קחי מה שתרצי

כיוון שמקבלים רק כותרת ופסקת פתיחה

נכנסתי לעמוד בפייסבוק של סער, הנה עוד חתיכת כתבה - שמסבירה על מה הצעקה:

דפנה יואל: לא, זה לא אומר שהמיניות כפי שאנו תופסים אותה כיום היא תוצר ישיר, יחיד והכרחי של המנגנונים המוחיים, ההורמונליים וכו' של הזדווגות. כי בדיוק אותם מנגנונים היו קיימים גם בתקופות אחרות, שבהן התפיסות של הורות, מגדר ומיניות היו אחרות לגמרי".
מירי רוזמרין: כמו שאנחנו נותנים משמעות לביולוגיה שלנו בכל מיני הקשרים אחרים, והתרחקנו מהקופים בתחום הפוליטיקה ובתחום יחסי העבודה, אנחנו יכולים גם לנהל את הביולוגיה שלנו בתחום הבית. מבחינה ביולוגית, בגיל 13 כנראה הייתי צריכה להיות אמא. אנחנו מתעסקים עם הביולוגיה בכל מיני רמות. בטיפולי פריון מטורפים. אז הביולוגיה צריכה לדבר בקול יחיד רק ברגע שהילד נולד?"
תמר הגר: כשמסתכלים מה עומד מאחורי הילד במרכז רואים שלא הרבה. זה בולט כשמתבוננים מה קורה לילדים במעמדות נמוכים, בעיקר במשפחות שנחשבות ללא מתפקדות (שזה לא מתפקדות באופן נורמלי). המערכת שחרטה על דגלה 'הילד במרכז' לרוב לא מתחשבת בצורכי הילד הספציפי. ילדים הם לא חשובים בעצם. זה רק כאילו. בישראל אחד הסימנים הכי חזקים לכך הוא שמגדלים אותם באופן מאוד גלוי וברור לצבא, כלומר מתכוונים בלי למצמץ לשלוח אותם למקום שמסכן את חייהם. אז באיזה אופן הם במרכז? ואם הם לא במרכז, לגדל אותם זה לא ממש תפקיד חשוב.
סילביה פוגל ביז'אווי: "המסר הוא לכאורה שיש לך בחירה, אבל כל הזמן מפקחים עליך שאת צריכה להניק, ואת צריכה להיות קרובה לילד, ועקרון הרצף. יש כאן מנגנונים ברורים מאוד של חלוקה מגדרית, וזו גם דרך להוציא את הנשים משוק העבודה".
אורנה דונת: אנחנו חיות בחברה שמפחדת 'לגלות' ולהכיר בכך שגם גברים יכולים לגדל ילדים ולטפל בהם, כשם שהיא מפחדת 'לגלות' ולהכיר בכך שיש נשים שלא רוצות ו/או לא מסוגלות לעשות את זה.
צבי טריגר: אם גברים יהיו מושקעים בגידול הילד ויישארו אתו בבית כמו נשים, אפשר לומר בצורה גסה שאולי יהיו פחות מלחמות, או ביתר עידון, שחיי אדם יהיו יקרים יותר
עלי כץ: "נולד תינוק ומתכנתים אותו להיות מין גלדיאטור שחייב לנצח ולהילחם. ואף אחד לא שואל אותו. אז נכון שהמוצר הסופי הוא מוצר דפוק. כלומר, אין ספק שמבחינה סטטיסטית גברים זה עם שמשהו מעוות בו. אבל הם לא נולדו כך".

מיקאלה1

New member
מעניינות התגובות אקרא את הכתבה

המלאה בעיתון הארץ. לדעתי אין סיבה שגבר לא יגדל ילד, כי האינסטינקטים ה"אמהיים" יגיעו גם ממנו, כשמגדלים ילד או חיה להבדיל מבינים את השפה של הילד, את הצרכים שלו, הקירבה זו שמביאה את הידע את ההבנה, בנות במיוחד מאוד נמשכות לאבא או לסבא שישחק איתן ירעיף עליהן אהבה, ובכלל לראות גבר משחק עם ילדים יש בו המון עדינות ורוך אפילו שהוא האיש הכי קשוח בעולם.
לגדל ילד זה לא דבר קשה בסך הכל צריך סבלנות אהבה משאבים רצון להעניק.

שרונהה

New member
חוץ מאמא ואבא

יש היום גם אבא ואבא.

האם מסתדר עם הכתבה?
מודה שלא קראתי אותה.

