קטנועי 125...

קטנועי 125...

אני מעונין בקצת מידע על הקימקו מובי 125+הסאן יאנג דיוק 125 מעונין במהירות שלהם? מעונין בהספק שלהם? מי עדיף על מי? צבעים שניתן להשיג? והאם יעמדו בנסיעה יום יומית רציפה של כ15 קילומטר הלוך ו15 חזור פעם ביום? ומה המחירי טיפולים שלהם? ומחירי הביטוחים שלהם? והטסט שלהם? בקיצור מי הכי מומלץ לבעלי ניסיון?

אבן חצץ

New member
לי יש מובי

לדעתי ולדעת רבים בפורום המובי עדיף כי המובי גבוה יותר מהדיוק (חשוב מאוד בעליה וירידה במדרכות) שניהם יעמדו יופיטופי במרחק שציינת, הצבעים שהמובי בא הם: כחול, שחור (כמו שלי), אדום וכסוף (איחחחחחחחחחחס), אגב למה שלא תחשבי על ה-vs125 של סאן יאנג, לפי הנתונים שקיבלתי, וגם לפי המבחן של פולגז, הוא עדיף על המובי ברוב הנתונים, אני לקחתי מובי כי אני הולך לעבוד איתו, אבל אם הייתי קונה לפרטי, הייתי לוקח את ה-vs.

yohaim2

New member
לדעתי המובי

גלגלים גדולים,מרווח הרבה יותר מהדיוק. לגבי ה-VS,המינוס היחידי שאני רואה בו,הוא שהוא כלי חדש,ועדיין לא ידועות מחלות הילדות שלו,למרות שהוא מקורר אוויר,ולא אמורות להיות בעיות מיוחדות. הבנתי שיש לו הרבה מקום מתחת למושב. מובי זה ללכת על בטוח. זהו כלי אמין מאוד,פשוט סוס עבודה.

אבן חצץ

New member
יש לו המון מקום מתחת הכסא

קסדה מלאה ומעיל (בדקתי בעצמי), אבל שלא יהיה טעות, אני מאוד נהנה מהמובי, הוא בהחלט נקרא קניה נבונה.

liadka

New member
VS

במטרו אמרו לי שה-VS זה בעצם SHARK בתחפושת חדשה כך שזה לא ממש מנוע חדש.

../images/Emo92.gifקטנועי 125...

האם נכון הדבר שהסאן יאנג דיוק יש לו בנוסף לקירור אויר גם מאורר לא כמו כל הקטנועים שזה שומר על ראש המנוע בצורה טובה יותר ומאריך חיים... והאם ידועים למישהו עןד קטנועים שלהם מאורר בנוסף לקירור אויר צלעות שיש להם ועדין לא נתתם לי נתונים יבשים על המובי של קימקו והסנינג דיוק 125...

בועז בר

New member
לכל הקטנועים מקוררי האויר יש מניפה,

עוד מימי הוספה הותיקה, מהסיבה הפשוטה שהמנוע סגור בתוך מעטפת פלסטיק/פח ונמצא בחלק האחורי של הקטנוע, ולא כמו באופנוע או 'טוסטוסים' למיניהם שם המנוע חשוף בחזית ומקבל את הרוח ישירות. זה נקרא 'קירור אויר מאולץ'. גם בחיפושיות VW זה ככה. קירור נוזל דוקא הרבה יותר יעיל, ומאפשר להוציא ממנוע נתון יותר כ"ס (יותר ביצועים), ודוקא בגלל סיבה זו מקוררי האויר הבסיסיים מאוד אמינים (ברובם)... המנוע לא מועמס יותר מדי, ויש פחות מערכת שצריכה תחזוקה ועלולה להתקלקל.

yohaim2

New member
לא היית כל כך ברור,בועז

מסוף דבריך אני מבין,שמקוררי מים מהירים יותר,אבל מקוררי אוויר אמינים יותר,כי אין להם מערכת קירור מים הכוללת רדיאטור. האם הבנתי נכון?

roeyil

New member
נתונים יבשים על מובי

מאתר מוטו - http://www.motobike.co.il/motobike/model/index.asp?id=411&manuf=740 אחלה כלי! כמו שאמרו קודם, גם לי יש אותו ויתכן שהVS יותר טוב אבל עדיין צריך לעבור את המבחן הקשה מכל - מבחן הכביש, שאותו המובי צלח בהצלחה רבה!

yohaim2

New member
זה גם מה שבא לי אינטואיטיבית

קירור אוויר=פחות מערכת שעלולה לעשות בעיות. לא הבנתי את הקטע של העומס על המנוע. הרי מקורר מים מוציא יותר הספק מהמנוע הנתון,ולכן הוא אמור להתאמץ פחות ממקורר אוויר,שבמהירות דומה או אף נחותה יסע כל הזמן בפול גז. תשלים לי בבקשה את הפאזל. בתודה מראש, יוחאי.

