קטע על אהבה

אהבה היא הרגשה שדבר טוב. טוב הוא מה שירצו. לפעמים אוהבים מה שאני ארצה, ולפעמים מה שאחרים ירצו. רצון הוא הרגשה שאבחר באפשרות לעשות דבר מסוים. הרגשה היא ידיעה לא וודאית בגלל השפעה. השפעה היא גרימה לגרימה. ידיעה היא מצב שיש לי אמת מסוימת, בין אם אמת אובייקטיבית או סובייקטיבית. אמת היא דבר נכון.

כשאוהבים אדם, מרגישים שאופיו טוב ונהדר, לפעמים בשבילנו ולפעמים בשביל האחרים. עושים לו מעשים טובים כדי לגמול לו על אופיו הטוב, כדי שירצה להמשיך בו. חשוב שעשיית הטוב תהיה אמתית כדי לשמח את האדם ולא מלאכותית כדי לשכנע. קשרים רגשיים יוצרים בדרך כלל במסגרות חברתיות, שם יוצרים עניין משותף שמבוסס על נושא משותף. ככל שמכירים את האדם יותר, יותר יודעים להרגיש אם הוא מתאים לך ומזה מתפתחת מידת האהבה אליו. אהבה תלויה בהתאמה, הן לדמיון והן לשוני והשלמה. הנפש היא החשובה, כי היא יוצרת רצון. אנשים רוצים להוכיח שנפשם חשובה מגופם והם יוצרים קשרים נפשיים ולא רק גופניים. אני מאמין שכשאוהבים, אפשר לנצח כמעט הכול וגם אפשר להתפשר על סוג פשוט יותר של קשר גם כשאחד רוצה יותר, כדי להישאר ביחד. אני אוהב אנשים שמחים, עדינים ורגישים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אהבה היא הרגשה שדבר טוב. טוב הוא מה שירצו. לפעמים אוהבים מה שאני ארצה, ולפעמים מה שאחרים ירצו. רצון הוא הרגשה שאבחר באפשרות לעשות דבר מסוים. הרגשה היא ידיעה לא וודאית בגלל השפעה. השפעה היא גרימה לגרימה. ידיעה היא מצב שיש לי אמת מסוימת, בין אם אמת אובייקטיבית או סובייקטיבית. אמת היא דבר נכון.

כשאוהבים אדם, מרגישים שאופיו טוב ונהדר, לפעמים בשבילנו ולפעמים בשביל האחרים. עושים לו מעשים טובים כדי לגמול לו על אופיו הטוב, כדי שירצה להמשיך בו. חשוב שעשיית הטוב תהיה אמתית כדי לשמח את האדם ולא מלאכותית כדי לשכנע. קשרים רגשיים יוצרים בדרך כלל במסגרות חברתיות, שם יוצרים עניין משותף שמבוסס על נושא משותף. ככל שמכירים את האדם יותר, יותר יודעים להרגיש אם הוא מתאים לך ומזה מתפתחת מידת האהבה אליו. אהבה תלויה בהתאמה, הן לדמיון והן לשוני והשלמה. הנפש היא החשובה, כי היא יוצרת רצון. אנשים רוצים להוכיח שנפשם חשובה מגופם והם יוצרים קשרים נפשיים ולא רק גופניים. אני מאמין שכשאוהבים, אפשר לנצח כמעט הכול וגם אפשר להתפשר על סוג פשוט יותר של קשר גם כשאחד רוצה יותר, כדי להישאר ביחד. אני אוהב אנשים שמחים, עדינים ורגישים.
זה נכון כשהאהבה היא דו סיטרית.
אבל כידוע לך וכפי שאתה בטח רואה זה לא כל הזמן כך.
יש למשל מישהי שאוהבת אותי אבל אני לא אוהב אותה.
והיא כל הזמן מציקה לה לה לה והיא בכלל לא בטו...חה חה חה.
קקה לי קקה לה. |חיוךרחב|

