קטורת סמים תעשה לך....

LALOLI

New member
קטורת סמים תעשה לך....

זה כתוב בתנ"ך איפשהוא, אבל אני רוצה לשאול האם יש קשר בין סמים לרוחניות, ואם כן, מה הקשר? האם סמים יכולים להאיץ תהליכים של מודעות, תהליכים שעוזרים לנו להכיר את עצמנו עוד יותר לעומק? יש הרבה אנשים שמשתמשים בסמים וטוענים שהם מגיעים לכל מיני "הארות", מה אתם חושבים על הנושא הזה? למשל מריחואנה או חשיש ומדיטציה? סמים עוזרים להירגע, והמטרה של המדיטציות הם להירגע.
לכל העונים.

יופי של נושא לדיון... ../images/Emo45.gif

ואפילו חשוב מאד לדעתי, אבל תני לי יום יומיים לגבש את דעתי לגבי הקשר - סמים ורוחניות. אשמח לקרוא את דעתם של החברים פה.. כי יש גם דיונים חוץ משולחנות ניתוחים
צוחקתתתתתתתתת

אני לא בעד

להגיע לרמה רוחנית מסויימת זה תהליך שמתחיל מבפנים והביטוי כלפי חוץ מגיע בעקבותיו. החוויה הרוחנית צריכה להיות מכוונת, מודעת, נשלטת. להגיע לחוויה הזאת זה עבודה, אין כאן קיצורי דרך. כשלוקחים סמים, גם אם המטרה היא רוחנית ולא סתם לדפוק את הראש, מנסים לאנוס את החוויה הרוחנית להתרחש מאליה, בלי התכווננות. הסמים יכולים לקחת את האדם למחוזות נפשיים שהוא לא מוכן אליהם, בלי שתהיה לו שליטה או אחיזה על מה שקורה לו ולאן שהוא מגיע. זה קיצור דרך לא ראוי, במקום שזה ישפיע מבפנים החוצה, זה גורם חיצוני לא ראוי שמשפיע על מה שקורה בפנים. ללמוד להגיע לרמה רוחנית מסויימת, זה כמו ללמוד להכיר שטח חדש, כולל למידת מפה, הכרת שבילים, הליכה מודרכת, כשאתה בוחר להיכן ללכת באותו שטח- אתה מוביל את עצמך. כשאתה לוקח סמים, זה דומה למצב שבו זורקים אותך באמצע השטח עם עניים מכוסות, בלי שתחליט איפה אתה רוצה לנחות, או שתדע בכלל איפה אתה. מלבד זאת, הסמים לא נותנים שום מיומנות רוחנית. כההשפעה נגמרת, לא קיבלת שום ערך מוסף. אתה לא יכול לשחזר את זה בלי סמים, וכל פעם תצטרך מנה גדולה יותר של סם, שלא לדבר על הנזקים שהסמים גורמים לגוף ולנפש, ולתלות שהם יוצרים. מלבד זאת, אני בכלל לא בטוח שהחוויה של הסמים היא אמיתית. חוויה רוחנית מתחילה ברמת הנשמה ואז נרשמת במוח הפיזי שתפקידו לגשר בין הרוח לנפש. יתכן מאוד שהסמים עושים מניפולציה כימית למוח כדי שירשום חוויה מזוייפת שכלל לא קרתה ברמת הנשמה. האדם משוכנע שחווה חוויה מיסטית אמיתית, כשלמעשה, המוח שיקר והקרין לו סרטים מדומים. יכול להיות שזה מה שגורם ל"דאון" שאחרי שההשפעה נגמרת- הפער בין הגבהים שלקחה אותך החוויה המזוייפת, למצב הנפשי האמיתי שלך שלא התרחש בו כל שינוי.

לגבי סמים ורוחניות

אני חושבת שאוי ואבוי לנו אם נקשר סמים לרוחניות .המקומות שהמסוממים מגיעים אליהם הם לא שום הארה.הם רק עוזרים להם להרגע עד הטריפ הבא.הסמים לעומת המדיטציה ממכרים וגורמים נזקים.לעומת המדיטציאה שתורמת מבחינה בריאותית .בסמים אין שליטה ואני חושבת שהאדם לא מודע לעצמו באמת .ולכן אי אפשר להאיץ תהליכים של מודעות .אדם שלוקח סמים הוא אדם חלש שבכלל לא מודע לעצמו.

