קטשופ

שושונלה

New member
בקטשופ מסחרי יש סירופ תירס עתיר פרוקטוזה

שזה בין המוצרים הבעייתיים שיש מבחינת ממשק הסוכר ושומן בגוף.

אולי בקטשופ אורגני אין את זה?

בכל מקרה, כשאנחנו מחוץ לבית הבן שלי אוכל קטשופ מסחרי לצערי. אבל בבית הוא אוהב רסק עגבניות 28%. אני קונה את של שופרסל כי הוא היחיד שאין בו סוכר/פרוקטוזה/גלוקוזה.

ואני מסכימה עם דרקונית - חשוב יותר שהילד יאכל כמה שהוא רוצה עד שהוא שבע ולא שיאכל עוד ועוד רק כי זה מאוד טעים לו.

מצד שני הבן שלי מעולם לא היה בצד הנמוך של האחוזונים אז אני לא יודעת מה הייתי עושה אם זה היה המצב.

ורד

מה לגבי נתרן?

גם אני תמיד מתלבטת איזה רסק לקנות.
וגם אצלנו אין בבית קטשופ.

john111

New member
אכן - נתרן זו הבעיה הכי גדולה של קטשופ

הוא מכיל כמות עצומה של מלח למרות טעמו המתוק

זאת הבעיה של הרבה מהאוכל המתועש

למלח יש המון שימושים באוכל תעשייתי, בין היתר להסתיר טעמים נוראים שמתווספים בתהליך הייצור.

אבל השאלה שלי התייחסה דווקא לרסק עגבניות

ולא לקטשופ. פשוט הייתה המלצה על הרסק של שופרסל, שיש בו פחות סוכר מאשר באחרים,
אבל מה לגבי הנתרן?
ובכלל, האם רסק עגבניות הוא מוצר כל כך בריא?
אני רואה שהרבה משתמשות בו כאן, האם חוץ מהליקופן הוא אכן בריא?

kita1000

New member
אצלנו קטשופ = רסק עגבניות

בלי תוספות. ככה כמו שזה.

ומצידי שיאכלו כמה שבא להם ושלום בבית...

הילדים שלי מתים על קטשופ

ודווקא בגלל זה - אין אצלנו קטשופ בבית.
בגלל כל מה ששושונלה כתבה עליו. אם כי אני מודה שלא הייתי ממש מודעת לפרטים האלה, בעיקר הסתייגתי מקטשופ כי הוא מוצר תעשייתי מאוד, וכי הילדים שלי לא משקרים - אם משהו טעים להם בטירוף, והם יכולים לאכול ארוחה רק מהמשהו הזה - סביר להניח שזה גרוע בשבילם...
(ככה זה עם הילדים הספציפיים שלי).

כשאוכלים בחוץ אני מרשה קטשופ בלי הגבלה. ממילא הם טובלים בזה שניצל וצ'יפס...
בבית, לפעמים אנחנו משקיעים ומכינים צ'יפס בתנור עם קטשופ ביתי, שהבסיס שלו הוא רסק עגבניות אורגני. מתכון שהאיש שלי מצא באינטרנט ולהפתעתי, למרות שאינו מלא בתועפות ג'אנק, הילדים אוהבים.

וזה מזכיר לי, היינו באירוע מהעבודה של האיש בלונה פארק והיו שם דוכני אוכל. חשבתי על הדרך שעשיתי מאז שנולד הגדול שלי (בן שש), דווקא בכיוון של "לשחרר". פעם הייתי מתבאסת אם הילדים שלי היו אוכלים לא בריא. הפעם הבאתי להם מגשיות של שניצל וצ'יפס, קטשופ כמה שהם רוצים, העיקר שיאכלו ויהיו בשקט

עניין של פרופורציות.
אחר כך הם קיבלו גלידה.

אני מתנחמת בזה שהיו תועפות של ג'אנק באירוע הזה שהם לא אכלו. היה שם מכשיר שמטגן סופגניות קטנטנות, והיה דוכן עם סוכריות גומי זרחניות בכל הצבעים, הכל חופשי-חופשי. אז שניצל-צ'יפס-קטשופ-גלידה זה לא הכי גרוע שיכול להיות

נינושה2

New member
טוב נראה לך שתצאי מפה בלי המתכון לקטשופ?

