קטנוע 400

קטנוע 400

קראתי את מבחן ההשוואה של ה 400 בפול גז.
אני מאד מאד בכיוון של מג'סטי.
כמה שאלות:
כשמדברים על ה"דגם החדש" - החל מאיזה שנה? אני רוצה חדש בניילונים אבל מוכן במידה מסויימת להתפשר.
האם יש דברים נוספים לקחת בחשבון שלא נלקחו במבחן, כמו טיפולים עלות חלפים אמינות?
אשמח לשמוע חוות דעת בעד ונגד.

SOM CHAI

New member
קח עצה...

תעשה נסיעות מבחן בעצמך על בורגמן ,מג'סטי וסילבר 400 ותראה מה הכי מדבר אליך.
גם אני הייתי בכיוון של מג'סטי עד שנסעתי עליו והבנתי שהוא פחות בשבילי.

הנסיך.

New member
הדגם החדש - החל מ2009

כמו שכבר יעצו לך כבר, עשה עליו סיבוב לפני שאתה קונה, ורצוי אחד של חצי שעה לפחות. יש כאלה שהרעידות שלו משגעות אותם.
בנוסף, הסילברווינג הוא אחלה כלי, אבל אתה מחפש כלים חדשים ושם הוא כבר מצריך רשיון בלתי מוגבל
ואם אני לא טועה - במבחן של פולגז (מבחן די ישן כבר) חסר המקסים של סאנ יאנג, אומרים שהוא לא פראייר, שווה לשקול גם אותו.

לגבי עלויות טיפולים -בצע חיפוש, יש די הרבה מידה.
(אתנדב לספר לך בקצרה על הונדה כי לי יש אחד - מרווחי טיפולים גדולים ונוחים אך מחיר החלפים בארץ הוא שערורייתי עד מופרך)

תודה.

אני לא מוגבל ברישיון.
הונדה הכל יקר (היה לי פעם VFR) - קניה + תחזוקה.
מקסיס - חלש.
אני לא שולל את הבורגמן. מה ההבדל בין 400 A, AZ,Z ?

ramix2

New member
מגסטי קטנוע חזק מאוד

במקרה אני גם מוכר :)
אני בכיוון של אופנוע
שלי הוא 2009 דגם חדש עלה ב31.12.2009 ללא תאונות החלקות
הקטנוע יד2 אצלי מעל שנה
32000 ק"מ בנוסף אני נותן חלפים בשווי 1500 ש"ח לטיפול הגדול שזה רצועת מנוע כל הפילטרים ומשקולות
יש לו וריאטור ג'קוסטה ואגזוז משופר של לאווינצ'י
מחיר שחיטה באמת שחיטה 22500 כי בא לי ממש לעבור לאופנוע
מחירון 27300

jekyll1

New member
נקודת מבט שונה

בד"כ אנחנו נוהגים להסתכל ולהשוות את הנתונים הטכניים, איזה מנוע חזק יותר, מומנט וכיו"ב.
לדעתי יש לשים לב גם לצריכת הדלק. הקטנועים הללו שוקלים קרוב לרבע טון וצריכת הדלק בהתאם.
הנוחיות בזמן הרכיבה חשובה בעיני לא פחות הכוונה לשיכוך המהמורות, היכולת לתמרן בין המכוניות ובכלל לתמרן בעיר. רוב הרוכבים מבלים חלק נכבד מהזמן ברכיבה עירונית ויש חשיבות גדולה לפרמטרים הללו. ממילא פרק הזמן שאפשר לרכב במהירות מעל 110-120 קצר הכבישים עמוסים כך שבעצם אנו בעיקר רוכשים את האופציה לרכב מהר אולם בסופו של דבר לא מממשים אותה.

sadiktm

New member
אחרי נסיעת מבחן שאני עשיתי דווקא הבורגמן עדיף

מבחינתי כמובן.יותר נוח ABS כך שאל תסתמך על תוצאות מבחנים.
כל אחד יתאים לו משהו אחר

יכולות תימרון

ע"פ הנתונים שהוצגו במבחן צריכת הדלק דומה מאד.
לגב שיכוך ונוחות, (הכל על הנייר) התרשמתי שהבורגמן יותר מפנק לעומת זאת למג'סטי יש בעיה מוכרת של ויברציות. למגסטי יותר ביצועים (??)
היום אני רוכב על ג'וימקס 250. עד כמה תפגע לי יכולת התימרון?
האם יש הבדל בין מג'סטי לבורגמן?
לגבי שוק המשומשים, מה יותר סחיר? איזה קטנוע יש לי סיכוי למכור במחיר שפחות אפסיד עליו אחרי 3 או קצת יותר שנים?

jekyll1

New member
לדעתי

מחיר המחירון אפילו איננו המלצה. לא חושב שיש קטנוע הנמכר במחיר המחירון.
צריכת דלק מורכבת ממשקל הכלי ששווה פחות או יותר, ניהול המנוע שתלוי ביצרן והרוכב . כמה הוא לוחץ.
יכולת התמרון אין ספק שקטנוע גדול יותר וארוך יותר כושר התמרון נחות לעומת קטנועים קטנים. לאחר מס' שנים על אותו כלי יש להניח שהיכולת משתפרת והרוכב מכיר את מגבלות הכלי שלו. בהתחלה לפחות רובנו זהירים יותר.