Harrington

Well-known member
מנהל
כשאוהבים אדם, מרגישים שאופיו טוב ונהדר, לפעמים בשבילנו ולפעמים בשביל האחרים. עושים לו מעשים טובים כדי לגמול לו על אופיו הטוב, כדי שירצה להמשיך בו. חשוב שעשיית הטוב תהיה אמתית כדי לשמח את האדם ולא מלאכותית כדי לשכנע.
ברגע שהכנסת את המילה "כדי" לכאן (ה"כדי" הראשון במשפט), לעניות דעתי ההמשך כבר לא יכול להתקיים. אם אני עושה טוב לפלוני מסיבה כלשהי, עשיית הטוב כבר לא תהיה אמיתית. היא תהיה אינטרסנטית מצידי וככזו, היא בהכרח פחות אמיתית.

בכלל, חז"ל כבר אמרו 'אהבה שתלויה בדבר, בטל דבר בטלה אהבה. אהבה שאינה תלויה בדבר לא בטלה לעולם'. אם האהבה שלי לפלוני תלויה בהתנהגותו ובאופיו, זאת לא אהבת אמת פר הגדרה. רק אהבה שאינה תלויה בכלום, לא בשאלה כיצד מושא אהבתי מרגיש כלפי, לא בשאלה כיצד הוא מתנהג כלפי או כלפי הזולת, רק אהבה כזאת היא אהבת אמת שבכוחה להחזיק מעמד לאורך זמן.

ברגע שהכנסת את המילה "כדי" לכאן (ה"כדי" הראשון במשפט), לעניות דעתי ההמשך כבר לא יכול להתקיים. אם אני עושה טוב לפלוני מסיבה כלשהי, עשיית הטוב כבר לא תהיה אמיתית. היא תהיה אינטרסנטית מצידי וככזו, היא בהכרח פחות אמיתית.

בכלל, חז"ל כבר אמרו 'אהבה שתלויה בדבר, בטל דבר בטלה אהבה. אהבה שאינה תלויה בדבר לא בטלה לעולם'. אם האהבה שלי לפלוני תלויה בהתנהגותו ובאופיו, זאת לא אהבת אמת פר הגדרה. רק אהבה שאינה תלויה בכלום, לא בשאלה כיצד מושא אהבתי מרגיש כלפי, לא בשאלה כיצד הוא מתנהג כלפי או כלפי הזולת, רק אהבה כזאת היא אהבת אמת שבכוחה להחזיק מעמד לאורך זמן.
אבל המטרה לא מוכרחה להיות אנוכית בשבילי, לפעמים נותנים טוב כדי שאופיו הטוב של האהוב ימשיך לתרום לסביבה ולאנשים אחרים. זה מעשה יפה, ואם עושים אותו באופן טבעי כדי לשמח ולא כדי לשכנע את האדם להיות אתנו, הוא עוד יותר יפה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל המטרה לא מוכרחה להיות אנוכית בשבילי, לפעמים נותנים טוב כדי שאופיו הטוב של האהוב ימשיך לתרום לסביבה ולאנשים אחרים.
לא משנה. זה עדיין תגמול מתוך אינטרס.
זה מעשה יפה, ואם עושים אותו באופן טבעי כדי לשמח ולא כדי לשכנע את האדם להיות אתנו, הוא עוד יותר יפה.
בוודאי שזה מעשה יפה. אבל זאת לא אהבה. לא נקיה בכל אופן ולא כזאת ש'אינה תלויה בדבר'.

בוודאי שזה מעשה יפה. אבל זאת לא אהבה. לא נקיה בכל אופן ולא כזאת ש'אינה תלויה בדב

בוודאי שזה מעשה יפה. אבל זאת לא אהבה. לא נקיה בכל אופן ולא כזאת ש'אינה תלויה בדבר'.
אתה יכול להמשיך עם זה בלי סוף, תמיד דבר תלוי בדבר. אתה אוהב ונהנה מהאהבה, אתה נותן אהבה ושמח ששימחת אנשים. כשאומרים שאהבה לא תלויה בדבר, הכוונה לא באינטרס אישי.

