קיבלנו הרבה כבוד

קיבלנו הרבה כבוד

מכך שלא קיימנו משא ומתן עם ממשלת החמאס על החזרת גלעד שליט. הם למדו שלא מתעסקים איתנו. הם למדו שמכאן ולהבא - אל להם לחטוף חיילים. גם הצלחנו להחזיר את גלעד הביתה. הידד. עכשיו גם נפוצץ את כל לבנון וסוריה ונהרוג את כל הערבים הרשעים. ואולי נחריב גם את איראן.

אבזץ

New member
עזוב. אל תפריע לי לראות את הטייסים

החתיכים בערוץ שתיים (ותודה למעיין על ההשראה...) ואל תערב בין הצפון לבין הדרום. רגשות מעורבים. מחד, בסתר ליבי, אני שמח על התקיפות בלבנון. ומאידך, אני מיצר על שלא מנהלים משא ומתן עם החמאס על שיחרורו של גלעד. ובמחשבה שלישית, אין סתירה בין הדברים - כשתוקפים אותך, חייבים להתגונן. וכשחוטפים לך, חייבים להחזיר את החטופים (גם במחיר שיחת טלפון).

uri80

New member
לפעמים, כשדורסים אותך ואתה רץ אחרי

המכונית ושואל את הנהג אם הלסת שלך עיקמה בטעות את הפגוש שלו כשפגע בך, התוצאות בטווח הרחוק גם עלולות להיות לא מרנינות מדי.

Le Fay

New member
אם זה האוטו שלך ואתה לבד -

לעמוד לפני הגלגלים ולומר: על גופתי המתה (כי אוטו יש רק אחד וכי הכבוד שלך בזבל). אם יש לך צבא זה כבר סיפור אחר, אתה מביא ת'חבר'ה לקרוע לו ולאחותו ולילדים שלהם ת'צורה, ואז אתם מחרבים את שאר המכוניות של המשפחה שלהם שיידעו מה זה להתעסק איתך (אחר כך האחים שלו באים לשכונה שלך וחוזר חלילה. זה נכון, אבל מה לעשות, ככה זה במזרח התיכון: הדם חם, גם אנשים בחליפות של ארמאני קודם עושים ורק אחר כך שומעים, אם בכלל).

admor

New member
עם כבוד לא הולכים לבנק

הערס הקטן הזה שמתנפל עליך כל פעם כשאתה יוצא מהבית ודורש מאה שקל אתה תמיד נותן לו ומזהיר אותו שבפעם הבאה אתה תגיד אותו לנשיא קצב. לא עושה את זה לשכן שלך רוזנשטיין, למה?

כי על רוזנשטיין הוא יורה RPG

אז אולי רוזנשטיין הוא גיבור. בסופו של דבר, לא אני הוא זה שימות במלחמה הזאת; אני לא גר בצפון ולא משרת בצה"ל. אני מוכן להפסיד את הכבוד המפוקפק של ה"קבוצה שלי", בשביל שכמה ילדים יחזרו הביתה בשלום. אם אתמוך במלחמה זה לא יעיד על אומץ לב, זה יראה שלא איכפת לי מאנשים אחרים שמתים. זה יראה שאני גיבור על חשבון חיילי צה"ל.

admor

New member
כי מרוזנשטיין הוא מפחד

וזה לא משנה אם רוזנשטיין גיבור אתה לא מתעסק איתו ולא מתחיל לצפח את הילדים שלו. אתה מוכן לגור בשכונה שמתי שבא לשכן שלך הוא פשוט מתחיל להכות אותך? ואתה חושב שזה עניין של כבוד? שלשת ההורגים ושני החטופים שהתחיל המצב הזה לא חשבו על כבוד רק לסיים את שרות המילואים שלהם. גם הנסיון הקודם והלפני הקודם והנסיון שהצליח עם שלשת החטופים. לא הגבנו כי חשבנו שמתישהו הוא ירגע. הוא לא ירגע לבד זה כבר הבנו. זה לא עניין של אומץ לב או איפתיות.

