קיבלו תיאבון

רן333

New member
קיבלו תיאבון

בד"כ, הפיתונים המתכדרים שלי לא כל כך אוהבים לאכול בחורף. בעונה שעברה, מכיוון שהנמכתי את הטמפרטורות, כלל לא הצעתי להם לאכול במהלך החורף. השנה, לעומת זאת, אני מנסה שיטה שונה, שאינה כוללת הנמכה מיוחדת של הטמפרטורות בחורף. משום כך, אני מציע מזון מדי פעם. הנה מה שקרה היום. מדובר באחת הנקבות שהזדווגה כבר מספר פעמים השנה, וכאשר ממששים את הגחון שלה אפשר להרגיש גושים קטנים לקראת החלק האחורי. אם אני לא טועה, אלה הזקיקים שמתחילים לגדול בשחלות שלה. למרות זאת, כמו שאתם רואים - יש תיאבון.

רן333

New member
והנה מה שקרה בשבוע שעבר

גם כאן מדובר בנקבה שהזדווגה כבר השנה.

gaichuk

New member
בתיאבון!

מה אורך הנחשה? כי עושה רושם שאין לה יותר מדי בעיות לבלוע את החולדה... משהו שמסקרן אותי לגבי רבית נחשים זה שאצל הפיתונים הזיווגים וכל השלבים הבאים קורים בתקופה הטבעית שבמקום המחיה שלהם ולא כ"כ לפי הזמנים המותווים ע"י האדם. אצל הכרכנים זה קצת שונה והם מגיבים לתנאים שהאדם יוצר. לא אבסולוטי אבל די גורף. לפחות לפי ההיכרות שלי איתם. מוכר לך?

רן333

New member
תודה.

אורך הנחשה שבתמונה הראשונה הוא בסביבות ה-125 ס"מ. זו שבתמונה השניה קטנה יותר - אורכה בסביבות ה-115 ס"מ. את שתיהן אני מאכיל בחולדות לא קטנות, אבל גם לא בזכרי-חולדות ענקיים. גם אני חושב שכרכנים מגיבים טוב יותר למניפולציות שנועדו לקבוע מתי הם יתרבו. אני מאמין שאפשר לעשות דברים דומים גם עם פיתונים מתכדרים, אבל זה יהיה קשה יותר. אחד הגורמים לכך יכול להיות הסביבה שבה חיים פיתונים מתכדרים בטבע: הם חיים באיזורים משווניים, ושינויי מזג האוויר שם קיצוניים פחות ומורכבים יותר מאשר באזורים הממוזגים שמהם מגיעים כרכני תירס, למשל. לכן, אני חושב שהפיתונים המתכדרים מגיבים לסימנים סביבתיים מורכבים יותר, שאותם קשה יותר לחקות. כשאומרים שפיתונים מתרבים בתקופה הטבעית שבמקום המחיה שלהם - יכולות להיות לזה שתי משמעויות: 1. שהפיתונים מתרבים בשבי במהלך אותם חודשים קלנדריים (ינואר, פברואר, ...) כמו בטבע. 2. שהם מתרבים בשבי במהלך אותן עונות שנה (סתיו, חורף, ...). מכיוון שחלק גדול מהפיתונים מגיעים מאיזורים שממוקמים דרומית לקו המשווה, ומוחזקים משבי מצפון לקו המשווה - לפעמים יש הבדל גדול בין (1) ל-(2). אני לא מומחה לזמני הרביה של מיני פיתונים שונים בטבע, אבל לפי מה שקראתי - לפחות אצל חלק מהמינים המצב הוא (2), כאשר הם מוחזקים באוספים בצפון אמריקה ובאירופה. ככה זה אצל חלק גדול מהפיתונים האוסטרליים, כולל: Antresia maculosa, Aspidites melanocephalus, Morelia spilota spilota. (זאת לפי Barker&Barker: Pythons of the World, Vol.1.)

ממה שקראתי וגם שמעתי

בואות קונסטריקטור, פיתונים בורמים ומרושתים הטילו ביצים או השריצו כמעט בכל חודשי השנה אצל מגדלים בארה"ב. כנראה שאחד הגורמים המשמעותיים לקביעת עונת הרביה הן שעות האור שאליהן חשוף הנחש. בעזרת מניפולציות של טמ"פ ושעות אור אפשר גם לשנות קצת את זמני הרביה של הנחשים, אבל זה משהו שהוא עדיין בחיתולים.

רן333

New member
לא מעט מגדלים מייחסים חשיבות לעניין

הפוטופריוד. די מוזר בעיני שהגורם הזה משפיע על רביית נחשים שמגיעים מאזורים משווניים: הרי אורך היום באזורים האלה לא משתנה מעונה לעונה.

razyho

New member
הנושא של זמן הארה

כבר משמש מספר שנים אצל ברידרים שלא רוצים לחכות לעונת הרבייה הדבר מצליח עם חלק מהנחשים אבל לא עם כולם יש כרכנים ומילקים שיתרבו כל השנה ויש כאלה שלא למרות שהם מאותו המין. אלו שמתרבים יותר הם אלו שיש להם תיאבון מיני גדול יותר. אני זוכר שראיתי אצל פסח הזדווגויות של קינגים בנובמבר בתערוכת נחשים שעשה

השאלה אם הנחשה גם נכנסה

להריון והטילה ביצים פוריות כשההזדווגות הייתה בנובמבר. לפעמים הזדווגות זה לא הכל...

