קטע ממש יפה - חובה!!!

CANDY MAN

New member
קטע ממש יפה - חובה!!!

הקטע נכתב בפורום מתגייסים: "הקטע בעיקרון מתייחס לחיילים קרביים אבל אפשר ליחס אותו לכל אחד." "תעצמו את העיניים ותדמיינו 1095 ימים שבהם תקומו מאוחר בבוקר, הציפורים יצייצו, תקראו עיתון, תשתו כוס קפה והדבר היחיד שיטריד אתכם זה מה תעשו היום. תלכו לסרט, מסעדה, מפגש עם החבר´ה, מועדון, תתכרבלו עם הפוך מול הטלוויזיה, או סתם תלכו לים. אח"כ תנומו את את תנומת הצהריים, יגיע ערב ושוב תחשבו לאן נלך עכשיו? עכשיו תפתחו את העיניים תסתכלו על עצמכם ותחשבו שב-1095 הימים הבאים אתם הולכים לרוץ, לזחול, לירות, להסתער והחוף היחיד שתראו יהיה חול ים בשק של 20 ק"ג על הגב. תעשו מסעות למרחקים שהיתם עוברים רק באוטו עם מזגן, ותעשו אלף ואחד דברים כמו לעלות על מדים, לנקות את הנשק ולהעביר את הבסיס 500 מטר ימינה (בזמן שבבית הייתם מקסימום זזים מנומנמים מצד לצד באמבטיה) נראה לא הגיוני מה? אבל אנחנו זה הנוער הטוב ביותר בעולם שמוכן לוותר על כל הדברים האלה בשביל לשרת בצבא ביחידות הטובות ביותר. להתאמץ עד שאי אפשר יותר ואז לחייך ולהמשיך הלאה. אנחנו שייכים לנוער הזה שמקדיש 2-3 שנים לתרום ולהגן על על המדינה שלנו. בעצם, אין מישהו אחר שיעשה את העבודה. אבל מצד שני, לקבל את התמורה בצורה הכי טובה. לא בחומריות אלא בהרגשה של סיפוק ממה שנעשה. - אז מחר שתרוצו ותזחלו, ולרגע תעלה לכם המחשבה של מה לעזאזל אני עושה פה תחייכו ותמשיכו הלאה.

CANDY MAN

New member
קודם תוריד את שלך...

המשפט שלך הוא סתמי... כמו שאני יגיד: "עדיף לחיות עשיר מאשר לחיות עני".. הרי ברור שעדיפה דרך השלום על דרך המלחמה... אפילו תומכי מולדת יודעים זאת... לפחות החתימה שלי אמיתית ובעלת משמעות...

Moledet972

New member
החתימה שלו דווקא לא פוגעת.

מאוד סבירה. למה אסור לו לכתוב שכדאי לתמוך ב"שינוי"?

EverMan

New member
היא לא פוגעת , היא קנטרנית.

היא ממש מעיקה. עדיפה דרך השלום שלנו... לא שלום , דרך השלום.

CANDY MAN

New member
מעיקה? העובדות בשטח לא?

משום מה אני חסיד גדול של סקרים... חוץ מפעם אחת בבחירות ביבי-פרס (ניבעו ניצחון לפרס וביבי ניצח) הם תמיד מנבעים את המציאות... לאחרונה בבחירות לליכוד ולעבודה הם ניבעו בצורה מדהימה את החלוקה ולכן הם נותנים לגיטמציה לסמוך עליהם... בתור אחד שסומך על הסקרים אני אומר הצביעו שינוי! העבודה הפסידה הליכוד ניצח ולכן הצביעו שינוי ולא לאחת המפלגות הגדולות... זה כמו שתכתוב "העבודה לשלטון"... כל אחד והחוכמה שלו להציג את הדברים.

EverMan

New member
גם ניבאו לשמיר ניצחון

על רבין. אז מה ? וגם ניבאו קרב צמוד בין ביבי לברק. אז מה ? הסקרים כיום - משמשים כקובע דעת קהל - לא מייצגים. אתה אומר : אתם מפסידים ואתם מפסידים - נה נה בננה ... ואם כבר - הצביעו שינוי... הרי אתה יודע שזה לא אפקטיבי -זה סתם מקנטרן.

CANDY MAN

New member
אתה זה שבוחר להתנהג כמו תינוק...