אם יהיה לי שכן כזה

שמכה אותי מתי שבא לו, אנהג בדרכים הבאות: אם אני יותר חזק ממנו (לא סביר להניח) ואני לא חושש שהוא ירצח את הילדים שלי - אחזיר לו מכות. אם לא, אפנה למשטרה או אעבור דירה. בכל מקרה, לא אעלה בדעתי לתת מכות לאדם שישלח אותי / אחד מבני משפחתי לאישפוז ארוך.

uri80

New member
"אפנה למשטרה" -למי בדיוק? לאו"ם?

ברוך הבא לעולם האמיתי. כאן אין משטרה שתטפל בך (לא שבעולם האמיתי הבטלנים אוכלי הסופגניות האלה באמת עוזרים לאזרח הקטן יותר מדי). אין משטרה עולמית כי האו"ם הוא בדיחה מהלכת עם רוב אוטומטי לידידינו הערבים. בעולם האמיתי יש אינטרסים ועוד ועוד אינטרסים. אם לא תעזור לעצמך אף אחד לא יעזור לך. תעבור דירה? לא אופציה. 2000 שנה עברת דירה כשבכל פעם זינבו בך עוד קצת. הגיע הזמן לנוח במקום אחד. אתה יותר חזק ממנו, זו לא הנחה. למרבה הצער השכן הפסיכופת (ובהחלט פסיכופת. פנאטים דתיים שמקדשים את המוות על פני החיים ורואים עצמם בתור חוד החנית של הג'יהאד האיסלאמי נכנסים אצלי להגדרת הפסיכופטים), ימשיך להקיז את דמך עד שתמחק אותו. אנחנו בגלל עקרונות מסוימים לא מוכנים למחוק אותו למרות שהפתרון הזה נוסה בהצלחה במקומות רבים בעולם. (ריגו הזכיר את אלחאמה ובצדק. בעית "האחים המוסלמים" שם נפתרה מהר מאד) לא יעלה בדעתך לתת מדי פעם כמה מכות לשכן שמרביץ לך? חבל. נראה שמצפה לך תקופה ארוכה שבה זה רק יתגבר. את הפיגועים שהיו לפני חומת מגן, הפלשתינאים לא הפסיקו מרצונם החופשי. אנחנו גרמנו להם להפסיק. כנ"ל פה.

Le Fay

New member
לא נעים להודות, אבל מ"גשמי קיץ"

ואילך המדינה שלך כן מגיבה קודם כל משיקולים של כבוד, ואם היא בכלל מצליחה לעבוד על מישהו - זה רק על אזרחיה. גלעד שליט לא נחטף, הוא חייל שנשבה בהתנגשות צבאית בגלל מחדל של כוחותינו. הרעיון שלא דנים עם האויב על חילופי שבויים אלא במקום זה כובשים את הטריטוריה שלו מחדש לשבוע הוא מופרע לגמרי, אבל ראש הממשלה שלך משום מה הצליח לשכנע את רוב האזרחים פה שזו תגובה מידתית ולגיטימית שנחוצה כדי "להראות להם מה זה". גם את הקסאמים, הרשה לי להזכיר, המבצע ההוא ואלו שהמשיכו אותו לא באמת הצליחו לשתק; אז לא רק שזה משחק על כבוד, זה גם משחק על כבוד שישראל מפסידה בו. החטיפה בצפון הפתיעה את צה"ל. ההערכה היתה שחיזבאללה לא יתקוף. גם הפגיעה באח"י חנית הפתיעה את צה"ל, ההערכה היתה שלחיזבאללה אין טילי חוף-ים. הטילים ארוכי הטווח לעומת זאת אינם הפתעה, צה"ל מודע לקיומם. רק תושבי חיפה וחדרה לא לקחו אותם בחשבון ולא הבינו שזו הזדמנות לבחון את הטווח שלהם (ולברר אם הם מסוגלים לפגוע במידת דיוק סבירה גם בתלביב. בגללם בעצם הורו לנייד את מאגר הגז מגלילות). צודק יוסי מילמן בקביעה ש"הפגיעה באח"י חנית היא גם פגיעה במוניטין של חיל הים ושל התעשיות הביטחוניות הישראליות". אבל הם לא היחידים שהמוניטין שלהם נפגעו בשבועיים האחרונים, ועד סוף המלחמה המזויינת הזאת המוניטין של המדינה שלי הם לא הדבר היחיד, ואפילו לא הדבר הכי יקר לי, שייפגע פה. מוטב להבין ולהפנים את זה מהר, הדחקה והכחשה הן לא דרך התמודדות מועילה עם מלחמה.

