמותך אין לי כל עניין לשוחח..

נסיך.333

Well-known member
אם אתה כבר מדבר על דפיקות. ראוי שתביט לרגע בראי. איני חושב שאמירה כמו זו שציטטת אמורה לפגוע. אבל מבחינתי אתה מחוק מרגע זה. מסתבר שאינך נסיך אלא וואסך ועם שכמותך אין לי כל עניין לשוחח..
כנראה שלהסתכל במראה אתה יודע להגיד רק לאחרים ולא לעצמך,
כרגיל הגמל לא רואה את הדבשת שלו... וכך גם הצבוע...
מתאים לי שלא נשוחח, יתאים לי יותר אם בכלל תעלם מפה לחור שלך...

למעלה