קטונים בשתן

קטונים בשתן

בבדיקות שביצעתי הבוקר (מעבדה) יצא לי: KETONES 40.00 MG/DL +2 אני מאוזנת, ובדיקת השתן בוצעה בצום, שבמדידה ביתית שביצעתי לפני כן הסוכר היה 63. אז איך זה שיש קטונים ????

לזר

New member
הקטונים

הקטונים בשתן מצביעים על רמות סוכר גבוהות מ-170. האיזון שלך ניתן לבדיקה דרך ההמוגלובין המסוכרר (HBA1C), אבל הקטונים הם בדיקה נקודתית. פעם, לפני הופעת הגלוקומטרים היה נהוג לבדוק סוכר דרך השטן עם נייר רגיש לקטונים. יתכן שיש לך בעיה עם מדידות הסוכר בבית. חבל שלא ערכת בדיקת סוכר במקום. רק בריאות

לזר

New member
את עושה טוב שבדקת קטונים

ככל הנראה הרופא שלך יודע מה להמליץ לך. הבדיקה הזו הולכת ונעלמת עם השנים. אני זוכר את הסטיקים הצבעוניים שהיה נהוג להשתמש לפני הופעת הגלוקומטר. שרותים ובדיקה - לא נעים ויכולת המעקב שלנו היתה מאוד לא מדוקית, לא נעימה. הופעת קטונים נגרמת משייה זמן רב ברמות סוכר גבוהות. הקטונים הם למעשה החומר שנוצר מהפרמנטציה של הסוכר בגוף, כך שהרופא יכול ללמוד על איכות השליטה שלך (ושלו) על הסוכרת. הכבד "אשם" ליצירת הקטונים. אני מניח שאת מרגישה צמא, אבל זה לא הכרחי, כי הקטונים יכולים להעלם. גם אז יכולות רמות סוכר מעל הנורמה. לכן, אין אפשרות היום להשתמש בבידקת השתו לאיזון. היא לא מדויקת בכלל.

GLUCOSE 67../images/Emo41.gif

אז איך יש קטונים בשתן ???????? מה עוד יכול לגרום לקטונים מלבד סוכר גבוה ?

קראתי עכשיו איפשהו באינטרנט

שקטונים יכולים להווצר גם אחרי היפו או הרבה שעות ללא אוכל. האם יתכן שזה בשל הצום (מאתמול ב 10 בלילה עד לבדיקת הדם הבוקר ב 9:00 ?) הבוקר גם התעוררתי עם ערך של 49 - אולי זו הסיבה ? (הערך עלה אחרי שעה ל60+ ללא אוכל).

קטונים הם גם מדד

לצמא או רעב כמו כן יתכן ואחת הבדיקות שגויה - אבל אל כל צרה שלא תבוא תתחילי לשתות מים להזיק זה לא יכול
. ורק לידעתך לזר גם היום משתמשים במקלונים לבדיקת קטונים בשתן במיוחד משתמשי משאבות (היה על זה שרשור רק שבוע שעבר).

לזר

New member
לגבי הקטונים

מדד הקטונים לא מעניין, משום שגם כאשר יש קטונים, התגובה שלנו היא בדיוק כמו לרמת סוכר גבוההץ ההבדל הוא שעם קטונים אתה לא יודע להעריך את התיקון, לכן מדידה זו שווה ככליפת השום אצלי על הקיר. אגב, קריאה כללית: בהגדרה, כאשר בגוף יש אינסולין - אין קטונים. נקודה. יש גם יוצים מין הכלל. אלה שרב הזמן מעל 180 יחד עם האינסולין.

לזר

New member
למאן הדידוק

הרופאים אומרים, שאם בגוף יש צירקולציה (פעילות) של אינסולין, אז אין קטונים בגוף.

ולכן הקטונים הם עדיין מדד חשוב

אם אין קטונים - אבל יש ערכים גבוהים כנראה טעית בחישוב. אם יש קטונים אז לא מגיע אינסולין ויש לבדוק את הצנרת.

לזר

New member
נכון, אבל את שני הדברים

אפשר לזהות בעין ורגש אישי. אם אני בקולנוע, לא נח לי ללכת לשרותים כדי לבדוק קטונים. נו, באמת, שוש, מתי לאחרונה בדקת קטונים. אני עוד יכול להבין מצב של הריון, יש צורך להחמיר, אבל אדם מין היישוב יבדוק קטונים? בני התמותה בקושי נוהגים לבדוק רמת סוכר ונעשים לבנים כמו הקיר אם אומרים להם שצריך דקירה. בשרותים אין תאורה וקשה לראות את הצבעים.קטונים? חבל"ז

קטונים - קצת סדר בבלאגן

קטונים הם תוצר פירוק של חומצות שומן שנוצר בגלל חוסר גלוקוז בתאים. כתוצאה מ: מחסור באינסולין בגוף. בזמן מחלה. אחרי היפוגליקמיה. מצב של רעב (לא צמא כפי שכתבתי). ברמות מעל 180 מה שמשתחרר בשתן הוא סוכר ולאיו דווקא קטונים (סכר הכליה). לבדיקת הקטונים חשיבות מרובה מכיוון שהם מהווים תמרור אזהרה לכמות האיסולין בגוף גם אם הטיפול יהיה זהה בסופו של דבר. כאשר מתגלים קטונים יש להרבות בשתיה.

לזר

New member
בדם יש קטונים שוש, קטונים.

בטח שיש סוכר, אבל הריח בפה הוא בגלל הקטונים. אם יש ריח של תפוחים בפה וצמא, בהחלט יש לבדוק סוכר ואם יש לך סטיקים לקטונים גם כן, לבדוק את המערכת ולהזריק ישר עם מזרק בטרם החלפת הסט, אם זה דרוש.

כן אבל

180 הוא סף כיליה ולא קטונים. קטונים נוצרים אם בכלל בערכים יותר גבוהים או יותר נמוכים (היפוגליקמיה) כתוצאה מחוסר גלוקוז בתאים

../images/Emo41.gif HB A1C = 4.80

עכשיו, כשהגיעו גם התוצאות הללו,גם הגלוקוז וגם ה HBA1C תקינים, ואפילו נמוכים, אז כנראה שהקטונים באמת לא בשל סוכר גבוה או חוסר איזון, כנראה שהסיבה היא אכן חוסר שתיה - עם כמות המים ששתיתי בשעות האחרונות, אני מאמינה ומקווה שכל הקטונים ברחו

../images/Emo6.gif רק הקטונים לא התרשמו מהתוצאות

היפות. אבל הבאתי להם היום כזו כמות של מים, שנראה לי שהם נעלמו ולא יחזרו יותר לעולם
. ממש יכולה לדמיין את החיוכים על פני הכליות שלי - אחרי שנות התעללות של שתיה מועטה הן קיבלו היום פיצוי הולם על כל שנות ההתעללות

למעלה