קטנועי 125...

yohaim2

New member
לפי מה שאתה אומר

ניתן לנסוע עם מקוררי אוויר בפול גז כל הזמן. לי יש ג'וירייד 150,ואני נוסע תמיד על 100 קמ"ש,שזה הרבה פעמים או כמעט בפולגז או בפולגז. לפי התיאוריה שלך אני הולך לקרוע לכלי שלי את הצורה,הלא כן? לפני זה היה לי דיוק 125,והייתי נוסע איתו 20 קמ"ש פחות מהפולגז,כלומר 80 קמ"ש. אחרי שקניתי את הגו'ירייד אמרתי לעצמי,וואלה,קנית קטנוע חזק יותר,מה תיסע עליו 90 קמ"ש(שבפועל יותר מהירים מ-90 של דיוק בגלל הזיוף של הספידומטר בדיוק). יש מכונאים שאומרים שאפשר לנסוע על כלים אלה ואחרים בפולגז,ויש כאלה שלא. לדעתי,אלה שאומרים שכן,פשוט מחכים שתבוא אליהם אח"כ לתקן. שוב,הרעף עלי מהידע שלך,כי שלי מצומצם מאוד. בתודה מראש, יוחאי.

בועז בר

New member
על כלי ה-125-150 אתה חייב לתת פולגז הרבה

פעמים, כי פשוט אין לך ברירה אחרת. אם אתה רוצה לזנק ברמזור לפני המכוניות, או לרכב בכביש המהיר בקצב סביר, אתה פשוט חייב לסובב את המצערת עד הסוף וזה מה שהרוב עושים. אם אתה משתמש בקטנוע רק לנסיעות רגועות בשכונה ולא "קורע" אותו בשום צורה, רוב הסיכויים שהוא ישרוד הרבה יותר זמן וק"מ מקטנוע זהה שעובד קשה. כל כלי רכב. קח לדוגמא את הג'וירייד 150 וה-200. הם חולקים את אותם מכלולי מנוע (יתקנו אותי המכונאים אם אני טועה), אבל לדגם הגדול יש עוד 20 וקצת סמ"ק, והוא מייצר עוד 2 כ"ס (אאל"ט). איזה מהם יחזיק מעמד יותר זמן בשימוש זהה? (פול-גז כל הזמן). ה-200 יסע קצת יותר מהר ויותר חזק, וייגמר קצת יותר מהר. כשאני חושב על זה עכשיו, אולי זו אחת הסיבות לנפח 172 סמ"ק, ולא 200 סמ"ק אמיתיים. כנראה שעם 200CC אמיתיים, מכלולי ה-150 המקוריים לא היו עומדים בעומס, ויוצרים קטנוע לא אמין בצורה בוטה מדי. ב-86' הביאו סן-יאנג לארץ את ראשוני הקטנועים. LEAD125 דו"פ. קטנוע מאוד מוצלח ואמין. היה לי כזה. שנה או שנתיים אח"כ הובא דגם ה-150, שהיה זהה ל125 בכל, חוץ מהמנוע המוגדל. כישלון חרוץ, מנועים קורסים ונתפסים. בקיצור: קטסטרופה. כולה עוד 25 סמ"ק. וספאים ותיקים יישבעו לך שהוספה האמיתית היא ה-150. שהיא אמינה בהרבה מדגם ה-200, שלא לדבר על פלופים כמו ה"קוזה" שהגיר הקצר יותר שלה גרם למנוע להסתובב מהר יותר ולהיתפס. עם ה-וספה 150 באמת היית יכול ליסוע כל היום בפול-גז. לא היה מזיז לה. עם ה-200 קצת פחות. עם הקוזה בכלל לא. בסה"כ אותו מנוע ומכלולים, עם שינויי נפח או גיר קטנים, והבדל ניכר באמינות ובעמידות. אני חושב שזה עונה גם על השאלה החדשה שפתחת לגבי שיפור ה-150. בכל מקרה, הרווח בביצועים שתשיג בשיפור כזה הוא מזערי לעומת ההשקעה. אם תגיד שהלך מנוע, ויש לך אפשרות להכניס מנוע 172 במקום המקורי, ניחא, אם נתעלם לרגע מההיבט החוקי, אבל ככה סתם בשביל השיפור? לדעתי זה מיותר.

danikos

New member
מעניין

יש איזה שינוי אם מדובר ב דו"פ , אני נוסע כל יום ת"א הרצליה על 50סמ"ק (קירור אויר) ורוב הדרך בפול גז ....

iyehuda

New member
אמרת דברים מאד נכונים

אבל יש גם הבטים אחרים לי לדוגמא יש @150 הונדה ועשיתי איתו כ 65 אלף ק"מ. ואני עדיין לא מרגיש שום איתותי גסיסה . בשביל להגיע ל 100 קמ"ש המנוע כלל לא מתאמץ והטורים נמוכים קח את אותו קטנוע אבל עם מנוע 125 ,בשביל להגיע ל 100 קמ"ש הוא יצתרך להתאמץ יותר , זאת אומרת טורים גבוהים ,זה אומר בלאי יותר גבוה למנוע של ה 125 בקשר לשאר המכלולים אני לא בטוח אם לקטנועים 125 ו 150 יש את אותם מכלולים ( גיר,קראנק,וריאטור ......וכ"ו )

גם לא תרגיש בעתיד איתותים

יש לך מנוע פנטסטי,וכלי מצויין. רק לשמור,בצורה נכונה.

yohaim2

New member
סמ"קים נוספים על אותם מכלולים=בעיה?

אם הבנתי נכון. כשקניתי את הג'וירייד,אמר לי הבוס שלי,שלו היו בעבר ג'ויריידים,שה-200 פחות אמינים מה-150. לאור העובדה הזו,ולאור העובדה שהיו וחסרים לי מרשרשים,קניתי את ה-150. מקווה שעשיתי את ההחלטה הנכונה. בכל מקרה,בועז,החלטתי לרדת משדרוג המנוע,מפאת חוס תקציב,ומפאת אי חוקיות ההליך,וכן העובדה שזה יכול להיות לא בריא לכלי. הקטנוע שלי סוגר 110 בירידה,ולפעמים גם במישור,בהתאם לזווית הכביש ולרוח הגבית. מקווה שהנסיעה שלי בפולגז,ובכמעט פולגז,לא תגמור לי את המנוע. מה דעתך? בתודה מראש, יוחאי.

yohaim2

New member
עדיין ממתין לתשובתך,בועז.......

מקווה שהאשכול הזה יצליח לקפוץ.....קפיץ קפוץ......

מאורר לדיוק...

בדקתי באתר של מוטוביק ושם מדגישים מאורר ולא מניפה רושמים קרור אויר+מאורר כאשר בשאר הקטנועים כמו המובי כתוב רק קרור אויר...

קטנועי 125קימקו+דיוק...

אני כבר הרבה זמן מחפש מהוא ההספק בכוחות סוס של הסאן יאנגדיוק קלאסיק אפילו באתר של החברה לא מוצאים יש למישהו תשובה...

הספק הדיוק...מעולה כנסו....

אז לאחר שלא קיבלתי תשובות מהפורופ פניתי שוב לסניף ושם אמרו לי שהספקו הוא 11 כח סוס שזה מאוד חזק ומעולה ואני כבר בטוח ב90 אחוז מה אני קונה יש לכם המלצות אחרות....

yohaim2

New member
אחרי שרכבתי על שנה וכמה חודשים

אני מסכים בהחלט. רק חבל שהוא לא חזק ונוח כמו קטנועי המנהלים.......

למעלה