אתה יכול להמשיך עם זה בלי סוף, תמיד דבר תלוי בדבר. אתה אוהב ונהנה מהאהבה, אתה נותן אהבה ושמח ששימחת אנשים. כשאומרים שאהבה לא תלויה בדבר, הכוונה לא באינטרס אישי. אם יפסיקו להרגיש שהאדם נחמד באופיו, ויפסיקו לרצות לעשות לו מעשים טובים, מן הסתם תתבטל האהבה. זה כמו שתגיד שאם יפסיקו לאהוב יפסיקו לאהוב.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה יכול להמשיך עם זה בלי סוף, תמיד דבר תלוי בדבר.
ממש לא. יש אנשים שאני אוהב מבלי שזה תלוי במאומה. מה שלא יעשו, איך שלא יתנהגו, אוהב אותם. אהבה ללא תנאים. אהבה שלא תלויה בדבר.
כשאומרים שאהבה לא תלויה בדבר, הכוונה לא באינטרס אישי. אם יפסיקו להרגיש שהאדם נחמד באופיו, ויפסיקו לרצות לעשות לו מעשים טובים, מן הסתם תתבטל האהבה.
בדיוק מה שאמרתי. ובדיוק מסיבה זו לא ניתן לראות בזה "שוב שעשיית הטוב תהיה אמתית כדי לשמח את האדם ולא מלאכותית כדי לשכנע." כהגדרתך למעלה.
זה כמו שתגיד שאם יפסיקו לאהוב יפסיקו לאהוב.
גם את זה כבר כתבתי למעלה :). אכן, זה לא משנה מה התנאי, מהו הדבר שבו תלויה האהבה. ברגע שהיא תלויה במשהו, ייעלם המשהו => תיעלם האהבה.

ממש לא. יש אנשים שאני אוהב מבלי שזה תלוי במאומה. מה שלא יעשו, איך שלא יתנהגו, אוהב אותם. אהבה ללא תנאים. אהבה שלא תלויה בדבר.

בדיוק מה שאמרתי. ובדיוק מסיבה זו לא ניתן לראות בזה "שוב שעשיית הטוב תהיה אמתית כדי לשמח את האדם ולא מלאכותית כדי לשכנע." כהגדרתך למעלה.

גם את זה כבר כתבתי למעלה :). אכן, זה לא משנה מה התנאי, מהו הדבר שבו תלויה האהבה. ברגע שהיא תלויה במשהו, ייעלם המשהו => תיעלם האהבה.
בדיוק כן, האינטרס לא אישי לשכנע אלא לשמח את האדם האחר, מתחשב. אוהבים כל דבר בהקשר לדבר מסוים, לפעמים בקשר לתכונה מסוימת ולפעמים בקשר לשהות משותפת שגילתה לנו תכונה מסוימת. לשכנע זה מלאכותי, לשמח את האדם האחר כדי להזדהות עם שמחתו ועם הטוב שנגרם לו, זאת התנהגות טבעית ורצויה.

בטוב שאוהבים הכוונה לא דווקא למעשים טובים ומתחשבים, אלא לתכונות טובות להרגשתנו, דברים שנעימים לנו באדם או שנראים לנו רצויים בשבילנו או בשביל האחרים. כשאוהבים מישהי, מרגישים שיש בה תכונות יפות. לפעמים השיפוט שלנו נוטה להגדיר טוב כדבר אגואיסטי, שאדם אחר יגדיר כמכוער. הנתינה שנעשית בתוך קשר היא כדי לגמול לאהוב על אופיו הטוב. נכון שזה מורכב, יש גם הצקות אבל הכוונה הייתה לחלק של הנתינה. בדרך כלל האהבה אמורה להביא להיטיב לאדם, לא להרע לו.

נערך לאחרונה ב:
למעלה