לא קשור לרוחניות, אבל...../images/Emo12.gif

קצת על מריחואנה: רופאת ילדים ממליצה על טיפול בהפרעות קשב בעזרת מריחואנה אין זה סוד שהיום כבר אסור לילד לבהות באמצע השיעור בלי שיאובחן מיד כסובל מהפרעת קשב. חוסר היכולת (או הנכונות) של מערכת החינוך להתמודד עם התנהגויות שחורגות מעט מנורמה שרק אלוהים יודע מי הגדיר אותה, גורם ליועצים רבים להמליץ בלי היסוס על טיפולים תרופתיים. הטיפול הנפוץ ביותר הוא באמצעות ריטלין, תרופה שהפכה במרוצת השנים גם לסם רחוב מבוקש למדי אך צברה מתנגדים רבים (רק החודש, למשל, פורסם מחקר הקובע כי היא מעכבת גדילה אצל ילדים). ד"ר קלודיה ג'נסן, חברת האגודה האמריקאית לרפואת ילדים, חושבת שיש תרופה טובה יותר לבעיה: מריחואנה. כן, אומרת ג'נסן, דווקא הסם שצרכניו מואשמים לעתים קרובות בחוסר ריכוז ובבעיות זיכרון עשוי לשפר את יכולת הריכוז של הסובלים מתסמונות הפרעת קשב ADD) ו .(ADHD-ג'נסן, שהרצתה על הנושא בפני ועדה של הקונגרס האמריקאי, אמרה כי מריחואנה היא הבחירה הראשונה שלה לטיפול בהפרעות כאלה גם כשמדובר בילדים. היא כמובן אינה ממליצה לעשן את הצמח, אלא לאכול אותו במינונים קטנים שלא יגרמו לילדים להתמסטל. לדבריה, יש לה עשרות מטופלים שמצבם השתפר אחרי שרשמה להם מריחואנה (ג'נסן עובדת בקליפורניה, ושם זה מותר). המשך הכתבה בקישור המצורף

מתי אנשים כבר יבינו שלסמם את הילדים

זה לא הפיתרון? רק במיקרים מאוד מסויימים אין ברירה אלא לתת תרופה שמשפיעה התנהגותית, כי המוח לא יכול לאזן את עצמו. ברוב המיקרים זה כדי שלהורים ולמורים יהיה יותר נוח עם הילד, לא דווקא לטובת הילד עצמו.

Nizzan Cohen

New member
הו. מורכב.

