קיבוץ נדבות

קרה לנו באילת בתחנה המרכזית

עבר בחור מסומם או שיכור וביקש כסף לכרטיס. מישהו הציע לו לקנות עבורו את הכרטיס בקופה והבחור פשוט הסתלק מהמקום. ברור כשמש שהוא רצה את הכסף לסמים או לאלכוהול.

קרה לי מקרה בסאבווי בניו יורק

בא אדון, לבוש חליפה ועניבה, עם מזוודת ג'יימס בונד ביד. ניגש אליי כולו מתנצל: "סליחה, אני מצטער שאני מפריע, גנבו לי את הארנק והפלאפון מהתיק ואני צריך להגיע הביתה... אין לי כסף, אין לי כרטיסי אשראי, אין לי איך להודיע לאשתי... אני רק צריך בשביל הנסיעה בסאבווי..." הצעתי לו אסימון נסיעה שהיה לי בכיס, והוא שוב התנצל ואמר שהוא צריך אח"כ גם לנסוע באוטובוס מתחנת הסאבווי הביתה ואולי יש לי כמה דולרים לתת לו. פשפשתי בכיס והוצאתי שטר של 5 דולר. הוא היה נראה כל כך מהוגן ומסודר ונקי... ממש ריחמתי עליו שהוא צריך לבקש מזרים כסף כי גנבו לו את הארנק. למחרת ראיתי אותו שוב עומד באותה פינה ומבקש כסף מאנשים באותה תואנה
הרגשתי ממש ג'יפה. עבדו עליי. ניצלו את טוב לבי. אז נכון שצריך לתת כי בסה"כ מי שמבקש ומקבץ ככה הוא בסה"כ מסכן, אבל אני לא חושבת שהמטרה מקדשת את האמצעים. זו ממש עבודה בעיניים לבוא ולהציג את עצמך בתור איש מהוגן שגנבו לו ארנק

אבא גאה

New member
תשמעו משהו מצחיק

סבתא של בעלי היא בשלנית משהו זוועה..... היא החליטה משום מה שבעלי נראה רזה (היה לפני הרבה שנים) והיתה עושה לו עוף מכובס פעם בשבוע.... בעלי שהיה חי מטייק אווי של אוכל תאילנדי לא יכל להסתכל אפילו על העוף המכובס חסר הטעם של סבתא. בדר"כ היה זורק את העוף בדרך הביתה.... יום אחד חשב לעצמו, חבל לזרוק יש הומלסים ברחובות שאין להם מה לאכול, ניתן להם את העוף... ובאמת ביום חורפי קנדי הוא העניק את העוף להומלס אחד שלקח את העוף בשמחה והודה לו, אמר לו משהו כמו "כל דבר עוזר".... בשבוע שאח"כ שוב עבר בעלי באותו מקום והגיש את העוף השבועי להומלס, זה ניענע בראשו בנחרצות ואמר לבעלי "לא תודה, אני לא רוצה את העוף הזה".... גם להומלסים יש גבולות.

ב ה י ר

New member
הייתי נותנת

סבר להניח שלא הייתי חושבת על השימוש בילדים בעיקר לא בשלב הראשון שאני רואה אותן מולי . קשה לי ליראות ילדים מקבצים נדבות.

ענתש

New member
הייתי נותנת. אני תמיד מוכנה לצאת

פראיירית כי יש משהו מאד מעורר רחמים בעובדה שמישהו מוכן ללכת מבית לבית ולבקש. אני מעדיפה ליפול בידי הרבה רמאים אם פעם אחת עזרתי באמת למישהו.

ניצול ילדים לקיבוץ נדבות ../images/Emo10.gif

אני גרה במזרח אירופה. הסימן כאן לבוא האביב, הוא הגעת הצוענים לצמתים. בכל צומת תחכה לך הצועניה של הצומת, כשעל ידיה תינוק/ת בגיל שעד שנה וחצי (אחר כך הם הולכים ליד ולא נישאים על הידיים
) ועם תחנונים בעיניים היא מבקשת "רק דינר אחד" (שווה ערך ל8 א"ג). המצב מקומם אותי, מרגיז אותי וכואב לי השימוש בילדים. כואב לי שהם עושים את זה כי הם יודעים שכך יקבלו יותר. וזה נכון, אני לא בעד עידוד קיבוץ נדבות, אבל לא יכולה לראות את הילדים האלה ככה. על אחת כמה וכמה שהבנות שלי איתי ברכב. אהובות, שבעות, מוגנות, לבושות בבגדים המתאימים לעונה (ויכול להיות כאן מאוד קר בחורף. המחשבה על הילדים האלה במאהלים שלהם בחורף...). אני מרגישה חובה לתת למקבצות הנדבות האלה, גם בשביל הילדים שלהן (שאגב, לדעתי הילדים לא בהכרח נמצאים עם האמא הביולוגית, ראיתי כבר ילדים שנשארים עם זו ש"מחליפה משמרת"...), וגם בשביל הילדות שלי. ללמד אותן על נתינה. על לתת לאלה שפחות ברי מזל ממך. אז אני נותנת כסף לאמא (ותיכף אסביר למה) ותמיד מוסיפה עוגיה, שקית חטיף או פרי לילד (אחד מסימני האביב אצלי באוטו
). ולמה מקפידה לתת גם כסף? כי "הסרסורים" של האמהות האלה עומדים בצומת ליד וצופים עליהן. ואם הן לא לוקחות כסף - זה מתנקם בהן. חברה סיפרה לי פעם שקנתה ארטיק ברחוב לילד צועני שקיבץ נדבות ושבהה בעיניים כלות בארטיק שאכלה ילדה שעברה לידו. מיד לאחר מכן זינק מאי שם גבר והכה את הילד נמרצות על שהעז לקחת אוכל ולא כסף (ולא, אין פה מועצה לשלום הילד ואין איפה להתלונן...). מאז הסיפור אני מקפידה לתת גם כסף וגם משהו לאכול לילד. אז אני במקומך הייתי נותנת. העובדה אם את נותנת או לא, לא תגרום לאותה אמא להפסיק לקבץ נדבות, כי תמיד יהיו כאלה שיתנו. אז כבר עדיף לתת...

