קו ת"א - חיפה

randomness

New member
קו ת"א - חיפה

אני קוראת בפורום הרבה אבל בדר"כ לא כותבת.. אבל כנראה שהגיע הזמן אתמול סוף סוף קיבלתי את הטלפון המיוחל מהטכניון והתקבלתי :) עכשיו כשנשאר פחות מחודש עד תחילת הלימודים וכל החיים שלי (דירה,עבודה, חברים) הם בתל אביב, רציתי לדעת אם אתם חושבים שזה אפשרי לגור בת"א וללמוד בחיפה?? לסוע כל יום ברכבת? או שאני סתם משלה את עצמי וכדאי להתחיל לחפש דירה? אשמח לשמוע את דעתכם! תודה רבה מראש :)

תחשב בעצמך

שעתיים וחצי על נסיעות כל יום לפחות זה צריך לבוא במקום משהו חוץ מזה זה יוצא נורא יקר לא?

kontsy

New member
חיפה לא כזאת נוראית ../images/Emo6.gif

בנוסף לזמן ולכסף שכבר אמרו, יש גם את הקטע של האנשים שתילמד איתם, אני לא יודעת מה האווירה בטכניון אבל בטח יש ונראה לי קצת מבאס שכולם ביחד בחיפה, יוצאים נפגשים, קבוצות לימוד וכו' ואתה הרחק בת"א.

moranille

New member
אני אמנם לא לומדת בחיפה

אבל השבוע, עשיתי לי מעיין טיול של יום לחיפה- ונסעתי ברכבת קו תל אביב חיפה. בתוך חיפה גם הסתובבתי קצת עם תחבורה ציבורית וכו'. זה מעייף! זה צורך יותר מידי אנרגיה, שדרושה לדעתי לדברים כמו להתרכז בלימודים. יש איתי מישהו בכיתה שעושה קו חיפה- תל אביב כל יום. זה לא קל. בטח שזה לא קל אם פתאום אתה צריך מסיבה כזאת או אחרת לנסוע לאוניברסיטה או להשאיל איזה ספר. לדעתי לא מומלץ, לא קל, לא חסכוני, ולא כיף.

שתינו באותה הסירה

אני כרגע חיה בתל אביב, והולכת ללמוד בטכניון. זה לא קל אבל אפשרי (ממה שסיפרו לי), כמובן שבשלב זה או אחר אעבור לחיפה. פשוט כרגע זה בלתי אפשרי (חוזים, משפחה וכו) שימי לב שהמערכת די מאפשרת זאת (מתחילים די מאוחר) והפקולטה עצמה במרחק הליכה קצרה מהרכבת. אני מקווה שאוכל לתעל את שעות הנסיעה ברכבת ללימודים, שינה ו/או מנוחה. כתבי לי מסר אישי ונוכל לדסקס (הגעה לרכבת וממנה , או בכי על מר גורלינו..:)) בהצלחה!

מועמדת55

New member
היי ענת, ../images/Emo66.gif

גם אני מתחילה השנה בטכניון, רציתי לדעת איך ידועה לך המערכת? קיבלתי תשובה רק אתמול, דרך אגב. תודה רבה!

sidanb

New member
דרך אגב

הסמסטר מתחיל ב-5.11 ויש לך קצת יותר מחודש

אבז

New member
ענת, יש מצב שתעלי קובץ של המערכת ?

אני קיבלתי טלפון ביום חמישי על קבלתי לטכניון, כך שעדיין אין לי שום דבר שיעזור לי להכין את הלו"ז לשנה הקרובה

greys

New member
אפשרי בהחלט

הי זה אפשרי בהחלט לגור בתל אביב וללמוד בטכניון אני מכירה מספר אנשים שעושים את זה להגיד לך שזה קל - את זה אני לא יכולה לאמר..... למען האמת - אני גם נוכחת לראות שבפועל - אותם אנשים גם ממעטים להגיע לדברים שאינם חובה (כמו הרצאות למשל....) - אולי זה לא כזה נורא, אבל מבחינה לימודית - אני בטוחה שהם מפסידים מזה משהו (השיקול אם להגיע ללמודים הופך הרבה יותר קל לכוון של להחליט לא לבוא אם לא חייבים, כשההגעה דורשת נסיעה ארוכה) כמו רוב האנשים - "גם הם בסוף יהיו רופאים"..... בסך הכל - זה עניין של סדרי עדיפויות בהצלחה

randomness

New member
תודה לכולם

תודה על התגובות, תמיד טוב לשמוע על ניסיון/דעות של אחרים יש עוד קצת זמן להתלבט.. אבל בכל מקרה, שוב תודה רבה :)

למעלה