קושי בהתמדה בעבודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
במקום עיצות

נראה ששאלתך מובילה אנשים לתת עיצות, והעיצות אינן עוזרות לך. אימון אינו עוסק במתן עיצות, אלא בבירור עם הלקוח - מה חשוב לו, מה הוא רוצה, כיצד הוא רוצה להיות ולהתייחס למצב? נראה לי שאכן שום עיצה שלא ניתן כאן לא תעזור. את נמצאת במצב, כבר חשבת על הדברים ועל פתרונות, ואין איזה טיפ מדהים שנוכל לתת וישנה את המצב. ואם כך - כיצד נוכל לעזור לך? בעיני - רק בבירור עם עצמך מה את רוצה שיהיה בחיים שלך. איזו זוגיות יש לך היום? מה את רוצה מזוגיות? עם מה את יכולה לחיות, עם מה את רוצה לחיות? עם מה לא תוכלי לחיות? את יכולה לחשוב לעצמך, או לשתף אותנו, או לעשות את התרגיל עם בעלך - שכל אחד מכם ירשום מה הוא רוצה מהשני, ואחר כך תשוחחו על כך.

אני חושבת שיש לנו זוגיות טובה

תומכת ועוזרת. הוא בנאדם שמאוד טוב לי מכל בחינה אחרת להיות איתו. מה אני רוצה? אותו דבר + תלוש משכורת סביר וקבוע. עם מה אני לא יכולה לחיות? עם זוגיות לא תומכת ולא מפרגנת.

ענבל כהן חמו

מנהל
זוגיות טובה

זוגיות טובה צריכה לתת מענה לכל הצרכים שלך, בוודאי לצורך בבטחון כלכלי. האם את יכולה להעביר לו את הקושי שלך במצב הנוכחי (בלי הצעות פתרון - רק הרגש שלך)? האם את מוכנה להקשיב לקושי שלו ולהיכן הוא עומד?

אנחנו עושים את זה כל הזמן

הוא יודע עד כמה זה מפריע לי, והוא מנסה להסביר לי גם את הקשיים שלו.

ענבל כהן חמו

מנהל
לכבד את הערכים

נשמע שבשיחה הזו הדברים לא עוברים עד הסוף, כי בסופו של דבר את לא מרוצה ואני מניחה שגם הוא לא מרוצה. האם אתם מוכנים לנסות את התרגיל הבא: כל אחד ירשום לעצמו 5 ערכים משמעותיים לו - למשל עבורך אני מניחה שהרשימה תכלול: בטחון כלכלי, תמיכה, ועוד דברים. עבורו יתכן ויהיה ברשימה - ענין ועוד. קודם כל - שוחחו על הערכים - כל אחד יסביר מה חשוב לו בערכים האילו ולמה הוא לא יכול בלעדיהם. ואחר כך, אם נוצרה הבנה והקשבה, נסו לראות אילו פתרונות יכבדו את הערכים של שני הצדדים. אין מה לעשות, פתרון שלא יכבד את הערכים שלכם לא יהיה לכם באמת שווה.

אני חושבת שהדברים עוברים

עד הסוף, כיוון שבכל זאת הוא מנסה לפעול על פיהם (וגם אני). אבל איפשהו מהנסיון עד הביצוע יש הרבה כשלונות בדרך.

ענבל כהן חמו

מנהל
אז יש תקשורת

ויש ניסיון לעשות מה שנכון עבורכם. ברור שאת מתוסכלת מכך שהוא לא מוצא עבודה, זה משפיע על מצבכם הכלכלי, וזו תחושה לא נעימה. התחושה שעולה למקרה ההתכתבות היא שאת רוצה טיפ כיצד לשנות אותו - אז האמת היא שאין לנו כזה. אז כיצד כן היית רוצה להעזר בנו כאן בפורום? אימון או התייעצות אימונית כפי שאנו עושים כאן יכולה להיות רק במקום שלך - היכן את עם הדברים, מה את היית רוצה לשנות - דרך עצמך ולא דרכו.

אני רוצה לדעת איך אני יכולה לעזור לו יותר

שהעזרה שלי תהיה אפקטיבית, גם מהבחינה שהיא לא תיצור סתם מתח וקונפליקט וגם מהבחינה שהיא תביא לתוצאות.

isaacm

New member
עוד קטע של סקרנות

אני מבין ממה שאת כותבת שהנסיונות שלך לעזור לו עד עכשיו לא הביאו לתוצאות, ויצרו מתח וקונפליקטים. תוכלי לשתף אותנו במה שכבר ניסית? איך ניסית עד עכשיו לעזור לו? מדוע, לדעתך, זה לא היה אפקטיבי? מדוע לדעתך, במקום להתקדם, זה יצר מתח וקונפליקטים? השאלות האחרונות הן החשובות ! ! !