בועז בר

New member
אני אשתדל להיות יותר ברור,

רק אסייג שזו ההבנה שלי את הנושא, ואם אני טועה - אשמח שיתקנו אותי כאלה שמבינים יותר. כשמהנדסים מתכננים מנוע ישנם הרבה משתנים שקובעים איזה אופי יהיה למנוע, כמה הספק הוא יוציא באיזה סל"ד ואלו מערכות ילוו אותו. (תכנון הכולל את נפח המנוע, קוטר מול מהלך בוכנה, יחס דחיסה, תזמון שסתומים, מספר שסתומים, יחס דחיסה, סוג המתכת של הצילינדר, של הבוכנה ושאר החלקים, סוגי המסבים ואיכותם, סוג מערכת הדלק, השימון, הפליטה ועוד משתנים רבים) הקטנועים הבסיסיים מקוררי האויר מתוכננים מראש לעבוד בעומס נמוך יחסית, כלומר להוציא מעט כ"ס יחסית לנפחם, וזו לדעתי הסיבה העיקרית לאמינותם. אין להם צורך בקירור מים, כי לכמות החום שהם מיצרים - די בקירור אויר. אם תתחיל לשפר מנוע כזה, אני משער שתיתקל בבעיית התחממות קשה וקריסת האמינות. הסל"ד שאליו מתוכנן להגיע המנוע, גם כשאתה מושך 'פול-גז' וההספק שהוא מוציא, לא יתנו למנוע להוציא יותר ממה שתוכנן להוציא, וזה כאמור נמוך יחסית. פועל יוצא מכך הוא בלאי נמוך יחסית של חלקי המנוע, מה שנותן אמינות גבוהה. בוא ניקח קטנוע עם נפח זהה, מקורר מים שמוציא הספק גבוה יותר. חוץ מייצור החום המוגבר שלו שדורש כאמור מערכת קירור יעילה יותר, גם כל שאר חלקיו עובדים בעומס גבוה יותר וחייבים להיות איכותיים יותר, או... שהבלאי שלהם יהיה גבוה יותר. (= אמינות פחותה). עכשיו היצרן נמצא בדילמה: אם ישתמש בחלקים איכותיים, המוצר שלו יהיה אמין וחזק, אבל יקר.... ואז הוא עלול לאבד חלק גדול מקהל היעד שלו שמעוניין בקטנוע חזק ו...זול. כלומר: צריך לחסוך פה ושם... אז אתה מקבל מנועים שלפעמים מגיעים לקצה גבול היכולת של החוליה החלשה שבהם. עכשיו הגענו לחלק האחרון של הפאזל (אם היתה לך סבלנות לקרוא עד כאן
) אם מקורר המים שלנו אכן יסע כמו אותו מקורר אויר שלידו, הוא ישתמש ב-נניח 80% מהיכולת שלו, וישמור על אמינות טובה... אם תדרוש ממנו 'פולגז' רוב הזמן, אז תיתקל בגבולות החיסכון של היצרן: סלילים שנשרפים, מסבים שקורסים ובלאי מואץ לחלקי מנוע שונים, עד מצב של קריסת מנוע כללית אחרי 15-20K ק"מ. נשמע מוכר? (לי כן, לצערי) (מזכיר את הויכוח של יפני מול טייוואני, וכמה שיפוצי מנוע אתה יכול לעשות בהפרש המחיר...) נפח המנוע, קוטר מול מהלך בוכנה, יחס דחיסה, תזמון שסתומים, מספר שסתומים, יחס דחיסה, סוג המתכת של הצילינדר, של הבוכנה, ושאר החלקים, סוגי המסבים ואיכותם, ועוד משתנים רבים שמלווים במערכות תואמות: סוג הקרבורטור וקוטר הלוע או הזרקה, סוג מערכת הקירור נפחה ועובי הצינורות, משאבת שמן ומעברי השמן במנוע

באדי

New member
חצי הסנט שלי.....

הבעיה העיקרית עם קירור האויר, אינה דוקא התמודדות עם ייצור חום מוגבר - את זה ניתן לפתור בעזרת צלעות קרור גדולות יותר, ו\או מניפה. הבעיה נעוצה בעיקר בעובדה שמנועים בעלי קירור אויר מטיבעם בעלי משרעת טמפ' רחבה יחסית בזמן הפעולה ובהתאם לעומס. טווח טמפ' רחב למנוע הוא מאוד בעייתי בהבט של נצילות, ונצילות שווה כוח וזמינות כוח (שלא נדבר על צריכת דלק ושות' ).

Mr. Pooh

New member
לבועז ובאדי...