זה מזכיר בדיוק את מה שקורה במקסיקו

בירח הדבש שלנו ביקרנו בין השאר במקסיקו סיטי, בה חיים עשירים כקורח לצד עניים מרודים. נשים מסתובבות עם תינוקות מסוממים (נותנים להם משהו שירדים אותם) ומקבצות נדבות עבור הסרסורים שלהם, ואם לקחו אוכל ולא כסף הן נענשות. ממש כמו בתיאור שלך. זה כל כך עצוב. ומה שעוד יותר עצוב זה שאת יודעת שגם אם תתני כסף, זה לא יגיע אליהן אלא אל הסרסור. גם אנחנו נתנו לילדים ולנשים ממתקים ואוכל, וגם קצת כסף. היו כמה פעמים שרצינו לתת לילד ממתק והגיעה אשה (אולי אמו, אולי לא) ואסרה עליו לקחתו.

justmom

New member
כנראה שאנחנו שכנות, כי אתמול

בערב כשחזרתי מהמרכז, עמדו בכניסה לבניין אישה והבת שלה, מאוד דומות תתיאור שלך (האם נמוכה ומתולתלת, והילדה יפה, בהירה מאוד עם "קוקו בלוף" ודובי, שתיהן לבושות נקי ומסודר) שצילצלו בדלת ולא הצליחו להיכנס. כששאלתי מה קורה, האימא שאלה אם אפשר לעזור בכמה שקלים. נתתי מה שהיה לי בכיס - קודם כל, מפני שתודה לאל שאני לא צריכה לעשות את זה כדי להאכיל את ילדי. שנית מפני שאני מעדיפה לטעות ולתת אולי למישהו שאינו נזקק אמיתי, רק כדי לא למנוע עזרה ממישהו שבאמת זקוק לה. כשעלינו ביחד במעלית דיברתי איתן - הילדה מתוקה להפליא, שיחקה עם איתמר, סיפרה לי בגאווה את שמה ושהיא בת ארבע, והאימא נראתה על סף הבכי. אין לי מושג אם זה היה משחק או לא (ההרגשה שלי היתה שלא) ואני מוכרחה להודות שליבי יצא אליהן. נראה לי שהילדה הולכת עם האימא כי אין לה איפה להשאיר אותה, ומן הסתם גם כי זה עוזר בהתרמות - אני נותנת כי העשרים שקלים האלה, שבשבילי הם לא מאמץ מי יודע מה לתת, יכולים להיות לפעמים ההבדל בין ילדה רעבה לילדה שהולכת לישון על בטן מלאה.

irisgh

New member
נראה באמת

זה ממש נשמע אותו זוג. גם אני בסוף נשברתי, כי הלב יוצא. למרות ששכלית אני חושבת אחרת. כששאלתי אותה, היא אמרה שאין לה עם מי להשאיר את הילדה. אבל ברור שגם אם זה מתחיל משם, זה בקלות נלמד וממשיך כסחורה.

תּמר

New member
תחשבי על האלטרנטיבה

כמה פעמים שמענו על הורים שמשאירים את הילדים לבד בבית, כדי לצאת לקניות, לבילוי, לעבודה? אני מעריכה את האישה הזאת, ש"סוחבת" את הילדה איתה, ולא מזניחה אותה (כמובן אם הסיפור נכון). וד"א - ילדים מאוד מסוכנים בסיטואציות כאלו, כי הם עלולים לספר את האמת, ואם היא שונה ממה שמציגה האישה - זה יכול לקלקל לה.

עד שבוע שעבר הייתי נדיבה מאוד עם

כל מיני ארגונים ועמותות שהיו מתקשרים אלי כדי להתרים אותי דרך הטלפון (עם כרטיס אשראי כמובן). ככל שתרמתי יותר, שיחות הטלפון בעניין תרומות הפכו להיות תכופות יותר וגם רבות יותר (איכשהוא כל ארגוני הצדקה והעמותות הגיעו אלי). הגעתי גם למצב של חיובים רבים מאוד בכרטיס האשראי לתרומות (מאות שקלים בחודש). עד שהחלטתי לשים לזה סוף. כל ארגון/עמותה שמתקשר אלי אני דוחה בנימוס ומבקשת לא להתקשר יותר. למרות זאת, החלטתי שאני אמשיך לתרום אבל רק לארגונים שחשובים לי (ארגונים גדולים שמוכרים לכולנו).

למעלה