T M Y

New member
יפה יפה.. שלי כבר

חודש ו3שבועות מסרבת לאכול :(

gaichuk

New member
הקינגים של יעקב הזדווגו בכל הזדמנות

כמו הבעלים שלהם... גם בנובמבר... למיטב ידיעתי 'קליטה' קרתה רק כאשר הזיווגים התרחשו חודש-חודשיים לכאן או לשם מהזמן הנכון אבל כמו שנאמר,אפשר לעבוד גם על הנקבות שיפתחו זקיקים וזרע עובד תמיד...

אוראל111

New member
המיתכדר

שלי בלי עין רעה אוכל בסדר גמור גם אכשיו! 2 אוגרים (לצערי) בוגרים פעם בשבוע! הוא כרגע בין 6 וחצי 7 חודשים הוא 71 + סנטימטר(סתם לא קשור אבל הוא בטרוריום מטר על 35 רוחב ו-40 גובה...) וכרגע הוא בנשל! המין זה זכר לא יודע אם זה כול כך קשור אבל ניראה לי שכן הנחשים (ועוד כול מיני חיות) הן בחדר שבתוך החדר שלי (הוא מספיק גדול!!!) שבו האור מופעל 12 שעות ומישום מה מחובה 12 שעות! המנורה שבתוך החדר היא רגילה של 100 או 150 וואט (תלוי מה מיזדמן) וכמובן שיש לא גם חימום מיתחת לטרוריום (כבל 25 וואט) מה אתם אומרים השעות והחימום הכללי והחימום שלו משפיעים עליו (כמובן לטובה!) בקשר להאכלה? הוא שהוא מבחין בדברים שונים שקשורים לחורף... אם כן אז איזה?

gaichuk

New member
אני לא מתחייב אבל זכור לי שכן.

אני זוכר שהיו בקיעות בזמנים שונים ומשונים ולפעמים גם חודשיים שלושה אחרי שכולם הוציאו. זה אגב היה פחות בעיה. האתגר היה להקדים את הזיווגים וכך לקבל 'פור' על השאר. אל תשכח גם את נושא ה'דבל קלאץ' ' שמאפשר לבייביס לבקוע באיחור של שלושה חודשים מהשאר כך שקשה לשים את האצבע על מקרים ספציפיים ולהגיד אם הם היו סיבוב שני או פעם ראשונה רק באיחור. ושוב,המון זיווגים היו לשם הראווה בלבד.

da28

New member
תזונת מתכדרים בחורף

המתכדר שלי כבר חודשיים ממאן לאכול. עכברים, מתכדרים, אוגרים, מה לא ניסיתי... אני מבין שקיימת בעיה אצל מתכדרים בחורף בעניין האוכל. עכשיו אני נלחץ פחות...

רן333

New member
לא קיימת שום בעיה.

חלק גדול מהפיתונים המתכדרים פשוט לא אוהבים לאכול הרבה בחורף. לדעתי, אם הנחש נראה טוב ומוחזק בתנאים טובים - אין לך סיבה לדאגה. אני גם לא ממליץ לנסות כל מיני "ממתקים" כמו אוגרים או גרבילים. לא הייתי רוצה להרגיל את הנחשים שלי לאכול פריטי מזון יקרים יחסית וקשים יחסית להשגה. אם הנחש אכל כמו שצריך בעבר - המשך להציע לו מדי פעם את פריטי המזון הרגילים, ובסופו של דבר (ככל הנראה - בסופו של החורף) - הנחש יחזור לאכול.

כניראה שאתם צודקים...

גם אצלי המתכדר לא אכל חודש וחצי ואני לא מודאג רק לא יודע מה לעשות עם העכברים...וחןץ מזה הוא ברח לי פעם נוספת שלשום במהלך הלילה וכמובן הוא חיכה לי בין שתי הכורסאות בסלון על הריצפה.

gaichuk

New member
הגזמתם כבר.

יותר מדי שומעים כאן על מקרי בריחה של נחשים. זה חוסר אחראיות שגובל בביזיון לדעתי. צריך לעשות כל מה שאפשר על מנת למנוע בריחה של נחש ואם זה כבר קורה,אני חושב שהמינימום זה להפיק לקחים ולהסיק מסקנות! אם הנחש מצליח להרים את המכסה,להחליף להזזה. אם הנחש מצליח להזיז את הדלת,לדאוג לנעילה. אם הוא מצליח לפתוח את הנעילה,תקראו לו הודיני...
השורה התחתונה היא, תוודאו שלא נשמע את זה כאן יותר.

מה לעשות,אתה צודק...

הסקתי את המסקנות הנידרשות,אני פועל בהתאם,חוץ מזה שזה מתכדר ואין סיכוי שיברח,גם אין לו לאן...

למעלה