מתנצל מראש על מה שאני עומד לכתוב.

זה יפה ותדה לך שאתה מגיב !
אבל ...
לא אמרת שום דבר.
לא שאלתי חצי מילה על מחיר מחירון, שאלתי על סחריות הכלים.
לא שאלתי ממה מורכבת צריכת הדלק, ציינתי שע"פ הנתונים היבשים צריכת הדלק דומה. אם אתה חושב שהיא שונה בין הכלים יכולת להגיד באיזה כלי ובכמה.
שאלתי שאלה מאד ספציפית, האם יכולת התימרון בין 250 ל 400 נפגעת והאם יש הבדל בין בורגמן למג'סטי. התשובה שלך עונה מעומעם. האם ה 400 ארוכים יותר מה 250 ומרגישים את זה? האם יש הבדל בין מג'סטי לבורגמן. יש פרמטרים נוספים שמשפיעים כמו זוית היגוי משקל מרכז כובד אני רוצה להתיעץ עם מישהו עם ניסיון.

הנסיך.

New member
תשובות

בהשוואה לכלי 250 סביר (ג'וימקס או צעצוע אחר) יכולת התמרון שלך תיפגע.
בהתחלה היא תיפגע מאוד - כי אתה עובר לרכב על חתיכת בהמה (מג'סטי שוקל 200 קילו יבש, סילברווינג שוקל 250 קילו יבש, בורגמן שוקל גם סביב ה250)
מדובר בתוספת משקל משמעותית מאוד לעומת מה שאתה רגיל, והגיוני שהיכולת שלך לתמרן תפגע.

בין ה400, המג'סטי הוא ה"קטן" ביותר פיזית, כלומר, איתו תוכל להשתחל הכי הרבה.
עם הסילבר (עליו אני רוכב ביומיום) אפשר לומר שניתן להשתחל בכל מקום בו עובר מג'סטי, אבל בזהירות. עם הנסיון והמיומנות אתה לומד גם להשתחל במקומות בהם 250 חוששים לעבור, מה שכן, יש לו רגלית אמצע שבולטת מקו הקטנוע ויש לו מראות רחבות יותר מקו הקטנוע - לכן צריך להזהר לא לדפוק מראות של אחרים ולא לתלוש להם חלקי פגוש.
הבורגמן כבר רחב וגדול יותר אפילו מהסילבר - אין לי נסיון איתו, אבל אני מניח שמה שכתבתי למעלה תופס לגביו, מינוס הקטעים הצרים באמת - שם הקטנוע הזה ייתקע.

לגבי סחירות -
מהתרשמות שלי (כשחיפשתי קטנוע)
הבורגמן הוא הסחיר ביותר, יש הרבה כאלה, יש מועדון די פעיל והוא די נתפס בתור "ברירת המחדל" לקטנועים גדולים בעיני מי שרק נכנס לתחום. ז"א רוכבים חדשים לרוב יחפשו בורגמן.
המג'סטי הוא השני בסחירות, הוא נהנה מההילה של הטי מקס, והתדמית שלו היא של "ה400" הספורטיבי - אנשים אוהבים את זה. בהתאמה יש גם מלא כלים משופרים, קצוצי משקף או מושחרים. אישית נמנעתי מלהתקרב לכאלה, אבל יש כאלה שאוהבים את זה.
הסילבר הוא האחרון בסחירות - הוא יקר לרכישה, המחירון שלו יקר ומנותק לחלוטין מהמצב בשטח ויש מעט כלים כאלה יחסית - ככה שהוא סובל מכל מחלות הסחירות.
כשחיפשתי כלי ראיתי כלים שפורסמו גם חצי שנה ושנה בלוחות מבלי שנמכרו.
בנוסף הוא מצריך רשיון בלתי מוגבל - מה שהופך אותו לאטרקטיבי עוד פחות
לגבי המקסים - אין לי מושג

לדעתי אין ברירה - צא לעשות נסיעות מבחן ותחליט.
הבורגמן והמג'סטי שונים לגמרי - אין מצב שאחרי סיבוב על שניהם ההתלבטות הזו תמשיך (ואני מרשה לעצמי להגיד שאחרי סיבוב על סילבר אתה בכלל תדע טוב יותר מה אתה רוצה)

פרארי1

New member
רק תוספת קטנה

המג'סטי לא הכי קטן, ה-XEVO 400 יותר קומפקטי, הוא רק במעט יותר גדול מה-250, שמשתחל מעולה.
הפיאג'ו גם זול יותר מהמתחרים ובכל זאת אינו פופולרי על הכבישים כמו אחיו קטן הנפח.

תודה!