admor

New member
יש הבדל גדול בין כבוד להרתעה

כוח ההרתעה של המדינה הוא דבר מאוד מאוד חשוב . הוא חלק מאוד חשוב מהדעות הפולטיות שלי לפחות. אני תמיד מוכן לתת מעמדה של כוח ברגע שהאוייב מרגיש שיש לו עסק עם חלשים הדרישות והרצון שלו לסיים את הסכסוך יהיו בהתאם. כן אני מועניין שהאוייבים שלנו יפחדו מאוד כשהפותחים איתנו בהרפתקאה צבאית. לא על כל פגיעה צבאית יש לשבור את הכלים אבל על חלק מהם כן. האו"ם שמום הכיר בגבולות המדינה בחלק הצפוני. החיזבאללה ממקם את עצמו כחלק מההתנגדות הוא לא מחפש שום תרוץ, אלה רוצה פשוט להציק להרוג ולפגוע במדינה. וככזה הגיע הזמן שהוא יבין שיש לזה מחיר. זה שיש טעויות בהערכות הצבא לא מעלה ולא מוריד מהצורך שלנו להיות הגורם החזק. בהשקפת העולם השמאלנית שלי שאומרת שיש להתפשר מתוך עמדת כוח. להישאר חזקים בהרבה מהשכנים שלנו (כולם יחד)גם כשיבוא, אם יבוא השלום.

rigoletto111

New member
בסך הכל יש שתי אסטרטגיות סבירות

1. לשלוט על השטח, ואז לא צריך הרתעה מאסיבית. לפני שרבין ייבא לכאן את ערפאת וחבורתו, אף אחד לא חלם על לירות טיל מעזה. דקירה מסכין היתה "עליית מדרגה". כנ"ל רקטות על חיפה בזמן שצה"ל היה סביב בירות. 2. לסגת אבל עם הסכם. ובהעדרו, עם הרתעה המקובלת בשכונה שנקראת המזה"ת. במסגרת ההרתעה המקובלת, הופכים את העיר אלחמאה למגרש חנייה או שמכניסים את פעילי האחים המוסלמים למחנות מעצר בלב המדבר המצרי ושם מענים אותם במכות חשמל ואונסים אותם לפי התור. מה שאסד האבא עשה באלחמאה הוא הרתעה לארגוני האסלאם, לא פינצ'ור מסלולי המראה. עכשיו צריך להחליט אם הולכים על אסטרטגיה 1 או 2 ביחס ליו"ש. אסטרטגיה 3, לסגת בלי הרתעה, תביא טילים משכם על ת"א. חכו ותראו.

אבזץ

New member
אני מסכים איתך בכל מילה

בריחה ללא הסכם היא טעות היסטורית היסטרית. כמה אירוני, שהימין שהתנגד להסכם ברח כמו חתול מפוחד. למעשה במקום שאין שכל, אין טעם לחפש הגיון.

rigoletto111

New member
או שהוא ברח מאימת העמדה לדין

על שחיתות, או, לא פחות סביר, שהוא ברח כדי שייווצר פה כזה בלאגן ואלימות שימנעו נסיגות נוספות.

Le Fay

New member
ומה שאתה רואה עכשיו זו עמדת כוח?

לי זה נראה כמו התקף היסטריה. מחכה שיתעשתו ומקווה שזה יקרה מהר.

admor

New member
זהו שלי זה לא נראה כהתקף

ומקווה שימשיכו בזה עוד כמה וכמה זמן. כן אני בהחלט חושב שלפעמים צריך להראות להם עד כמה המשוגע הזה יכול להיות משוגע כי הם כנראה שכחו את זה.

Le Fay

New member
הפעילות בעזה לא נראית לך כמו התקף?

