קושי בהתמדה בעבודה

אוריק3

New member
את בודקת בצורה יעילה מה באמת הוא רוצה..

וישנן מספר דרכים, אחת טובה שאני מכיר היא דרך מספר מפגשים איתו, סוג של משחק מקדים לאימון אישי. שבו המאמן חופר יחד עם האיש באופן מכוון ומעשי מה השאיפות ברות הביצוע בספקטרום כלל האפשרויות. באותו זמן הייתי גם מברר אולי יש איזה אבן קטנה בנעל ... וגם מנסה לאתר ברגים רופפים בתחום של המודעות העצמית שלו ומחזקם ביחד איתו.. ואז מגבשים אסטרטגיה. לא לפני. כי אין תשתית יציבה להימורי יקר.

גלעד63

New member
אם הוא לא פרזיט

ונראה לך שהוא באמת ובתמים מבקש להתפרנס, זה הזמן לברר איך הוא מתכוון לעשות את זה. דרך טובה, לדעתי, זה לצבוע חלק מהתקציב המשפחתי לטובת העניין הזה - תחליטו על סכום שאתם חושבים שתוכלו לעמוד בו ושיעשה בו שימוש לטובת קידומו המקצועי - לא משחקים ולא תחביבים, רכישת מקצוע פרופר. אם את רוצה להיות נחמדה תגידי לו שיעשה עם זה מה שהוא רוצה. אם לא - תקבעו לו"ז וחובת דיווח תקופתית אבל כל ההחלטות הן שלו. מה דעתך?

אבל זו בדיוק הבעיה - שלו אין מושג

איך לעשות זאת. וכשיש לו מושג, הוא לא מתמיד בזה, וכשהוא מוצא עבודה - הוא גם לא מתמיד בה.

גלעד63

New member
יכול להיות שאת נהנית

מכל ההתעסקות הזאת?

שכל המחשבות, הריבים והויכוחים בקשר למה שבעלך עושה או לא עושה , מעבר לעובדה שהם מציבים אותך בעמדת הנפגעת הצודקת תמיד (עמדה החביבה על אנשים באופן כללי) גם פוטרת אותך מלטפל בחיים שלך עצמך?

גלעד63

New member
תנסי לחשוב על זה ככה -

הרי אף אחד לא אוהב להפסיד - כשאנחנו מפסידים אנחנו נסוגים, מתארגנים מחדש ומנסים שוב, בדרך כלל בחזית אחרת.

לפי התיאור שלך בעימות הזה מול בעלך את מפסידה כבר די הרבה זמן ובכל זאת את מתעקשת להישאר באותו מקום - את יכולה לנסות לנחש למה?

וזה שגם הוא מפסיד בעמות הזה זה נכון, אבל לא קשור - לא הוא פנה לפורום, את פנית. למעשה יש לי את הרושם שהוא חי, בסך הכל, חיים טובים.

זה מאוד נחמד התיאוריה הזאת

אז מה הנקודה שלך? מה אני אמורה לעשות מחר בבוקר?

גלעד63

New member
נו באמת../images/Emo6.gif

מה את חושבת זה פה - פורום עושי הנפלאות מלובלין? הולכים לפתור לך בעשרים דקות ושלוש שורות בעיה אמיתית שאת מתחבטת בה כבר שנים?

תבחרי לך מאמן ראוי, מהפורום או מחוצה לו, תיכנסי לתהליך עבודה מסודר והתוצאות יגיעו.

ורק להדגיש, תהליך אימון שלך, לא של בעלך - הוא, נראה לי, מצא את מקומו הנכון בחיים.

במשך כמה הודעות אתה מנסה לשכנע

אותי שהבעיה היא שלי. כולם בסדר חוץ ממני. ואחרי זה אתה גם מנסה לשכנע אותי לשים על זה כסף וזמן. שני דברים שלעולם אין לי מספיק מהם.

אישית, לא ממש השתכנעתי שיש לי בעיה. ועוד פחות השתכנעתי שזו בעיה שאני רוצה להשקיע זמן וכסף בטיפול בה. אם אתה רואה משהו שאני לא רואה, אשמח לקבל הסבר, כי כרגע, מה שאתה מציע פשוט לא נראה לי רלוונטי לחיים שלי.

../images/Emo2.gif

מה גורם לך לחשוב שבעלה מצא את מקומו הנכון בחיים? מדוע לא לעבוד, ולחיות ממעבודתו הקשה של אחר, היא מקום נכון?