הילדים שלי מתים על קטשופ (אני קונה אורגני) ולא ממש יודעת איך לצאת מזה. ואם לצאת מזה. כי הרי "יצאנו" ממוצרי חלב, ממתקים כמעט לגמרי, מדגני בוקר מסחריים, מקמח לבן, הפחתנו בשר, ועוד מיני שמחות. עכשיו גם קטשופ להפסיק להם? האם אין גבול לשגעון של אמא? גם ככה הם ילדים "מסכנים" יחסית לחבריהם........ גם בענייני אוכל, גם בענייני טלויזיה (מותר שעה ביום).
גם אני נתתי בשמחה ובראש שקט נקניקיה וצ'יפס כשהיינו באיקאה, מפעם פעמיים בשנה לא יקרה כלום. וגם אני ממש אוהבת. טוב, אני אוהבת את כל השטויות, בגלל זה אין אותן בבית.

regvuv1

New member
דווקא המתכון הזה שלה מאכזב מאוד

בניגוד לשאר הבלוג שלה שאני אוהבת...
אני מכינה קטשופ מעגבניות מרוסקות - אין לי כמויות מדוייקות, רק בעין ואז מתקנים טעם... אבל זה הבערך שלי, שדי הרבה ילדים כבר טעמו ואהבו: בערך קילו עגבניות, שתיים-שלוש כפות סילאן, פחות מחצי כפית קינמון, שני קוצי ציפורן, חצי כפית כורכום, כפית מלח, כף-שתיים חומץ, תלוי בעגבניות.
מבשלים על אש הכי קטנה שאפשר למשך שעה, אין צורך לערבב אפילו, ואז מבלנדרים בבלנדר הכי חזק שיש בבית. אפשר להוסיף לבלנדר מעט מים כדי שייצא יותר נוזלי.

את מזכירה לי שיש לי מתכון של ג'יימי אוליבר

שבאמת עשוי מעגבניות טריות.

אם מישהי מתעניינת אני אנסה להעלות אותו מאוחר יותר.

ואת צודקת לגבי המתכון של בישולוג, לכן מעולם לא ניסיתי להכין אותו, אבל יכול להיות שלמקרי חרום, כשצריך משהו תוך שתי דקות, הוא יעיל...

נינושה2

New member
אכן אני לא רואה הרבה יתרונות

מהמתכון יחסית לקטשופ אורגני קנוי. אולי רק בגלל שליטה על כמות הסוכר.
אולי אנסה לראות פעם איך מתקבל קטשופ כמו שכתבת.
לא הבנתי, העגבניות טריות? לא צריך לקלף אותן לפני?

regvuv1

New member
לא צריך לקלף

אני משתמשת לרוב בעגבניות מרוסקות מקופסא (לא לרדת עליי, זה הדבר היחיד המשומר שאנחנו אוכלים חוץ ממלפפונים חמוצים מישראל פעם ב...), אבל כבר הכנתי לא מעט פעמים מעגבניות טריות ופשוט ריסקתי אותן בבלנדר.
אני מעדיפה להכין לבד בעיקר בשביל הערך החינוכי של להכין לבד ולא לקנות אוכל מוכן, חוץ מזה שאני משתמשת בסילאן ולא בסוכר לבן וזה גם משהו.

cומcו

New member
קראתי את כל התגובות שלכם

עושה רושם שקבלתי מענה רק מצמחונים ומטבעונים או מכאלו שזה משאלת לבם.

אין ספק שיש לשניצל סגולות שאין למזון אחר שאינו בשר או דגים (גם שניצל דג נחשב כשניצל).

אין הכוונה כאן לשובע, אלא לאוכל פחות טעים וע"י הקטשופ (אתם יצאתם מנקודת הנחה שזה קטשופ תעשייתי) הוא מקבל את הטעימות החסרה ולכן תגובות שקבלתי ע"י גרימה לילד לאכול יותר מהקיבולת שלו לא רלוונטיות עבורי.

אני לא צמחונית וזו ממש לא משאלת ליבי

אם האוכל לא טעים לו, אז אני לא מצפה מהילד לאכול ממנו הרבה
אבל אם הוא רעב הוא יאכל, אם הוא לא רעב אני לא אוסיף לזה משהו שיגרום לו לאכול.
אם שניצל לא טעים לו ואת יודעת את זה אפשר להכין משהו אחר
קציצות, פשטידת בשר, חזה עוף על הגריל, עוף בתנור, פלפל ממולא ועוד ועוד.

למה להתעקש לתת לילד משהו שלא טעים לו?
מבחינתי קטשום גם ביתי זה לא משהו שכדאי לשים יותר מדי על אוכל.
אולי כדאי לחשוב איך להפוך את האוכל ליותר טעים בלי להוסיף לו קטשופ?

cומcו

New member
אילוצים

כשהשניצל טרי יש דרישה גם ללא קטשופ, אבל אין לי אפשרות להצליח להכין כל יום ולכן מכינה כמות ל-3-4 ימים.
ברור ששניצל מחומם ביום השני והשלישי הוא פחות טעים מביום הראשון שהוא טרי ולכן אני מפצה על זה במתן קטשופ.

למעלה