קח מקל קח תרמיל

BellA עלמה

New member
קח מקל קח תרמיל

בא איתי אל הגליל....(מילים של איזה שיר) חזרתי אתמול מאיזור הגליל העליון. הלכתי לחפש מקום מגורים לייד המכללה (תל חי) עשינו סיבוב בקריית 8 - לא ממש אהבתי קיבוץ כפר בלום - מלא כפר גלעתי -כנ'ל מצאתי משהו חמוד במושב בית הילל 7 ק'מ מהמכללה האידיאלי זה הקיבוצים אבל זה יהיה לקראת מרץ (נתחיל לנדנד אז) עוד לא סגרנו כלום אבל יש מצב שאני עוזבת את הבית בקרוב מאוד קצת חוששת הרבה מתרגשת

קולולוווווו- שמחה בשבילך ../images/Emo9.gif

אני באמת חושבת שזה יעשה לך טוב מבחינת עצמאות ולבנות את עצמך מחוץ לבית. שיהיה בהצלחה בלימודים ועם הבית החדש
. אצלנו זה קצת הלך צעד אחורה- החלטנו לדחות את המעבר, עדיין לא לספר להורים אבל רומזים להם לאט לאט, נעבור עוד כחצי שנה, בתקווה שיהיה לי יותר כסף עד אז, כרגע המצב הכלכלי שלי זוועה...

BellA עלמה

New member
צריך לסגור כל מיני קצבות

שם אבל יש מצב רציני ביותר (לא הייתי נוסעת סתם 140 קילומטר) האמת שאני קצת חוששת מהמעבר. בכל זאת זה רחוק מהבית

BellA עלמה

New member
אני נעה

בין התלהבות, לדאגה לדיכדוך קל. ההורים מתחילים לדבר על לחתום על חוזה כבר שבועה הבא.

magenta73

New member
ברור שזה מפחיד

זה חתיכת צעד. אבל זה צעד שצריך לקחת אותו. תהיי אמיצה, ויהיה בסדר!

BellA עלמה

New member
מעניין אותי

מי שעזב את הבית לרוב למשל אחרי צבא עוזבים בערך בגיל 20+ לקח לכם זמן להתרגל? מי שעזב עברתם למרחק סביר מההורים? אתם מבקרים את ההורים כל כמה זמן? הורי גרים במרכז ואני (ב'ה) אגור באיזור גליל העליון 140 ק'מ מהם בערך הקשר שלכם עם ההורים השתפר אחרי שעזבתם או שלא השפיעה?

magenta73

New member
תשמעי, זה תלוי.

יש כאלה שגרים מאוד רחוק מההורים ומבקרים אותם כל סופ"ש. יש כאלה שגרים קרוב להורים ומבקרים אותם רק בחגים...

magenta73

New member
זה יכול לשפר

אם הבעיות הן בעיות עצמאות וחדירה לגבולות הפרטיות - כמו שיש אצלך. חוץ מזה שיש דברים שלא נפתרים... לא רק ע"י מיקום פיזי...

לקשמי

New member
עזבתי לפני 6 וחצי שנים

בהתחלה עברתי לעיר אחרת אבל ממש לא רחוקה מהעיר שבה ההורים שלי גרים. (ההורים שלי בראשון ואני עברתי בהתחלה לנס ציונה). בשנים הראשונות הלכתי מדי פעם להורים שלי אבל זה הלך והתמעט עם הזמן (וגם בהתחלה השתדלתי כמה שפחות). רק אבא שלי ואחותי הקטנה, שאיתם אני בקשר טוב, אני נפגשת איתם אחת לשבוע-שבועיים. היום אני גרה בת"א (וההורים שלי כאמור בראשון) וכבר כמעט שנתיים שלא הייתי בבית של ההורים שלי ושנה שלא פגשתי את אמא שלי. אין לי כל רצון לקשר איתה. אני ממשיכה להיפגש עם אבא שלי ועם אחותי הקטנה בערך פעם בשבוע-שבועיים, כאשר הם באים אליי, אבל אני לא תלויה בהם וגם היו תקופות של כמה חודשים שלא נפגשתי איתם, כשאחותי הייתה בטיול בחו"ל. עם אמא שלי ניתקתי לחלוטין את הקשר. אין לי צורך בקשר עם מי שהתעללה בי במשך שנים. הקשר שלי עם אבא שלי נשאר אותו דבר. אני קצת מרוחקת ממנו מבחינה רגשית אבל לפחות מסתדרת איתו איכשהו.

BellA עלמה

New member
איך ההורים

הגיבו שהעלתם את הרעיון לעזוב את הבית תמכו או שכל פעם העלו חששות איך תסתדרו? עם כל הקשיים בבית עדיין מרגיש לי מוזר לעזוב ועוד כלכך רחוק. אבי נמצא הרבה זמן בחו'ל ואימי לרוב בבית לבד. ששאלתי אותה איך תרגיש לבד בבית היא אמרה שזה לא משנה וזה חשוב שאלמד להיות אצמעית .אני בגיל שכבר צריך ללמוד לחיות לבד.לחיות את החיים שלי בכל זאת קצת לא נעים לי האם אי פעם שקלתם לחזור להורים?

למעלה