קטע אישי...

snoopy36

New member
קטע אישי...

גדלתי בבית דתי,ועד גיל 17 הייתי מאוד קרוב אל הדת, ועקב אירוע אישי עזבתי בבת אחת... כעבור שנים,היכרתי בחורה, שבהתחלה,כרגיל היה לא רע... על מעט מהמסורת, איתה היה חשוב לי לשמור, אך לה קשה קצת היה עם זה,אך העדיפה בבטן אצלה,את התחושה לשמור... בהתחלה זרמה עם שיגעונותיי על כשרות וחגים, אך עם הזמן טענה שאני בנושא קצת מגזים... בכל אופן, לטיול סובב עולם יחד יצאנו, במדינות עולם שלישי ו"חורים" ביקרנו... אך דבר אחד חזק מהטיול תמיד בי נותר, איך תמיד ליהודים בכל "אי-שם" יש משהו בכלל לא קר... ה"משהו" הזה נקרא "לב חם", שלא משאיר, בשום מקום, אף יהודי מיותם... אם בתאילנד,באוטובוס, בנסיעה של 10 שעות מתחת לגג, קם מטייל יהודי, ועשה קידוש לכבוד החג... אם באוסטרליה הרחוקה מעין כל בן וכל בת, אירחונו בקהילה היהודית לכבוד שבת... אם באיי קוק הנידחים, ערכו לכבודינו שולחן שבת עם יין ופרחים... שלא נדבר על ארצות הברית, שם בחרנו להיכנס לחופה ולכרות בינינו את הברית... אוקיי,אז כשחזרנו אחרי שנה נשואים, התחלנו פתאום להתווכח על לא מעט נושאים... ובסוף כידוע,ניפרדו דרכינו, אך עדיין חוויות חזקות מהטיול המשותף נחקקו בליבינו... והיום,ערב הימים הנוראים, עולים וצצים בי אותם אירועים... אין כמו העם היהודי באשר הוא נודד, לחזק זה את זה כשאחד מרגיש בודד... אז שימרו על עצמיכם כל אלו שמבלים את החגים אי-שם, ודעו,כי לעולם אינכם לבד שם... פנו ימינה ושמאלה וראו מיד, תמיד יש מעבר לפינה איזה "בית חב"ד"... אל תרגישו רע עם ביקור או אירוח, כי לא סתם דחפה אתכם לשם הרוח... אני יהודים כולנו,כל אחד בדרכו שלו, אך יחד תמיד נהיה חזקים,ולא יקום זה שיוכל לו... שנה טובה ומבורכת לכולכם, חברים יקרים באשר הינכם!!!

snoopy36

New member
וברשותכם....עוד קטע אישי...

כמה טוב אפשר להיות באדם??? אם התחושה היא שבגלל טוב ליבו-שותים לו את הדם... איך ניתן להפסיק להרגיש מנוצל, אם כל שעושים זה לטובת הילד...הרי זה הכלל???!!!... להיות טוב,נחמד ולעזור לזו שאימללה, הרי טובת הילד קודמת לה... אז אם לטובת הילד מדובר, למה להרגיש קר ומנוכר??? אז היא חולה ומושבתת למשך כמעט שבוע, אז לוקחים את הילד באופן קבוע... מבטלים עבודה ומקצצים בפרנסה, בשביל טובת הילד שלא יהיה לו בעסה... והופכים הסדרי ראייה לכבוד החג, שיהיה לילד נעים,עם משפחה וקורת גג... ואז בן רגע יממה לפני, משנה הכל כי שוב,כנראה שהיא לפני.... לפני מה?שאלתם ללא מענה? לפני טובת הילד כמובן, אלא מה???

שחף74

New member
../images/Emo24.gif

גם כשאתה עצבן אתה מצליח לחרוז? איש אשכוליות!!! כמו שאמרתי לך מקודם....קח את זה לרוחב

snoopy36

New member
אשכוליות???

רק שלי אין עליהם קעקועי דמויות......
עצבן או לא... מבועס או לא... מה שנאמר - נאמר, מזה חשוב כבר??? אני זה אני וכנראה שלא אשתנה, זה כבר לא משנה... אם בחריזה, אם בכתיבה... אומר את שעל ליבי לכל שומע, גם אם העין בוכה והלב דומע....

snoopy36

New member
מה,לא החלפת את הניק?

ואני חשבתי שאת הפכת להיות זו עם השנה טובה מהמקלחת.....איך קוראים לה? אה....כן.... סקסית 692

../images/Emo24.gifסנופי יקר!

