קו התפר

Eldad S

New member
קו התפר

מהו המונח באנגלית? בדקתי, ומסתבר שרווח מאוד השימוש במונח seam-line. נניח שהייתם רוצים להשתמש במונח הנ"ל במסמך באנגלית (שמן הסתם מיועד, הסברתית, לקהלי יעד שונים בעולם שאינם מכירים את ישראל) - כיצד הייתם מסבירים את המונח באנגלית (נגיד, בכמה מילים, לא בפסקה שלמה).

קו התפר

היי אלדד, חיפשתי קצת בגוגל, ובאמת זה Seam line, ומצאתי הסבר קצר: Kav Hatefer means seam line in hebrew and is also the term used by Israelis for the geographical boundary between the Palestinian and Israeli areas נשמע לי ממצה, מה אתה אומר? חגית משחק מילים

Eldad S

New member
חגית, ראשית - ../images/Emo51.gif ../images/Emo24.gif

בדיוק עמדתי לחדד את השאלה - ומצאתי את תשובתך: בגוף המסמך שאני עובד עליו כרגע כתבתי את המשפט הבא:
... the village is situated near the "seam line"...​
ואז הוספתי את הערת השוליים הבאה:
An Israeli definition for the area closest to the pre-1967-war central border of Israel.​
מה דעתך/דעתכם על הניסוח? מגושם משהו? האם יש צורך לשנות משהו באנגלית (אני מדבר כרגע על שיפור התקינות של האנגלית).

קו התפר

אלדד, זה אכן נשמע לי מסורבל מדי. הייתי אומרת term ולא definition, כי "קו התפר" הוא המונח, ההגדרה היא מה שאתה מחפש :) מעבר לזה, תלוי מאוד מי קהל היעד, אבל לי אישית מאוד קשה להבין מה שכתבת. מבחינת תקינות האנגלית, אני לא חושבת שיש בעיה.

Eldad S

New member
תודה רבה!

בעקבות הערותייך, אני משנה:
An Israeli term for the area closest to the pre-1967 boundaries of Israel's central region.​
לא יודע אם לא הסתבכתי יותר עכשיו, אבל - הערות נוספות? תיקונים? אודה על כל אינפוט.

אינפוט ../images/Emo13.gif

לא הסתבכת יותר, אבל אני אסביר לך מה גורם לי אי-נוחות: closest to Israel's central region ההערה היא מבחינה תוכנית, לא לשונית. אלה שני הדברים שמסבכים את המשפט, כי אתה מחפש משהו ממצה, ושני הפריטים האלה מבלבלים. וגם: "קו התפר", הוא ה"קו". האזור בקרבתו הוא האזור. לכן גם יש לי בעיה להגדיר "seam line" כ-"the area"... ועכשיו אני אחשוב קצת על פתרון משלי, ואשלח לך. :)

נסיון

טוב, שוב, תלוי בקהל היעד ובהקשר. אם זה בטקסט כללי, ולא פוליטי, הייתי כותבת משהו כללי כמו: Seam line, the term used to describe the boundary between Israel and the Palestinian Authority ואם אתה צריך להיות יותר מדויק, אז אולי: The term used to describe the pre-1967 border between Israel and the West Bank

Eldad S

New member
../images/Emo45.gif מעולה!

אני בוחר ב:-
The term used to describe the pre-1967 border between Israel and the West Bank.​
המון תודה!

למעלה