תשובות
בהשוואה לכלי 250 סביר (ג'וימקס או צעצוע אחר) יכולת התמרון שלך תיפגע.
בהתחלה היא תיפגע מאוד - כי אתה עובר לרכב על חתיכת בהמה (מג'סטי שוקל 200 קילו יבש, סילברווינג שוקל 250 קילו יבש, בורגמן שוקל גם סביב ה250)
מדובר בתוספת משקל משמעותית מאוד לעומת מה שאתה רגיל, והגיוני שהיכולת שלך לתמרן תפגע.
בין ה400, המג'סטי הוא ה"קטן" ביותר פיזית, כלומר, איתו תוכל להשתחל הכי הרבה.
עם הסילבר (עליו אני רוכב ביומיום) אפשר לומר שניתן להשתחל בכל מקום בו עובר מג'סטי, אבל בזהירות. עם הנסיון והמיומנות אתה לומד גם להשתחל במקומות בהם 250 חוששים לעבור, מה שכן, יש לו רגלית אמצע שבולטת מקו הקטנוע ויש לו מראות רחבות יותר מקו הקטנוע - לכן צריך להזהר לא לדפוק מראות של אחרים ולא לתלוש להם חלקי פגוש.
הבורגמן כבר רחב וגדול יותר אפילו מהסילבר - אין לי נסיון איתו, אבל אני מניח שמה שכתבתי למעלה תופס לגביו, מינוס הקטעים הצרים באמת - שם הקטנוע הזה ייתקע.
לגבי סחירות -
מהתרשמות שלי (כשחיפשתי קטנוע)
הבורגמן הוא הסחיר ביותר, יש הרבה כאלה, יש מועדון די פעיל והוא די נתפס בתור "ברירת המחדל" לקטנועים גדולים בעיני מי שרק נכנס לתחום. ז"א רוכבים חדשים לרוב יחפשו בורגמן.
המג'סטי הוא השני בסחירות, הוא נהנה מההילה של הטי מקס, והתדמית שלו היא של "ה400" הספורטיבי - אנשים אוהבים את זה. בהתאמה יש גם מלא כלים משופרים, קצוצי משקף או מושחרים. אישית נמנעתי מלהתקרב לכאלה, אבל יש כאלה שאוהבים את זה.
הסילבר הוא האחרון בסחירות - הוא יקר לרכישה, המחירון שלו יקר ומנותק לחלוטין מהמצב בשטח ויש מעט כלים כאלה יחסית - ככה שהוא סובל מכל מחלות הסחירות.
כשחיפשתי כלי ראיתי כלים שפורסמו גם חצי שנה ושנה בלוחות מבלי שנמכרו.
בנוסף הוא מצריך רשיון בלתי מוגבל - מה שהופך אותו לאטרקטיבי עוד פחות
לגבי המקסים - אין לי מושג
לדעתי אין ברירה - צא לעשות נסיעות מבחן ותחליט.
הבורגמן והמג'סטי שונים לגמרי - אין מצב שאחרי סיבוב על שניהם ההתלבטות הזו תמשיך (ואני מרשה לעצמי להגיד שאחרי סיבוב על סילבר אתה בכלל תדע טוב יותר מה אתה רוצה)