אתה אדם מקסים וטוב לב.... אולי יותר מידי....
אבל כמו שכבר אמרתי לך.... אתה תראה, הכל בסוף מסתדר... כל עקבה לטובה. יהייה טוב תאמין בזה!!!
שתהייה לך שנה טובה עם המון אושר, בריאות ואהבה
תזכור תמיד, אתה לא לבד! אוהבים אותך!!!

snoopy36

New member
עכשיו היית באילת....

כבר את רוצה ללכת לעקבה בירדן? עכבה לא עקבה.... תודה מתוקה...שנה טובה לך ולכל בית ישראל....

../images/Emo9.gif פדיחה...

בטח דנה צוחקת... קודם רציתי לסע להוואי ועכשיו לעקבה...

סנופי

כמו שכבר אמרתי לך, במצב שנוצר הילד/ים במקום הראשון. אל תתייחס לעניין כמו אל 'מי שמשקיע שוקע'...תשדר 'עסקים כרגיל' כלפי גרושתך ואל תיסחף - זה ישדר עוצמה גם כלפיה וגם כלפי עצמך כשתביט במראה. תהיה שלם עם עצמך שמה שאתה עושה זה לטובת הבן שלך נטו וככה ייטב לך. התחושות בהן אתה נמצא לא יעזרו לך - אפילו להיפך. אל תתייאש ואני עדיין עומד על דעתי שבסוף היא תבין <מה גם שהיא מונעת ע"י גורמים חיצוניים...> ואת התמורה להשקעה שלך תקבל כשהבן שלך יגדל ויבין שלא הכל מובן מאליו.

Rtitan

New member
../images/Emo74.gif אם כבר - בית חב"ד בפאסאדינה...

טוב... אתם יודעים שאני כאן כבר יותר מחודש, ולא צריך לציין שבישראל הייתי מה שקרוי אפיקורס מוחלט. אמנם בגיל 15 עד 17 הייתי בדרך לחזור בתשובה, אבל ראיתי ששם אינני מוצא את עצמי, וחזרתי בשאלה בחזרה אל החילוניות הגמורה, ואל המדע. יחד עם זה - היכן שהוא תמיד נשארה בי התרגשות מסויימת כשענייני הדת ויהדות עלו אל פני השטח - חילוני חילוני, אבל החילוני הזה לא פוחד לומר שלדעתו יש בדת היהודית לא מעט צדדים יפים, והיה הרבה יותר נעים לו מלחמת הכל בכל חסרת הפשר בין הדתיים לחרדים לחילוניים לא היתה מבצרת את כולם במערתו ומונעת מכל מחנה לראות את היופי שיש בדרך החיים של האחר. גם בהרצאות הייתי אומר תמיד שאני אמנם מדען, אבל גם מאמין באלוהים, קשה לי להבין שמושלמות כזו נוצרה במקרה, גם אם בדרך היו אינספור כישלונות אחרים שלא יצאו אל הפועל (מה שקרוי - "סטטיסטיקה") וכדי להיות איש מדע שיכול לישון בלילה בשקט, אני חייב להודות שיש בי אמונה שיש מהות מסויימת שיצרה את המושלמות הזו. יש מי שיקרא לה "טבע", אחר "אלוהים", אחר "בודהה", "אללה", או תמצאו כל שם שבא לכם... אבל לשמור שבת? כשרות? אני??? ממש לא. והנה, אני כאן. יום שישי הראשון שהייתי כאן היה משהו מוזר באוויר - חזרתי מהעבודה, ואני יודע שזה יום שישי ו... היה חסר משהו. בישראל - גם לחילוניים יש שבת שלהם. יש משהו באוויר של שישי בערב ושבת שמרגישים רק בישראל - כאן זה פשוט לא היה... והיה מאד קשה עם החוסר הזה. לקח לי חודש להיכנס לאינטרנט ולחפש בית כנסת בסביבה. לא תאמינו - מרחק של 3 דקות הליכה (אבל לכיוון ההפוף ממנו אני הולך לעבודה) יש את בית חב"ד של פאסאדינה ועמק סן גבריאל. הלכתי לשם בשבוע שעבר... אתם יודעים - החבר'ה הללו עם בגד השחור והמגבעת? יש כאן רב אחד ש... קצת קשה להסביר - מלבד הרב שאצלו התחלתי לחזור בתשובה - לא הכרתי רבנים כאלו: פתוח, מודרני, מבין - יהודי חכם. אז זהו - אמרתי לו שאני חדש כאן ואפילו לי קצת קשה להודות בעובדה הזו - אבל חסרה לי קצת יהדות. אני לא ממש מבין מה זה, לא מבין לא את הצורך ולא את ההרגשה - אבל מצאתי את עצמי מתגעגע לשמוע תפילה (ושלא תבינו לא נכון - אני נמצא בקשר עם משפחות הפוסט-דוקים האחרים כאן בפאסאדינה, כך שזו לא היתה בדידות סתם - בהחלט היה לי היכן לבלות). והנה - אני מוצא את עצמי מגיע הביתה בשישי בערב, מתקלח, מתלבש ויוצא להתפלל, ארוחת ערב בבית הרב, שבת בבוקר בבית הכנסת (מחזה נפלא היה לראות את הזוג שנכנס לפני לבית הכנסת, בכניסה מחליפים נשיקה והיא פונה לאולם הימני להתפלל בעזרת נשים - והוא נכנס להתפלל באולם משמאל והחיבוק כשהם יצאו בסוף לסעודת השבת של אחרי התפילה בבית הכנסת) ... הבדלה בערב... ומה שהיה כל כך רחוק ממני בישראל הופך להיות חלק ממני. שיהיה ברור - אינני מתכוון לחזור בתשובה - ממש ממש לא. אני יודע מה זה, הייתי שם וזה לא מה שאני מחפש בחיים, אבל יש בי גם את החלק הזה שקשור מאד למסורת ולדת היהודית. דווקא כאן - רחוק מישראל, בבית חב"ד דובר אנגלית צחה מצאתי את עצמי יכול לשלב את הדת היהודית עם מדע - מה שבישראל קצת קשה - כי כל מחנה רואה בך בוגד (ואני לא מבין את הצורך במחנות...). הציקה לי קצת המחשבה שאולי הם כן מצפים שאתחיל לחזור בתשובה, אולי הם חושבים שאני יותר דתי ממה שאני באמת... הלכתי הערב לדבר עם הרב, לספר לו מי אני, מה אני מחפש ולבדוק שמתאים להם לארח "אפיקורס מסורתי" כמוני אצלם... כמובן שעוד קודם התחילו להתעניין מי אני, מה אני, מאיפה בישראל... אבל הפעם, בשקט, היתה לנו שיחה של יותר משעה - ומה אומר ומה אגיד, כן ירבו רבנים כאלו בישראל, ואולי יותר חילוניים יסכימו להודות שיש בהם את מה שקרוי "נפש יהודית". בי בהחלט יש את זה - אני מאד אוהב את זה, וגאה להיות כזה
שנה טובה