באופן כללי, סמים, כמו כל שאר ריגוש, הם דברים שצריך לקחת במינונן הנכון, עם הכוונה הנכונה, ועם הידע הנכון. וזה כולל גם סקס, הקזת דם, הלקאה עצמית וכו'... כל הדברים האלה יכולים להיקשר לרוחניות. הסמים מאז ומעולם נקשרו לדת, ומכמה סיבות. האחת היא שהם משמשים לרפואה, השניה זה שהם משנים מצבי תודאה והשלישית זה שהם מהווים מוקד חברתי. היהודים לדוגמה - משתמשים באופן קבוע בטקסיהם הדתיים בסם שהוא מהנפוצים בעולם - אלכוהול. אלכוהול לכל מי שחשב אחרת - הוא סם כבד. השפעתו מהירה. הוא מערער את המערכת השיפוטית של הגוף. ומעל לכל - הוא ממכר. הקריז של מכור לאלכוהול הוא קשה כמו הקריז של מכור להרואין - רק כדי שכולם יבינו, מדובר פה בסם לכל הדיעות. ברמת החומר - אין הרבה הבדל בין שימוש במריחואנה לשימוש באלכוהול. אם מי משניהם מסוכן יותר - זה דווקא האלכוהול. ובכל זאת, כאשר לוקחים אלכוהול כחלק מחוויה דתית וחברתית כמו ליל הסדר - אין ספק שהוא תורם. בעניי, צריך לחשוב טוב טוב לפני שמתשמשים בסם. כל סם. צריך לברר בדיוק עם עצמיך - למה אני לוקח. ועל השאלה הזו צריך לענות בכנות. כי זה כיף לי ? כי זה "אין" ? כי זה עושה ביחד ? כדי להיתעלות רוחנית ? מעבר לזה - צריך לבדוק טוב טוב מה אני לוקח. מה הוא עושה ואיך. מה ההשלכות שלו. צריך לבדוק מה הסיכונים בו. צריך לבדוק מה הוא עושה לאנשים שונים. צריך לבדוק כמה, ואיך, בטוח ונכון לקחת. וצריך לבדוק שאתה עושה את זה במקום הנכון, עם האנשים הנכונים, עם העזרים הנכונים. ובעיקר במצב הנפשי הנכון. בעניי דווקא דת, יכולה להיות דבר ששומר עליך מפני ההיתמכרות וההיסחפות לריגושים. בין אם זה סמים, או מין או כל דבר אחר. כשאתה עושה אותו ביראת קודש, ומתוך כוונה גדולה, הוא הופך לדבר גדול שלא עושים "סתם". הוא הופך לדבר שיש להקדיש לו המון המון המון תשומת לב. (לשם הגילוי הנאות, הסמים היחידים בהם אני משתמש הם קפאין ואלכוהול. פעם אחת היתנסתי בניקוטין, במודעות ההורים - ולא אהבתי את זה. אלכוהול אני שותה רק בחברה, ורק בנוכחות ההורים. ) צרפתי גם לינק עובדות על אלכוהול. סתם לידע כללי.

כבר אמרתי שאני לא סובל אלכוהול?

גם בטכסים דתיים כמו "קידוש" אני בולע רק טיפה וחצי בשביל הטכסיות ומעווה את הפרצוף בגועל (אלא אם כן זה מיץ ענבים. יאמי!)

Nizzan Cohen

New member
../images/Emo13.gif.

יין אדום מתוק - הבחירה שלי
. אבל תמיד תמיד תמיד במידה. זה הסוד שתמיד - מה שלא עושים, שיעשה במידה.

goriki

New member
שלום לכם, אני "עולה חדשה" כאן

מזה זמן אני עוקבת אחר מה שכותבים, יש לציין שאתם מחכימים אותי ואני ממש מרותקת לכמה מן הנושאים שאתם מעלים כאן. (בכלל, הפורום הזה מעולה בעיני) צדה את עיני היום הכותרת" קטורת סמים תעשה לך" , נושא מעניין לכשעצמו, וברוב צניעותי רציתי לגעת באפקט התנכ"י של הדברים- נאמר בתנ"ך כך, " ויאמר השם אל משה, קח לך סמים נטף ושחלת,וחלבנה סמים ולבונה, זכה בד בבד יהיה. ועשית אותה קטורת רקח מעשה רוקח ממולח טהור קודש." יוצא מכך, שלא היתה פה כוונה על סמים, אלא על קטורת. אותה קטורת המוכרת גם לעיתים שאנו משתמשים להנאתינו בביתנו. בקטורת שהוגשה בבית-המקדש, היו 11 סימנים, ולידיעתכם, קטורת טובה מוסיפים לה מעט שתן, אבל בגלל קודשו של בית המקדש, לא הוסיפו לה שתן. (השתן מוזכר בתורה בפרשת פיטום הקטורת " כמי-רגליים".) ציטוט- רבי שמעון גמליאל "והלא מי רגליים יפין לה, אלא שאין מכניסים מי רגליים במקדש, מפני הכבוד. " בברכת סוף שבוע מעולה (ונטול סמים, כן??) ריקי.

ברוכה הבאה גוריקי. ../images/Emo140.gif

נשמח לראות אותך בשורותנו. ולשמוע את אמריך הנבונים.

סמים במשנתו של דון חואן.