החתימה שלי מייצגת את המציאות... וגם אם הסקרים קובעים את דעת הקהל אז סבבה... בתור אחד שתומך שינוי זה רק לטובתי... ולכן זכותי לנצל זאת... חוץ מזה שכבר כתבתי לך שבתור אחד שתומך בשינוי הסקרים שעשו הוכיחו את עצמם יפה מאד... מי שמתעלם מהסקרים אלו בדר"כ אלו שעומדים להפסיד (ע"ע ביבי, פואד ובעיקר רמון) לאף אחד לא נוח לראות שהוא עומד להפסיד... לכן אתה מתאמץ כל כך לפסול את הסקרים שמראים שהעבודה מפסידה בגדול... אבל כולנו יודעים לבסוף שזה יגיע - גם אתה! שינוי נמצאת בסקרים במקום מעולה וזכותי להשתמש בזה כדי לעשות להם תעמולת בחירות... כל קול שאני יביא לשינוי זה ברכה בשבילי...

EverMan

New member
ביבי פואד ורמון

לא התעלמו מהסקרים - להפך , הם הפכו לדבר הכי קובע. תשתמש בזה עד מחר. אתה בעצמך רואה שאתה משתמש בסקר ככלי ולא כמייצג דעת קהל. זה מוכיח כמה אתה עלוב , לא מסוגל להביא אידיאולוגיה אז מביא סקרים. אתה הרי יודע שהחתימה שלך קנטרנית ולא תוסיף קולות , אז למה להיות מעיק ?

CANDY MAN

New member
אבל היא אומרת משהו! תבין כבר...

יש לה הגיון... הליכוד גם ככה מנצח, העבודה גם ככה תפסיד... תצביע שינוי כי ככה תשפיע באמת! מה זה יעזור לליכוד עוד קול פחות קול... הם מובילים בהרבה! מה יעזור לעבודה עוד קול פחות קול הם הרי יפסידו בגדול... ומה יקרה בסוף? כל מפלגה תנסה להשפיע על המצב הביטחוני בדרכה שלה ושוב כולם ישכחו מהמצב הכלכלי-חברתי! לכן צריך להצביע שינוי! זה כל כך פשוט... אתה פשוט מסבך הכל. אני עלוב? למה? כי אני מראה את האמת? מה זה להביא אידאולוגיה? הרי מי שבוחר בשינוי כנראה מכיר אותה... ומי שלא אלו אנשים אטומים כמוך שישר יבואו ויאמרו "שונאת חרדים" שונאת דת" מבלי להקשיב בכלל מה הטעם? אני פונה למי שיש הגיון... מי שרוצה לקרוא מצע מוזמן לאתר היפה של שינוי!

EverMan

New member
זה לא נכון.

אלמלא שינוי והשטויות שלה - לא בטוח שהעבודה מפסידה. ולא - עדיין לא בטוח שהיא מפסידה. זה שאתה נוסטרדמוס גדול - יודע כבר - זבש"ך , העבודה עוד לא הפסידה. מה יעזור לעבודה עוד קול ? שהם יפילו את ממשלת שרון במקרה הגרוע. מה יעזור לליכוד עוד קול אחד ? הם לא ייפלו באותה קלות. כל מפלגה תנסה להשפיע על המצב הבטחוני - והעבודה תשפיעה כהרגלה גם במישור החברתי-כלכלי ! חצי ממצביעי שינוי אלו אנשים ש"רוצים להיכנס בדוסים".

gilka

New member
תגובה

"אלמלא שינוי והשטויות שלה - לא בטוח שהעבודה מפסידה" אז יש לי רעיון: בואו נבטל את מפלגת שינוי וככה העבודה תנצח!!! רגע - יש לי רעיון יותר טוב: בואו נבטל את כל שאר המפלגות חוץ מהעבודה וככה העבודה בטוח תנצח!!! תהיה לנו דמוקרטיה לתפארת!!! תחי הדמוקרטיה!!! ועכשיו לא בציניות: מתי כבר תבין שכללי המשחק הדמוקרטים תקפים גם כאשר הם לא נוחים לך? מתי תבין שלכולם יש חופש הדיעה והבעתה ולא רק לך? מתי תבין שלכולם מותר להקים מפלגות וקבוצות ולא רק לך? נ.ב. אני לא אומר שאת לא מבין את זה ברמת העיקרון (שלא תתחיל להוציא לי פה ציונים באזרחות) את זה אתה מבין טוב מאוד. אבל משהו אצלך לא קולט את היישום של הדברים - או שפשוט לא רוצה לקלוט.

EverMan

New member
דמוקרטיה זה משחק.

