קטע נחמד של חליל צד

yotamn9

New member
מגניב בהחלט! ../images/Emo45.gif

אגב שימו לב איך הוא אדום בסוף, הוא בטח צריך לשתות איזה שני ליטר מים אחרי דבר כזה...

yaelcohen445

New member
זה קטע שהוא מגניב לבערך 13 דקות

עד שאתה קולט שזה רק גימיק ואין לזה עומק מוסיקלי. יש סיבה למה החלילנים של כל התזמורות הגדולות בעולם לא עושים ביט בוקס. זה קטע מגניב בשביל להראות לחבר'ה אבל בהחלט לא "מדהים".

Kfitzi

New member
המממ... זה הולך לשני הכיוונים

קודם כל - זה בהחלט קטע מגניב. דבר שני, באופן ראשוני, הסכמתי איתך... אבל משהו כאן בכל זאת ייחודי ובעל ערך. חשוב להבין שביט בוקס, זאת מוזיקה. יש אנשים שזאת האומנות שלהם. הרבה מעבר ל"סתם" בשביל החבר'ה. נכון - לא תתפסו אותי שומע אומן ביטבוקס בבית, אבל זאת בהחלט אומנות. בדיוק כמו גיטרה או כמו זמר או כמו כל אומן מוזיקאלי אחר שעושה משהו לשם האומנות. יכול להיות שהבחור בסרטון - סתם עלה על טריק מגניב ויותר מזה לא אכפת לו. יכול להיות שלא. לא מחייב העובדה שזה גימיק, בדיוק כמו שלא מחייבת העובדה שזה לא. זה בהחלט מגניב. אותי זה ממש הצחיק. אין טעם להשוות בינו לבין חלילנים בתזמורות קלאסיות.

yaelcohen445

New member
אני אגיד לך למה אני אומר שזה גימיק.

זה לא שהחלילן הזה הוא אומן ביט בוקס. הוא חלילן - שמכניס ביט בוקס לתוך הנגינה שלו. (או הפוך- נגן ביט בוקס שמכניס חליל..). ה"מהות" של החליל לא כולל ביט בוקס וה"מהות" של של ביט בוקס לא כולל חליל. מכאן שזה גימיק. (על פי ההגדרה של ויקיפדיה- In marketing language, a gimmick is a unique or quirky special feature that makes something "stand out" from its contemporaries. However, the special feature is typically thought to be of little relevance or use. Thus, a gimmick is a special feature for the sake of having a special feature). אפשר לנגן חליל מאד יפה בלי לעשות ביט בוקס. בניגוד נגיד לסלאפים בבס או דיסטורשן בגיטרה שבו הטכניקה/אפקט הוא חלק מהמהות של הכלי בכך שיש לו הצדקה מוזיקאלית שבאה לבטא רגשות בעזרת הסאונד השונה. אבל נגיד לתופף על הקונטרבס כמו שאבישי כהן זה גם גימיק. לכן זה בהחלט מגניב ובעצם זה כל מה שזה.

Kfitzi

New member
למה אתה חושב שהוא לא אומן ביטבוקס?

אני לא מתווכח, אני פשוט לא יודע מי זה. אין לי מושג. יכול להיות שאתה צודק. אני מתערב איתך שהיו כאלה שאמרו בזמנו על הדיסטורשן של ג'ימי הנדרקיס - גימיק. על הכניסה של ריי צ'ארלס למוזיקת הפופ\קאנטרי - גימיק. לא תמיד שעושים משהו חדשני, עושים את זה בשביל הפוזה, בשביל תשומת הלב. לפעמים פשוט שוברים את הכללים. יכול להיות שאתה צודק. אני לא אוהב למהר ולתייג מוזיקאים. יכול להיות שהדבר הזה יעלם במהירות שבא... ויכול להיות שלא. לא אוהב לקפוץ ולצעוק גימיק. אבל אני בהחלט יכול להבין אותך.

yaelcohen445

New member
אני לא יוצא בפה בהאשמות. פשוט חשבתי

שצריך לקחת את זה בפרופורציות ולא לצאת ישר בכרזת "זה מדהים!!"

Kfitzi

New member
לצאת בהכרזה :

"אחד המיותרים" זה לא לצאת מפרופורציה?

למעלה