למי שקרה את ספריו של קרלוס קסטנדה. הבין כי בתחילת דרכו הולעט קרלוס בסמים פיוטה מסקלין וסוגי פטריות. בתחילה חשב קרלוס שהמטרה היא לחוות סוג מסוים של הזיות. אך רק בהמשך למד לדעת, כי משמעות הנסיון הוא לתת לגוף להרגיש דברים מבלי שהשכל ישתתף בכך. יש לנו זווית ראיה על העולם. כדי להבין שהעולם יכול להיות אחרת, אין ברירה צריך לחוות זאת ממש. בדרך כלל השכל הוא המתנגד לכל חוויה לא הגיונית והוא אף נותן לכך הסברים רציונליים. איך המיסטקאים יודעים דברים? כיצד האסטרולוגיה או התהרו עובדים? כל זה לא הגיוני. באמצעות החוויה ניתן להבין, קשה מאוד להסביר זאת לאדם הגיוני. העולם מסביבנו מלא בדברים שונים ומשונים. תפקיד החושים שלנו לתת לנו זווית ראיה וחישה המתאימה לשכל. כדי לראות ולחוש עוד עלינו לנטרל את השכל, לעצור את שטף המחשבות, לעצור את הדיבור הפנימי שמקיים את העולם שלנו. באופן עקרוני אני נגד סמים כי הם לא חוקיים. אם הם היו חוקיים כמו אלכוהול אולי הייתי בעד. כמו שכתבו לפני גם קפה מזיק.
לחייכם. מיקי

כן, אבל חוויה תחת סמים...

היא לא משהו שניתן לכוון או לאזן. חוויות שמעבר לשכל ניתן לחוות גם עם פתיחת העין השלישית, ואת השכל ניתן להשקיט גם במדיטציה. זה יותר טוב מלהפעיל אמצעים חיצוניים כדי שיעשו עלינו מניפולציות מבפנים.

mUdaFuckAh

New member
זה אתה אומר מניסיון ?

ההודעה הזאת מראה כמה שאין לך שמינית מושג על מה שאתה מדבר.

אהלן גוריקי../images/Emo140.gif ברוכה הבאה../images/Emo45.gif

מצטרפת למיקי בברכתו, וכמובן שיותר מאשמח לקרוא אותך ב

GirlFromHell

New member
אכן נושא מעניין

לעניות דעתי זה כן יכול להשתלב ביחד. קודם כל אני אבהיר שאישית לא נגעתי בשום סם לא ניקוטין לא אוהבת קפאין ולא אלכוהול. אבל אני מכירה המון אנשים שכן. וכל מה שאני כותבת פה הוא ממה שאנשים קרובים אליי סיפרו לי ולא מידע אישי ככה שעד שאני לא אנסה אני לא אדע באמת. אני אתמקד בגראס כי על זה אני יודעת הכי הרבה. ממה שהבנתי מאנשים שמשתמשים ושקרובים לרוחניות הוא שהגראס מביא אותך למצב שבו אתה מתמקד רק בדבר אחד זה מעין מחדד את הפרספקטיבה שלך ואם אתה מתרכז בדבר אחד בלבד למשל מדיטציה אתה יכול להתרכז בו הרבה יותר ולהגיע לרמות רוחניות גבוהות יותר. כמו כן הרבה פעמים אמרו לי שלפעמים הם לוקחים ג'ויינט רק בשביל לשבת ולחשוב כי זה נותן זווית ראיה שונה ממה שבדרך כלל יש להם. לדעתי זה דווקא כן יכול להשתלב עם הרוחניות. כמובן שיש המון שימושים לסמים בטקסים דתיים (שאינם בהכרח רוחניים אבל מילא) למשל יין בקידוש עישון גראס בתרבות הראסטאפארית לעשן מקטרת שלום בקרב האינדיאנים או הפיאוטה אצל האינדיאנים שמשתמשים בו על מנת להתקרב לרוח החיים ולנשמת הארץ. לכן לא צריך לפסול מראש שימוש בסמים למטרות רוחניות כי כמו שאמרו מעליי כל דבר במידה ואם משתמשים במינון הנכון ועם הידע הנכון הנזק הוא מינימלי אם בכלל והתוצאה אכן יכולה להביא לרמת רוחניות גבוהה יותר.

למעלה