קיבוץ נדבות

irisgh

New member
קיבוץ נדבות

השעה שמונה וחצי. הרגע צלצלו אצלינו בדלת. אמא וילדה. כבת ארבע. בלונדיניות. מבטא רוסי. הילדה עם דובון וחטיף. האמא 'יש בעיה, אולי אפשר לעזור משהו'. נדתי בראשי שלא, וזהו. האשה בקשה סליחה. היה משהו שעורר את זעמי בלהסתובב בשמונה וחצי בערב עם ילדה. זו עוד דרך להתפרנס, ואפילו לא דרך בלתי סבירה, לטעמי. כשאני רואה אנשים מאוד מבוגרים שמקבצים נדבות, אני לרוב נותנת, בחשבי שכבר לא יעשהו משהו אחר, הרי. אבל משהו בסיטואציה גרם לי לתחושה של שימוש בילדה. כעסתי. לא באמת שמעתי את הסיפור. אולי היא אם חד הורית, ואין לה עם מי להשאיר את הילדה כשהיא מסתובבת? אולי היא עובדת יותר מוקדם, ועכשיו זו השעה הסבירה להשלמת הכנסה? בכל אופן, כך הגבתי. תמיד אני אחשוב אח"כ שאולי עשיתי עוול. שאלה פתוחה.

kashke

New member
חייבת לשתף - משהו שסיפר לי בןהזוג-

לפני חודשיים צלצלה בשער אשה, נראתה לו מכובדת מאוד, לבושה היטב. היא סיפרה לו שהיא שכנה מרח' XXX ושבנה בן ה11 YYY, חולה מאוד וזקוק לניתוח בראש. הנשמה שלי הוציא שטר של 100 ש"ח ונתן לה. עברו כמה שבועות. הוא מספר, ששוב צלצלה גב' נכבדה בשער ואמרה שהיא שכנה מרח' ZZZ(שם שונה) ובנה בן ה-10 GGG(שם שונה) זקוק לניתוח חרום בראש.. הוא אמר לה בעדינות שלפני כחודשיים היא גרה ברח' XXX. האם עברה דירה? היא הסתלקה. משיחות שקיימנו עם השכנות הסתבר כי...אותה גברת לפני חודשיים-נכנסה לכל הבתים בשכונה. בכל בית תרמו כסף. אחת השכנות, פעילת ציבור החלה לשאול את האשה שאלות על מנת לסייע ברמה עירונית - תשובות האשה לא תאמו את הנתונים - הכתה ושם המחנכת לא התאימו לשם בית הספר שמסרה. השכנה אומרת-נו מילא, תרמתי. השכנה השנייה ביקרה למחרת אחר הצבריים אצל בנה בעיר סמוכה. הפעמון צלצל ואותה גברת עמדה בדלת וספרה שהיא שכנה מרח' סמוך (בעיר השכנה!!) נגשה אליה שכנתי ואמרה לה כי תרמה לה אתמול, בעת שהיתה שכנה שלה בעירנו. אז מה תגידו? למי להאמין?

irisgh

New member
'נתקעתי בלי כסף לאוטובוס' מי לא שמע

אבל, את סיפור הניתוח, זה באמת שם אותנו בקונפליקט. גם לי קרה.

She Dolphin

New member
גם אצלי היא הייתה

עם אותו הנוסח בדיוק! ביקשתי פרטים של חשבון בנק כדי להפקיד צ'ק היא אמרה שתשים לנו בתיבת הדואר. מיותר להוסיף שלא מספר חשבון ולא נעליים.

s o l e i l

New member
בחניון של בית חולים בלינסון

יש זוג קבוע שמתפצל וניגש לאנשים ואומר שבאו לבקר מישהו חולה מהמשפחה ונעלם להם הארנק. גם להם תרמתי פעם אחת ואז ראיתי אותם שוב.

