קטשופ

בעיני הקטשופ לא הופך את האוכל לטעים יותר

הוא הופך אותו לבעל טעם אחיד לכל דבר אחר שאוכלים. מה זה משנה אם אוכלים שניצל, נקניקיות, המבורגר או כל דבר אחר, אם שמים עליו קטשופ ולא מרגישים את הטעם? זאת הבעיה בעיני בקטשופ, תעשייתי או לא, שהוא מרגיל את הילדים לאוכל לא מגוון לא בצבע ולא בטעם.

cומcו

New member
אין לי מושג, כי אני בחיים לא טעמתי, לרבות

בתור ילדה, אבל אני לא דוגמה כי אני מהמוזרות שלא אוהבת בכלל רטבים ותיבלונים.

השאלה שלי היא אם הערך המוסף של לקבל את הערכים התזונתיים של אוכל תפל יותר עולה על המגרעות של הקטשופ?

regvuv1

New member
כמה דברים

אמנם אני טבעונית ולא ממני את רוצה תשובות... אבל בכל זאת מנסה:
דבר ראשון, הטעם של השניצלים הוא אכן הרבה הרבה פחות טוב אחרי שעובר יום הם עוברים חימום מחדש, אבל יש כל מיני דברים אחרים שאפשר להכין מראש שלא יאבדו את הטעם כל כך מהר. למה להרגיל ילד לאכול אוכל נטול טעם בעזרים מלאכותיים כמו קטשופ? (אצלי הם אוכלים קטשופ עם שניצל ורק עם שניצל, כי הם התרגלו לזה בגן שהיו בו שניהם במשך שנתיים - כל הילדים שם דרשו קטשופ... קטנצ'יק שלא היה בגן הזה מסרב לאכול קטשופ)
דוגמאות לבשר/עוף שאפשר להכין מראש ויישאר טעם: קציצות מחזיקות ליומיים עם טעם טוב, אחרי זה אפשר להכניס אותן לתוך רוטב עגבניות, אני מכירה גם כאלה שמכניסים אותן לתוך מרק ירקות אחרי שלושה ימים.
חזה עוף בלי כלום עליו, לא מבושל - כשרוצים לאכול זורקים למחבת עם טיפת שמן, זה לוקח שלוש דקות.
עוף שלם בתנור, או כמה סוגים של חלקי עוף בתנור - וכל יום מציעים לילדים חלק אחר בשביל הגיוון.
רוסטביף - ביום הראשון והשני אוכלים אותו חם, אח"כ אוכלים אותו קר, אפשר אפילו כפסטרמה על לחם.
פסטרמה ביתית מחזה הודו (לדעתי זה הרבה פחות עבודה מלעמוד ולטגן שניצלים, אבל אני שונאת לטגן... רק משרים ללילה במרינדה ואופים 45 דקות. אח"כ פורסים ואוכלים - שוב, טעים גם חם וגם קר)

אני לא מחממת מחדש שניצלים

אלא מארגנת לה סנדוויץ - חצי פיתה עם חומוס, סלט כרוב אדום ושניצל קר.
זה הרבה יותר טעים.
בעלי גם אוכל אותם קרים וטוען שזה ה-טעם.

ו

כוכב34

New member
אני מכינה את השניצל מבשר עוף טרי

עוטפת בניילון נצמד ומקפיאה, ככה הוא ממש טרי כל פעם מחדש.
אני מכינה כמות של קילו, מפרידה בינהם בשקיות ומפשירה כל פעם אחד (זה גם לוקח רבע שעה בערך ואם ממש ממהרים אפשר להכניס קפוא לתנור

regvuv1

New member
חשבנו על זה כמה פעמים

אבל בגלל שאנחנו לא שמים רק ביצה ובגלל שהפירורים לא לגמרי אחידים, זה מתפרק לנו במעבר לפריזר...
אז חותכים, מקפיאים הכל, מופרד לכמות של שלושה ילדים בעזרת נייר אפיה, ומכינים בבוקר תוך 7-8 דקות הכל...

אבל את שאלת על קטשופ תעשייתי...

כתבת "אני יודעת שקטשופ הוא לא הדבר הבריא ביותר בעולם, אבל אני לא מדברת על אלו שנפסלו בכלבוטק, אלא על היותר איכותיים ולכן בכל זאת יש לו סגולות כלשהם".

אני הבנתי מזה שאת שואלת על קטשופ תעשייתי מהאיכותיים יותר. אי אפשר היה להבין מדברייך שמדובר על תוצרת בית...

ובכל מקרה, מסכימה עם כל מילה של אש"ת לגבי מיסוך הטעמים.
לי יש בבית ילדים בררנים באוכל ושמשוגעים על קטשופ, ובדיוק מהסיבה הזאת לא מוכנה להכניס את המוצר הזה הביתה (תעשייתי או ביתי) ושכל דבר שהם אוכלים יהיה בטעם קטשופ.

cומcו

New member
צודקת, הייתי קצת עמומה.

מה דעתך על מה שכתבתי לה באילוצים?

מה דעתך על השאלה ששאלתי, אם הערך המוסף של לקבל את הערכים התזונתיים של אוכל תפל יותר עולה על המגרעות של הקטשופ?

regvuv1

New member
לדעתי יותר חשוב לחשוב על העתיד

את רוצה שהילדים יגדלו להיות בעלי חוש טעם וחוש שובע ולא כאלה שאוכלים מה שהסביבה אומרת להם שצריך, חוץ מזה שילד, כל עוד אנחנו לא הורסים את זה, מסוגל לווסת בעצמו כמויות וחוסרים של מזון. תסמכי על הילדים שלך שהם יודעים מה טוב לגוף שלהם, את תופתעי לטובה.
אומרת זו שמתקשה לא לריב עם ילדה שמסוגלת לחיות על לחם... יותר קל לתת עצה מאשר ליישם, אבל אני משתדלת.

למעלה