קטע שמעיק עלי

קטע שמעיק עלי

אמנם אני לא בטוחה שזה נכון לשתף בו כאן, אבל אני בכל זאת עושה את זה. לפני מספר חודשים חגגתי את יום הולדתי ה-30, יומולדת משמעותי וכל החרטא. בפועל זה היה יום ההולדת הכי מבאס שהיה לי. לחגוג לא חגגתי, את החגיגה הגדולה שתכננתי נאלצתי לבטל אחרי אכזבה שנחלתי מחברות, ולחגוג באיחור של שבועיים ויותר לא נראה לי מתאים. בקטע הזה האשמתי בעיקר את עצמי שבחרתי את החברות האלו ולא קלטתי לפני זה כמה שהן... מעפנות, למרות שרמזים לא היה חסר. מה שנוסף על כך ואכזב אותי היה האכזבה מהמשפחה, או ליתר דיוק מסבא וסבתא. ליומולדת 30 קיבלתי סך הכל שתי מתנות: האחת מחברה והשניה מהדודים, בני הדודים (שניהם בוגרים קרובים לגילי) ומסבא וסבתא. 6 אנשים קרובים העניקו לי ליומולדת 30 מתנה משותפת שנקנתה במבצע מיוחד ועלתה בהערכה גסה 100 ש"ח. לשם השוואה, החברה שנתנה לי מתנה שילמה עליה סכום יותר גבוה ובימי ההולדת של מעניקי המתנה - כל אחד בנפרד, בדרך כלל קניתי לבדי מתנה שקרובה לסכום הכולל שהם הציעו. זה אולי נשמע רע מצידי וקטנוני, אבל יש כאן משהו מעבר. את המתנה קנתה בת דודה שלי בשם כל החבורה והייתה לה כוונה טובה ואם המתנה הייתה מגיעה רק מהמשפחה שלה לא הייתי אומרת כלום, פגע בי הקטע של סבא וסבתא. בשנים האחרונות הם קיצצו מאוד במתנות יום הולדת (ברמה כזאת שבשנים האחרונות לא קיבלתי כלום) וגיליתי הבנה, הם במצב כלכלי לא משהו אחרי שנאלצו לתמוך בדוד אחר שלי שעשה טעויות כלכליות איומות. הפעם אני לא מגלה הבנה משתי סיבות: האחת: זה פאקינג יומולדת 30, הם יכלו לקנות לי מתנה אפילו סמלית במקום להצטרף למתנה של בת דודה שלי שאני לא אתפלא לגלות שגם לא השתתפו בה פיזית. השנייה: חודש לפני היומולדת שלי דוד שלי בכה להם שהוא צריך כסף דחוף, הם נתנו לו סכום מכובד ביותר, וובסוף הוא השתמש בו לממן לו ולאשתו חופשה ארוכה ויקרה מאוד. אז אם הם יכלו לעשות את זה ועוד לא לדרוש ממנו את הכסף בחזרה אחרי שגילו מה עשה איתו (מדובר באדם שקרוב לגיל 50!) הם יכלו גם לקנות לי מתנה ליומולדת, או לחילופין - להוריד מהסכום שנתנו לו (ומדובר פה על כמה אלפים טובים) כמה עשרות ש"ח ולקנות לי מתנה. כפי שכתבתי, כבר היו שנים שלא קיבלתי מהם שום מתנה וגיליתי לזה הבנה, ולדעתי לא לקבל מתנה בכלל עדיף על פני מצב כזה. עכשיו יום ההולדת של סבתא שלי מתקרב, אני עדיין נושאת את העלבון ובכל זאת מוזר לי פתאום לא לקנות לה מתנה ליומולדת (אני היחידה מכל הנכדים שכל שנה קונה להם מתנה למיטב ידיעתי, האחרים מסתפקים בעוגה/בלונים או אמירת מזל טוב) ואני מרגישה שזה להתחשבן.

מבינה אותך ואת התסכול שלך ../images/Emo24.gif

זה מרגיז להשקיע ולהשקיע מכל הלב,ובסוף...לא לקבל אפילו משהו סמלי שיגיע באמת מהם במקום להצטרף אל אחרים למתנה. בהחלט מבינה למה נעלבת. היה לי קטע דומה שגרם לי הרבה מפח נפש. מבינה למה זה מעליב. אני חושבת שאת צריכה ללכת לפי ההרגשה שלך,אולי להשקיע פחות מבחינת מחיר וחיפוש וכו'...