לאה_מ

New member
אני חייבת לומר, שלדעתי אם הילדים

שלי היו בבית, הייתי נותנת כסף. מצד שני, אתמול (בשעה 21:00 בערב בערך
) באו שתי נערות להתרים לאיזו עמותה שמעודי לא שמעתי את שמה "למען ילדים נזקקים". עיינתי בקבלות, וזה לא הדליק לי שום נורה, שאלתי אותן מה הן יודעות על העמותה הזו? "כלום. נתנו לנו את זה בבי"ס". אמרתי שאני לא שמעתי על העמותה, ומצטערת, אבל ככה אני לא תורמת.

דילמה קשה

גם לנו קרה מקרה דומה. הייתי במקלחת עם הילדים. דפקה אישה בדלת וסיפרה לבעלי שאין לה כסף להאכיל את הילדים. בעלי המתוק, חיפש בארנק ומצא רק שטר של 50 ש"ח. כמובן שנתן לה, היא הודתה ונעלמה. אח"כ הוא מגיע למקלחת בהלם מוחלט ואומר לי שהוא לא מאמין למה שעשה. הגובה שלי הייתה: אם היא באמת צריכה את הכסף, עשית מצווה. אם היא שקרנית - שהכסף יילך לתרופות. תמיד הרי בגלל כמה רמאים גם אחרים סובלים

../images/Emo6.gif לפני שתפחתי את המסר חשבתי

שאת מתכנוות לקיבוץ שקוראים לו נדבות רק אח"כ נפל לי האסימון

maya100

New member
אולי אני תמימה אבל

בשביל הסיכוי הקטן שזה אמיתי, אמא עם ילדה...
הייתי נותנת מה שיש לי, ובעיקר אם אביגיל היתה בסביבה. ולאה, לגבי ההתרמה מביה"ס - יום ראשון באמת היה יום התרמה ל - 4 ארגונים עבור ילדים, אולי זה היה אחד מהם? היה על זה המון פרסומת ברדיו ואפשר גם לתרום טלפונית ב: 03-5774442.

שִירָה

New member
אולי גם אני תמימה

אבל אני מאמינה שאישה שמקבצת נדבות עם ילדתה - זקוקה לכסף הזה באמת ובתמים. נראה לי שרק ייאוש עמוק יכול לגרום לאנשים לנקוט בכזה צעד קיצוני.

אלדורית

New member
דילמה

זאת תופעה כלל עולמית. זכור לי גם מאנגליה: נשים שעומדות עם עגלות ילדים (מאוכלסות בתינוקות מזוגגי עיניים) ומקבצות נדבות. שוטר שראה אותי תורמת ביקש ממני לא לחזור על כך: מסתבר שהתינוקות מועברים מיד ליד כאמצעי שידול, הם תקועים בעגלה ימים שלמים (עם או בלי פרצטמול ["אקמולי"] להרגעתם). זה ניצול ציני לחלוטין של הילדים, ולא ברור אם זה באמת משרת אותם באיזשהו אופן. ילדים שמבלים ימים שלמים בקיבוץ נדבות--כמה יכול ה"רווח" לכסות את המחיר הנורא הזה? האם אין דרכים אחרות? קשה לי להאמין. מצד שני קשה לעמוד מנגד. לא יודעת.

s o l e i l

New member
דילמה מקומית יותר ואולי עצתכם?

באחד הצמתים המובילים לשכונה שלנו ולשכונה נוספת לעתים בשעות אחר הצהריים עומדים כ- 2-3 נערים בני 11-12-13 בערך ומבקשים כסף. אני תמיד רוצה לומר להם משהו שיזעזע אותם ויגרום להם באמת לחשוב לאן חייהם הולכים. הם אינם נראים לי עניים, אולי במצב כלכלי לא מי יודע מה אחר לראות את זה זה עצוב ומנבא עתיד שלילי לדעתי. יש לכם עצה?