גלעד63

New member
מקום נכון מבחינתו

אם הבחור לא נוקט שום פעולה ממשית (לפי מה שאשתו מספרת, לפחות) כדי לעבור למקום אחר אני מבין מזה שנוח ונכון לו במקום שבו הוא נמצא כרגע. כולנו מכירים, הרי, נשים יפות, מוצלחות ומוכשרות ש"מרשות" לאחרים לפרנס אותן - למה שזה לא יעבוד ההפך במקרים מסויימים?

זה לא שהוא לא נוקט שום פעולה ממשית

אבל כל מה שהוא עושה זה מעט מדי, ולא הכי מוצלח. ומעבר לכך, אני לא חושבת שנוח לו מהמצב הקיים. הוא תקוע במקום שלא נוח לו, לא מבחינה תדמיתית ולא משום בחינה פרקטית שהיא. ובסה"כ, חשוב לו מאוד גם שביעות הרצון שלי, וזה שאני לחוצה בגלל המצב הכלכלי, גם מאוד מפריע לו.

אוריק3

New member
מציע לך שוב לקרוא את תגובתי לעיל, את מעוניינת

בדיון מי יותר צודק או בטיפול בבעיה? לא הצלחתי להבין, נסי לשאול ולברר מה מציעים לך כדרך מעשית.

דווקא שאלתי אותו אתמול

ניסינו לברר מה הוא רוצה, ואיך מקדמים את זה. ניסינו לחשוב על כמה סוגי עבודות שיתאימו לו, ואיך הוא מוצא אחת כזאת.

אוריק3

New member
אולי שיחה או שתיים עם מאמן יציפו את מה שהוא

באמת רוצה לעשות, יתכן והכשלונות המתמשכים נובעים מכך שהוא יוצר את המכשלה על מנת שלא להתמיד בעבודה שאולי לא ממש טוב לו בה? נסי לחשוב טולי מהכיוון הזה?

גם אני סבורה ככה

הבעיה שהוא גם לא ממש אומר מה הוא כן רוצה לעשות, ולא עושה משהו גם בכיוון הזה. אני לא מתעקשת שיעשה משהו שהוא לא אוהב, אבל ממש הייתי רוצה שיעשה * משהו * לכיוון של מציאת עבודה או עיסוק.

חוסר הפעולה הוא לא מתוך נוחות אלא מתוך פחד

אשתו טוענת, שהוא לא מרוצה מהמצב. אני לא מוצאת לנכון לפקפק בטענותיה, במיוחד מכיוון שישנם הסברים אחרים לחוסר פעולה. ואם כבר העלת את הנושא, תושבתי לא הייתה משתנה אם היה מדובר באשה.

גלעד63

New member
זאת בדיוק הנקודה -

לחוסר הפעולה יכולים להיות הרבה הסברים ולמסקנה שלך שמדובר דווקא בפחד אין שום בסיס - יכול להיות שהוא פוחד, יכול להיות שהוא מתפנק, יכול להיות שהוא סתם לא יוצלח - אני לא יודע, את לא יודעת, אני בספק גדול אם אשתו יודעת. הפתרון יכול לבוא משני כיוונים ששניהם נטחנו בשרשור הזה עד זרא - 1. מנק' המוצא שהבעיה היא שלו ולברר, באמצעות תהליך של תקשורת אמיתית, מה באמת הבעיה ואיך אפשר לפתור אותה. 2. מנק' המוצא שהבעיה היא שלה לבדוק מה מרחב הפתרונות ואת האפשרות לברור מתוכו פתרון שבכלל לא קשור למה שבעלה עושה או לא עושה.

הי שוב מוריגיין

אני לא יודע אייך בדיוק אתם מנהלים את הכספים שלכם, אבל  אני חושב שאם את זאת שמכניסה את הכסף את צריכה לקחת את המושכות לידיים. זה אומר לבנות תקציב חודשי, ותוכנית להפטרות מהאוורדראפט. תעשי את התוכנית עם בעלך, תראי לו את המגבלות שבמצב הקיים, ותצמדי לתוכנית. תראי לו שעל מנת שיהיה כסף לדברים שהוא רוצה הוא יהיה חייב לעבוד. אל תלחמי בו, להפך תמשיכי לעודד אותו, פשוט תראי לו שאין לכם כסף לדברים שאתם רוצים, וכיוון שנצמדים לתוכנית, הדרך היחידה לשנות את המצב מבחינתו היא להגדיל את ההכנסות של הבית.
אולי זה לא יביא פתרון בזמן הקרוב, אבל זה ידאג ללפחות יציבות כלכלית ושקט מסויים. אבל אתם חייבים להצמד לתוכנית הזו.

בהצלחה שפי

למעלה