גם חילופי הדברים בין אולמרט לנועם שליט לא נראים לך כמו התקף? יש לפוץ מזל שחיזבללה חטפו וסיפקו לו הזדמנות לכשכש בכלב, ועוד יותר מזל שירו על חיפה: בשבילו הנפגעים במוסך הרכבת זה רווח נקי שנותן לו כמו כלום עוד שבוע. עכשיו אני מחכה לראות באיזו זריזות ינצלו את המצב להעברת תקציבים וחוקי בליעל שלא היו עוברים בשום זמן אחר. והדיבורים על 'כל העם צבא' הם קשקוש פוטוגני אבל עדיין קשקוש, אנשי שתולה ומירון שסופגים עכשיו הם אלה שספגו תמיד, גם בהפוגות, לאף אחד אף פעם לא היה חשוב איך הם חיים, וגם עכשיו לא.

admor

New member
לא ממש לא

אני כן חושב שהגיע הזמן לשנות מדיניות. כמו שאחרי הפיגוע בנתניה שינינו מדיניות והצלחנו בזה, גם עכשו זה זמן טוב לשנות מדיניות. סליחה, יש ראש ממשלה חדש בישראל. מה לעשות לא על אולמרט ולא על פרץ (שלמען הסר ספק לא הצבעתי לאף אחד מהם) מתלבש לי התקפים. על שרון זה מתלבש לא על אולמרט. אני חושב שאם אנחנו נסוגים מעזה לגבול הבן לאומי ומבטיחים שאם יפול ... או שהם יעשו .. אז אנחנו נעשה.... אנחנו צריכים לעמוד בהטחות שלנו לציבור שלנו וגם להרתיע אותם. לדעתי אם ראש הממשלה לא היה "נכנס בהם" בעזה אז כן היו עוד כמה וכמה חטופים בעזה ובגדה. הם הבינו כבר שזה לא בדיוק משתלם. ההרתעה שלנו שווה הרבה מאוד. כי בלעדה אין לנו שום סיכוי לשלום. גם מצריים וגם ירדן לא היו עושים איתנו שלום (הסכם אי לוחמה נשמע לי יותר מתאים מהמילה שלום) אם היו חושבים שבכוח הזרוע בעתיד הנראה לעין הם יכלו להשיג מאיתנו משהו. גם הפלשטנים וגם הלבנונים ישכילו להגיע למצב של שקט רק שיבינו שזה לא שווה להם (ולא אני לא מדבר כלכלית). נכון שכרגע נושאים בנטל תושבי הצפון והדרום והתפיחה העצמית על השכם של אזרחי הארץ העומדים במערכה נשמעת לי מאוד מוזר. רק רציתי להזכיר שאומנם לא כיף לקבל קטיושיות אבל מצד שני ממש לא כיף להיות מעורב באירוע טרור שזה מנת חלקם של תושבי המרכז כבר כמה וכמה שנים. אנשי חיפה כמו אנשי מירון לא ספגו תמיד, הם ככה מעל צפת לא בדיוק היו בקו האש. לעומת זאת אנשי חיפה ספגו אבדות כואבות הרבה יותר בפיגועי טרור.

Le Fay

New member
מסכימה עם רוב הדברים שכתבת לעיל

מלבד שניים: התשובה השקולה ("נישא וניתן רק עם אבו-מאזן") באה באיחור רב ורק אחרי שפע של תגובות רהב מתלהמות, ומיותרות לגמרי. חייתי גם פה וגם שם, והרשה לי לומר שפיגוע טרור לא דומה בכלום לקטיושות ששורקות לך מעל הפעוטון ומעל הסלון הפרטי שלך, לפעמים דרכם, הנחיות לרדת למקלטים שלוש-ארבע פעמים בשבוע וצלפים שצופים בך יומיום דרך הכוונת כשאתה יוצא לקצור תירס או לעבד את המטע ליד הבית. דרך אגב, שלשום ראיתי שמתחילים להציב סוללת פטריוט במקום הקודם שלה בגוש דן. לא הייתי בטוחה שקראתי את העובדות נכונה עד שראיתי את ההמשך הבוקר, אבל כן, זה מה שעושים שם: מקווה שלא נצטרך לזה.

למעלה