גאיה ק

New member
הם בונים להם תסריט חדש - מרענן

אבל הכי אהבתי
"גם אם יותר גברים מהעבר הם שותפים לגידול הילדים, "זה לא ויכוח בינו לבינה", מבהירה פוגל ביז'אווי, "אלא המבנה של שוק העבודה. שוק העבודה בהולנד, למשל, מתוכנן כך שהוא מאפשר חיי עבודה ומשפחה, שזה אחד האתגרים המרכזיים כיום בחברה המפותחת המתועשת. אולי אפשר ללמוד משם". נראה שאמנם כדאי, כי לפי דו"ח יוניס"ף מ-2013, שבחן את רווחתם של ילדים ב-29 מדינות מתועשות, הילדים בהולנד הכי מאושרים, וכך גם ההורים. האבות לוקחים חלק ניכר בגידול הילדים ועובדים במשרות חלקיות יותר מגברים במדינות אחרות, ושיעור הדיכאון בקרב אמהות שם נמוך."

פידליטי

New member
אחיותיי, בשבילכן

אז צחקנו עליכן קצת, השוביניזם הרגיל, המתון והספק משעשע: לכי למטבח, תעשי רצפות, בואי לפה תעשי סיבוב, כן מאמי, את צודקת את צודקת את צודקת, אבל עכשיו רגע של רצינות: אי אפשר בלעדיכן. לא מדבר על העניין הפעוט הזה של פרו ורבו והמשך קיומנו בעולם, מדבר על כל השאר בערך: היום שלי למשל שמתחיל בקימה עצלה ואיטית בזמן שבת זוגי, שאמורה לקום עוד 40 דקות - כבר על הרגליים מכינה לי לאנץ׳ בוקס מלאת בשר וחותכת לי בקפדנות פלפל אדום, כי צריך גם קצת בריאות, מכניסה הכל לשקית, לא שוכחת להוסיף מזלג, כי אני ניאנדרטל עם נימוסים וסוגרת. לכאורה אקט משני שבעיניי ממחיש עד כמה אני, ונדמה לי שרוב חבריי למין הגברי - אבודים בלעדיכן. אתן יסודיות, יודעות בדיוק איך מתי ולמה, סוגרות את כל הפינות בשבילנו, מנווטות אותנו בעולם הזה כמו הווייז האנושי שאתן, עומדות על שלכן, דעתניות, מצחיקות וחדות ברוב המקרים, לא נכנעות לאף אחד, משחיזות מרפקים כשצריך במקומות העבודה שלכן, שואפות תמיד למעלה, לא שוכבות עם אף אחד בדרך, כי למה צריך שאפשר גם בלי הטובות שלנו, משקיעות שעה לפחות כל בוקר בלצאת מהבית הכי יפות שיש, לא בשבילנו: יצורים זבי חוטם ומזילי ריר, בשבילכן, כי עם כל העולם הזה על הכתפיים הנחותות פיזית האלה שלכן, חשוב לכן גם להראות טוב, לא כמונו: ערימות שומן עצלות עם תחתונים הפוכות מאתמול. אתן כל ההיפך מהסטיגמות שהודבקו לכן על ידי טובי אחינו במשך השנים, אתן אתן, המין הנגדי שדואג שהכל כאן ימשיך לדפוק ותוך כדי מניקות עוללים, טופחות להם על הגב, מחליפות להם חיתול ומנגבות עם מגבון רך. אתן אלה שעליהן נפיל את כל תסביכינו הנפשיים שנגדל, לא על אבא, עליכן, כי הוא בגדול ישב וראה צ׳מפיונס בזמן שאתן קרעתן תתחת והרבה יותר קל להפיל את האחריות על מי שמעז לקחת אותה. אתן תשברו לנו את הלב במשפט אחד ותאחו אותו במשפט אחר. אתן אחיות, דודות, חברות, ידידות, אהובות, אהבות, אתן הכל בשבילנו ואנחנו כלום בלעדיכן. אז זה בשבילכן: יום אשה שמח

פערי השכר בין גברים לנשים

למרות שנשים משכילות יותר
והמיקום של הנשים בעמדות בכירות הן במיגזר הפרטי והן בציבורי - אצלנו במדינה- זה כל מה שמשמעותי בעיני.
כל השאר זה זיוני מוח לא פרקטיים

גאיה ק

New member
הוא שאמרתי

וזה נכון לנו
אף שיש עוד גם אצלינו.
יש מקומות בעולם
שהדרך עוד ארוכה
ולכן יש בזה טעם.
קצת סולידריות.

למעלה