1. 1 כי טור א' הוא חיובי בכל מקרה וטור ב הוא שלילי 2. 2 משתי סיבות, כי הקטינו את המכנה (כמובן שהשבר הוא חיובי חלקי חיובי) של A חלקי (A + B) וגם הוסיפו את A שהוא גם חיובי..
אני למדתי בקידום ועדיין לא נתקלתי בזה- מוזר. לגבי 1- נראה לי ש הדרך היחידה שיש היא הצבת מספרים. כמובן בהתאם למידע הנוסף. כאשר מציבים במקום הנעלמים שני מספרים שליליים כמו a=-1 b=-2 מקבלים שטור א גדול יותר. לעומת זאת כאשר מציבים מספרים חיוביים כמו a=3 b=2 מקבלים ששניהם הטורים שווים.. מכאן שהתשובה היא 4 לגבי 2- אם הבנתי נכון בטור ב' מחברים לa\b את a ובטור א' מחלקים את a ב-a+b..כל הביטוי. לאחר פישוט יוצא בטור א' חצי כפול 1 חלקי (b+0.5) ובטור ב' אחד חלקי 2b ועוד 0.5 אפשר להתייחס אל שני הטורים כשוויון ולפשט ומקבלים בטור א' 2b ובב' (b+1) (2b+1 ) עכשיו יותר נוח להציב מספרים במקום b ואצלי אישית יצא שטור ב' גדול יותר . הצבתי שבר ומס' שלם הגדול מ1. יכול להיות ששהצבה לא נכונה באיזשהו שלב אבל אני חושבת שזו הדרך כעיקרון
תאמין לך שאין לך למה... ואל תהייה קטנוני.. תמיד יש לי את הטעויות הקטנות האלה..... ויפה מאוד על הדרך של ב' ......אני נזהרת מכל מיני דרכים כאלה כי בדר"כ יש יותר מקום לטעויות... אז הצבה הכי בטוח (לא אצלי אבל בטוח )
1) 4. למה 4 ? רק קידום יודעים. להלן ההסבר: אם A=B, הרי A-B=0 , במקרה כזה הביטוי בטור א' אינו מוגדר. הסבר קצת תמוה שהתחשב שתרגיל כתוב מפורשות A>B לי יצא שטור א' גדול יותר (ע"י הצבה של מס' חיובים, שברים שלילים ושלמים שלילים, תמיד הגעתי לאותה תשובה). 2) דנינו צודק. פשוט התקשתי להבין מה ההבדל בכלל בין שני הטורים.