נכון לעכשיו הסילבר בכלל לא רלוונטי.
עד עכשיו הייתי די נעול על מג'סטי. בעקבות השירשור נפתחתי גם לבורגמן. התשובה שלך די החזירה אותי למג'סטי. אין ברירה, אכן צריך נסיעת מבחן (גם בפקקים) .

תודה !

jekyll1

New member
תשובה לירחמיאל

סחירות היא פועל של מחיר המחירון, קטנוע שבמחירון מופיע 20,000 ש"ח ותסכים למכור אותו בחצי מחיר אני כמעט בטוח שימכר מייד.
לגבי נתוני צריכת הדלק של היצרן. הם נכונים למעבדה. להשוואה זה לא רע. בפועל צריכת הדלק גבוה יותר.
לגבי התמרון, קטנוע ארוך , כושר התמרון נחות לעומת קטנוע קצר. נסיון על הקטנוע המסוים לאחר תקופת רכיבה פותר חלק מהבעיה.

חייב לקיים נסיעת מבחן בחוץ ובעיר. ולא של 10 דקות.

סחירות, צריכת דלק, ותמרון.

סחירות:
כשרציתי למכור את ה VFR שלי, שמתי אותו ב 3 סוכנויות שונות פירסמתי באינטרנט ואיפה שרק יכולתי, אף אחד לא התקשר בשביל לשאול כמה עולה כדי שאוכל להגיד לו "כמה שבא לך". כנ"ל לגבי רכב סיאט קורדובה של אישתי. ככה שזה לא עניין של מחירון ומחיר. זה עניין האם אנשים מחפשים ואם כן אז על איזה כלי אני אפסיד פחות.
צריכת דלק:
אני מתבסס על נתוני היצרן כי זה מה שמצאתי. אם יש למישהו נתוני אמת אני אשמח לקבל.
תמרון:
לא הבנת את הפונטה בשאלות. אני לא שואל שאלות תאורטיות על הנייר, אני שאול על נסיון של אנשים. במעבדים של אינטל, שאתה משווה 2 לפטופים ועל הנייר לאחד יש מעבד 2Ghz ולשני 2.1Ghz - עד כמה זה מורגש "בחיים האמיתים". כנ"ל לגבי התימרון.
הנסיך ענה תשובה עיניינית.
תודה בכל מקרה.

nirav

New member
תמרון עם בורגמן

היה לי בורגמן 400 אודהואתוודה שאני נהג מאוד רגוע ואני לא מהמשתחלים המטרופים והמזגזגים.ברמת גן עם הבורגמן הרחוב בן גורין עמדתי תקוע כל יום מביט באקסבו ובשאר הטוסטוסים עוקפים אותי ומשחלים בקלות ולי היה כבד ולא נוח...

חשבו לציין שאם רוב הנסיעות שלך חוץ עירוניות הכלי שווה בטירוף..בתוך העיר..לא כדאי זה טנק כבד ורחב.

עכשיו אני על אקסבו והתימרון והקלילות בתוך העיר פשוט מענגות אותי ובנוסף הישיבה הגבוהה עם המראות עדיפה מאוד בתוך העיר..

שוב למחוץ לעיר בורגמן מעולה...

לשיקולך...

SHLOMY2009

New member
נקודת מבט מתקנת

יש לי סילבר 600, אני משלם יותר ביטוח, יותר דלק ויותר בחלפים לעומת 250ים, ואני אף פעם לא אחשוב בכלל לרדת לנפח קטן יותר, למה? כי אם 250 אתה מוגבל יותר במהירות כיסויי המרחקים, איכות החלקים עולה מדרגה, אני מאמין שהוא קצת יותר נוח, תא מטען לשתי קסדות + מעיל(יותר גדול משל האיקסמקס גם), והכי חשוב בכלי משיכת מצערת אני נזכר כמה זה כיף שיש לי גדול יותר..:)

jekyll1

New member
סחירות

אומנם לא מכרתי הרבה קטנועים אבל למכור קטנוע משומש זאת בעיה, המחיר מגוחך.כפועל יוצא מכך בעת הקניה של קטנוע חדש כבר לחשוב על המכירה נראה מוזר למרות שיש הגיון כל שהוא.ניתן להניח שמי שרוכש קטנוע ב- 40,000 ש"ח+ לא ממהר להחליפו ולו רק מהסיבה שקטנוע שכזה בעצם נותן לרוכב את כל האפשרויות המירביות. מהירות, הרכבה של אדם נוסף כמעט בלי לפגוע בביצועים, בטיחות אקטיבית ובטח שכחתי משהו. אגב לגבי רשיון בלתי מוגבל הדבר נכון לאלו שהוציאו רשיון בשנים האחרונות. יש הרבה רוכבים שברשותם רשיון ישן עד 54 כ"ס ויכולים לרכב על סילוור 400.כאמור כפי שכתבו הוותיקים ממני חובה לרכב על כל הכלים שהאופציה לרכוש אותם קיימת. מעניין מה תחשוב אחרי שתרכב על סילוור 400.

למעלה