אני עברתי משהו זהה ביום הולדת שהיה לי לא מזמן

לא קיבלתי כלל מתנות אף לא מאחותי והיו עוד דברים אני לא אכנס לזה אבל בלי כל קשר אני הבנתי שמה שאני מקבלת זה מה שאני אתן חזרה אני גם יכולה כמובן לשחק את הסנגורית של כל אחת ואחת אבל מותר לי לצפות שיעריכו אותי ויתנו לי הרגשה של חשיבות -ברי ברור שלא עצם המחיר משנה אם כי חוסר ההשקעה אני כבר לא אשקיע בהן ואתאמץ בבחירת מתנה כמו שנהגתי בעבר ואני אחגוג רק אם לי אישית זה יסתדר הן לא חיבות לי כלום ויש להן את החיים והסיבות שלהן -100% גם לי יש את שלי

תודה לך ולפרפרי אהבה ../images/Emo24.gif

הקטע שאם זו הייתה חברה הייתי מנתקת איתה את הקשר אבל כאן אני גם לא יכולה וגם לא רוצה, אם כי אני תוהה למה זה קרה.

דרך אור

New member
לתת ולקבל - אותו צד של המטבע

שלום למפזרת צלילים ברוח, זכותך לכעוס ולהיעלב מהיחס שקיבלת ליום הולדתך, אך את יכולה להסתכל על הדברים גם באופן אחר. אנשים סביבנו משקפים לנו את עצמנו, את רצונותינו, את פחדינו. כך שמצב מסוים קורה והוא לא לרוחנו, כדאי לשאול את עצמך בפנים 'למה זה קרה?', מה מצב כזה בא לשקף לך בחיים? עזבי את כל הסיבות האחרות של "יכולים ולא עושים", "ואם היו מקזזים מהדוד אז היה נשאר לי" וכו', את החשבונות שלהם תשאירי להם, זה לא חלק ממך וזה לא קשור אלייך. אל תתני לסיטואציה הזאת לצמצם אותך ולצמצם את הנתינה שלך. בנתינה שלך את מרחיבה את הקבלה שלך, כי זה שני צדדים לאותו מטבע. כשמתחילים "להתחשבן" עם אחרים (ולא משנה מי "התחיל"), אז גם הם "יתחשבנו" איתנו, אנרגיה מסוג מסוים מושכת אנרגיה מאותו סוג, חוק קוסמי של היקום... :) אל תתני לעצמך להימשך למקום הזה, להיפך תתני באהבה ובלי לעשות חשבונות של מה קיבלת וכמה, את תראי שתקבלי בחזרה באותו רוחב לב (וזה לא חייב לבוא דווקא מהמשפחה). תרחיבי את עצמך ואת מי שסביבך, זה יגרום לך הרגשה הרבה יותר טובה ונעימה :) וכן, פנקי את עצמך לכבוד היומולדת, עשי לעצמך יום פינוק, קני בגדים, תשבי במסעדה טובה, תעשי דברים שעושים לך טוב. אז מה אם החברות לא ידעו לפרגן ולתת תשומת לב, ואותו הדבר לגבי המשפחה- אז מה?, פנקי את עצמך באהבה! מכל הלב, יום הולדת שמח
נעמה.

תודה על התגובה

אבל לא נראה לי שהבנת למה התכוונתי. דרך אגב - כפי שכתבתי, יום ההולדת שלי היה לפני כמה חודשים (באוגוסט) ואני עדיין נושאת את העלבון. לפנק את עצמי לא יעזור עכשיו וגם כשזה קרה זה לא היה עוזר, אני מאמינה גדולה פתגם המלא "אם אני אני לי מי לי - וכשאני לעצמי מה אני?" האדם הוא יצור חברתי, ולא משנה כמה אני אעשה למען עצמי, זה לא מספיק אם אין לי סביבי אנשים שיפרגנו לי.

