קיבוץ נדבות

לאה_מ

New member
מה שהיה אצלנו בבית היה סביר.

לא יודעת לגבי הגינה, כי לא ראיתי. אם את מרגישה מאד לא נוח, אולי באמת אפשר לפתור את זה, למשל, עם הצעת אוכל לפני שיוצאים לגינה - להגיע לא רעבים.

גלילה2

New member
אני מאוד מבינה אותך

גם שלי אכלנית גדולה, ותמיד רוצה מה שאצל אחרים. זה לא נעים לי בגינה וגם הגדלתי עשות, ולא נעים לי אצל אחרים שהיא טורפת בלי הפסקה (איקון של פולניה נאנחת). קודם כל, תנסי לעבוד על עצמך - לא חושבים עליך שאת אמא רעה שמרעיבה את הילד ושולחת אותו לאחרים (וגם אם כן, שיקפצו). הרבה אמהות היו מתות לכזה תאבון בריא אצל הצאצא. וגם, כמה שזה מעצבן , תאבון בריא אצל בנים יותר 'נסלח'משום מה ופתרונות - לתת אוכל לפני שיוצאים, לתת לו לבחור מה הוא רוצה לאכול בגינה ולתת לו בתיק קטן שלו שהוא יקח, ואז כשהוא רוצה יש את ההתעסקות עם התיק והכלים שמעוררת עניין והתלהבות. אני לוקחת בדרך כלל מלפפון בכלי פלסטיק, ביגלה (שקית שלמה
) וכסף לגלידה. אם הוא לוקח מאחרים לשמור בעדינות שלא יגזים - להגיד תודה אחרי החופן הראשון נגיד ולהציע לילד משהו שלכם. גיליתי גם שכשאני מכבדת ילדים אחרים הקנאית הקטנה מוכנה פתאום לאכול את האוכל שלנו (בבחינת הדשא של השכן) ואז צריך להתמודד עם זה שהיא לא מוכנה לכבד, אבל זו כבר בעיה אחרת. אם אין לך בעיות עם עצם האכילה שלו (כמו שלי יש ואני מנסה לעבוד על עצמי) אלא רק עם הגינונים, אז נראה לי שזה דבר שיסתדר מעצמו כשהוא יגדל קצת

אפרתש

New member
הוא רעב?

התופעה של ילד מבקש אוכל מאד נפוצה. הם רואים אצל אחרים ומתפתים. אבל בדרך כלל זה נגמר בלקיחת שתי במבות, לא ממש חיסול ארוחת הערב של מישהו אחר. אני, בניגוד לקודמותי, חושבת שיש כאן בעיה מעבר לחוסר נימוס. בתי הקטנה אוכלת לאט. אם איזה ילד גדול ממנה יחסל לה את כל שקית החטיפים רק כי הוא אוכל יותר מהר, זה יפריע לי. ואני אצפה מאמא שלו לעזור לי לעצור אותו. אני בעד לנסות לתת לו מהאוכל שאת הבאת עוד לפני שהוא מתחיל בסיבוב. אפילו לשבת בחצר הגן שלו ולאכול שם את הסנדויץ', עוד לפני שיוצאים לבילוי. ככה לפחות הוא יעשה את סיבוב הטעימות כשהוא שבע, וזה יסתיים בבמבה פה ובמבה שם. וכמו שאמרו לך - אם את האוכל שאת הבאת הוא משאיר - תכבדי אחרים.

טלי12345

New member
אני מכבדת אחרים כמובן

רעיון טוב לתת לו לאכול ליד הגן שלו. נראה לי שבתפיסה שלו הוא לא מבחין בין אוכל שלו לאחרים. אולי כאן הבעיה?

אפרתש

New member
בתפיסה שלו אין דבר כזה "של אחרים"..

אבל זה יבוא. נשמע שיש לו תאבון מאד מאד בריא. יכול להיות שקצת יותר מדי? יכול להיות שיש איזו בעיה של חילוף חומרים? אני ממש לא מבינה בתחום, אבל אולי בפעם הבאה שאת אצל הרופא או טיפת חלב, תשתפי אותם בכמויות שהילד אוכל, ותשאלי אם זה סביר.

טלי12345

New member
יש לו תאבון בריא

הוא פעוט שובב ונמרץ שנהנה לאכול! אין בכך משהו לא תקין. (התייעצתי עם רופא ילדים) מה שמעלה אצלי את הקטע שאני שונאת שתוקעים לילדים אוכל בכוח. אפילו לבן שלי מנסים לפעמים, והוא ממש לא צריך שיתקעו לו אוכל. אתמול בגינה היה סבא שעצר עם הרגל את האופניים של הפעוט שלו ותקע לו אוכל בפה ורק כך הסכים לשחרר אותו. הוא עשה זאת שוב ושוב עד שהלכנו משם.

אפרתש

New member
באמת מעצבן.

לא קולטת את האנשים האלה. זה יצירה של בעיות אכילה. הכלל הבסיסי באכילה הוא לשבת ולאכול. לא "תוך כדי". לא בהיסח הדעת. שהסועד יהיה מרוכז במה שהוא אוכל. והסבא הזה בכלל מעצבן - מה זה להפריע לילד לרכב על האופניים? עדיף שילד לא יאכל כמה שעות ויהיה רעב, מאשר מצב כזה.

למעלה