snoopy36

New member
חייב להגיד לך...

שבת אחרונה,ממש לפני יומיים,התארחתי עם בני אצל אחי בנתניה.... ד"א,את האח הזה אולי לא תאהב...(היה עורך דין....והיום שופט....
) אחי דתי,ולכן בתור אורח עברה עליי שבת דתית... הופתעתי לגלות,ש"בונים" עליי לעלייה לתורה...ועוד עליית כהן....איזה כבוד?!... משחזרתי בבוקר השבת למושבי בביה"כ,מהבימה....כמה "ש'כוייח"ים כאלה שקיבלתי....

snoopy36

New member
בנוסף,

אומנם יש להם שם רב קהילתי,אך הוא צנוע שכזה,שבימי שישי בערב,בין קבלת שבת לתפילת ערבית,כל אחד (ע"פ סבב),קם ונותן דרשה הקשורה לשבת/לפרשת השבוע.... ובערב שישי האחרון,דרש שם יהודי פשוט...לא אלאה אותך ואת חברינו בדרשה כולה,רק אומר שהדגש/הסיפא היה קבלו סביבכם כל יהודי ויהודי באשר הוא,מן הפשוט ביותר ועד לרב הגדול,כשווה בין שווים...מזכיר לך משהו??? חג שמח,שנה טובה,כוח"ט,תהנה אח שלי...

Rtitan

New member
../images/Emo13.gif זה היה בבית של הרב בארוחת שבת...

כן, בהחלט מזכיר לי
. ההרגשה מאד מוזרהוחדשה. דרך אגב - אביו של הרב הזה הוא... ד"ר לפיסיקה... פלא שאני מרגיש שם נוח? שנה טובה המורה, וכמו שאמרתי לך - יש מטוס ב-12:05

א פרסקי

New member
תקופות...

הכל תקופות בחיים תכוון למקום חיובי ותאמין בכך אני מאמין שמה שצריך לקרה יקרה

למעלה