דרך אור

New member
מכל הלב ../images/Emo141.gif

יפרגנו לך כשתפרגני לעצמך, יעניקו לך כשתעניקי לעצמך... לזה התכוונתי. הכוונה ברמה הקוסמית של העניין: אהבה מביאה אהבה, צמצום מביא לצמצום, דומה נמשך לדומה, וכו'. זה "חוק קוסמי" של היקום. ולכן שכתבתי לך שתפנקי את עצמך, ושתתני ברוחב לב (מבלי שתרגישי מנוצלת או פרייארית), התכוונתי לכך שתרחיבי את הנתינה מסביבך, של האנשים שנותנים לך. "פתאום" תמצאי את עצמך מוקפת באנשים "הנכונים", אלה שמפנקים אותך, מפרגנים לך ונותנים לך את תשומת הלב לה את ראויה. אל תצפי לקבל, כי אז תתאכזבי אם לא תקבלי לפי ציפיותייך. תני בלי לצפות לתמורה, תני בלי "להתחשבן". את תופתעי לגלות כמה את מקבלת בחזרה, בדיוק באותו מטבע, מאנשים חדשים שיקיפו אותך. תאפשרי לעצמך שינוי בחיים
מכל הלב, נעמה.

דרך אור

New member
ומשהו קטן נוסף...../images/Emo9.gif

תאפשרי לעצמך לשחרר רגשות של עלבון וכעס
, הם לא מועילים בכלום ורק תוקעים דברים בחיים. אני יודעת שזה לא תמיד פשוט וקל, אבל זה משתלם ביותר

../images/Emo45.gif

בנוסף, היות שמדובר כאן במשפחה קרובה ובאנשים משמעותיים, אני לא חושבת שזה נכון לראות את זה כמו שהיא מתארת.

SleeplessBeauty

New member
יש לך אישור ממני להתחשבן.

נפגעת, ואת לא רוצה לתת חזרה. יקירתי, מותר לך! את לא צריכה להתעלם מהיום הולדת לחלוטין, אבל תני/תעשי משהו קטן וסמלי, שלא יעלה יותר משקלים בודדים. אני יכולה להבין את התסכול שלך - זה קשה כל הזמן לתת בלי לקבל חזרה. אגב, ביומולדת 31 - יש לך הזדמנות לפצות

../images/Emo24.gif

העניין הוא שלא מרגיש לי נוח להתחשבן - אלו סבא וסבתא שלי אחרי הכל, לא ברור לי למה זה קרה ובלי קשר ישיר להשקעה שלי בהם - הנכדה שלכם חוגגת 30, נראה לכם מתאים שנכדה אחרת שלכם תקנה מתנה זולה ולא שימושית ותיתן אותה בשם המשפחה שלה ובשמכם? ולגבי המשפט האחרון שלך... נכון שגיל זה רק מספר, אבלל אני לא רואה מקום לפצות לא ביום הולדת 31 ולא באף יום הולדת אחר, כמו שזה שבגיל 29 לא קיבלתי מהם מתנה לא הזיז לי וכמו שבגיל 25 לא חגגתי כי פשוט לא יצא וזה לא הטריד אותי, אבל 30 זה נראה לי יום הולדת משמעותי ודווקא ביום הזה גם חברות שלי אכזבו והשאירו אותי לבד וגם הקטע הזה. אומרים שתמיד אפשר לסמוך על המשפחה, בדרך כלל זה נכון אבל הפעם גם המשפחה אכזבה.

SleeplessBeauty

New member
אני מבינה את האכזבה שלך...

אני כמעט אף פעם לא חוגגת יומולדת, אבל דווקא בגיל 21 חגגתי בזכות חברה - וזה היה אחלה פיצוי על כל ימי ההולדת הקודמים (והיו כמה גרועים במיוחד). ומאז לא נראה לי שחגגתי שוב. מצד אחד לא נוח לך להתחשבן, אבל מצד שני את עדיין לא מבינה מה עבר להם בראש... אמרת בעצמך - בכל ימי ההולדת הקודמים הבנת - ובאמת לא צריך להתחשבן כשמישהו קרוב אלייך במצב קשה. אבל העניין פה הוא שנפגעת. אם אני הייתי במצב שלך - לא הייתי רואה את זה כהתחשבנות, כי אם נפגעתי ממישהו קרוב אלי, ירד לי כל החשק לעשות עבורו משהו מושקע ומשמעותי.

למעלה