ראשית, באדי, כשאתה קובע שמנוע מקורר אויר עובד בתחום טמפ' גדול יחסית, כמה גדול? אני חושב שהוא די זניח לעומת ההפרש בין טמפ' ההנעה לטמפ' העבודה הרגילה. בועז, בפיסקה השלישית שלך, שמתחילה ב:"הקטנועים הבסיסיים מקוררי..." טומנת בחובה קביעות מאוד תמוהות לטעמי. היא אולי נכונה למשפחה מאוד מסוימת של מנועים, אבל היא הבחלט לא כוונת המשורר במקרים אחרי. אגב, מה שתיארת בפיסקה העוקבת, לגבי מגבלת ההספק של המנוע, נכון לכל מנוע. מקורר אויר או נוזל, בנזין או סולר, חשמלי או בעירה. אפילו בגוף האדם יש מנתקי הצתה מובנים.

בועז בר

New member
תלוי מהיכן אתה מסתכל...../images/Emo3.gif

אני לא מומחה גדול וסייגתי את דברי בפיסקה הראשונה וביקשתי ממי שמבין יותר או יכול להרחיב בנושא שיעשה זאת, ואתה מוזמן
. ב"בסיסיים מקוררי אויר" התכוונתי לדיוק, גוקי, מובי, ודומיהם (קטנועי העבודה). ב"פיסקה העוקבת" לא דיברתי על מנתקי הצתה, אלא על גבול היכולת של המנוע כפי שקבעו לו מתכנניו. אם לתמצת את הרעיון אז ההתרשמות שלי היא ש"קטנועי העבודה" הנ"ל מתוכננים בכוונה תחילה לתת הספק נמוך ממה שאפשר להוציא מהם, רק ע"מ לשמור על המנוע וליצור בלאי נמוך (אמינות), מה שמהווה גורם שיווקי חשוב בסוג זה של קטנועים, ועדיין להשתמש במכלולים זולים יחסית (אמין וזול = מכירות גבוהות). פועל יוצא מזה שאתה יכול ליסוע בפול-גז כל היום, ועדיין לא תדגדג למנוע את מיסב הטלטל (למשל).

באדי

New member
מה זה טווח גדול .

גדול זה מעל 20 מעלות צלזיוס - ואף יותר. מנועים מקוררי מים חדישים - טווח הטמפ' שלהם לא יחרוג מ- 10 מעלות צלזיוס ואף פחות, בתנאי כמובן שמערכת הקירור תקינה.

באדי

New member
אה כן, דבר נוסף

אני לא יצרן של מנועים וכנראה גם לא אהיה, אבל טמפ' ההנעה של המנוע הוא שיקול כמעט זניח בתכנון המנוע - ומיד אני אסייג את דברי : במנועי מכוניות, אופנועים וכ"ו בסד"כ הזה, למעט מרכיבים שאינם קשורים ישירות במבנה המנוע עצמו אבל תפקידם להקל על תהליך ההנעה במצב קר (צ'וק), יצרנים אינם מתייחסים לטמפ' ההנעה כאל מרכיב שיש להתייחס אליו - כמעט כל מרכיבי המנוע יתוכננו לתפוקה אופטימאלית בטמפ' עבודה נומינאלית שאותה יתכנן היצרן מראש (במקרים מסויימים כפועל יוצא). במנועים גדולים יותר או מנועים שתפקידם עבודה ממושכת ללא הפסקה, כגון : מנועי אוניות, רכבות, גנרטורים וכ"ו, יגדילו היצרנים עשות ואף יצמידו למנוע מערכת לחימום מוקדם ובמקרים רבים, מערכת זו תהווה תנאי להנעה, קרי : במידה והמנוע לא הגיע לטמפ' מינימום, לא תהיה אפשרות להניע אותו. בועז נגע בסיבות לכך בציינו את נושא הטולרנסים. ולעצם טווח הטמפ' במנועים מקוררי מים - קח טרמוסטט מאוורר, ובדוק את טווח הטמפ' הרשום עליו - ניתן לקחת בחשבון עוד מעלה שתיים מעלה ומטה מהמצויין, ותראה שרוב הטרמוסטטים אינם חורגים מטווח של 10 מעלות צלזיוס.

מסכים עם רוב הדברים....

רק אשמח קצת להבהרה על ידך למושג "טווח של 10 מעלות"...

באדי

New member
הכוונה לטמפ' שבה הטרמוסטט מתחיל לעבוד

והטמפ' שבא הטרמוסטט מפסיק לעבוד - לדוגמה : תחילת פעולה (הפעלת מאוורר למשל) - 90 מעלות צלזיוס הפסקת פעולה - 84 מעלות צלזיוס. הטווח : 6 מעלות צלזיוס. נקרא גם היסטרזיס.

למעלה