קטנוניות או לא?

צודקת,

אבל משום מה לי זה נראה סתם קטנוני. אולי הם סתם שכחו לכתוב כמה נקודות אחרי ה33.3 ? תאמת, נראת לי שאלה דפוקה..

olgazi

New member
דווקה שאלה גאונית

המון היו נופלים בשאלה כזו (כולל אותי
).

Gabi89

New member
אם לא היה סימן %

הייתי מסמן טור ב בוודאות.... לטור ב יש עוד הרבה 333333 אחרי 3.33

iritki

New member
ממש לא

מעבירים את שניהם לאותו מכנה: 99.9\300 מול 100\300 ואפילו להגדיל ולכפול ב300 , מה יותר גדול ? 99.9 או 100 ?

למה התכוון המשורר?

טור א: 1 חלקי ( A -B ) טור ב': B-A מידע נוסף: A>B (ההסבר של קידום פשוט מדהים..) טור א': A:(B+A טור ב': A:B+A מידע נוסף: A=1/2, וB גדול מ1. תבלו!

תשובות

1. 1 כי טור א' הוא חיובי בכל מקרה וטור ב הוא שלילי 2. 2 משתי סיבות, כי הקטינו את המכנה (כמובן שהשבר הוא חיובי חלקי חיובי) של A חלקי (A + B) וגם הוסיפו את A שהוא גם חיובי..

a n a t 1 2 3 4

New member
תודה על הבילוי

אני למדתי בקידום ועדיין לא נתקלתי בזה- מוזר. לגבי 1- נראה לי ש הדרך היחידה שיש היא הצבת מספרים. כמובן בהתאם למידע הנוסף. כאשר מציבים במקום הנעלמים שני מספרים שליליים כמו a=-1 b=-2 מקבלים שטור א גדול יותר. לעומת זאת כאשר מציבים מספרים חיוביים כמו a=3 b=2 מקבלים ששניהם הטורים שווים.. מכאן שהתשובה היא 4 לגבי 2- אם הבנתי נכון בטור ב' מחברים לa\b את a ובטור א' מחלקים את a ב-a+b..כל הביטוי. לאחר פישוט יוצא בטור א' חצי כפול 1 חלקי (b+0.5) ובטור ב' אחד חלקי 2b ועוד 0.5 אפשר להתייחס אל שני הטורים כשוויון ולפשט ומקבלים בטור א' 2b ובב' (b+1) (2b+1 ) עכשיו יותר נוח להציב מספרים במקום b ואצלי אישית יצא שטור ב' גדול יותר . הצבתי שבר ומס' שלם הגדול מ1. יכול להיות ששהצבה לא נכונה באיזשהו שלב אבל אני חושבת שזו הדרך כעיקרון

a n a t 1 2 3 4

New member
תיקון הששאלה הראשונה 1 השניה 2

לגבי אחד טעיתי בסדר ההצבה ... אז יוצא שטור א' גדול יותר בכל מקרה.

אני חש פה בתחרות../images/Emo8.gif

נראה לי שטעית בראשון.. מה את אומרת על ההסבר שלי לשאלה השניה, יפה לא?

a n a t 1 2 3 4

New member
תחרות חח

תאמין לך שאין לך למה... ואל תהייה קטנוני.. תמיד יש לי את הטעויות הקטנות האלה..... ויפה מאוד על הדרך של ב' ......אני נזהרת מכל מיני דרכים כאלה כי בדר"כ יש יותר מקום לטעויות... אז הצבה הכי בטוח (לא אצלי אבל בטוח :))

תשובות:

1) 4. למה 4 ? רק קידום יודעים. להלן ההסבר: אם A=B, הרי A-B=0 , במקרה כזה הביטוי בטור א' אינו מוגדר. הסבר קצת תמוה שהתחשב שתרגיל כתוב מפורשות A>B לי יצא שטור א' גדול יותר (ע"י הצבה של מס' חיובים, שברים שלילים ושלמים שלילים, תמיד הגעתי לאותה תשובה). 2) דנינו צודק. פשוט התקשתי להבין מה ההבדל בכלל בין שני הטורים.

a n a t 1 2 3 4

New member
את בטוחה

את בטוחה שלא איבדת איזה שווה בדרך בתרגיל הראשון. אם זה ככה הכל נפתר מצוין ....

למעלה