איך ניסיתי:

עברתי על עיתונים ואתרי אינטרנט וסימנתי הצעות עבודה פוטנציאליות. נדנדתי לאחי ולחברים שינסו למצוא לו עבודה. ניסיתי להציע לו ללכת להכוונה מקצועית, כדי להחליט מה הוא רוצה לעשות. תזכרתי אותו על כל מיני בירורים ופעולות שצריך לעשות. למה זה לא היה אפקטיבי: אני לא יכולה להגיד שזה לגמרי לא היה אפקטיבי. דברים זזו, היו ראיונות עבודה, ואפילו עבודה ממש, היו פרוייקטים, דברים נעשו. היה תהליך של תזוזה. זה לא היה אפקטיבי במובן זה שלא היתה תוצאה סופית חיובית: עבודה קבועה, שהוא מצליח להתמיד בה. אולי זה לא היה אפקטיבי לגמרי כי אני לא ממש יודעת איך מחפשים עבודה באופן אפקטיבי. אולי הכישורים שלו לא מספיק טובים. אולי המוטיבציה שלו לא היתה מספיקה כדי להתמיד בהליך עד הצלחתו. אולי הדרישות שלי לא התאימו למה שהוא רוצה. אולי הלחצים שלו הביאו אותו מכשלון לכשלון, מה שלא ממש מעודד התמדה. אני מניחה שכל התשובות נכונות.

isaacm

New member
והסקרנות שלי לא שבעה

בעיקרון - תהיי בטוחה שהתשובות שלך הן הנכונות, ללא הסתייגות ! מדוע לדעתך, במקום להתקדם, זה יצר מתח וקונפליקטים? תנסי לענות על זה, לדעתי זה חשוב. ואל,
, אל תנטשי את השירשור האחר - גם שם יש שאלות חשובות שכדאי לך לתת עליהן את דעתך.

זה לא "במקום" להתקדם

זה יותר בנוסף להתקדמות. בסופו של דבר, אני גורמת לו לעשות משהו שהוא לא מאוד רוצה לעשות אותו. לחפש עבודה באופן אקטיבי פירושו גם להתמודד עם סירוב, עם התחושה שאין לך מקום בשוק העבודה ושאתה כשלון כלכלי. בנוסף, אני חושבת שחסרה לו יכולת לראות לטווח ארוך ולהתמודד עם קשיים. הוא רוצה פתרונות מיידים ואיכותיים, ומתקשה להתמודד עם התסכולים בדרך. בנוסף, אני בדרך מעלה את הנושא כשיש איזשהו טריגר, ובעיקר לחץ כלכלי. וזה כמובן לא ממש מתכון לדיון נטול קונפליקטים. וחוץ מזה, לא תמיד הרעיונות שלי טובים או מועילים.

isaacm

New member
יפה, כך טוב יותר.

אני מבין את האמירה שלך שלא תמיד הרעיונות שלך טובים או מועילים. לדעתי זה לא כל כך חשוב - זה שהם כן או לא טובים ומועילים, כי רק מתוך מחשבה ועשיה תהיה תזוזה, אז בואי נסכים שהרעיונות הם שלך - ונשאיר את זה כך, נתעסק עם הדברים האחרים. העניין של חיפוש עבודה ופירוש התוצאות מאוד מהותי לתחושה האישית שלו. כיון שאני לא ממש נמצא במקום שלו, זה יהיה לדעתי לא הוגן "לדבר" בשמו. אבל אני מדבר בשמי, כפי שאני רואה את הדברים במקום שלי. אם אני לא מוצא עבודה - כל מה שזה אומר זה שלא מצאתי עבודה. זה לא אומר שאני מפגר, זה לא אומר שאני רוצח, זה לא אומר שאני זמר, ובאותה מידה זה לא אומר שאני כישלון כלכלי. (דעתי האישית). אם אני מצפה לקבל את התגובות הללו בודאי שלא ארצה לפנות. אם מישהו מכריח אותי לעשות את זה - הרי שאני רואה את עצמי במצוקה אמיתית. בשבילי כל העולם מורכב מסיר שמן רותח וממי שדוחף אותי לכיוון הסיר. זה בכלל לא משנה לי שהדרך לחופש עוברת ליד הסיר - כי העולם שלי מאד מצומצם (נכוויתי כבר, זוכרת?). אני לא בטוח שכך ממש הם פני הדברים, אבל אם כך הם פני הדברים - הרי שיש לך עוד מידע איך להתמודד עם המצב. את יכולה לשתף אותו במחשבות שעולות בראשך ולהתעניין (ממש כפי שאני עושה) מה דעתו על כל זה. (בהתחלה זה יהיה קשה מאד - כי הוא ישר יחבר את זה ללחץ שאת מפעילה עליו). בקשר לשתי האמירות הנוספות בהודעה שלך, אני רוצה להזמין אותך לבחון איך את יכולה לעזור לו ממקום של חברה לשפר את נקודת ההשקפה שלו ואת היכולת לראייה לטווח ארוך. חשבת למשל על האפשרות לפתוח את הנושא לשיחה נייטראלית (כאילו את משוחחת איתי, למשל)? ואת הסעיף האחרון - הממממ ספרי לי מה את חושבת ואיך לדעתך תוכלי לשפר את הקטע הזה. אשמח לקרא את ההמשך שלך איציק נ.ב. יש משהו שאני רוצה לומר, כי זה במקום. אני מאד מעריך את ההשקעה שלך בנסיון להפיק את המקסימום האפשרי ולקדם את פתרון האתגרים שאתם מתמודדים איתם.

