קיבלנו הרבה כבוד

uri80

New member
יתכן. לי זה נראה כמו צעד בלתי נמנע

ששני הצדדים ידעו שיתרחש במוקדם או במאוחר. לאפשר להם להגיע לעמדת איום שכזו היא מחדל שלנו, חד וחלק. מזכיר קצת את מלחמת יום הכיפורים שלפניה קידמו את טילי הנ"מ עוד ועוד אל הגבול. שתקנו כדי לא לעורר מלחמה עד שקיבלנו את זה בהפוכה במלחמה עצמה, שגבתה מאיתנו מחיר יקר פי כמה וכמה כשחיל האויר לא יכול היה למצות את יכולתו בגלל הטילים האלו. לפעמים דווקא הבלגה מתמשכת היא הזמנה למלחמה.

Le Fay

New member
ולפעמים למחדלי מודיעין נוספת יהירות

שמצריכה מחיר מיותר של שלושה אנשים שנשרפו חיים על הים. למה לעזאזל זה צריך לקרות לפני שמורים להפעיל את מערכות ההגנה? למה בחיפה נזכרים להפעיל את מערכות ההתרעה רק יום אחרי? ודאי שזה מחדל שלנו. לכן זה כל כך מרתיח, לא?

uri80

New member
ארבעה אנשים. ואת השאלות שלך תאמיני

לי ששאלתי גם אני. דיברת על תגובות רהב מתלהמות? מדוע מופתעת? הרי בכך אנו מצטיינים. אני אישית מעדיף פחות דיבורים, אבל נראה שכל שר ופוליטיקאי דרג ג' צריך לנפח את חזהו בימים אלו. עדיין, אין זה מוריד כלל מהטיעון שישנם דברים מסוימים שאסור לעבור עליהם לסדר היום. יש כאן איום שהתפתח ואנחנו אפשרנו לו לעשות זאת. כרגע נותר לתקן זאת או שנאלץ לתקן זאת בעתיד עם אבדות רבות יותר.

ל le fay וכל השאר

כאחד שמאז ומתמיד הצביע מרצ אינני חשוד בימניות יתר ובשאיפות אימפריאליסטיות או משיחיות אם עשינו טעות זה שלא ממזמן פתחנו במתקפת מנע בכל אמצעי שברשותינו על כל אותם גורמים דתיים פונדמנטליסטיים המהצהירים כל יום מעל כל במה להשמידנו ולהשמיד את העולם המערבי בכללותו ומפעילים בצורה מפלצתית טרור בכל חור וכן אני מדבר על איראן וכו כשמאלני שמבין מה זה חופש ומה זה פונדמנטליזם דתי חרדי וכו וסולד ממנו לא אהיה צבוע ואקטין ראש בגורמים כאלה כאשר הם לא יהודים אלא מוסלמיים שכל הבסיס שעליו הם פועלים הוא דתי ולא ניתן לפשרות. מה יותר ברור מהצהרות חוזרות ונישנות על מחיקת מדינת ישראל,על הכחשת שואה על שנאה,על הרג אזרחים מכוון,על טרור עולמי וטבח בכופרים מה לא ברור כאן? הסיבה שמזמן לא מיגרו את כל זה ועדין הכל נושם בטרור העולמי והמקומי זה רק בגלל שאנחנו מרמים את עצמנו ,שאנחנו מוסריים יותר,כי אנחנו לא מוכנים להבין את מהות ועוצמת הרוע השנאה והשאיפה להשמיד 100 אחוז את העולם המערבי והחילוני. הם הרי מאיימים על מצרים על ירדן על המפרץ על כל מקום ומקום שלא כמוהם. לא ברור שכל הענין הזה הוא נדחף ומטופח על ידי הדת ואם זה לא היה קורה עכשיו , הרי זה היה מתפרץ ביוזמתם כאשר ברשותם נשק גרעיני ותחת זה בוודאי שהיינו פוחדים להתגונן וזה בדיוק מה שציפה החיזבאללה שנפחד להגיב מפחד הרקטות שלו. ובכלל רק בשם האזרחים הנדכאים במקומות האלה תחת שלטונות הזוועה האלה,הנשים הנרדפות וכו היינו צריכים מזמן להפוך עולמות למענם טוב אין לי כוח להמשיך אני עכשיו במקלט בטכניון לפחות יש כאן מחשבים ומזגן ,כלומר צמוד. קיבלנו את המטחים בתחילת מבחן, הכל פה רעד אז שלומי טוב לכל מי שהשאיר הודעה נקוה שנקדים אותם בתגובות ועליית המדרגות רק לפני זה להבטיח את העורף