אבא גאה

New member
זכורה לי אשה שהגיעה לפתח ביתי

ואמרה ש"יש לה שלושה ילדים אין להם מה לאכול" וביקשה עזרה כספית. כמי שחי בין כרטיסי פלאסטיק כמעט לעולם אין עלי מזומן, אבל אמרתי לה רק רגע ושמתי שקית אורז, שקית פסטה ופיטריות שימורים והגעתי לדלת לתת לה. שאלה : מה זה? אמרתי שאין לי כסף אבל אני אעזור לה עם מזון. בלי לומר מילה הסתכלה בבוז על השקית שאחזתי ביד, הסתובבה והלכה....

irisgh

New member
בהודו (אי אז) נהגתי לתת פירות

יש שם ילדים מקבצי נדבות, שהם בעצם עבדים של שולחיהם. את הכסף הם מעבירים לסרסורים שלהם, ממילא. פגשתי מישהו שנהג להסתובב עם לחמניות. שום ילד לא אמר לא ללחמניה, וגם לא שמר אותה לסרסור... אני, כשיכולתי (כי זה סה"כ כבד), הסתובבתי עם תפוזים ותפוחים. הייתם צריכים לראות איזה זוג עיניים הם פתחו מול פרי אמיתי. לא היה ילד שאמר לא.. למרות שהם היו קצת המומים. גם בארה"ב, ברחוב, יש מספיק הומלסים ששמחים מאוד לאכול את סוף הבורגר שלך. בכל אופן, הנקודה העיקרית שהיתה בעיתית בעיני היא לא קיבוץ נדבות (שבחלק מצורותיה שנואה עלי, למשל בצמתים, וע"י מי שנראים נרקומנים בעליל, וברור איזה שימוש יעשה בכסף). היא השימוש בילדה לצורך העניין. אז נכון. אין לי בעיה עם קורת גג. ולא עם תרופות. ולו היתה לי, יכול להיות שהיה נראה לי שעל בני להיות שותפים במלחמת ההשרדות. אבל כך או כך, זה לגרום לילדה בת 4 לעבוד בקיבוץ נדבות. על כל המשתמע. זה היה ההקשר שהביאני לספר על זה בפורום הזה. והזכות שקניתי בכסף, היה הזכות להטיף מוסר לאותה אשה. למרות שמסופקני אם העברית שבידה היתה טובה מספיק להבין את מה שאמרתי.

הילהל

New member
זו שיטה בדוקה

כמו אלה שמבקשים כאן "שקל לכרטיס אוטובוס"אבא שלי תמיד מציע להם לבוא איתם לאוטובוס או לקופה ולקנות להם את הכרטיס - גם אם הוא עולה 50 ש"ח. הם תמיד מסרבים להצעה ונבהלים ממנה.

תּמר

New member
קרה לי פעם

ילד בא אלי הביתה, אמר שהוא גר בשכונה אחרת, ואין לו כסף לנסיעה. הוא ציין באוזני את הסכום המדוייק שהוא צריך. לא היה לי כסף, וקצת ריחמתי עליו וקצת חשדתי בו - אז נתתי לו כרטיסיה. הוא לקח אותה, אבל לא הודה לי - מה שנראה לי מוזר מאוד. אחרי כמה דקות, הסתכלתי מהחלון לכיוון המכולת, וראיתי אותו יוצא משם עם פחית קולה ... ד"א, בעניין נושא השירשור - פעם אישה באוטובוס ביקשה ממני כסף ל"תרופות", ויש לי תחושה עמומה שהיא השתמשה בזה לסמים. גם מקבץ נדבות ידוע בשכונה של הורי הצליח להוציא ממני סכום לא קטן כשדפק בסביבות חצות על דלת הבית (וכל מה שרציתי היה להבריח אותו משם). אצלו השיטה היתה לספר על קרוב משפחה חולה מאוד שעובר ניתוח מחר בבוקר. אני מניחה שגם הסכום הזה הלך לסמים. לפי ההלכה היהודית, כאשר מישהו בא לבית שלך לקבץ נדבות, צריך לתת לו משהו, אפילו סכום פעוט - כנראה כי עצם העובדה שהוא מבייש את עצמו ובא לקבץ נדבות, אומרת משהו.

למעלה