isaacm

New member
מה לדעתך יקרה אם במשך תקופה של חודשיים שלמים

לא יהיה כל דיון בבית על נושא התפקוד שלו בכל צורה שהיא? האם יווצר כשל מערכתי כלשהו? האם זה יהיה טוב? האם . . . . מה יכול להיות טוב בזה? מה יכול להיות גרוע בזה? מה פתאום בכלל עלה בראשי כזה רעיון מוזר? שתפי אותי - אם תרצי. איציק

מה יקרה? לא יקרה הרבה

הוא מן הסתם ימשיך לחפש עבודה ו/או קלינטים על אש קטנה. הקלינטים הקבועים שלו יתנו לו כמה עבודות, הוא ימשיך לחלום על כל מיני פרוייקטים חדשים וזהו. עם קצת מזל, משהו יקרה. הטוב? שאני לא אתעסק עם זה ואני לא אנדנד לו (שזה אפילו מצויין). הרע? מן הסתם ששום דבר לא יקרה או ישתנה.

isaacm

New member
נדמה לי שאני מבין - אבל אני לא בטוח

כשל מערכתי (כלומר מאסיבי) לא יקרה. אולי יהיה מזל ומשהו יקרה ואולי לא. אי אפשר לדעת אם זה יהיה טוב. זה מצויין שאת לא תתעסקי עם זה ולא תנדנדי לו. זה לא טוב אם לא יקרה שום דבר ולא ישתנה שום דבר. הבנתי נכון?

isaacm

New member
מה לדעתך יקרה אם במשך תקופה של חודשיים שלמים

יימשכו הדברים כמו שהם התנהלו עד היום? האם יווצר כשל מערכתי כלשהו? האם זה יהיה טוב? האם . . . . מה יכול להיות טוב בזה? מה יכול להיות גרוע בזה? מה פתאום בכלל עלה בראשי כזה רעיון מוזר? שתפי אותי - אם תרצי. איציק

בהנחה שלא יפטרו אותי או שאני אתפטר בעצמי

או אאבד את כושר העבודה או שנזדקק להרבה כסף או שיקרה משהו אחר שמצריך שני זוג עובדים - אז לא יהיה כשל מערכתי. אז בסדר, אני לא צופה אף אחד מהדברים האלה בטווח הקרוב, אבל היו דברים מעולם. האם זה יהיה טוב או יהיה רע? במבחן התוצאה, יכול להיות שהוא יצליח להסתדר ולמצוא עבודה ולהתמיד בה, וזה יהיה מצויין. או שלא, מה שיהיה לא טוב. מצד שני, איכשהו אני רואה את חיפוש העבודה כענין סטטיסטי. כלומר, ככל שתנסה יותר יש גם סיכוי שתמצא. אפשר למצוא גם כשלא מחפשים, ואפשר לא למצוא אם מחפשים מאוד קשה. אבל בתכל'ס, יש איזשהו קשר בין מידת המאמצים להצלחה. מה שעוד יותר גרוע זה שהוא מתרגל למצב שאין עבודה, והוא כשלון ויושב בבית, ולא עושה כלום. ועוד חודשיים כאלה - זה רע מאוד.

isaacm

New member
אולי יש עוד משהו שאפשר לקחת בחשבון

תראי, שאלתי אותך על צד אחד וענית לי. שאלתי אותך על הצד השני וענית לי. תנסי לקרא את שתי התשובות שלך ולראות אם עולות לך תובנות כלשהן שאולי איכשהו לא ראית קודם. שווה נסיון. אני רוצה להתייחס לקטע האחרון בהודעה שלך. על ה"גרוע". לצערי אני מאד מסכים עם דעתך. זה המקום להשקיע את כל הכוחות כי התחושה הזו תתבטא בראיונות וזה עלול להכשיל אותו. תנסי לחשוב לבד ואיתו ביחד איך אפשר לשפר את העמדה (לא הגישה אלא המצב) שלו. שאלה שהייתי שואל את עצמי: האם הוא יכול לקדם את עצמו מבחינה מקצועית בזמן שאינו עובד, בלי להנציח את המצב? בין שני המסלולים יש לך הרבה עבודה. בהצלחה איציק

למעלה