Le Fay

New member
הבעיה עם התרופה הזאת היא

שכבר ניסינו אותה, גם בכל הפעמים הקודמות זו היתה תגובה מהבטן ולא מהראש, וגם בכל הפעמים הקודמות היא עבדה לרעתנו. "מאיימים" זו לא סיבה לירות בכל מה שיש לך לכל הכיוונים, וגם כשפוגעים לי בבטן הרכה אני מצפה מהאסטרטגים לעצור לחשוב מה המטרה ומה האמצעים היעילים ביותר להשיג אותה במינימום המחיר. לפוצץ-להם-ת'צורה זו תגובה של ילד בגן שמובילה בעיקר לחדרי החירום. אנחנו משלמים ועוד נשלם עליה גם בקורבנות, גם מחיר כלכלי, גם מחיר מדיני וגם מחיר צבאי, בלי להשיג כלום.

אבזץ

New member
נכון. אבל צריך לקחת בחשבון גם את

המנטליות המזרח תיכונית, שלפעמים נוטים לשכוח אותה. הדבר דומה לערס, שמבין רק את כח הזרוע. וערסים מכבדים רק כח. אם תכניס לו זבטה חזקה מאוד הוא יעריך אותך. אחרת - ירמוס אותך עד דק. עם השכן הערסון נהגתי בשיטה אחרת. תוצאה ישירה של היותי גרם עצמות ומעט בשר... אבל אני דווקא מבסוט מתוצאת השיטה הסלחנית. צריך למצוא את האיזון העדין בין לחימה הגנתית לבין העדר סלחנות בעת חצית קו אדום. וירי טילים (על שדרות!) הוא בהחלט חציית קו אדום זרחני. וכן, לתקוף אותם כאילו אין מחר עד שיצעקו די! כלל אצבע חשוב: כשיורים עליך, השב אש. יצאנו מלבנון. מה הם רוצים עכשיו? סבלנו בגלות אלפי שנים. זכינו והגענו למדינה עצמאית, שכל זכות קיומה היא יכולתה להגן על יהודיה. ומה שלא נעשה נגונה באו"ם. אז חאלס לזמר מה יפית. לירות ולא לראות בעיניים...

boaZone

New member
אחת ה"יציאות" היותר מוצלחות של

ליאור שליין במשחק מכור הייתה (בערך ציטוט) "העיה העיקרית של הערבים היא שהם מבינים רק כוח, וגם אותו הם לא מבינים נכון..."

אומי5

New member
אנחנו רחוקים מ"לפוצץ להם ת'צורה"

אני מבטיח לך שכל זה זה קצה קצהו של "לפוצץ להם את הצורה". לצה"ל יש מספיק פגזים פצצות וטילים במערכים השונים כיד לא להשאיר בדרום לבנון אבן על אבן,בנתיים אנחנו יורים רק על מטרות מוגדרות ששותפות ללחימה נגדנו.

naty 1

New member
אל תזלזל

בכבוד זה שווה באזורנו הרבה ליטרים של דם. וזה, בלי קשר לעמדה מה יביא להרתעה טובה יותר בעתיד.

כמה יפיי נפש

בשטח כל כך קטן. אמנם ידוע ומקובל כי במדינת ישראל מספר הרמטכ"לים, ראשי הממשלה ומאמני הנבחרת שווים למספר תושבי המדינה. אך עדין מדהים אותי המצב בו מנתחים פה כלאחר יד למה זה לא/כן עבד, אם הפתיעו או לא הפתיעו. חברים תעשו הכרות זוהיא מלחמה ובמלחמה אנשים מתים ויש הפתעות לשני הכיוונים. אגב לעניין חיל הים (למרות כל הכאב שיש במותם של אותם 4 חיילים ואולי בגלל) יצא לי לבדוק יחסית לעומק, היתה סיבה מאוד טובה למה המערכות האלו לא פעלו... שאר המידע בעייתי מבחינת בטחון שדה.

uri80

New member
אל תהיה נאיבי. אם 4 אנשים מתים בזמן

שיכלו לחיות, יש לזה שם -מחדל. אין זה משנה אם זה נובע מיהירות שלנו, זלזול ביכולתו של האויב או מסיבה אחרת -זה עדיין מחדל. ובלי שטויות על בדיקה לעומק בבקשה. שמעתי לפחות 2 גרסאות למה שהיה שם מאנשים שמבינים בנושא, שתיהן מטופשות במיוחד לעזאזל. מוות מיותר.

למעלה