לא נעים להודות, אבל מ"גשמי קיץ"
ואילך המדינה שלך כן מגיבה קודם כל משיקולים של כבוד, ואם היא בכלל מצליחה לעבוד על מישהו - זה רק על אזרחיה. גלעד שליט לא נחטף, הוא חייל שנשבה בהתנגשות צבאית
בגלל מחדל של כוחותינו. הרעיון שלא דנים עם האויב על חילופי שבויים אלא במקום זה כובשים את הטריטוריה שלו מחדש לשבוע הוא מופרע לגמרי, אבל ראש הממשלה שלך משום מה הצליח לשכנע את רוב האזרחים פה שזו תגובה מידתית ולגיטימית שנחוצה כדי "להראות להם מה זה". גם את הקסאמים, הרשה לי להזכיר, המבצע ההוא ואלו שהמשיכו אותו לא באמת הצליחו לשתק; אז לא רק שזה משחק על כבוד, זה גם משחק על כבוד שישראל מפסידה בו. החטיפה בצפון הפתיעה את צה"ל. ההערכה היתה שחיזבאללה לא יתקוף. גם הפגיעה באח"י חנית הפתיעה את צה"ל, ההערכה היתה שלחיזבאללה אין טילי חוף-ים. הטילים ארוכי הטווח לעומת זאת אינם הפתעה, צה"ל מודע לקיומם. רק תושבי חיפה וחדרה לא לקחו אותם בחשבון ולא הבינו שזו הזדמנות לבחון את הטווח שלהם (ולברר אם הם מסוגלים לפגוע במידת דיוק סבירה גם בתלביב. בגללם בעצם הורו לנייד את מאגר הגז מגלילות). צודק
יוסי מילמן בקביעה ש"הפגיעה באח"י חנית היא גם פגיעה במוניטין של חיל הים ושל התעשיות הביטחוניות הישראליות". אבל הם לא היחידים שהמוניטין שלהם נפגעו בשבועיים האחרונים, ועד סוף המלחמה המזויינת הזאת המוניטין של המדינה שלי הם לא הדבר היחיד, ואפילו לא הדבר הכי יקר לי, שייפגע פה. מוטב להבין ולהפנים את זה מהר, הדחקה והכחשה הן לא דרך התמודדות מועילה עם מלחמה.