קושיות גן

לאה_מ

New member
גם אצלנו יש לאחרונה תופעה של

"אני לא רוצה ללכת לגן" וקצת קושי בפרידה בבוקר. לפני שהספקתי לדבר על זה עם הגננת של אורי, היא העלתה את הנושא בעצמה. גם אני חשבתי שזה היה סימפטום של תחילת השנה, תגובה להורים של ילדים בהסתגלות שנמצאים שעות ארוכות בגן. אבל אני לא בטוחה כבר, כי השלב הזה כבר די הסתיים. הגננת של אורי אומרת, שבמשך היום הוא מרוצה, משתתף בפעילויות, משחק עם הילדים, ומאד מתעניין (זה בניגוד לתשובה שלו לשאלה "למה אתה לא רוצה ללכת לגן?" - "משעמם לי"). להבדיל ממך, אני בדרך כלל לא יכולה להשאיר בבית. השארתי אותו בבית כל סוכות, כי הייתי בחופש, אבל בימים כתיקונם אני עובדת מחוץ לבית, ואורי צריך ללכת לגן. בימי שישי לפעמים אני משאירה אותו בבית. לא גיליתי שההשארות המזדמנות בבית מחמירות את חוסר הרצון שלו ללכת לגן. אולי אפילו יש קצת שיפור מאז סוכות, אבל עבר מעט מדי זמן בשביל לומר. ולגבי נימוסי השולחן - אני דוקא צחקתי כשקראתי את התאורים שלך. לדעתי, הילדים מתרגלים כל מיני דברים, וזה דוקא נחמד שזה מצחיק אותם, ומכיוון שאני לא מוזמנת בעתיד הקרוב לארוחת ערב אצל המלכה, זה לא ממש מפריע לי. אני בטוחה שבבית האפרוח מקבלת דוגמא טובה יותר לנימוסי שולחן, כך שכשיגיע הזמן שבו היא צריכה לאכול "יפה" היא תדע איך לעשות זאת.

נעה גל

New member
גן ונימוסין

אני אתחיל מהנימוסין - כי זה יותר קל. לא צריך ללמד היא תיישר קו אתכם בעצמה. אל תעירו לה (אלא אם כן משפריץ עליכם וזה לא נעים). היא לא מוזמנת לארוחה אצל מלכת אנגליה בקרוב, נכון? לגבי הגן - יש ילדים שיש להם משבר אחרי חודש-חודשיים בגן. האם זו סיבה להפסיק ללכת לגן? אני לא חושבת. עשית החלטה, הגעת לגן טוב (אני מניחה, כי לא אמרת דבר לגבי זה) - תהיי, לפחות להתחלה, עקבית עם ההחלטה שלך. פרידות קשות בבוקר לא מעידות בהכרח על סבל של הילד במהלך היום. תהיי בקשר עם הגננת (הבנתי שאת כבר עושה את זה), תני לה עוד זמן להשתלב במסגרת. >>כל זה לא רלוונטי אם את חושבת שהגן הוא לא טוב<< בעיקרון, אני מאוד בעד חופשות יזומות של ההורים ממסגרות חינוכיות (ואני עושה את זה די הרבה) - אבל, אני מתחילה רק אחרי שהם נקלטו לחלוטין בגן ואני יודעת שלא יהיה בלבול.

א אוהל

New member
אנחנו דווקא ב-waiting list לאירוח

לתה-של-חמש אצל המלכה...
תודה לכן. הגן בסדר. יש גננת אחת שאנחנו אוהבים (וגם האפרוח) וגננת אחת שלא (היום האפרוח נאלצה להיפרד איתה ובכתה נורא "רק אמא!") וכמובן יש דברים שאני לא מסכימה איתם אבל בסך הכל מרוצה. לגבי הארוחות - נמשיך להציע סכו"ם אבל לא נעשה מזה עניין גדול. נראה איך היא תתנהג בארוחות שכוללות יותר מאשר את שלושתינו.

ravivsc

New member
קצת ניסיונות לעזור...

אני חושבת שיש לילדים תקופות בחיים (בדיוק כמו לנו, רק שלהם קשה להגדיר), שטוב יותר או טוב פחות, כיף יותר או כיף פחות וכו'. היא עוברת כנראה תקופה "קשה" בשבילה. אפשר לנסות לדלות ממנה (עד כמה שהיא תוכל ותרצה לנדב לך את המידע), לתת לה אולי איזה חפץ לגן שיקל על שהותה שם, להישאר איתה טיפה בבוקר - לעשות הכל על מנת שיהיה לה טוב וקל יותר. לגבי השארתה בבית - את צודקת. לטוב מתרגלים מהר והיא לא תרצה יותר ללכת לגן כי מה יותר טוב מלהיות בבית עם אמא....????? לגבי נימוס - אני טוענת שאין גיל מוקדם מידי לחינו והתווית דרך (בכל גיל בדרך אחרת ובמינון שונה כמובן). אבל גם עכשיו זה זמן לחנך.... בכל מקרה , שיהיה בהצלחה....

למעלה