נדמה מפלגה לקוביה. מפלגה במשחק הדמוקרטיה צריכה שלכל פאה שלה תהיה משמעות. לשינוי יש רק פאה אחת : דתיים. נקודה. העבודה יש לה המון פאות - בניהם גם חרדים. העניין הוא שאני מוצא בזבוז של קול ואף גזעני שתקום מפלגה לדבר אחד ובטח שמפלגות סקטוריאליות. צריך להעביר חוק לדעתי שלמפלגה אסור לייצג מגזר מסויים אלא רק דעות של מגזר מסויים. בעיקר שהפאה של הקוביה שלה כבר נמצאת במפלגה אחרת. מפלגה ששונאת וסתם משחקת עם הקולות שלך - כי זה בהחלט בזבוז של הקול להצביע לה - מיותר להצביע לה. אני לא מתנגד לקיומה - שתהיה קיימת עד מתי שיתחשק לה - זה בזבוז של הקול. ורק ציינתי שאלמלא שינוי והשנאת חרדים שלה - לא כל כך בטוח שהעבודה הייתה מפסידה כמו שהוא כבר החליט שהיא מפסידה.

CANDY MAN

New member
בקיצור,,, בשבילך כולנו גזענים....

זה שאתה ממשיך לומר זאת למרות כל מה שאומרים לך זה אומר שאתה ילד מטומטם ומציק שאין טעם לדבר איתו כי הוא קולט רק מה שהוא רוצה... בגלל שאתה עומד בנוער של המפלגה שבה אתה תומך כנראה שהיא לעולם לא תתרומם... כי תמיד ימשיכו לנהל אותה אנשים כושלים... אחרי שהמפלגה שלך בגדה בך אתה ממשיך להטיף נגד מפלגה שראש המפלגה שלך אמר שהוא יתמוך בה... מעניין מאד... ממש לא מוזר...

EverMan

New member
כל הכבוד על השפה העליונה שלך

ובתור אדם שמעריץ את מולדת ומהלל כל דבר שיוצא מהפיו של הרב לפיד - לא הייתי מדבר.

CANDY MAN

New member
מעריץ את מולדת? אין לך בושה?

בתור אחד שנלחם פה מלחמות חורמה עם מולדת ועם הסנאי הייתי מבקש לפחות שתתן לי את הקרדיט על כך שאין לי שום קשר למולדת... כנראה שאתה שפל יותר ממה שחשבתי... הרב לפיד? לפיד לא רוצה להיות רב של אף אחד, הוא רוצה צדק! וזה שלאנשים כמוך יש קושי לקבל את זה שאנשים רוצים שיוויון זה הכי גרוע בעולם... איך אתה רואה את עצמך ראש מפלגה? אין לך רצון להעז, אין לך רצון לצאת נגד המוסכמות... אתה סתם עוד מרובע שמעדיף לקבל את מה שמאכילים אותו...

התחלנו להתחנחן?

נלחמת איתי? נלחמת עם מולדת? בפעם האחרונה שדיברת על הנושא הזה, ציינת שזה לא מעשי ואין רוב לכך. לא התנגדת.

CANDY MAN

New member
וגם על זה נלחמתי....

אפילו אם זה שזה לא מעשי ואין רוב לכך אתם לא מסכימים אז אני דיי מרגיש שנלחמתי איתכם...

שיהיה....

אתם בשינוי רגילים ואוהבים להילחם בהכול, במיוחד אם זה בבני-עמכם. אם זה מה שעושה לכם טוב...

CANDY MAN

New member
אוהבים להילחם על מה שצודק!

לא לעשות טרנספר - צודק! לגייס חרדים שייתרמו את חלקם למדינה - צודק! להפעיל אוטובוסים בשבת ולהפסיק את הכפייה הדתית - צודק! לעזור למעמד הביניים שעליו בנויה כל המדינה - צודק! להילחם בשחיטות החרדית ובסחטנות שלהם - צודק! בקיצור, הכל צודק! אנחנו נלחמים בשביל מה שצודק ובשביל מה שנכון לעשות! ואם אתה אתה אומר שבשינוי אנחנו אוהבים להילחם על הכל אז אני גאה להיות לוחם! לוחם למען צדק חברתי! לוחם למען שיוויון! לוחם למען העתיד! וזה שהלחימה היא נגד בני עמנו זה מפני שאחרי כל המלחמות ואחרי כל הצרות שלא יבואו עלינו תמיד אנחנו נישאר עם אחד שחי ביחד ויצטרך להסתדר ביחד והדרישה לשיוויון חברתי היא הדרישה הכי בסיסית שקיימת במקרה הזה. תודה ושלום!

למעלה